witek86 20.03.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 coś na tej wizualizacji padnięte tulipany:)przy tych oknach jakie porównujesz heka powinna wyjść 2 za profiloplastem jeśli chodzi o cene!profiloplast? boże broń g..... i to z pełną świadomością tego co mówię !!!!to że blisko ? tylko gwarancja w latach=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek543 20.03.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 do Jareko możesz powiedzieć (szukam tego w necie) czy: OKNOPLAST Thermic 90 (3 szyby) i okna na SCHUECO CT70 CAVA (również 3 szyby) to porównywalne okna pod względem przenikalności? Czy oknoplast to w tym zestawieniu cieplejszy profil? Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 21.03.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 jak dla mnie Hekaplast to jeden z najlepszych prducentów stolarki okiennej. Mam u siebie CT70 cava - jestem bardzo zadowolony. Z reszta szkoda zakładac odrebne watki. Jest tu taki jeden prowadzony na muratorze ponad 1000 stron. Myślę że znajdzie kolega tam wszystko. Miłej lektury życze i sporo wolnego czasu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 21.03.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 do Jareko Marek chciałem odp ale nie moge;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 21.03.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 mozeesz. Jestem na odwyku od forum. Powod-w watku o montazu w warstwie ocieplenia dokladnie wyluszczylem. Dokad k49 bedzie kretynizmy wypisywal dotad jareko bedzie milczal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 21.03.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 no właśnie przez takie pisanie o badziewiu nie wchodzę nawet w tamten temat ,co do porównania to nie ustawiał bym tego tak!Thermic 90 to bardziej si82 cava lub inny si Porównując mimo wszystko thermic do si82 powinno wyjść drożej w oknoplaście.a jak dla mnie nie ten sam standard!Nie oszukujmy się w Oknoplascie płacisz za marketing a co do gwarancji to już gorzej bo jak salon w którym zakupisz okna się zmyje to masz po gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 22.03.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 chyba witek86 zartujesz gwarancja jest od producenta a nie z salonu, nie wprowadzaj ludzi w błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 22.03.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 chyba witek86 zartujesz gwarancja jest od producenta a nie z salonu, nie wprowadzaj ludzi w błąd ja się wcale nie śmieje? ludzi w błąd? Poczytać troszkę by się przydało! podpowiadają ci,znajdź temat i odpowiedz mi kto dał gwarancje? wstawiasz okno walisz babola i producent ci gwarantuje wymianę okien na nowe z poprawieniem montażu?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 22.03.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 ...fantomek sorki, ale to Ty teraz wprowadzasz ludzi w błąd - w przypadku Oknoplastu niestety jest tak jak napisał witek86, jest tu w wątku Oknoplastu opisane zdarzenie (jedno z wielu) gdzie firma Oknoplast nie chce wziąć za nic odpowiedzialności zrzucając ją na nieistniejącą już firmę, która była ich przedstawicielem... Rozumiem,że wszyscy inni producenci biorą pełną odpowiedzialność za skopany montaż . Znasz takiego ? Ktoś z obecnych na tym forum zna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 22.03.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 NIE MA !!! Żaden producent nie uzna jakiejkolwiek reklamacji przy spieprzonym montażu - koniec kropka i dość kretyńskich pomysłów, że w imię dobrego wizerunku i tym podobne głupoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 22.03.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 nawet nie śmiałem powiedzieć że któryś by dał sam go mam sam go pcham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek543 23.03.2012 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 ... i suma summarum wybrałem HEKA na SCHUCO dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 26.03.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 jeszcze jak zaczną sponsorować unie to znienawidze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon2000 01.06.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Mam takie pytanko.Bylem juz zdecydowany na okna Hekaplast CT70 cava ale tu musze przyznac racje mojej zone te profile sa nie ladne znaczy. te podcjecia czy jak to zwal sa brzydkie, znaczy nie komponuja sie do "koncepcji" mojej zony. Mam wycene na okna oknoplsat'a w podobnej cenie ale z duzo lepszym profilem ale Veki (pod wzgledem cieploty") I teraz sie zastaawiam czy lepiej placic za drogi schucko 5cio komorowy czy lepiej te oknoplast 7mio (winergetic) w podobnej cenie. Okucia moze i ubozsze ale i tak bedziemy mieli rolety zewnetrzne. Hekaplast ma te profile SI82 ale nawet w salonie ich nie polecaja, i tu noramalinie zwariowalem co wybrac !!!!! POradzeie cos proszeEryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.06.2012 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 nie rozumiem dlaczego odradzają Ci Si82 - może boją się ceny, gdyż profil jest w porządku i ma sporo zalet - ale zostawmy toO roletach jako zabezpieczeniu antywłamaniowym i ochroną od strat ciepła realnie zapomnij - to kpinaWszystko zależy czego tak naprawdę wymagasz od okien - unikałbym tylko profili które nie mają jeszcze "tradycji"Odradzam Schuco Si-82 CAVA bo profil realnie niesprawdzony a doświadczenia z Si82 RONDO z początkowego okresu czegoś powinny nauczyć - teraz to co innego, przekonstruowano skrzydło i jest OKNie wiem, doprawdy nie potrafię Ci wskazać na co masz kasę wydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon2000 01.06.2012 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Moja zona che okcna jak najbardziej "kanciaste" a Cave no niestety jakos dziwnie wycieta. Te SI82 to wlasne chodzi o cene, ten winergetic to wlasnie "nowosc" no i zglupialem. W planach mamy rolety integro, dawno temu czytajac pana posty , montowania na poszezeniach no i tu datkowy koszt. W wycenie mam montaz placil "PASYWNY" po lektorze forum, glownie po panskich wpisach mniej wiecej orientuje sie jak to powninno wygladac. Skoro mam placic kilka setek wiecej za montaz chcaialbym wiedzidziec co i jak.Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.06.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Si82 od Ct70 jest droższy 10, maksimum 25%, wszystko zależy od konfiguracji okienRolety Integro można montować nie tylko na poszerzeniach (choć to jest najcieplejsze rozwiązanie) można cofać nadproża i dawać pod skrzynkę sporo styropianu, tyle ile się da, zwłaszcza, że w większości nad nadprożami albo od razu jest wieniec stropu albo jedna-dwie warstwy pustaków co realnie nie jest dla nadproża obciążeniem - stąd nawet i 10 cm można by gdyby odważniejsi byli konstruktorzy, lub wręcz zrezygnować z oddzielnego nadproża i zrobić ja jako opuszczenie wieńca stropu A dokładniej "montaż PASYWNY" co oznacza ?Można poprosić o jego dokładny opis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon2000 05.06.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Byłem sie dopytac co zawiera "montaż pasywny" no i jest to montaz zawierajacy tasmy paro izolacyjne od srodka, paro przepuszczalne z zewnatrz i tasma rozprezna. Co do kotwienia pan stwierdzil ze standardowo. Tasmy firmy chyba Sudal czy jakos tak. Mysle o poszerzeniach bo ja zrezygnowalem z nadprozy, mam tylko wieniec i pod wiencem otwory na okna.Oryginalnie byly wlasnie nadrpoza jako opuszczenie wienca o 19cm no ale tego juz nie ma. Jeden pan w salonie (nie oknoplastu) mowil ze mozna od gory dac belke styroduru ze niby wystarczy ale taka opcja do mnie nie przemawia. Okan Winergetic sa szklone szybami 3mm, czy to dobre rozwiazanie? No i niby dla tego ze szyby maja 3mm sa lzejsze i mozna stosowac wieksze skrzydla okienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.06.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 ....No i niby dla tego ze szyby maja 3mm sa lzejsze i mozna stosowac wieksze skrzydla okienne.ktoś po raz kolejny kłamie klientom w żywe oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon2000 05.06.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Oto cytat ze strony oknoplastu: "Okno Winergetic Premium - doskonała termoizolacja i elegancki design. Potrójny pakiet szybowy o współczynniku przenikalności cieplnej Ug=0,6, zbudowany z szyb o zmniejszonej grubości, jest lżejszy nawet do 30% w stosunku do standardowych pakietów. " A to co mi napisał na maila: " Profil Thermic ze względu na ograniczenia techniczne ma ograniczenia w możliwości wykonania niektórych konstrukcji. Tak więc przy oknie tarasowym najszersze okno które da się wykonać wyniesie 1800 mm. Dzięki zastosowaniu pakietu szybowego 3mm w profilu Winergetic nie ma aż takich ograniczeń." Wiec o co chodzi z tym kłamaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts