Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oknoplast vs. Hekaplast vs. Profiloplast co wybrać?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 224
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja też nie wiem o co chodzi. Reklamacja poszła do producenta ? Czy może jednak nie? pośrednik jej nie przyjął/ nie przesłał dalej?

Ps. W sprawie tych pociątych folii w progu- ona nie jest przypadkowo "pocięta", tylko rozcięta by ominąć kotwę bo stworzyłaby się fałda.

Im więcej widzę efektów montażów z taśmami , tym więcej mam wątpliwości czy to wszystko ma sens- bo położyć taśmy jak mówi książka jest niesposób.

Przy w miarę normalnej ścianie w stanie surowym poprawne wklejenie folii nie stanowi problemu. Schody zaczynają się przy wymianach okien a tu zastosowanie taśm rozprężnych też jest niełatwe. Realnie rozbija się to o cenę bo chcąc poprawnie zrobić montaż warstwowy przy wymianie należało by rozpierniczyć ościeże dokumentnie i doprowadzić do stanu pierwotnego tylko że to już się robi kupa roboty i cena za taką usługę wywołała by u klienta opukiwanie czoła paluchem. Efekty robienia tego w "rozsądnej" cenie mamy na fotkach.

• 1 month później...
Ja też nie wiem o co chodzi. Reklamacja poszła do producenta ? Czy może jednak nie? pośrednik jej nie przyjął/ nie przesłał dalej?

Ps. W sprawie tych pociątych folii w progu- ona nie jest przypadkowo "pocięta", tylko rozcięta by ominąć kotwę bo stworzyłaby się fałda.

Im więcej widzę efektów montażów z taśmami , tym więcej mam wątpliwości czy to wszystko ma sens- bo położyć taśmy jak mówi książka jest niesposób.

Taki podobno jest z Pana specjalista, a nie widzi, że zastosowano zwykłe kotwy, a nie progowe. Gdyby były odpowiednie nie trzeba by było rozcinać folii. A tak cały sens montażu z wymyślnymi taśmami psu w du... Książka, książką, ale kompetencje, niektórych ekip są delikatnie mówiąc żałosne.

Wkrótce będę mógł napisać o co chodzi, czekam tylko na potwierdzenie tej niesamowitej informacji.Zapowiada się prawdziwy hit !

Jak Pan zauważył - tylko "podobno". Ci co tak mówią mogą przecież ulegać złudnemu wrażeniu i nie ma powodu by ich o to winić.

Nie mam nic do powiedzenia w Pana sprawie.

To akurat wiem od dawna, przynajmniej nic obiektywnego, ale przecież na tym forum, nie można złego słowa powiedzieć na temat producenta z Leszna.

Zdjęcie to przedstawia jak okno trzyma poziom ? Chyba, że się mylę, w grę wchodzi przecież niesamowite okno.

Poziomica rzeczywiście jakaś niefirmowa, taką pożyczyłem by sprawdzić jakość pracy fachowców.

Niemniej jak taka pokazuje ponad 1 cm na całej długości okna, to ile pokaże ta najlepsza z najlepszych ?

Niestety nie mam w umowie zapisu, który mówi, że fachowcy muszą umieć się nią w ogóle posługiwać jak i tego, że sprawdzą po montażu jakość swojej pracy i to mnie martwi. Byłem zbyt dużym optymistą. ale kto by pomyślał, że będę musiał sprawdzać swoje kompetencję.

Za to miara zwijana rzeczywiście jest długości 2m :D

Ta najlepsza może pokazać, że odchył jest w normie. Wybacz-powolywanie się na zdjęcie poziomicy za 6 zł to kpina z oglądających.

Ale jestem w stanie uwierzyć że nie ma poziomu, jeśli powiesz, że oknem wieje, zamyka się itp.

Zastanawiam się, czego jeszcze oczekujesz po forum? Reklamacja nie pomogła? Idź do powiatowego rzecznika praw konsumentów.