dexter74 25.01.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Zmieniam meble (z jasnych - buk na ciemne).Niestety, kolumny głośnikowe są w okleinie buk. Są jakieś farby/lakiery, które mógłbym zastosować aby zmienić kolor kolumn?Czy tylko oklejenie mi zostaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 26.01.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Chyba najprościej i najszybciej będzie zastosować gotową okleinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 26.01.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Zostaje wizyta u stolarza i przełożenie wnętrza do nowego domku Oklejanie sobie daruj jeśli zależy Ci na wyglądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 26.01.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 moim zdaniem : 1 - mozna zeszlifować lakier i potraktować całość bejcolakierem na odpowiedni kolor (przed szlifowaniem trzeba zdemontować głośniki i zatkać dziury żeby pył sie nie dostał do środka)2 - można okleić ponownie fornirem, oczywiście wczesniej nalezy odpowiednio przygotować starą powierzchnię, tutaj manual jak fornirować http://diyaudio.pl/content.php/273 - mozna zlecić wykonanie nowej obudowy, można ją wykonac też samodzielnie, jak robi to wiele osób. Ta sama strona co wyżej + elektroda.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 26.01.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 A czy jest to gra warta świeczki? Fornirowanie to chyba droga impreza. Może bardziej opłacają się nowe kolumny? Dla nas przeprowadzka to okazja do zmian w systemie audio, choć - przyznaję - na finansowych resztkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 26.01.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 stare wystawić na Allegro, nowe kupić albo przeszlifować papierem i pomalować kryjącą farbą,np.na czarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 26.01.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 stare wystawić na Allegro, nowe kupić To się ubawiłem. Wybacz. Czasami kolumny dobiera się reszty sprzętu miesiącami. Pozbyć się bo nie pasują do wnętrza..... Jeśli autor wątku nie jest audiofilem (a tego nie wiemy) i nie przeszkadza mu takie rozwiązanie to pewnie i można. Jeśli jednak jest to zestaw uważnie i rozsądnie dobierany za niemałe pieniążki to takie rozwiązanie może za sobą pociągnąć a) straty na jakości brzmienia całego zestawu b) dramatyczny wzrost kosztów w postaci chęci wymianu na lepsze c) problemy z doborem odpowiednich kolumn. Ja mój zestaw kompletowałem 3 miesiące i mam w poważaniu że sorroundy mi nie pasują ani do frontów ani do wnętrza. Ale za to jak grają w zestawie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 26.01.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Ho,ho,ho... No to serdecznie gratuluję! Najwyraźniej jednak dexter w przeciwieństwie do Ciebie nie ma 'w poważaniu, że surroundy (pisane przez 'u', zdaje się) mu nie pasują ani do frontów ani do wnętrza'. Ja kolumny bez problemu i trzymiesięcznego 'kompletowania' wymieniłam na Allegro, więc taka jest wypowiedź z mojej strony. No ale cóż, jestem tylko przeciętnym melomanem. EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 26.01.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Znaczy się że nie przywiązujesz wagi do dzwięku tylko do wyglądu i tyle. Jest Ci obojętne co i jak byle grało. W niektórych przypadkach to pokój dobiera się do sprzętu a nie odwrotnie. PS - zmieniam literki nader często. Za szybko chcę napisać i potem takie cuda wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
commor 26.01.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Ja zmieniałem kolor głośników, okleinę wybrałem http://cdo.net.pl/cdo%20centrum%20drewna%20i%20oklein%20oferta%20forniry%20okleiny%20modyfikowane.html a jak oklejałem masz http://foto.onet.pl/c6bk,88c5wo8fwchw,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 26.01.2011 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 nielot2 - jakby autor wątku wybierał pokój do sprzętu - to chyba by nie było tego tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts