witek86 05.11.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 ale jest nie ładnie i z tym się zgodzę tylko problem jest w czymś innym i to mnie wkurza że ktoś jedzie na producenta jak ma problem ze sprzedawcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antonin 05.11.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Patrząc od strony klienta to nie chciałbym takich niedoróbek. Pomijając montaż myślę, że tak renomowany producent nie będzie robił problemu z wymianą za krótkich uszczelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.11.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Ja też nie wiem o co chodzi. Reklamacja poszła do producenta ? Czy może jednak nie? pośrednik jej nie przyjął/ nie przesłał dalej? Ps. W sprawie tych pociątych folii w progu- ona nie jest przypadkowo "pocięta", tylko rozcięta by ominąć kotwę bo stworzyłaby się fałda. Im więcej widzę efektów montażów z taśmami , tym więcej mam wątpliwości czy to wszystko ma sens- bo położyć taśmy jak mówi książka jest niesposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 05.11.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 dlatego powoli ale folie są zastępowane przez taśmy 3w1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 05.11.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Przy w miarę normalnej ścianie w stanie surowym poprawne wklejenie folii nie stanowi problemu. Schody zaczynają się przy wymianach okien a tu zastosowanie taśm rozprężnych też jest niełatwe. Realnie rozbija się to o cenę bo chcąc poprawnie zrobić montaż warstwowy przy wymianie należało by rozpierniczyć ościeże dokumentnie i doprowadzić do stanu pierwotnego tylko że to już się robi kupa roboty i cena za taką usługę wywołała by u klienta opukiwanie czoła paluchem. Efekty robienia tego w "rozsądnej" cenie mamy na fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 06.11.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 ile razy słyszałem już na budowie od "majstra" panie ja tyle domów zrobiłem i nigdzie nie kazali boków obrzucać sobie pan wymyślasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 11.12.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Ja też nie wiem o co chodzi. Reklamacja poszła do producenta ? Czy może jednak nie? pośrednik jej nie przyjął/ nie przesłał dalej? Ps. W sprawie tych pociątych folii w progu- ona nie jest przypadkowo "pocięta", tylko rozcięta by ominąć kotwę bo stworzyłaby się fałda. Im więcej widzę efektów montażów z taśmami , tym więcej mam wątpliwości czy to wszystko ma sens- bo położyć taśmy jak mówi książka jest niesposób. Taki podobno jest z Pana specjalista, a nie widzi, że zastosowano zwykłe kotwy, a nie progowe. Gdyby były odpowiednie nie trzeba by było rozcinać folii. A tak cały sens montażu z wymyślnymi taśmami psu w du... Książka, książką, ale kompetencje, niektórych ekip są delikatnie mówiąc żałosne. Wkrótce będę mógł napisać o co chodzi, czekam tylko na potwierdzenie tej niesamowitej informacji.Zapowiada się prawdziwy hit ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.12.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Jak Pan zauważył - tylko "podobno". Ci co tak mówią mogą przecież ulegać złudnemu wrażeniu i nie ma powodu by ich o to winić. Nie mam nic do powiedzenia w Pana sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 12.12.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Jak Pan zauważył - tylko "podobno". Ci co tak mówią mogą przecież ulegać złudnemu wrażeniu i nie ma powodu by ich o to winić. Nie mam nic do powiedzenia w Pana sprawie. To akurat wiem od dawna, przynajmniej nic obiektywnego, ale przecież na tym forum, nie można złego słowa powiedzieć na temat producenta z Leszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 12.12.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Nie wymagajmy od okien dzieła sztuki Zapewniam, że gdybym takie dzieło sztuki zobaczył w salonie HeKaPlast jakie do mnie przyjechało, to bym sobie kupił Mielczarka i miał spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 12.12.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Czyli od firmy Mróz kupiłeś w Odzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 12.12.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Czyli od firmy Mróz kupiłeś w Odzi. debastor,mróz robił w innym pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.12.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 A ja nie sprzedaję okien z Leszna. Tępię tylko każdą nietrafioną krytykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 13.12.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Czekam zatem na tradycyjnie rzetelną, fachową i przepojoną obiektywizmem ocenę tego zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 13.12.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 a co jest na tym zdjęciu? bo z takiego bliska nie wiadomo co chciałeś pokazać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 13.12.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Witam a co jest na tym zdjęciu? bo z takiego bliska nie wiadomo co chciałeś pokazać? i ja nie widzę co to ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 13.12.2012 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Moim zdaniem jest to poziomnica z Castoramy (chyba nówka, bo jeszcze w folii) oraz stara miara zwijana długości 2 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 15.12.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Zdjęcie to przedstawia jak okno trzyma poziom ? Chyba, że się mylę, w grę wchodzi przecież niesamowite okno. Poziomica rzeczywiście jakaś niefirmowa, taką pożyczyłem by sprawdzić jakość pracy fachowców. Niemniej jak taka pokazuje ponad 1 cm na całej długości okna, to ile pokaże ta najlepsza z najlepszych ? Niestety nie mam w umowie zapisu, który mówi, że fachowcy muszą umieć się nią w ogóle posługiwać jak i tego, że sprawdzą po montażu jakość swojej pracy i to mnie martwi. Byłem zbyt dużym optymistą. ale kto by pomyślał, że będę musiał sprawdzać swoje kompetencję. Za to miara zwijana rzeczywiście jest długości 2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.12.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Ta najlepsza może pokazać, że odchył jest w normie. Wybacz-powolywanie się na zdjęcie poziomicy za 6 zł to kpina z oglądających.Ale jestem w stanie uwierzyć że nie ma poziomu, jeśli powiesz, że oknem wieje, zamyka się itp. Zastanawiam się, czego jeszcze oczekujesz po forum? Reklamacja nie pomogła? Idź do powiatowego rzecznika praw konsumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 16.12.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 tu chyba nie chodzi o odchylenie od pionu tylko o to, że balkon i okno obok niego, skręcone ze sobą nie są w jednej linii ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts