magdalenaa 03.02.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Jareko napisz coś więcej o tych oknach z Hekaplast bo właśnie jestesmy na etapie wyboru. Oglądalismy okna w salonie jezierskiego ale podano nam termin realizacji 16 tygodni bo ponoć są problemy z dostawami profila.Musimy okna mieć najpóźniej w marcu, czy to realny termin w hakaplast, czy oni tez maja problem z dostawami ?Interesuja nas okna Elite z 3 szybami w kolorze złocisty dąb865 * 1500 - 3 szt1850 * 1500 - 4 szt1600 * 2200 - 2 szt 2400 * 2200 - 1 szt (przesuwne bez progu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 03.02.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Wiemy, tego już nie dawało się dłużej ukrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 03.02.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Jareko napisz coś więcej o tych oknach z Hekaplast bo właśnie jestesmy na etapie wyboru. Oglądalismy okna w salonie jezierskiego ale podano nam termin realizacji 16 tygodni bo ponoć są problemy z dostawami profila. Musimy okna mieć najpóźniej w marcu, czy to realny termin w hakaplast, czy oni tez maja problem z dostawami ? Interesuja nas okna Elite z 3 szybami w kolorze złocisty dąb 865 * 1500 - 3 szt 1850 * 1500 - 4 szt 1600 * 2200 - 2 szt 2400 * 2200 - 1 szt (przesuwne bez progu) Terminy Hekaplast mają normalne, tj ok. 6 tygodni, a salon Jezierskiego podał Wam taki termin, żebyście ich nie zamówili. Nikt nie wie, jaki realny termin podawać na okna J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.02.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Jareko napisz coś więcej o tych oknach z Hekaplast bo właśnie jestesmy na etapie wyboru. Oglądalismy okna w salonie jezierskiego ale podano nam termin realizacji 16 tygodni bo ponoć są problemy z dostawami profila. Musimy okna mieć najpóźniej w marcu, czy to realny termin w hakaplast, czy oni tez maja problem z dostawami ? Interesuja nas okna Elite z 3 szybami w kolorze złocisty dąb 865 * 1500 - 3 szt 1850 * 1500 - 4 szt 1600 * 2200 - 2 szt 2400 * 2200 - 1 szt (przesuwne bez progu) Cóż... nie będę ukrywał dalej Byłem w fabryce w poniedziałek, popatrzyłem, pomacałem, przyglądałem się szczegółom i... mnie najbardziej podoba się brak tej "złotej linii" jaką miał Jezierski i w to miejsce uszczelka gumowa szara bądź czarna - guma tak łatwo nie zostanie zadarta Ciężar okien w normie czyli na wzmocnieniach nie oszukują - to podstawa Szyby od tego samego dostawcy - Efector Kielce - ciepła ramka Swisspacer w standardzie - jak u Jezierskiego, możliwość trzeciej szyby i tym samym k=0,5 - za trochę większą dopłatę Okucia Winkhaus Activpilot - identyczne jak u Jezierskiego, z identycznym wypasem w standardzie....o przepraszam, zamawiam w identycznym wypasie ale w standardzie w skrzydle RU są cztery zaczepy antywyważeniowe Brak skrzydeł R - każde skrzydło wykonywane jest jako RU i jeśli klient chce by było tylko R stosowana jest blokada obrotu klamki w tą pozycję Klamki Hoppe Secoustic Profile przychodzą z Niemiec i tam są okleinowane czyli nie ma taśmy ochronnej z logo Jezierskiego - ale to nie ma realnie znaczenia Opóźnienia? Nikt o czymś takim nie słyszał Cienki zgrzew? także w standardzie i nawet wykonywany w oknach z jednostronną okleiną - czego u Jezierskiego nie było HS-y? miłe zaskoczenie Wogóle jestem pozytywnie zaskoczony - ale co się dziwić, firma jeszcze na naszym rynku nie znana gdyż gro produkcji szlo dotychczas na Niemcy ale sądzę że bardzo szybko stanie się matką znaną i uznaną choć chyba zamiast Hekaplast będzie to albo Amazing Window albo Okna Niezwykłe - ale to nie moja broszka Mogę tylko powiedzieć o produkcje że jest naprawdę OK lub nawet bardziej OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 03.02.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 no ale salonów to oni nie mają (Hekaplast) przynajmniej w wielkopolsce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 03.02.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 dostałem wycenę z Hekaplastu i ceny mnie zabiły (w porównaniu do Jezierskiego).... przeglądałem tak tą ofertę i zaskoczenie było największe na końcu: rabat: 67%!!! spytałem skąd takie ceny, a odpowiedź brzmiała: "Ceny są jedne na całą Europę. Regulujemy je właśnie rabatami." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.02.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Byłem w fabryce w poniedziałek, popatrzyłem, pomacałem, przyglądałem się Ja cię tylko proszę dla dobra wszystkich (także twojego w przypadku, gdybyś był zmuszony kolejny raz mienić dostawcę): nie próbuj od dzisiaj wmawiać, że jedyne, najlepsze okna na świecie robi firma Hekaplast. Wcześniej gloryfikowałeś firmę Jezierski... ...aż im się noga podwinęła. I nagle odzyskałeś wzrok i okazało się, że inni robią nie tylko tak samo dobre okna ale być może nawet i lepsze. Na przyszłość więcej obiektywnego spojrzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.02.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Tylko bez nazwisk - oj nie terminy mają inne ok 4 tyg okna proste białe bądź w kolorze standardowym ok 6 tygodni łuki, przesuwki, kolory niestandardowe A Jezierski? Nowych klientów może zaskoczyć terminami bo coś tam zreorganizowali czy coś tam - nie jestem upoważniony by głos w sprawie tej firmy zabierać. I nie pytajcie mnie już o Jezierskiego co u niego się dzieje bo rozstaję się z tą firmą rozczarowany postawą jej młodego właściciela - dosłownie we wszystkim. Od okłamywania mnie i moich klientów, poprzez uznawanie przyznanych przeze mnie rabatów a właściwie albo ich olewanie albo obcinanie według swego widzi mi się, po zwrot wpłaconych zaliczek których najprawdopodobniej będę dochodził przed sądem. Plotki mówią że idą zmiany wraz z powrotem Ojca ale co i jak - mnie to już kalafiorem O wynagrodzeniu za promowanie przy okazji mojej tu obecności firmy, która teraz traktuje mnie jak.... nie ma co mówić. Bo nie miałem w tym interesu Jedno muszę przyznać - mimo ciężkiej sytuacji w jakiej firma się znalazła dalej produkuje naprawdę dobre okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.02.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 no ale salonów to oni nie mają (Hekaplast) przynajmniej w wielkopolsce.... O ile wiem sieć dealerska prawie nie istnieje - http://www.amazingwindows.eu - tam można dowiedzieć się dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.02.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 dostałem wycenę z Hekaplastu i ceny mnie zabiły (w porównaniu do Jezierskiego).... przeglądałem tak tą ofertę i zaskoczenie było największe na końcu: rabat: 67%!!! spytałem skąd takie ceny, a odpowiedź brzmiała: "Ceny są jedne na całą Europę. Regulujemy je właśnie rabatami." eeeetam...zostawmy marketing ceny w stosunku do Jezierskiego ok 2% wyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.02.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 (edytowane) Ja cię tylko proszę dla dobra wszystkich (także twojego w przypadku, gdybyś był zmuszony kolejny raz mienić dostawcę): nie próbuj od dzisiaj wmawiać, że jedyne, najlepsze okna na świecie robi firma Hekaplast. Wcześniej gloryfikowałeś firmę Jezierski... ...aż im się noga podwinęła. I nagle odzyskałeś wzrok i okazało się, że inni robią nie tylko tak samo dobre okna ale być może nawet i lepsze. Na przyszłość więcej obiektywnego spojrzenia! Hmmm....może nie tyle gloryfikowałem Jezierskiego tylko Schuco i dalej Schuco gloryfikować będę a o J mówiłem dobrze bo naprawdę bardzo dobre okna robił i robi. I w temacie wykonywanych okien dalej będę o nim mówił dobrze No tak... zrobiłem im tu taką promocję że aż noga im się powinęła - czyżby Heka czekał podobny los? I'm killer? Edytowane 3 Lutego 2011 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 03.02.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 no nie wiem....w porównaniu do wyceny Jezierskiego, HeKaPlast tańszy o 1899 zł w dodatku przy wyższym o 1% VATprofil ten sam CT 70 Cava pakiet 3-szybowy (ceny z montażem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.02.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 no nie wiem.... w porównaniu do wyceny Jezierskiego, HeKaPlast tańszy o 1899 zł w dodatku przy wyższym o 1% VAT profil ten sam CT 70 Cava pakiet 3-szybowy (ceny z montażem)wszystko zależy od okien i przede wszystkim czy kolor jedno czy obustronny - bo tu dopłaty są różne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 03.02.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Jareko: bez przesady, dawałem do wyceny te same okna i tą samą ich ilość... w oby wycenach, kolor obustronny, orzech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.02.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 to ciesz się że taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 03.02.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 się cieszę, ale nie że taniej, ale że będzie (jak mówisz) porównywalna jakość wykonania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 03.02.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Podając termin nie rozdrabniałem się na kształty i uwzględniłem cały czas od złożenia zamówienia poprzez pomiar, transport do czasu montażu. Jareko, o co chodzi z ta "matką znaną i uznaną"? może Królową wszystkich okien :) ale mam humor dzisiaj Wiem to było przejęzyczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 03.02.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Tylko mi teraz tego nie zmieniaj w swoim poście!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenaa 03.02.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 O co chodzi z brakiem skrzydeł R ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.02.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 miało być "marką" nie zmienię bo faktycznie wesoło się robi jak takie 'cuś' się przeczyta Jeśli masz w projekcie skrzydło które tylko się otwiera można to zrealizować na dwa sposoby- wykonuję się skrzydło z okuciami tylko na 3 krawędziach i od strony zawiasu są dociski- wykonuje sie takie skrzydło jako RU i tylko blokuje się blokadą okucia możliwość przejścia klamki w pozycje do uchyłu - nie ma wtedy docisku od strony zawiasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts