witek86 18.06.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 oknoplast czy hekaplast ... przeszperałem fora szukając odpowiedzi na to pytanie i niestety ... faktem jest, że bardzo istotnym elementem wyboru jest znalezienie dobrego przedstawiciela, które te okna sprzeda i odpowiednio zamontuje. Czy to oknoplast czy hekaplast, każde okna można spartaczyć przy montażu. Przechodząc do meritum ... kto może polecić dobrego sprzedawce / montera okien Hekaplast w okolicach Poznania ? na stronie masz możliwość wysłania zapytania a firma wyśle je do najbliższego sprzedawcy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 18.06.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Robert Wawrzyniak - 602 600 580 - montował u mnie, zdjęcia w dzienniku... Pan Robert podszedł do swojej roboty... raczej standardowo:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.06.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Pan Robert podszedł do swojej roboty... raczej standardowo:-( tzn...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 18.06.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 tzn...? Esiak, nie sporządzę na forum (poza nim też) opinii technicznej o wykonaniu montażu w Twoim domu na podstawie kilku fotografii. Nie wiem też dlaczego i na co się umówiliście. To, co widać na zdjęciach znaczy dokładnie to co napisałem. Tak w swej masie montażyści nazywają to co tam widać. Montaż "standardowy" kotwy+pianka . Jak to jest zgodne z Twoimi oczekiwaniami i umową, to i niech tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.06.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 oj kolego Test... a jak miałoby być inaczej? sądzę że 90% montaży jest "standardowych" i pilnujmy by ten "standardowy" montaż był wykonany prawidłowo. Jak mają spieprzyć montaż "niestandardowy" to lepiej niech taki poprawnie wykonają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 18.06.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 oj kolego Test... a jak miałoby być inaczej? Pół forum o tym jak miałoby być inaczej:-) sądzę że 90% montaży jest "standardowych" Taka prawda. Niestety. i pilnujmy by ten "standardowy" montaż był wykonany prawidłowo. Racja. Jak mają spieprzyć montaż "niestandardowy" to lepiej niech taki poprawnie wykonają No właśnie . A jesteś przekonany po tym co widać w dzienniku, że wszystko jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.06.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 nie zaglądałem, poza tym nie da się ocenić na podstawie zdjęć czy coś wykonane jest dobrze czy źle - no chyba że są to ewidentne bryla jak posadowienie balkonów na cegłach - w dalszym ciągu nagminnie spotykane na naszych budowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 21.06.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 no chyba że są to ewidentne bryla jak posadowienie balkonów na cegłach - w dalszym ciągu nagminnie spotykane na naszych budowach A wszystko wynika z tego że to dodatkowy koszt dla klienta więc nie ma co mu liczyć bo konkurencja nie policzy i weźmie u nich! Ostatnia wycena 2tys zł profile bazowe.2tys różnicy miedzy jedną ofertą a drugą to już różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 31.10.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Pół forum o tym jak miałoby być inaczej:-) Taka prawda. Niestety. Racja. No właśnie . A jesteś przekonany po tym co widać w dzienniku, że wszystko jest ok? Panowie nie ma o co kruszyć kopii. Okna HeKaPlast są takie ... "amazing', że można je montować dowolnie, jak kto chce. Naprawdę rewelacyjny produkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 31.10.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Panowie nie ma o co kruszyć kopii. Okna HeKaPlast są takie ... "amazing', że można je montować dowolnie, jak kto chce. Naprawdę rewelacyjny produkt nawet najlepsze okna można zjeba... złym montażem ale o tym już wszyscy tu wiemy chciałbym zobaczyć twoją umowę z zapisem jak miał wyglądać montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 31.10.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Dziękuję za potwierdzenie moich słów. Jako naiwny konsument liczyłem, że każdy partner takiego producenta jak HeKaPlast stosuje się do zakładowej instrukcji montażu ! Bo chyba taka w ogóle istnieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 31.10.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 potwierdzenie słów ? dalej nie widzę zapisu kto miał przykleić taśmy i jak brzmiał zapis o montażu warstwowym?bo obróbki chyba nie było ujętej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 31.10.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Jak to kto przykleja taśmy ? Klient bo on wie znacznie więcej o montażu niż ekipa producenta ! To chyba naturalne i jest standardem przyjętym w Lesznie ? Jestem w takim razie szczęściarzem, a nie pokrzywdzonym. Firma zrobiła mi wielką łaskę, że w ogóle przykleiła taśmę do okna bo tego tez nie mam zapisanego w umowie !!! Aż się dziwię, że mam też kotwy, a nie na cichacza:-) Umowa na montaż bez obróbek.tynkarskich i według widzimisię panów monterów. To też pewnie taki standard przy tych oknach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 31.10.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 co ma piernik do wiatraka? by być precyzyjnym - co mają okna do ich montażu ? Nie znam szczegółów ale nie one są w tym momencie ważne - oddziel spieprzony lub niedoprecyzowany montaż od okien samych w sobiePoza tym nie ma ekipy montażowej producenta - ale to zapewne szczegół nic dla Ciebie nie znaczący, że nie ma takowej ekipy - są tylko partnerów handlowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 31.10.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 co ma piernik do wiatraka? by być precyzyjnym - co mają okna do ich montażu ? Nie znam szczegółów ale nie one są w tym momencie ważne - oddziel spieprzony lub niedoprecyzowany montaż od okien samych w sobie Poza tym nie ma ekipy montażowej producenta - ale to zapewne szczegół nic dla Ciebie nie znaczący, że nie ma takowej ekipy - są tylko partnerów handlowych Jak zwał tak zwał. Dla mnie jako klienta jest rzeczą niepojętą, że okna jednego producenta można montować jak się uważa ? Naturalnie przy zbliżonych warunkach na miejscu budowy. Poza tym od czego jest instrukcja montażu producenta ? Co do jakości okna od początku miałem do niego zastrzeżenia. Nie pamiętasz jak w zeszłym roku podejrzewałem nawet oszustwo ? Brzydkie zgrzewy, przerwy między uszczelkami i takie tam. Naprawdę szczerze powiem, że gdybym zobaczył tak wykonane okno w salonie to bym go najzwyczajniej nie kupił. Ja choć jestem facetem, ale zwracam dużą uwagę na takie szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 02.11.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 fotki z montażu widziałem pokaż fotki tego niedoskonałego okna wstawiłeś fotki z montażu i zdziwiło cię to że nikt nie skrytykował pozostał tylko problem taśmy które nie były przyklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 03.11.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 (edytowane) fotki z montażu widziałem pokaż fotki tego niedoskonałego okna wstawiłeś fotki z montażu i zdziwiło cię to że nikt nie skrytykował pozostał tylko problem taśmy które nie były przyklejone. Masz rację, na początku byłem zdziwiony, że żaden z was nie zauważył, aż tylu tak rażących błędów montażowych jak choćby pocięta folia w progu okna? Może niektórym przydałaby się chociaż lektura co to w ogóle jest montaż warstwowy i jakie jest jego zadanie. Teraz jednak kiedy już wiem po co jest to forum i kto głównie bierze w nim czynny udział już mnie nic nie dziwi !!! Nawet to, że te "niesamowite okna" montują tacy partnerzy HeKaPlast jak firma Debastor z Ksawerowa, której pracowników o dziwo byłem zmuszony m in. nauczyć, że w progu okna również stosuje się taśmy i folię Przynajmniej w oknie, drzwi balkonowe to już osobna historia. Według życzenia, zamieszczam dwa zdjęcia jakości wykonania okna, do którego miałem i mam wciąż zastrzeżenia ! Kwestię jego standardowego wyposażenia, które w moim przypadku też okazało się fikcją, pozwala mi powątpiewać w wszystko co firma HeKaPlast sobą reprezentuje i do czego tak usilnie aspiruje ! Edytowane 4 Listopada 2012 przez Semper_Idem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 04.11.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 myślę że kłopot bardziej leży po stronie sprzedawcy niż fabryki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 04.11.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Witam No z tych zdjęć to widać, że wina zarówno po stronie montażu/sprzedawcy jak i fabryki, takie niedokładności ... hmmm trochę nie za bardzo biorąc pod uwagę faktyczne aspiracje i w sumie bardzo dobrą opinię jaką firma ma. Ja na ich miejscu to skrzydełko bym wymienił. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 04.11.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Nie wymagajmy od okien dzieła sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts