Gość Arturo7 25.02.2004 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 Czesc Mam trudny wybor czy kupic deske na klej czy tez wg nowej technologii np w przyp. Barlinka na click. W teorii lepszy jest click ale jak to w praktyce.Jestem zainteresowany deska dab jedno i trojlamelowa, co radzicie KLEJ czy CLICK !!!! pozdrawiam arturo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 25.02.2004 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 Klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość arturo7 25.02.2004 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 DziekiTez sklaniam sie do polaczen na klej.Lecz teraz wszystko produkuja na bezklejowe laczenia , a powiem takze ze i w Niemczech preferuja click !!! Pozdrawiam wszystkich wykanczajacych sie przy wykanczaniu domu !!!arturo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 26.02.2004 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Dzieki Tez sklaniam sie do polaczen na klej. Lecz teraz wszystko produkuja na bezklejowe laczenia , a powiem takze ze i w Niemczech preferuja click !!! Pozdrawiam wszystkich wykanczajacych sie przy wykanczaniu domu !!! arturo Większość paneli bezklejowych w czasie składania powodują unoszenie krawędzi do góry, co powoduje moim zdaniem pogorszenie jakości powierzchni(styków) paneli. Napisałe jak umiałem, ale myslę, że należy samemu to zobaczyć(np w sklepie).Ponadto panele klejone prawdopodobnie w czasie zalania wchłoną mniej wilgoci, ponieważ klej uszczelnia połączenia.To są moje spostrzeżenia,nie wiem czy mam rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość arturo7 27.02.2004 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Wiesz widzialem kilka ulozonych podlog na click w sklepach jako testowanie przy wystawie parkietow i jak tysiace ludzi sie tam przewija to nie wykazuja zadnych rozszczelnien i wygladaja dosc solidnie .Caly czas waham sie z decyzja jeszcze zobacze w sklepie z parkietami w Niemczech i pogadam tam z fachowcami co sprzedaja i co montuja.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość arturo7 27.02.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Hej Fachowcy !!!! Mysle ze wsrod Was sa praktycy ,ktorzy moga cos powiedziec w tym temacie puk puk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.02.2004 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Hej Fachowcy !!!! Mysle ze wsrod Was sa praktycy ,ktorzy moga cos powiedziec w tym temacie puk puk polozylem pare tys. m2 desek, parkietow, paneli i innych wynalazkow po tej i tamtej stronie odry i nigdy nie kladlem paneli na clik jak klient chce to niech inni to robia ja nie. zlacze nie jest niczym uszczelnione a ja ponosze odpowiedzialnosc za robote i material. lecz klient decyduje co chce miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo7 28.02.2004 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2004 Rozmawialem z niemieckimi sprzedawcami parkietu i stwierdzili ze w zasadzie nie ma roznicy w ostatecznym efekcie takiej podlogi ,przy clicku wazna jest chemia po ulozeniu a w przypadku kleju dokladnosc nalozenia tego kleju we wpuscie, a nastepnie sciagniecie jego nadmiaru. Wiec skoro do tej pory nikt nie narzeka na klej to mysle ze pozostane przy sprawdzonej metodzie....prosze o Wasze spostrzezenia z praktyki i moze macie jakiegos sprawdzonego sprzedawce w okolicach Gizycka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 12.03.2004 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Z tego co się dowiedziałem, panele na "click" uszczelnia się specjalną pastą, tak jakby sie nią kleiło.Różnicz jest taka, że takie panele można zdemontować jak się znudzi i co innego sobie położyć. Sam tak w salonie będę miał , na razie panele "clik" a za pare latek, parkiet będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.03.2004 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Miałem na budowie "dekarza", który chwalił się ile to on się nie napracował w Niemczech. Za każdym moim pojawieniem się na budowie podchodził do mnie i opowiadał co i jak on robił. W końcu jak skończył u mnie obróbki blacharskie, to myślałem, że mnie nagły szlag trafi. Wezwałem właściciela firmy, która wykonywała całość robót ( i zatrudniała tego "dekarza"), pokazałem jego wypociny i na drugi dzień już gość nie pracował.Morał : nie patrzcie co nasi rodacy robią w Niemczech i co zachwalają , a tych co chwalą się, że tam robili to pogońcie od razu.Pytajcie fachowców z prawdziwego zdarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.03.2004 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 z clikiem nikt nie ma zbyt duzego doswiadczenia a zatrzaski sa rozne i to od systemu zatrzask zalezy trwalosc polaczenia a klejone-no coz tez puszczaja z czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 09.01.2013 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Może po tych paru ładnych latach przerwy ktoś się wypowie?Może użytkownicy click"a z podaniem firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts