ario80 11.03.2011 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 @ario skad jestes? Ciekawe czy ceny sa uzaleznione od regionu. jestem z Leszna, tu jest zakład Hekaplast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 11.03.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 @ario a wycenial Ci bezposrednio Hekaplast? Bo z firma ze Szczecina juz sie nie dogadam jesli okna montuja tak jak przygotowuja oferty tzn na odczepnego to ja dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amaszty 11.03.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Jareko też się nie odzywa co daje do myślenie... Może jednak Hekaplast nie jest taki idealny. ha ha ha Cóż z tego że to największy producent na schuco w niemczech. Tu jest Polska. Nasz kraj rządzi się swoimi prawami. Nie wszystkie niemieckie standardy można przełożyć na nasz rynek ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.03.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 A co ma ci powiedzieć ? Bo pytania nie znalazłem. Poza tym czy całe życie mam siedzieć na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgoś-W 11.03.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Witam, w moim wymarzonym domku mają być okna w warstwie ocieplenia (wełna 20cm). Może do zabrzmi dziwnie, ale co najpierw okna czy ocieplenie? poradźcie laikowi (laiczce)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ario80 11.03.2011 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Jareko też się nie odzywa co daje do myślenie... Może jednak Hekaplast nie jest taki idealny. ha ha ha Cóż z tego że to największy producent na schuco w niemczech. Tu jest Polska. Nasz kraj rządzi się swoimi prawami. Nie wszystkie niemieckie standardy można przełożyć na nasz rynek ! ja kontaktowałem się bezpośrednio z producentem ale ostatecznie biorę od pośrednika, ale nie dlatego, że ich obsługa jest zła. po prostu biorę od znajomego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 11.03.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 ario80, czy masz na myśli p. Roberta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ario80 12.03.2011 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 ario80, czy masz na myśli p. Roberta? nie inaczej okna zamówion/założone? ja wczoraj złożyłem zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rin 12.03.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Jestem szczęśliwym posiadaczem okien z firmy Amex-Bączek Susz (dojeżdzają do Gdańska)- 3 szyby, profil Veka 5 komór. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.03.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 ...w moim wymarzonym domku mają być okna w warstwie ocieplenia (wełna 20cm). Może do zabrzmi dziwnie, ale co najpierw okna czy ocieplenie? poradźcie laikowi (laiczce)... Można i tak i tak - ja jednak jestem zwolennikiem najpierw montażu okien później docieplenia a co do reszty w wątku - Hekaplast tak jak i chyba większość producentów, nie sprzedaje bezpośrednio swoich produktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgoś-W 12.03.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Dziękuję za informację, będę miała na uwadze jak przyjdzie pora okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 12.03.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 (edytowane) nie inaczej okna zamówion/założone? ja wczoraj złożyłem zamówienie nie inaczej:-)pewnie, że zamówione.Będą w połowie kwietnia. Ostatecznie pan Robert się tym zajął-lokalny sprzedawca jednak nie chce "być" Heką lub, co bardziej prawdopodobne, Heka, nie chce być związana z tym panem:-)W każdym razie, dzięki Twojej pomocy mam swoje wymarzone okienka i to jeszcze w jakim stylu-z Leszna do mnie, jak wiesz, nie jest wcale tak blisko:-) Edytowane 12 Marca 2011 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 12.03.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 (edytowane) Panowie podrzuccie mi kontakt do tego waszego przedstawiciela, zobacze moze pofatyguje sie do Gorzowa, skoro ze Szczecina mogą Łódz chciala to i moze Leszno zechce. Apropo Łodzi jaro pisal,ze producenci nie sprzedaja okien bezposrednio a np. Abatex po kontakcie odpisiał,ze nie ma problemu nie maja przedstawiciela w lubuskim to sami przyjada. Zreszta podaja to oficjalnie na swojej stronie (tzn nie,ze przyjada do mnie tylko ogolnie, ze montuja na terenie calej Polski ) Edytowane 12 Marca 2011 przez Beata&Slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 12.03.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Panowie podrzuccie mi kontakt do tego waszego przedstawiciela, zobacze moze pofatyguje sie do Gorzowa, skoro ze Szczecina mogą Łódz chciala to i moze Leszno zechce. Apropo Łodzi jaro pisal,ze producenci nie sprzedaja okien bezposrednio a np. Abatex po kontakcie odpisiał,ze nie ma problemu nie maja przedstawiciela w lubuskim to sami przyjada. Zreszta podaja to oficjalnie na swojej stronie (tzn nie,ze przyjada do mnie tylko ogolnie, ze montuja na terenie calej Polski ) Kupić to można nawet w Chinach... A co z serwisem? Proponuję trochę rozsądniej podejść do tematu. Zakup okien, to nie jest kupno wywrotki żwiru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 12.03.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 (edytowane) W takim razie szczecin tez sie bedzie ociagal w razie problemow. Wciaz czekam na ostatczna wycene Hekaplastu w razie niesatysfakcjonujacej ceny zdecydowany juz jestem na MS, czytalem juz na tym forum kilka watkow o tych oknach ale ogolnie ciezko to idzie, wyszukiwarka nie akceptuje tylko 2 liter. Widzialem posty, gdzie byly problemy z tymi oknami min problem z tym,ze sie kurczyly uszczelki i zaczelo ciec do srodka w innym miejscu przewiewy. Moze ktos okreslic okna MS jaka to polka? Tak jak @bwojtek piszesz tylko wywrotka zwiru jest wywrotka zwiru calej reszcie ktora kupuje na dom uwaznie sie przygladam, czytam slucham opini staram sie to tak wywazyc,zeby starczylo finansow i nie trzeba bylo potem kupowac ponownie nie jest latwo przy tym szumie informacyjnym i duzej aktywnosci zainteresowanych storn an forach internetowych ale jakos das sie. P.S. Tylko prosze bez odpowiedzi zebym najpierw zastanowil sie nad parametrami itp to juz mam przerobione i wszystkie wyceny, ktore przyszly i o ktore prosilem dotycza okien o zblizonych parametrach, chodzi mi o opinie o producencie gdyz na koncu to jednak proces produkcji i podejscie do niej stanowi o jakosci. P.S. Lepiej brac czesc szyb 0,5 o grubosci 3mm a wieksze okna 0,6 o grubosci 4mm, czy tez lepiej zastosowac wszedzie te grubsze szyby? Edytowane 12 Marca 2011 przez Beata&Slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 13.03.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 bwojtek, wywrotki żwiru nie poszukiwałabym od listopada i za nią tyle nie zapłaciła. Nie sądzisz chyba, że nie zabezpieczyłam się umową w razie jakichkolwiek problemów?jeśli produkt lokalnego sprzedawcy mi nie odpowiada, to mimo wszystko, mam go kupić, bo jest blisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 13.03.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 bwojtek, zabezpieczyłam się umową w razie jakichkolwiek problemów Jakaś awaria okucia (nie wnikając w przyczynę, zdarza się najlepszym) uniemożliwiająca zamknięcie czy otwarcie okna, dzwonisz i już ktoś jedzie kilkaset kilometrów? Albo inna nie cierpiąca zwłoki przypadłość. Przemyśl to co napisał bwojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.03.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 jednak zdarza się, że wizyta serwisanta z daleka następuje szybciej niż od lokalnegonie ma reguły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 13.03.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Jakaś awaria okucia (nie wnikając w przyczynę, zdarza się najlepszym) uniemożliwiająca zamknięcie czy otwarcie okna, dzwonisz i już ktoś jedzie kilkaset kilometrów? Albo inna nie cierpiąca zwłoki przypadłość. Przemyśl to co napisał bwojtek. Właśnie takie przypadki jak pisze IVO mam na myśli. Zdarzało mi się odbierać telefon od zdesperowanego klienta w sobotę wieczorem. Na dworze -10 a klient mówi, że "coś zrobił i okno jest jednocześnie otwarte i uchylone". Jak ktoś jest "atechniczny" to przez telefon nic nie wytłumaczysz. Pozostaje pojechać do klienta. Jaka jest szansa na wizytę kogoś z firmy odległej o 300km? Kiedyś sam przyjmowałem zlecenia "na odległość" ale szybko się nauczyłem, że to ani dobry interes dla mnie (bo taki klient szuka niższej ceny na produkt, który już sobie upatrzył na lokalnym rynku) ani dla klienta. Wyleczyłem się z takich zleceń. Jak klient wysyła zapytanie mailem i pisze, że jest z miasta "x" to odsyłam go do najbliższego przedstawiciela sprzedającego te same okna. Działania metodą "psa ogrodnika" kończą się zawsze źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 13.03.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 jednak zdarza się, że wizyta serwisanta z daleka następuje szybciej niż od lokalnego nie ma reguły Wiem Jareko, że będziesz bronił tej wersji bo sam sprzedajesz i montujesz okna w odległych miejscach. Takie działanie może się jednak szybko zemścić jak trafisz na upierdliwego klienta. Ale jak się nie sparzysz to się nie przekonasz (tak samo jak broniłeś do ostatniej krwi Jezierskiego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts