AREUKS 25.01.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witam Jestem w trakcie adaptacji poddasza ( etat ocieplania dachu ) robi to firma . Wszystko by było ładnie pięknie tylko nie mogę sobie darować umiejscowienia kuchni . W czym rzecz , pisząc obrazowo piękny kawałek poddasza jest po prawej stronie idealne miejsce na kuchnie , jest tylko jeden wielki problem a mianowicie spływ wody ze zlewozmywaka nie ma jak uzyskać spadu , ponieważ kanalizacja piętro niżej jest " po lewej " stronie . Z doprowadzeniem gazu i wody nie ma problemu rurki w podłogę , tylko pozostaje problem powrotu wody . Odległość do pokonania około 5 m nie ma jak uzyskać naturalnego spadu wody . Po lewej stronie wyjdzie bardzo mała kuchnia i niska . Firma która ociepla poddasze wyraziła opinie że nie ma możliwości przeskoczenia tego tematu . Zdaje sobie sprawę że nie ma za wielkich szans przeskoczenia praw fizyki , ale ta kuchnia prosi się sama aby ją zrobić po " prawej " stronie . A więc reasumując to wszystko czy człowiek nie wymyślił czegoś aby oszukać fizykę Nie wiem jakieś pompy itp nie znam się na budownictwie . Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 25.01.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 (edytowane) http://www.favore.pl/29785_agregat-surp-pompa-wc-rozdrabniacz-www-tbz-otwarte-pl.html http://hydrofor.pl/2010/12/28/rozdrabniarka-rozdrabniacz-pompa-wc/ http://allegro.pl/sanibo-3-pompa-rozdrabniacz-wc-sanibo3-tanio-i1322347069.html Edytowane 25 Stycznia 2011 przez Zbigniew100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AREUKS 25.01.2011 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 juz to będę studiował . Dodam że chodzi tylko o wodę ze zmywarki i zlewozmywaka . Łazienka będzie na drugiej stronie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 25.01.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witam Jestem w trakcie adaptacji poddasza ( etat ocieplania dachu ) robi to firma . Wszystko by było ładnie pięknie tylko nie mogę sobie darować umiejscowienia kuchni . W czym rzecz , pisząc obrazowo piękny kawałek poddasza jest po prawej stronie idealne miejsce na kuchnie , jest tylko jeden wielki problem a mianowicie spływ wody ze zlewozmywaka nie ma jak uzyskać spadu , ponieważ kanalizacja piętro niżej jest " po lewej " stronie . Z doprowadzeniem gazu i wody nie ma problemu rurki w podłogę , tylko pozostaje problem powrotu wody . Odległość do pokonania około 5 m nie ma jak uzyskać naturalnego spadu wody . Po lewej stronie wyjdzie bardzo mała kuchnia i niska . Firma która ociepla poddasze wyraziła opinie że nie ma możliwości przeskoczenia tego tematu . Zdaje sobie sprawę że nie ma za wielkich szans przeskoczenia praw fizyki , ale ta kuchnia prosi się sama aby ją zrobić po " prawej " stronie . A więc reasumując to wszystko czy człowiek nie wymyślił czegoś aby oszukać fizykę Nie wiem jakieś pompy itp nie znam się na budownictwie . Pozdrawiam serdecznie Zamiast drogich pomp i rozdrabniaczy (następny element do konserwacji, też wydatki), zastanów się, czy nie da się puścić odpływu ( fi50 powinien wystarczyć spokojnie) po ścianach z min. spadkiem 1,5%(15cm na 10m) aż do "lewej strony" ? Zabudujesz gips-kartonem wcześniej upychając resztki wełny co zostanie ci z docieplenia poddasza i tak wyciszysz szum spływającej brudnej wody. Nie słuchaj rad firmy co ociepla poddasze na temat hydrauliki, gdyż każda ekipa powie ci tak, aby miała najmniej roboty. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 25.01.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 wklej jakąś fotkę albo rysunek bo nieraz wystarczy inne spojrzenie i sprawa okaże się prosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AREUKS 25.01.2011 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 (edytowane) Po tym jak zobaczyłem te pompki to tam musi powstać kuchnia za wszelką cenę Poniżej podałem linka w rarku trzy zdjęcia poddasza . Zdjęcie opisane prawa strona tam chciał bym mieć kuchnie otwartą na pokój , a zdjęcie opisane po lewej ukazuje - wnęka po lewej stronie tam będzie łazienka i tam trzeba doprowadzić spływ no a po prawej gdzie stoją kubki ma być ta nie chciana kuchnia ( no wiadomo ta sciana będzie delikatnie ubita po prawej stronie . A Panowie jak w rzeczywistości z pracą takiej pompy , jest to awaryjny sprzęt i głośno pracuje ? Edytowane 27 Stycznia 2011 przez AREUKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 26.01.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Nie stawiaj "żywca" tym Twoim budowlańcom bo już za dużo wypili i mózg im wypłukało, po ścianie puść rurę do miejsca w którym masz pion i przykryj płytom, bo i tak musisz położyć tam izolację tylko staraj się nie używać kolan 90 stopni tylko 45 lub 67 i wszystko będzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AREUKS 26.01.2011 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Haha nie sugeruj się piwem bo akurat chłopaki porządne nie piją w pracy Ściana nie da się bo z jednej strony są drzwi balkonowe a z drugiej drzwi wejściowe do pokoju . A z montażem rurek w ścianie to czysto teoretyczna wypowiedz czy stosowana i sprawdzona w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 26.01.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 99% tego co tu wszystkim podpowiadam zastosowałem w praktyce a rura na ścianie przykryta płytom to normalka, jak się nie da ścianą to masz jeszcze podłogę oraz sufit w pokoju pod kuchnią albo trochę ścianą a trochę podłogą, lub drzwi przestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris_w 28.01.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 A Panowie jak w rzeczywistości z pracą takiej pompy , jest to awaryjny sprzęt i głośno pracuje ? Nie dość że awaryjny, to jeszcze głośny jak diabli... zdecydowanie odradzam to rozwiązanie. Albo dane mi było widzieć i używać kiepskich wersji takich urządzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 28.01.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Dość drogie, głośne i zawodne... To ma być jednak woda kuchenna, a nie gówna z kibla, więc możeby pójść w trochę inną stronę? Zamontowany gdzieś (a choćby i w szafce pod zlewem) zbiornik na przynajmniej 20l, lepiej więcej i do tego kupiona w himermarkecie z promocji pompa zatapialna "do wody brudnej"? I właściwie nic więcej nie potrzeba, taka pompa jest fabrycznie wyposażona w wyłącznik pływakowy (zbiornik musi być na tyle obszerny, żeby ten pływak miał swobodę ruchu), pompa jest w miarę cicha, kosztuje niewiele, wyprowadzić takie ścieki można już niezbyt grubą rurą. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 28.01.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Dość drogie, głośne i zawodne... To ma być jednak woda kuchenna, a nie gówna z kibla, więc możeby pójść w trochę inną stronę? Zamontowany gdzieś (a choćby i w szafce pod zlewem) zbiornik na przynajmniej 20l, lepiej więcej i do tego kupiona w himermarkecie z promocji pompa zatapialna "do wody brudnej"? I właściwie nic więcej nie potrzeba, taka pompa jest fabrycznie wyposażona w wyłącznik pływakowy (zbiornik musi być na tyle obszerny, żeby ten pływak miał swobodę ruchu), pompa jest w miarę cicha, kosztuje niewiele, wyprowadzić takie ścieki można już niezbyt grubą rurą. J. oj tańczysz kolego na brzytwie, jak masz zamiar uszczelnić Twój pomysł by smród się nie wydostawał????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 29.01.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Jakkolwiek? To są, jak już pisałem, ścieki kuchenne, nie gówniane, więc, zwłaszcza w dobie detergentów śmierdzieć nie powinny wcale. Niemniej, jeśli bardzo chcesz, zbiornik można wykorzystać zamknięty (są takie, z PE, na wodę), a te dwie rury i przewód zasilajacy wprowadzić do niego przez przepusty. I będzie git. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 29.01.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 zbiornik zadziała jak osadnik na tłuszcze, smród większy niż w kibelku, kwestia czasu jak szybko to nastąpi nigdy nie przerabiałem tego w praktyce na takiej małej kuchni, na kuchni dla szpitala syf był już spory po 8miesiącach, detergenty są tam używane proporcjonalnie do ilości naczyń więc i w przypadku takiej małej kuchenki też nic nie zrobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts