Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój jest ten kawałek podłogi - Moje szare klimaty :)

Recommended Posts

no właśnie ...hehhe. Ja to wiedziałam, że się mi do "buta przyklei jakś etykietka "

No to oficjalnie witam na dupiatym , kiblowatym wątku .... jak chcecie pogadać o kiblach to u nikogo innego jak tylko u MNIE :)

hmmm ... Jak by to moje dzieciaki w pracy powiedziały .. "Ale Kibel z tego wątku " ale w sumie już nie takie dzieciaki a młodzież bo mają już co niektóre" chłopczyli" pokończone 18 ' heheh . Nawet ostatnio mi proponowali, że mi pomogą w remoncie ...taaaaaa....

No a co do kibelka to dziś napewno sprawdze jak sie siedzi i korzysta i nie omieszkam zdać porządną relację ...:D

ane3ka1 witaj u mnie bardzo mi miło cię gościć w mych progach -wirtualnych

pepejeans witaj też u mnie :)

• Odpowiedzi 672
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

j Z polskich gwiazdeczek futbolu to oczywiście Boniek, Lato, Szarmach i Deyna ...

dagunia, mam nadzieję, że to jakieś czarnobiałe zdjęcia robione przez mgłę, bo to strasznie brzydcy faceci są. ;)

Ja bym chyba protestowała, gdyby luby chciał powiesić w salonie fotkę Lutosławskiego albo to słynne przedśmiertne zdjęcie Chopina...

:confused:

Ech, kompromisy...

Kacha przepraszam, że tak dłuugo nie pisałam ...o lustrze ( zaraz do niego dojdę ) i innych takich...ale ... jadąc w piątek do domku miałam z koleżanka wypadek ..poślizg , kilka bączków na drodze, prawie wpadłyśmy na tira , później jeszcze uderzyłyśmy w znak miażdżąc go i nasze auto z przodu. Zatrzymałyśmy się w końcu tyłem w rowie oczywiście wpadając po kolei na jakieś inne słupki MASAKRA . I nic nam się nie stało CUD:) ale każdą sekundę wypadku pamiętam! Nooo i jakoś tak człowiek zmienia ogólnie tok myślenia. Cały weekend wiec spędziłam w realu z przyjaciółmi i rodziną i mężem! Ale ostatnio cały czas myślę... kurcze ... w każdej sekundzie możemy stracić wszystko , WSZYSTKO - dlatego, teraz wiem, że trzeba się cieszyć z każdej sekundy naszego życia i być z tymi których się kocha ! Postanowiłamwiec, że chyba dużo szybciej niż planowałam zostawię swoje dotychczasowe życie. Czas na zmiany, szybsza przeprowadzkę, zmianę pracy i w ogóle zmiany...

no dobra, dobra nagadałam się ale wracam już do życia na FM :)

a więc Kacha co do lustra to Cię pewnie zmartwię ale żadnego odkrycia, jeżeli chodzi o lustro w białej ramie nie zrobiłam , też nigdzie takiego nie znalazłam :( wiec jak to u mnie znowu akcja pt " zrób to sam " - Lustro z Ikei Hemnes ( tak mi się wydaję, już nie pamiętam ) - takie bo mi się rama bardzo podobała. Biała farba i pampararar Voila!!! Białe lustro w ramie sobie wisi na ścianie !!! przykro mi, że Cie rozczarowałam . heheheh"

Darcy - heheh ach kompromisy :) Na szczęście zdjęcia nie za duże, niewyraźne i czarno białe, wiec chyba tak źle nie będzie:) zawsze mogę je później usunąć a zawsze lepszy taki kompromis niż np: fotel w kształcie piłki nożnej w salonie :)

dzięki pepejeans :):hug: właśnie muszę znaleźć czas, żeby u Was trochę pobuszować bo weekend bez fm ..hmmm zapewne mnie dużo ominęło:)

a tymczasem jeszcze tylko zdjęcie mojej obory . dla Warmi:)

Wiem, wiem - drzwi jak to moja mama powiedziała , "jak na wsi" i takie tam ...obora, stodoła, ale mi się mega podobają!

są surowe, malowane i jak na nie patrzę to one najbardziej przypominają mi scandi - i na wakacje mi się od razu zachciało ... zdjecie robione komórką bo jak pisałam weekend tylko z mężem i przyjaciółmi ...bez aparatu i urządzania M[/img]</p><p> [img][img]http://img26.imageshack.us/img26/7180/zdjcie0009vn.jpg By [/url] at 2011-02-21[/img]

[img]http://img441.imageshack.us/img441/8245/zdjcie0010gx.jpg By at 2011-02-21[/img]

jeszcze bez zawiasu , klamki czy czegoś takiego ale i tak w moim stylu :)

Edytowane przez dagunia

dagunia współczuję przygody z samochodem. Najważniejsze, że Wy z koleżanką całe :hug:

Drzwi do obory świetne! Bardzo klimatyczne :yes:

Zainspirowałaś mnie tym białym lustrem - nie podobało mi się to Hemnes ciemnobrązowe w Ikei ale nie wpadłam na to by je przemalować :D

Szlifowałaś je jakoś najpierw czy od razu biała farba? Dużo warstw musiałaś położyć?

Edytowane przez pysiaczek

Daga masakryczna opowiesc z tym autem fajnie ze oderwalas sie dzieki temu od netu bo zycie tak naprawde toczy sie gdzie indziej....:)

Co do lustra......oj kochana nie znasz mnie jeszcze....TY MNIE ROZCZAROWALAS!!!!!!!

Kobieto ja uwielbiam takie historie za 5 zl:) W Ikei na kaciku wyprzedaze witaja mnie " o witamy Pani Kasiu, mamy fajnego Hemnesa na zapleczu jak Pani chce, ale czarny.... o to nie bedzie Pani chciala" :)

Tylko napisz jak to lustro przemalowalas?

A ja sie pochwale ze sobie wczoraj ladnego ektorpa fotelika na dziale wyprzedazy wyhaczylam za 200 zl:)

Kacha, na razie zaczęłam czytać, ale jak przeczytałam telewizor oczywiście biały to się ubawiłam. To była moja wytyczna co do telewizora. Bierz co chcesz, ale ma być biały :) Mężowi wstyd było iść do sklepu, bo inni się o funkcje dopytują, a u nas było: biały :) Jak przywieźli go do domu to się panowie pytali czy to nie pomyłka :D

Dobrnęłam po troszku do samego końca :) Bardzo, ale to bardzo mi się u Ciebie podoba. U mnie jest szaro jedynie na dole. Góra bardziej kolorowa, ale na ogół jasna. Prawie wszędzie białe meble. Przygodę z szarym "mglistym porankiem" z duluxa też przeżyłam ;) Przemalowywałam cały salon i kuchnię.

Jestem zauroczona Twoimi schodami, tym bardziej, że to nie gotowce tylko przerobione. Wyszło świetnie. Ja do tej pory żałuję, że nie zrobiliśmy białych podstopnic i białych listew przy schodach.

Dobrze, że zostawiłaś ceglane tło w niby-kominku. Świetnie kontrastuje z białymi świecami. Na ceglanej ścianie też osobiście dałabym białą listwę. Dobrze wygląda takie zestawienie. Swoją drogą marzę o cegłach - kiedyś mają być na ścianie klatki schodowej.

Zabudowa schodów też bardzo mi się podoba. My też robiliśmy drzwiczki pod schodami (sami), bo mało pomieszczeń gospodarczych.

Czekam niecierpliwie na dalsze kąty.

P.S. Dobrze, że z wypadku wyszłaś cało.