tomek4 25.01.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witajcie, jak najlepiej odprowadzić wodę z garażu na 2 auta w bryle domu ? Hydraulik proponuje taką podłużną kratkę (płotek) z syfonem wykonanym na kolankach fi 100. Mam jednak obawy co do zapachów latem. Z drugiej strony czy takie odprowadzenie jest w ogóle potrzebne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 25.01.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Odprowadzenie przydatne.Można podłączyć do deszczówki, bez syfonu lub kratka z suchym syfonem do kanalizacji;http://allegro.pl/hl90pr-niski-syfon-57mm-kratka-odplyw-wpust-suchy-i1368827144.html#gallery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 25.01.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Ja po prostu wyprowadziłem rurę z tej kratki na zewnątrz garażu i tyle. Przecież tamtędy nie będzie płynęła rzeka, tylko najwyżej jakaś odrobinka wody z wwiezionego autem śniegu/błota, na cholerę się kłopotać podłączaniem tego do kanalizy czy instalacji deszczowej, studzienka chłonna zrobiona ze starego wiadra wystarczy, albo wręcz otwarta rura wychodząca gdzieś na bok podjazdu, pod jakiś krzaczek, który ją zamaskuje (tak będzie umnie). J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek4 26.01.2011 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Racja Panowie z tym niepodłączaniem do kanalizy.Podoba mi się ten pomysł.Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts