finlandia 16.12.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 To wychodzi, że jesteś najbardziej spostrzegwaczy:) Nie mniej - sam mam identyczną poziomicę w domu - parę ładnych lat temu kupłem sobie "do domu" na bazarku "Wszytsko po 5zł". Przypadkiem upadła i się odkształciła Teraz mam taką za ponad 2 setki i mój majster po 4 latach użytkowania uznał że się "zepsuła" bo oszukuje na jednej stronie o 1mm na dwóch metrach. Musiałem kupic nową.. a podobno ta marka daje 30 lat gwarancji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 17.12.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 czyżby to była sola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 22.12.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Dzięki kol. Cinek to właśnie miałem na myśli, okno nie trzyma linii muru. Z poziomem też zresztą jest nie najlepiej. Dziękuję za radę Panu Finlandii w rewanżu poradzę by Pań reklamował swoja poziomicę skoro jest na gwarancji. Za to największą i prawdziwą kpiną była Pana wypowiedź dotycząca cięcia folii w progu okna, Także proszę jej już nigdy nie powtarzać bo w Krakowie pękają z niej ze śmiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.12.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Tak, ja też Ci życzę Wesołych Świąt Ps. Nie wiem czy zauważyłeś, ale w prezencie Ci powiem: ja nigdy nie powiedziałem że montaż jest u Ciebie zrobiony dobrze. Być może to doda Ci trochę otuchy? Edytowane 23 Grudnia 2012 przez finlandia uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozaliafashion 24.12.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 WitamWłaśnie dostałam wycenę okien z Profiloplastu i zastanawiam się czy warto dopłacać do sytemu trzyszybowego. Dom 180 m -zbudowany z porotonu 24 do tego ocieplenie styropianem 20 cm, rekuperacja- dom będzie ogrzewany gazem.Czy nakład finansowy na pakiet trzyszybowy zwróci się po ok 10 latach? Przy pakiecie dwuszybowym (aluminium) - szkło hartowane (duże przeszklenia) U=1,6 więc szału nie ma .... Zastanawiam się czy warto dopłacić do pakietu trzyszybowego żeby polepszyć współczynnik UBardzo proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 27.12.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 profiloplast =sprzedać zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozaliafashion 29.12.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Właśnie ...też tak słyszałam ale miałam nadzieję,że to był pojedynczy przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 29.12.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Witam Właśnie dostałam wycenę okien z Profiloplastu i zastanawiam się czy warto dopłacać do sytemu trzyszybowego. Dom 180 m -zbudowany z porotonu 24 do tego ocieplenie styropianem 20 cm, rekuperacja- dom będzie ogrzewany gazem. Czy nakład finansowy na pakiet trzyszybowy zwróci się po ok 10 latach? Przy pakiecie dwuszybowym (aluminium) - szkło hartowane (duże przeszklenia) U=1,6 więc szału nie ma .... Zastanawiam się czy warto dopłacić do pakietu trzyszybowego żeby polepszyć współczynnik U Bardzo proszę o rady Rozallo, ja odpowiem Ci jako użytkowniczka takiego pakietu - nie wiem, czy "opłaca się" w kwestii długoterminowych oszczędności finansowych oraz parametrów cieplnych, ale takie okna są FANTASTYCZNIE wygłuszające! Wahałam się przy wyborze, ale teraz nie mam wątpliwości. Wygłuszyły kilka upiornych grilli sąsiadów, rąbanie drewna o 7 rano w sobotę, ciśnieniowe mycie samochodów o dziwnych godzinach, wyjącego pod nieobecność właścicieli psa... ja jestem zachwycona, a porównanie mam bezpośrednie - kupiliśmy dom 15-letni i w salonie stolarka została wymieniona jeszcze przez poprzednią właścicielkę na dwuszybówkę, 5 komór kilka miesięcy przed sprzedażą, całą resztę wymieniałam już ja, 6 komór, trzy szyby. W salonie jest zdecydowanie głośniej niż w obu sąsiadujących pokojach, chociaż duże przeszklenia są nie tylko tam. Producent okien ten sam. Patrząc z perspektywy czasu było jak najbardziej warto, różnica jest po prostu... słyszalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 29.12.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Rozallo..., takie okna są FANTASTYCZNIE wygłuszające! Z jednej strony to świetnie, że Pani Diedrze tak poprawił się komfort akustyczny, że aż słyszy ciszę. Z drugiej trzeba powiedzieć, że standardowy pakiet dwukomorowy na trzech szybach grubości 4mm ma z tym niewiele wspólnego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 29.12.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Przegroda pięciowarstwowa kontra przegroda trzywarstwowa o identycznych parametrach każdej z warstw przy różnej grubości samych profili. Fizyka, klasa siódma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 29.12.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Przegroda pięciowarstwowa kontra przegroda trzywarstwowa o identycznych parametrach każdej z warstw przy różnej grubości samych profili. Fizyka, klasa siódma. Za komuny, to w siódmej nic o akustyce nie było:-(. Droga Pani, nie mam zamiaru się z Panią spierać, bo to nie miałoby większego sensu. Kim ja jestem wobec Pani akustycznej wiedzy na poziomie klasy siódmej. Proch i pył. Szczęśliwego Nowego Roku życzę w ciszy i spokoju, a co ją zapewnia, to już mniejsza o to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 29.12.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 życzę w ciszy i spokoju, a co ją zapewnia, to już mniejsza o to. Zapewne elfy, krasnale i czarodziej Gandalf. W odróżnieniu od czasów komuny, kiedy skutecznie uciszała Baba Jaga. I cenzura. A jeśli ktoś w fizykę nie wierzy, niech z życzeniami noworocznymi osobiście uda się do znajomych z oknami skrzynkowymi i zamknie najpierw zewnętrzne, a później wewnętrzne skrzydła. Zupełnie darmowa lekcja akustyki, lepsza niż za komuny. Szczęśliwego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 29.12.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Zapewne elfy, krasnale i czarodziej Gandalf. W odróżnieniu od czasów komuny, kiedy skutecznie uciszała Baba Jaga. I cenzura. A jeśli ktoś w fizykę nie wierzy, niech z życzeniami noworocznymi osobiście uda się do znajomych z oknami skrzynkowymi i zamknie najpierw zewnętrzne, a później wewnętrzne skrzydła. Zupełnie darmowa lekcja akustyki, lepsza niż za komuny. Szczęśliwego. Najpierw o różnicach pomiędzy wartościami tłumienia hałasu przez szyby jedno i dwukomorowe w oknach PVC, później o jakichś niezidentyfikowanych pięcio i trzykomorowych przegrodach, na końcu o oknach skrzynkowych, a wszystko w ramach wykładu fizyki klasy siódmej. Dzięki. Pozwoli Pani, że mając ją za adwersarza pozostanę już przy tych elfach, krasnalach i Gandalfie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 29.12.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 (...) pozostanę już przy tych elfach, krasnalach i Gandalfie.. Jednych cieszą bajki, innych fakty. I niech pozostanie to pointą naszej dotychczasoej wymiany opinii i życzeń noworocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 30.12.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Jednych cieszą bajki, innych fakty. Najczęściej przywoływane w kontekście akustyki Rw różni się w przypadku pakietu 2- i 3-szybowego zbudowanego z tafli 4mm o 1dB. Dla przeciętnego ludzkiego ucha trudne do uchwycenia, elfy mogą mieć bardziej czułe zmysły więc może.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 30.12.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 A jak ktoś chce dokładniej porównać najbardziej popularne pakiety to polecam:http://www.pressglass.eu/oferta/szyby-zespolone/szyby-dzwiekochlonnePierwsze dwie pozycje to pakiety o których jest ta cała dyskusja.A żeby dokładniej zrozumieć niektóre oznaczenia można przeczytać http://oknotest.pl/szklo/szklo-a-izolacja-akustyczna.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.12.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 (edytowane) a ja tak zupełnie z innej beczki W Schuco PlaSoft4,0 pojawiła się w końcu nowa konstrukcja HS która moim zdaniem zawojuje rynek okienny Schuco SI82 HS o szerokości zabudowy 219 mm !!! i możliwości stosowania pakietów trzyszybowych o Ug=0,5 (4/16/4/16/4) To co widać z wyliczeń po prostu powala na kolana - sam jestem w szoku, dla najbardziej rozpowszechnionego wymiaru schodzimy poniżej 0,8 Powstała konstrukcja użytkowo najbardziej przyjazna - w mej subiektywnej ocenie - i na dodatek nareszcie ciepła. Porównanie dwu profili mówi samo za siebie. Ponad 30% cieplejsza konstrukcja za niewiele większe pieniądze Edytowane 30 Grudnia 2012 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 30.12.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 ... sam jestem w szoku, dla najbardziej rozpowszechnionego wymiaru schodzimy poniżej 0,8 Powstała konstrukcja użytkowo najbardziej przyjazna - w mej subiektywnej ocenie - i na dodatek nareszcie ciepła. I dobrze, że konstruktorzy pracują nad HS. Wiem, że na BAU będzie więcej nowinek z tej rodziny konstrukcyjnej, więc Schueco nie będzie osamotnione na placu boju:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.12.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 E tam ja od blisko 8 lat sprzedaję HS`y które mają szerokość zabudowy 217mm i współczynnk Uw grubo poniżej 1,0 Tyle że w drewnie Ps. I są tańsze od plastiku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 31.12.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 jarku a sprzedają się jak świeże bułeczki ...no i wyglądają rewelacyjnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts