Tomasz01 24.01.2011 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Witam wszystkich.Od jakiegoś czasu staram się znaleść jakieś praktyczne informacje od uzytkowników lub serwisantów na temat kotła kompaktowego vitodens 343f. Znikoma ilość informacji wynika może z niedługiego okresu uzytkowania tego produktu. Na tym portalu znalazłem parę wyrwanych z kontekstu wontków więc postanowiłem założyć osobny temat.Aktualnie jestem na etapie wyboru kotła. W grę wchodzi tylko ogrzewanie gazowe bo niemam miejsca na kotłownie a ten kompakt dobrze się prezentuje. Powierzchnia domu to 160m2 rozłożonych na 3 piętrach (ocieplenie 12cm). Chciałbym aby każde piętro miało osobna instalacje tzn. niezależne od pozostałych. Sumując rozdzielacze, pompy i solara(bez grzejniów) wyszło ok 40000 zł więc się zaczołem zastanwiać czy dobrze inwestuję wydając te pieniądze. Sam niejestem specjalistą więc przepraszam jeśli coś zle napisałem i liczę na pomocpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts