Myl 26.01.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam,Chciałem zapytać czy spotkaliście się z oświetleniem LED ale chodzi mi o duże lampy przemysłowe nie halogeny (LED).Chciałem oświetlić magazyn, sklep jakimiś kasetonami LED albo innymi rozwiązaniami.Dzięki za pomocTom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek-P 26.01.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam ja montowałem osobiście takie metalohalogeny są drogie ale można zastosować do czego pasuje... może akurat będą pasowały!! http://www.multimarket.com.pl/product_info.php?products_id=38 (nie jest to oferta....przypadkowo znaleziona stronka)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psc 27.01.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Witam, poniżej prezentuję oprawy, które mogą Pana zainteresować. LIRA - 2800 Obiektowa oprawa LED. Składa się z jednego, dwóch, trzech lub czterech modułów. W każdym module zamontowane jest 8 diod. http://firma-psc.nazwa.pl/PSCLED/components/com_virtuemart/shop_image/product/oswietlenie_obiektowe_led_2800-15.gifhttp://led-psc.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/oswietlenie_obiektowe_led_2800-16.gifhttp://firma-psc.nazwa.pl/PSCLED/components/com_virtuemart/shop_image/product/oswietlenie_obiektowe_led_2800-17.gifhttp://firma-psc.nazwa.pl/PSCLED/components/com_virtuemart/shop_image/product/oswietlenie_obiektowe_led_2800-18.gif Cena od ok. : 1280zł brutto Lub Planet 2850 Bardzo wydajna, wisząca oprawa LED wyposażona w dwa lub trzy moduły po osiem diod.http://led-psc.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/PLANET_2850_4d2b146496f59.gif Cena od ok. 2600zł brutto Edytowane 27 Stycznia 2011 przez psc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myl 27.01.2011 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Witam,Dziękuję za pomoc i wszystkie odpowiedzi.Myślę, że największy wybór mają ci LED light system, bardzo duży wybór opraw i do tego LED.Nie wiem jakie mają ceny, ale oferta jest ciekawa.PozdrawiamTom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psc 27.01.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Proszę porównać jakość wykonania, nawet patrząc na zdjęcia i przede wszystkim na parametry - prezentowanych wyżej przeze mnie opraw a ich odpowiedników w firmie LS. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 27.01.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Witam, Chciałem zapytać czy spotkaliście się z oświetleniem LED ale chodzi mi o duże lampy przemysłowe nie halogeny (LED). Chciałem oświetlić magazyn, sklep jakimiś kasetonami LED albo innymi rozwiązaniami. Dzięki za pomoc Tom Swego czasu wspominałem o świetlówkach LED które można zamontować w standardowej oprawie (lekko przerabiając połączenia przewodów). Opraw do świetlówek jest całe mnóstwo i wcale nie są aż takie drogie. Może to by było jakąś alternatywą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 28.01.2011 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Dla niedowidzących tlen i myl to jedna i ta sama osoba. Na przestrzeni kilku miesięcy obaj logują się 2-krotnie, jeden po drugim w odstępie kilku minut i udzielają sobie dobrych rad popartych spamerskim linkiem. Taki PRL-owski Wujcio Dobra Rada z ukrytą reklamą w tle O sensownym zastosowaniu LEDów w naszym życiu i w naszych warunkach (Europa Wschodnia) możemy porozmawiać za 2-3 lata. Narazie stosunek cena/wydajność odstrasza skutecznie i zarówno lokalnych biznesmenów i tych napływowych. Przykładowo wystarczy przejść się po placówkach bankowych i popatrzeć czym oświetlają stanowiska pracy. Bank potrafi liczyć pieniądze i ma na inwestycje, a LEDów tam jak na lekarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 31.01.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 O sensownym zastosowaniu LEDów w naszym życiu i w naszych warunkach (Europa Wschodnia) możemy porozmawiać za 2-3 lata. Narazie stosunek cena/wydajność odstrasza skutecznie i zarówno lokalnych biznesmenów i tych napływowych. Przykładowo wystarczy przejść się po placówkach bankowych i popatrzeć czym oświetlają stanowiska pracy. Bank potrafi liczyć pieniądze i ma na inwestycje, a LEDów tam jak na lekarstwo. I nie tylko europa wschodnia. Jeśli w jakimś banku na zachodzie lub w innym kraju ktoś widział oświetlenie ogólne z led, to tylko dlatego z powodów czysto reklamowych- albo producent podarował bankowi takie oprawy, albo bank podkreśla swój status przez takie sczegóły albo chce pokazać jaki to jest dbały o środowisko naturalne. Na pewni nie z powodów ekonomicznych. Montaż takiego oświetlenia zwraca się po 8-10 latach ciągłej eksploatacji. W tym czasie zdążysz wynienić z 40% źródeł światła i zrobić 2 przebudowy. Co w ogóle stawia to na przegranej pozycji. Są firmy, które nie tylko stosują LED, ale jeszcze kupują od ZE energie "zieloną" po 60 gr za kWh. I to tylko dlatego że ich stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek123456789 02.02.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 http://www.swiatlonawymiar.pl Tam robią takie coś na zamówienie pod klienta.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlafŁukasz 05.05.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 (edytowane) Zanim ktoś zdecyduje się na produkty LIRA niech się głęboko zastanowi. W moim przypadku jest tak, że złożyłem 3 zlecenia, w każdym po kilka lamp i dotychczas nie mogą zrealizować mi żadnego z nich. Czekam już ponad... 7 TYGODNI. Miało być po 2-tygodniach (to uslyszalem przy skladaniu 1-go zamowienia), potem prostowano, ze zle zrozumialem i ze potrwa to 4 tygodnie, a od 4-ech tygodni jestem co kilka dni oszukiwany, ze to potrwa jeszcze kilka dni... Od kilku dni kontakt zanikł... bankrutują? Edit: odezwali się... i nadal nie są w stanie podać mi daty na kiedy wykonane zostanie pierwsze zamówienie... Zamiast przeprosin to taka jedna pani poucza, że niby nie umiem liczyć ile to tygodni minęło i że w międzyczasie były... Święta Wielkanocne. I że u nich niby standard to 8 tygodni czekania (zapewne jak nie ma świąt, wakacji, mistrzostw świata w piłce nożnej, zabijania Osamy, i innych kataklizmów). Normalnie szczyt profesjonalizmu - zgarnąć zaliczkę, że niby w 2 tygodnie się zrobi i potem robić z klienta barana. Przecież nie zamawiałem u nich zabudowy kuchni tylko lampy... Ciekawe czy zamówienie z połowy marca uda się im zrealizować jeszcze w maju, czy może dopiero w czerwcu... O ile w ogóle. C.d.n. Edytowane 7 Maja 2011 przez OlafŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
safikey 19.07.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 a może spróbujcie u markowych producentów. wiem, bo zajmuję się zawodowo elektryką, że firma Osram wypuscila lampy downlighty, zwane kubełkami do sufitów podwieszanych lub karton-gips właśnie na oświetlenie ledowe.lampy sa w różnych wielkościach, sprawdź może gdzieś w hutrowni, która ma osrama pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 19.07.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Zapytaj wujka google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 23.07.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Oprócz wspomnianego Osram widziałem na jednym ze szkoleń produkty do zastosowań publicznych marki Philips, które również spokojnie radzą sobie już z oświetleniem miejsc użyteczności publicznej. Całkowicie innym aspektem pozostaje cena tych produktów i deklarowany przez producentów czas zwrotu inwestycji. Co innego tabelki co innego życie.Jeszcze jedna uwaga. W przypadku magazynów ważną sprawą jest wysokość samego magazynu oraz wysokość zawieszenia samych opraw. Bardzo popularne oprawy hermetyczne świetlówkowe mają zastosowanie tylko do pewnej wysokości- bodajże max 6 metrów .Powyżej to już tylko naświetlacze metalogenowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 24.07.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Zastosowanie publiczne to pewnie chodniki, ciągi komunikacyjne, gdzie wymagane jest kilkanaście luksów.W przemyśle potrzebne jest kilkaset luksów. O równomierności oświetlenia nie wspomnę. Przed LEDami jeszcze długa droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 24.07.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Nie propaguję LED żeby była jasność. Wskazuję tylko, że pojawiły się oprawy drogowe gwarantujące odpowiedni poziom iluminacji, jej równomierność redukujące efekty olśnienia. Jak wygląda to w praktyce nie wiem. Nie widziałem jeszcze drogi ani nie jechałem po takiej która w całości na większym odcinku oświetlana jest oprawami LED. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mturdus 12.05.2015 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 I w tym celu założyłeś konto i wygrzebałeś wątek. To ja polecam inne. A jakie - google powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts