Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

i kto mi powie, że to przypadek? Zamach na największym lotnisku w Rosji. 35 osób nie

lulkas

Recommended Posts

żyje. Wielka Rosja cierpi. Przemoc rodzi przemoc. Kiedy Władimir Putin i Dmitrij Miedwiediew zrozumieją, że Rosja musi dać wolną rękę narodom, które chcą żyć jak chcą.

Tymczasem jak czytam dziś w onecie: Dmitrij Miedwiediew zaraz po wybuchu, do którego doszło na lotnisku Domodiedowo w Moskwie, wydał krótkie oświadczenie. Stwierdził, że "ukarzemy winnych". - Ci którzy odpowiadają za to co wydarzyło się na lotnisku w Domodiedowo zostaną złapani - zapewnił prezydent Rosji. Ukarzemy winnych - po tej wypowiedzi ręce opadają. Kontra rodzi kontrę. panowie?!

Imperialna polityka Rosji...

a katastrofa smoleńska to przez przypadek...

Tam nie chodzi o politykę imperialną, tylko o bogactwa naturalne, bez nich, a co za tym się wiąże - kasy, Rosja padnie.

A to prawda, że przemoc rodzi przemoc, zabijanie niewinnych ludzi i dzieci, to nie jest normalne, dlatego rozumiem teraźniejsze kroki Rosjan. Uciskani niech walczą o swoją wolność, suwerenność, ale nie w ten sposób, niech prowadzą działania wojenne, partyznackie na swoim terytorium i nie zabijają cywili.:(

Patrząc jak rosyjskie specsłużby odbijają zakładników można się zastanawiać oc oc tutaj chodzi. Przecież w teatrze czy w szkole zginęło po kilkaset osób! Już teraz się mówi, że służby rosyjskie wiedziały o zamachu lecz nic nie robiły by mu zapobiec, ponieważ jest to im na rękę. Ja nie wierzę, żeby można było tak postąpić, ale być może jestem małej wiary?

K.