Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oknoplast vs. Hekaplast vs. Profiloplast co wybrać?

Recommended Posts

Jareko napisz coś więcej o tych oknach z Hekaplast bo właśnie jestesmy na etapie wyboru.

Oglądalismy okna w salonie jezierskiego ale podano nam termin realizacji 16 tygodni bo ponoć są problemy z dostawami profila.

Musimy okna mieć najpóźniej w marcu, czy to realny termin w hakaplast, czy oni tez maja problem z dostawami ?

Interesuja nas okna Elite z 3 szybami w kolorze złocisty dąb

865 * 1500 - 3 szt

1850 * 1500 - 4 szt

1600 * 2200 - 2 szt

2400 * 2200 - 1 szt (przesuwne bez progu)

• Odpowiedzi 224
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jareko napisz coś więcej o tych oknach z Hekaplast bo właśnie jestesmy na etapie wyboru.

Oglądalismy okna w salonie jezierskiego ale podano nam termin realizacji 16 tygodni bo ponoć są problemy z dostawami profila.

Musimy okna mieć najpóźniej w marcu, czy to realny termin w hakaplast, czy oni tez maja problem z dostawami ?

865 * 1500 - 3 szt

1850 * 1500 - 4 szt

1600 * 2200 - 2 szt

Terminy Hekaplast mają normalne, tj ok. 6 tygodni, a salon Jezierskiego podał Wam taki termin, żebyście ich nie zamówili. Nikt nie wie, jaki realny termin podawać na okna J.

865 * 1500 - 3 szt

1850 * 1500 - 4 szt

1600 * 2200 - 2 szt

Cóż... nie będę ukrywał dalej :)

Byłem w fabryce w poniedziałek, popatrzyłem, pomacałem, przyglądałem się szczegółom i... mnie najbardziej podoba się brak tej "złotej linii" jaką miał Jezierski i w to miejsce uszczelka gumowa szara bądź czarna - guma tak łatwo nie zostanie zadarta

Ciężar okien w normie czyli na wzmocnieniach nie oszukują - to podstawa

Szyby od tego samego dostawcy - Efector Kielce - ciepła ramka Swisspacer w standardzie - jak u Jezierskiego, możliwość trzeciej szyby i tym samym k=0,5 - za trochę większą dopłatę

Okucia Winkhaus Activpilot - identyczne jak u Jezierskiego, z identycznym wypasem w standardzie....o przepraszam, zamawiam w identycznym wypasie ale w standardzie w skrzydle RU są cztery zaczepy antywyważeniowe

Brak skrzydeł R - każde skrzydło wykonywane jest jako RU i jeśli klient chce by było tylko R stosowana jest blokada obrotu klamki w tą pozycję

Klamki Hoppe Secoustic

Profile przychodzą z Niemiec i tam są okleinowane czyli nie ma taśmy ochronnej z logo Jezierskiego - ale to nie ma realnie znaczenia

Opóźnienia? Nikt o czymś takim nie słyszał

Cienki zgrzew? także w standardzie i nawet wykonywany w oknach z jednostronną okleiną - czego u Jezierskiego nie było

HS-y? miłe zaskoczenie :)

Wogóle jestem pozytywnie zaskoczony - ale co się dziwić, firma jeszcze na naszym rynku nie znana gdyż gro produkcji szlo dotychczas na Niemcy ale sądzę że bardzo szybko stanie się matką znaną i uznaną choć chyba zamiast Hekaplast będzie to albo Amazing Window albo Okna Niezwykłe - ale to nie moja broszka

Mogę tylko powiedzieć o produkcje że jest naprawdę OK lub nawet bardziej OK :)

dostałem wycenę z Hekaplastu i ceny mnie zabiły (w porównaniu do Jezierskiego)....

przeglądałem tak tą ofertę i zaskoczenie było największe na końcu: rabat: 67%!!!

spytałem skąd takie ceny, a odpowiedź brzmiała: "Ceny są jedne na całą Europę. Regulujemy je właśnie rabatami." :)

Byłem w fabryce w poniedziałek, popatrzyłem, pomacałem, przyglądałem się

Ja cię tylko proszę dla dobra wszystkich (także twojego w przypadku, gdybyś był zmuszony kolejny raz mienić dostawcę): nie próbuj od dzisiaj wmawiać, że jedyne, najlepsze okna na świecie robi firma Hekaplast. Wcześniej gloryfikowałeś firmę Jezierski... ...aż im się noga podwinęła. I nagle odzyskałeś wzrok i okazało się, że inni robią nie tylko tak samo dobre okna ale być może nawet i lepsze.

Na przyszłość więcej obiektywnego spojrzenia!

Tylko bez nazwisk - oj nie

terminy mają inne

ok 4 tyg okna proste białe bądź w kolorze standardowym

ok 6 tygodni łuki, przesuwki, kolory niestandardowe

A Jezierski?

Nowych klientów może zaskoczyć terminami bo coś tam zreorganizowali czy coś tam - nie jestem upoważniony by głos w sprawie tej firmy zabierać.

I nie pytajcie mnie już o Jezierskiego co u niego się dzieje bo rozstaję się z tą firmą rozczarowany postawą jej młodego właściciela - dosłownie we wszystkim. Od okłamywania mnie i moich klientów, poprzez uznawanie przyznanych przeze mnie rabatów a właściwie albo ich olewanie albo obcinanie według swego widzi mi się, po zwrot wpłaconych zaliczek których najprawdopodobniej będę dochodził przed sądem.

Plotki mówią że idą zmiany wraz z powrotem Ojca ale co i jak - mnie to już kalafiorem ;)

O wynagrodzeniu za promowanie przy okazji mojej tu obecności firmy, która teraz traktuje mnie jak.... nie ma co mówić. Bo nie miałem w tym interesu

Jedno muszę przyznać - mimo ciężkiej sytuacji w jakiej firma się znalazła dalej produkuje naprawdę dobre okna.

dostałem wycenę z Hekaplastu i ceny mnie zabiły (w porównaniu do Jezierskiego)....

przeglądałem tak tą ofertę i zaskoczenie było największe na końcu: rabat: 67%!!!

spytałem skąd takie ceny, a odpowiedź brzmiała: "Ceny są jedne na całą Europę. Regulujemy je właśnie rabatami." :)

eeeetam...zostawmy marketing ;)

ceny w stosunku do Jezierskiego ok 2% wyższe

Ja cię tylko proszę dla dobra wszystkich (także twojego w przypadku, gdybyś był zmuszony kolejny raz mienić dostawcę): nie próbuj od dzisiaj wmawiać, że jedyne, najlepsze okna na świecie robi firma Hekaplast. Wcześniej gloryfikowałeś firmę Jezierski... ...aż im się noga podwinęła. I nagle odzyskałeś wzrok i okazało się, że inni robią nie tylko tak samo dobre okna ale być może nawet i lepsze.

Na przyszłość więcej obiektywnego spojrzenia!

Hmmm....może nie tyle gloryfikowałem Jezierskiego tylko Schuco i dalej Schuco gloryfikować będę a o J mówiłem dobrze bo naprawdę bardzo dobre okna robił i robi. I w temacie wykonywanych okien dalej będę o nim mówił dobrze

No tak... zrobiłem im tu taką promocję że aż noga im się powinęła - czyżby Heka czekał podobny los? ;)

I'm killer? ;)

Edytowane przez jareko

Podając termin nie rozdrabniałem się na kształty i uwzględniłem cały czas od złożenia zamówienia poprzez pomiar, transport do czasu montażu.

Jareko, o co chodzi z ta "matką znaną i uznaną"? :)

może Królową wszystkich okien :) :) :)

ale mam humor dzisiaj :)

Wiem to było przejęzyczenie

miało być "marką"

nie zmienię bo faktycznie wesoło się robi jak takie 'cuś' się przeczyta

Jeśli masz w projekcie skrzydło które tylko się otwiera można to zrealizować na dwa sposoby

- wykonuję się skrzydło z okuciami tylko na 3 krawędziach i od strony zawiasu są dociski

- wykonuje sie takie skrzydło jako RU i tylko blokuje się blokadą okucia możliwość przejścia klamki w pozycje do uchyłu - nie ma wtedy docisku od strony zawiasów