Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oknoplast vs. Hekaplast vs. Profiloplast co wybrać?

Recommended Posts

oknoplast czy hekaplast ... przeszperałem fora szukając odpowiedzi na to pytanie i niestety ... faktem jest, że bardzo istotnym elementem wyboru jest znalezienie dobrego przedstawiciela, które te okna sprzeda i odpowiednio zamontuje.

Czy to oknoplast czy hekaplast, każde okna można spartaczyć przy montażu.

Przechodząc do meritum ... kto może polecić dobrego sprzedawce / montera okien Hekaplast w okolicach Poznania ? :)

na stronie masz możliwość wysłania zapytania a firma wyśle je do najbliższego sprzedawcy!

• Odpowiedzi 224
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tzn...?

Esiak, nie sporządzę na forum (poza nim też:-)) opinii technicznej o wykonaniu montażu w Twoim domu na podstawie kilku fotografii. Nie wiem też dlaczego i na co się umówiliście. To, co widać na zdjęciach znaczy dokładnie to co napisałem. Tak w swej masie montażyści nazywają to co tam widać. Montaż "standardowy" kotwy+pianka :-(. Jak to jest zgodne z Twoimi oczekiwaniami i umową, to i niech tak będzie.

oj kolego Test... a jak miałoby być inaczej?

Pół forum o tym jak miałoby być inaczej:-)

sądzę że 90% montaży jest "standardowych"

Taka prawda. Niestety.

i pilnujmy by ten "standardowy" montaż był wykonany prawidłowo.

Racja.

Jak mają spieprzyć montaż "niestandardowy" to lepiej niech taki poprawnie wykonają

No właśnie :-). A jesteś przekonany po tym co widać w dzienniku, że wszystko jest ok?

no chyba że są to ewidentne bryla jak posadowienie balkonów na cegłach - w dalszym ciągu nagminnie spotykane na naszych budowach

A wszystko wynika z tego że to dodatkowy koszt dla klienta więc nie ma co mu liczyć bo konkurencja nie policzy i weźmie u nich!

Ostatnia wycena 2tys zł profile bazowe.2tys różnicy miedzy jedną ofertą a drugą to już różnica

• 4 months później...
Pół forum o tym jak miałoby być inaczej:-)

Taka prawda. Niestety.

Racja.

No właśnie :-). A jesteś przekonany po tym co widać w dzienniku, że wszystko jest ok?

Panowie nie ma o co kruszyć kopii. Okna HeKaPlast są takie ... "amazing', że można je montować dowolnie, jak kto chce. Naprawdę rewelacyjny produkt

Panowie nie ma o co kruszyć kopii. Okna HeKaPlast są takie ... "amazing', że można je montować dowolnie, jak kto chce. Naprawdę rewelacyjny produkt

nawet najlepsze okna można zjeba... złym montażem ale o tym już wszyscy tu wiemy

chciałbym zobaczyć twoją umowę z zapisem jak miał wyglądać montaż

Jak to kto przykleja taśmy ? Klient bo on wie znacznie więcej o montażu niż ekipa producenta ! To chyba naturalne i jest standardem przyjętym w Lesznie ? Jestem w takim razie szczęściarzem, a nie pokrzywdzonym. Firma zrobiła mi wielką łaskę, że w ogóle przykleiła taśmę do okna bo tego tez nie mam zapisanego w umowie !!! Aż się dziwię, że mam też kotwy, a nie na cichacza:-)

Umowa na montaż bez obróbek.tynkarskich i według widzimisię panów monterów. To też pewnie taki standard przy tych oknach ?

co ma piernik do wiatraka? by być precyzyjnym - co mają okna do ich montażu ?

Nie znam szczegółów ale nie one są w tym momencie ważne - oddziel spieprzony lub niedoprecyzowany montaż od okien samych w sobie

Poza tym nie ma ekipy montażowej producenta - ale to zapewne szczegół nic dla Ciebie nie znaczący, że nie ma takowej ekipy - są tylko partnerów handlowych

co ma piernik do wiatraka? by być precyzyjnym - co mają okna do ich montażu ?

Nie znam szczegółów ale nie one są w tym momencie ważne - oddziel spieprzony lub niedoprecyzowany montaż od okien samych w sobie

Poza tym nie ma ekipy montażowej producenta - ale to zapewne szczegół nic dla Ciebie nie znaczący, że nie ma takowej ekipy - są tylko partnerów handlowych

Jak zwał tak zwał. Dla mnie jako klienta jest rzeczą niepojętą, że okna jednego producenta można montować jak się uważa ? Naturalnie przy zbliżonych warunkach na miejscu budowy. Poza tym od czego jest instrukcja montażu producenta ?

Co do jakości okna od początku miałem do niego zastrzeżenia. Nie pamiętasz jak w zeszłym roku podejrzewałem nawet oszustwo ? Brzydkie zgrzewy, przerwy między uszczelkami i takie tam. Naprawdę szczerze powiem, że gdybym zobaczył tak wykonane okno w salonie to bym go najzwyczajniej nie kupił. Ja choć jestem facetem, ale zwracam dużą uwagę na takie szczegóły.

fotki z montażu widziałem pokaż fotki tego niedoskonałego okna

wstawiłeś fotki z montażu i zdziwiło cię to że nikt nie skrytykował pozostał tylko problem taśmy które nie były przyklejone.

Masz rację, na początku byłem zdziwiony, że żaden z was nie zauważył, aż tylu tak rażących błędów montażowych jak choćby pocięta folia w progu okna? Może niektórym przydałaby się chociaż lektura co to w ogóle jest montaż warstwowy i jakie jest jego zadanie. Teraz jednak kiedy już wiem po co jest to forum i kto głównie bierze w nim czynny udział już mnie nic nie dziwi !!! Nawet to, że te "niesamowite okna" montują tacy partnerzy HeKaPlast jak firma Debastor z Ksawerowa, której pracowników o dziwo byłem zmuszony m in. nauczyć, że w progu okna również stosuje się taśmy i folię :lol2:

Przynajmniej w oknie, drzwi balkonowe to już osobna historia.

Według życzenia, zamieszczam dwa zdjęcia jakości wykonania okna, do którego miałem i mam wciąż zastrzeżenia !

Kwestię jego standardowego wyposażenia, które w moim przypadku też okazało się fikcją, pozwala mi powątpiewać w wszystko co firma HeKaPlast sobą reprezentuje i do czego tak usilnie aspiruje !

DSCN0377.jpg

DSCN0106.jpg

DSCN0107.jpg

Edytowane przez Semper_Idem