Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oknoplast vs. Hekaplast vs. Profiloplast co wybrać?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 224
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jareko, chyba Cie wyczulam, bo po moich dluuuugich poszukiwaniach-od EC, po Stolbud ( Jezierski byl nr 1, ale wszyscy wiemy ...) decyzja padla na Hekaplast:-)Wyczulam, ze pojdziesz ta drogą:-)okna sa pieeekne,choc nie ukrywam, ze wyszlo drozej niz w EC, ale zawsze mozna sie pocieszyc KROTKIMI terminami :-P

Dziekuje wszystkim dobrym duszyczkom na forum, ktorzy doradzali/odradzali/pomagali...bo juz myslalam, ze w tym stuleciu nic nie postanowie.

Jak to jest z tym salonowym oknem HS ?

Dzisiaj byliśmy w salonie oknoplastu. Sprzedawca zdecydowanie odradzał takie rozwiązanie, ponoć nie na nasz klimat.

U jezierskiego znowu bardzo zachwalali.

Ma ktoś takie okno ? Może coś napisać ?

Musimy szybko zamówić więc proszę o podpowiedzi :)

Edytowane przez magdalenaa

'Wogóle jestem pozytywnie zaskoczony - ale co się dziwić, firma jeszcze na naszym rynku nie znana gdyż gro produkcji szlo dotychczas na Niemcy' - to teraz będziesz działem marketingu na Polskę?

"ale sądzę że bardzo szybko stanie się matką znaną i uznaną choć chyba zamiast Hekaplast będzie to albo Amazing Window albo Okna Niezwykłe" - nie twoja broszka już zaczołeś promować firmę a jeszcze nie masz okien zamontowanych po sezonie grzewczym i nie wiadomo co się będzie działo a dział reklamacji to pewnie masz opanowany

"Mogę tylko powiedzieć o produkcje że jest naprawdę OK lub nawet bardziej OK" - nie wszystko złoto co się świeci.

Ps. każdy orze jak może co nie jareko, wczoraj J...i dziś H...t a kto jutro będzie? pewnie popyt pokaże

będę miał jeszcze ofertę z Aluplast? czy są jakieś 'przeciwskazania' co do takich okien?

ario, Aluplast to 9 pełnych systemów i pewnie ze 25 odmian w obrębie tych systemów. Są wśród nich takie z początku lat 90 XX w i takie bardzo nowoczesne, które premierę miały na ubiegłorocznych targach w Norymberdze. O jakim systemie kształtowników firmy Aluplast mowa?

ario, Aluplast to 9 pełnych systemów i pewnie ze 25 odmian w obrębie tych systemów. Są wśród nich takie z początku lat 90 XX w i takie bardzo nowoczesne, które premierę miały na ubiegłorocznych targach w Norymberdze. O jakim systemie kształtowników firmy Aluplast mowa?

w tygodniu się dowiem jaki dokładnie profil mam policzony to napiszę. :)

Dopóki nie napiszesz kto te okna produkuje nikt się nie wypowie. Na Aluplaście można kupić totalną lipę jak i dobre okna.

Pozdrawiam

sprawdzę. czy jednak z profilu 4000 6k można zrobić 'dobre' okno? o jakości zbliżonej do Schuco CT 70 czy też Oknoplastu Platinum/Rubin ?

• 4 weeks później...

Mam pytanie do jareko, w jednym z wczesniejszych postow wspomniales o roznicach w cenie profili si82 cava ct70 cava , poprosilem o wycene przedstawiciela Hakaplast ze Szczecina w sumie 12 okien w tym 3 to garaz i kotlownia wiec tutaj nie bede szalal. Po wycenie si82 razem 19636 zl poprosilem o wycene na ct 70 i wyszlo 18400 zl do tego ta pierwsza wycena miala byc jeszcze pomniejszona bo okazalo sie,ze wichester jest teraz kolorem podstawowym a byl liczony jako niestandardowy.

Druga sprawa ile powinienem spodziewac sie ekstra za PSK w stosunku do drzwi otwieranych z ruchomym slupkiem?

Edytowane przez Beata&Slawek

u mnie decyzja zapadła. biorę Hekaplast (Schuco) na CT70, jednostronna okleina + rolety na wszystko. jest drożej od Aluplasta o 3k ale mam nadzieję, że warto :D

dzisiaj jadę zamawiać

(8 okien, drzwi balkonowe + tarasowe (2,5m szer) = 16 k), trzy okna z szybą ornament chyba w miarę. cenowo to samo co Platinum