twoman 25.01.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 (edytowane) Potrzebuję kilkanaście ton niedrogiej kostki granitowej, nieregularnej. Kolor do uzgodnienia, ale zakładając przystępną cenę, pewnie w rachubę wchodzi szara.Mam na oku tanią kostkę z okolicy Strzegomia, ale koszt transportu mocno redukuje opłacalność.Gdyby znalazł się chętny na zakup ok. 10 ton, można by wziąć na spółkę całe auto (25t) i podzielić się kosztami.Wstępne szacunki wyglądają następująco:Nieregularnakostka granitowa - 15 pln/tonęWorek bezzwrotny BIG-BAG (pojemność ok. 1,5 tony) - 15 pln/szt.Transport - 1400 plnDzieląc się kosztami transportu, wychodzi całkiem nieźle.Gdyby coś, proszę o kontakt. tel. 600 870 225 ew. via PW.Jeśli ktoś ma konkurencyjną ofertę, czekam na propozycje.Ostatecznie, przy atrakcyjnej cenie, sam mogę wziąć nawet 20 - 25 ton. Edytowane 26 Stycznia 2011 przez twoman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 26.01.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 twoman nazywaj rzeczy po imieniu to nie jest "nieregularna kostka", lecz odpad produkcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twoman 26.01.2011 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Domyślam się, że jest to zasadnicza różnica. Czy możesz mi wytłumaczyć na czym dokładnie polega?Po dokładnym przyjrzeniu się fotkom prezentujących opisywaną przeze mnie kostkę, sam nabrałem podejrzeń, czy aby z kawałków widocznych na pierwszym zdjęciu uda się ułożyć ścieżkę widoczną na drugim. Widać, że oprócz nieregularności kształtu w rzucie pionowym, posiada różną wysokość/grubość. Układanie takiej kostki musi być zatem bardzo praco-czasochłonne...Czy ktoś miał styczność z prezentowanym materiałem? http://img14.imageshack.us/img14/1382/kostka1.jpg http://img683.imageshack.us/img683/7016/kostka2pn.jpg Edytowane 26 Stycznia 2011 przez twoman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 26.01.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Nieprawda, że kostka nieregularna to odpad produkcyjny. Miałam okazję zobaczyć u producenta jedno i drugie. Kostka nieregularna w dalszym ciągu - jak regularna - jest sześcianem, ale jej wymiarów nie można dopasować do żadnego z produkowanych. Odpad natomiast to nieregularne bryły i bryłki, które nadają się np. na skalniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twoman 26.01.2011 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Producenci celowo używają nieprecyzyjnych określeń, sugerując, że odpad to nieregularna kostka. Dopiero "pociągnięci za język" przyznają, że to zupełnie inna bajka.Z ostatnich ustaleń wynika, że pewnie będę zmuszony kupić kostkę wymiarową.Otrzymałem ofertę zakupu 25 ton kostki szarej (bez względu na wymiar) po 270pln za tonę, wliczając w to transport w każde miejsce na terenie Polski..Jeśli ktoś byłby zainteresowany zakupem ok. połowy tej ilości, proszę o kontakt.Orientacyjny koszt 1m2 tej kostki to 45pln za m2 (zakładając wydajność 6m2/tonę).Myślę, że w odniesieniu do ceny betonowej kostki brukowej jest to korzystna alternatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bedki 30.01.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 prośba do twoman - my w prawdzie nie będziemy mogli zakupić z Tobą do spółki, po pierwsze - bo budujemy pod Krakowem a po drugie, bedzie nam kostka potrzebna za jakies pol roku dopiero - ale piszesz ze masz ofertę zakupu z transportem w cenie w każde miejsce na terenie Polski... czy moge prosic o namiary na pw? Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweł.j 05.02.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Witam wszystkich bardzo serdecznie:)mieszkam w woj. lubelskim okolice Parczewa około 60 km od Lublina. Poszukuje ofert od producentów kostki granitowej razem z transportem.Interesuje mnie około 50 ton kostki szarej w wymiarach 7/9 i 4/6. Bardzo bym był wdzięczny za pomoc. Kontakt [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts