Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w malowaniu i dodatkach!

Maszewski

Recommended Posts

kanapę sits.pl polecam ogromnie. użytkukę swoją od 2 tygodni i ja najchętniej bym z niej nie schodziła :D

uważam że cenowo jest przystępna. oczywiście to zależy od wielkości, wybranych nóżek, wnętrza i obicia, ale mój kolos wyszedł taniej niż wszystko, co widziałam na ekspozycjach (a ponieważ sklep, w którym zamawiałam trochę dał d z terminem dostawy, to w sumie obniżyli mi cenę o 1,5 k hehe więc szafka pod rtv pewnie pojawi się szybciej niż przewidywaliśmy)

Edytowane przez duś

Witam wypoczynek juz wybralismy, z firmy bugajski. Najprawdopodobniej w kolorze bialym wpadjacym w kremowy. Teraz pasuje wybrac jakis dywanik maly pod ławę, i lampy wszedzie, a to dopiero moja pieta achillesowa :( No sami powiedzcie jakie fajne lampy by pasowaly do takiego wystroju? Do salonu, do przedpokoju, na schody i u góry, w przedpokoju i pokojach tez nic nie mamy jeszcze.

Piszcie tez inne propozycje kolorow scian :) dół -> schody -> góra -> pokoj.

Licze na was

Pozdrawiam

Maszewski, pokaż tę kanapę...

I uważajcie na tapicerkę - jeśli coś na wzorniku wygląda na biel wpadająca w krem, na dużej powierzchni - a u Was dodatkowo na białej podłodze - może się okazać kremem wpadającym w żółć :(

Z lampami, jak pisze Duś, poczekaj, aż staną kanapa i meble. Panowie mogą pomieszkać chwilę z designerskim oświetleniem w postaci żarówek ;)

Kolory - zimne odcienie na schody i górę, z kolorem ścian na dole poczekałabym aż stanie kanapa. Wiem, to potrwa, ale ten łamany kolor może nie wyglądać dobrze na tle wybranego teraz koloru :(

Dobrze w takim razie poczekam z lampami jeszcze chwile.

A jakie macie na mysli zimne kolory, bo granatowy jakos mi sie nie widzi za bardzo, a tez nie chce calego mieszkania na szaro malowac.

Juz wklejam zdjecie wypoczynku z bugajskiego, przemawia za nim to ze ma funkcje spania!, i takie drewniane podnozki ktore by pasowaly do forniru w kuchni jak i do ławy( ktora najprawdopodobniej bedzie taka drewniana, niska kwadratowa). Kolorem sie nie przejmuje, jesli ma byc bialy to bedzie bialy, obic jest do wyboru setki :)

Wczesniej mielismy tez do wyboru ten czarny wyoczynek, ktory z wygladu mi sie bardziej podoba, ale niestety nie ma w nim opcji spania, i prawdopodobnie bedzie mniej wygodny. W sumie to jeszcze nie zamowilismy wypocznku wiec jesli uwazacie ze powinnam wziac ten drugi to piszcie, jeszcze to przemysle :)

DSC00402..jpg

DSC00403..jpg

sydney..jpg

A myslicie ze do tej podłogi u góry ( przypominam jatoba - drewno wpadajace w czerwien) pasowala by ciemniejsza zielen ? Np cos takiego do pokoju http://www.artstore.pl/wp-content/gfx/naklejki-na-scianie5.jpg

A na korytazu i schodach bym widziala taki czerwony ciemny zacierany. Tylko ze patrzac z dolu by to chyba tak srednio wygladalo.

A to zle ze bylaby czerwien? Tak mysle ze to moglo by fajnie wyjsc, gdyby cale mieszkanie bylo takie czarno-bialo-szare i ogolnie ciemne , a w tym jednym pokoju tak bardziej... kolorowo :)

Można by próbować, ale podłoga na dole to storpeduje :)