Martinezio 18.04.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 O fu... Ależ to musi walić :/ Brom jest jednym z najbardziej śmierdzących pierwiastków Pamiętam, że kiedyś próbowałem uzyskać trochę bromu (lubiłem bawić się chemią trochę) i nawet udało mi się przeprowadzić reakcję, w której miał się krystalizować brom... Wytworzone pary bromu ulotniły się, ale woń jeszcze chyba z tydzień siedziała w pomieszczeniu i ciężko było do niego wejść bez odruchu wymiotnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.04.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Aż sie boje zapytać po co Ci był brom nooo tak...te nieokiełznane hormony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.04.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 bor nie brom, wiedziałam że gdzieś dzwoni tylko w którym kościele? , aż sprawdziłam: kwas borny i wodorotlenek glinu, znaczy nie śmierdzi i jest ekologiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 18.04.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Hmm... Kwas borny H3BO3 zareaguje z wodorotlenkiem glinu Al(OH)3 dając boran glinu AlBO3 i wodę (3H2O) Czyli w rezultacie jest to nasączone wodnym roztworem boranu glinu Bor faktycznie ma działanie bakteriobójcze i nie śmierdzi jak brom Bliżej mu do jodu z zapachem... Malka: sam nie wiem po prostu reakcja była ciekawa, bo robiło się to w ten sposób, że wprowadzało się opary bromu do kolby odwróconej do góry nogami i krystaliczny brom miał się osadzać na ściankach tej kolby No a te opary taki fajny kolor miały Takie rude, hehe... Krystaliczny brom nie wonieje - to jego opary śmierdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 19.04.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Witam podobno dobrze jest popijać wełnę coca cola to tak nie gryzie, ja dowiedziałam się o tym "wynalazku" po założeniu. Trzymam kciuki, niech was nie pożre to wełnisko:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 20.04.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) Jak tak czytam to nie chcę wełny nie chcę wełny nie chcę wełny, , jak macie stare gazety to chętnie przyjmę, na strop sobie wrzucę, przynajmniej gryźć nie będą witam się i dobrej nocy życzę to zerknij na to jak my bedziemy na etapie poddasza to napewno poprosze chocby o wycene EDIT, dobra, dopiero doczytalem ze pisaliscie juz o piance PUR nie musisz zerkac Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anape9 22.04.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 W grudniu ur miałam wycenę 100 zł brutto za m2 o grubości 10 cm - na otwartokomórkową, gestość ok.13kg/m3 edit: to dobra cena ? Witam, mam zaizolowane pianą ponad 250 m2 dachu i 150 m2 stropu ( drewniany). W zeszłym roku w sierpniu płaciłam za grubość między 10 a 15 cm połowę mniej. Aż tak zdrożało ??? Ja wiem, że przy wycenie bierze się pod uwagę powierzchnię ( im więcej m2 tym taniej_ tak było u nas) i stopień nazwijmy to trudności pracy ( czy wszystko na kolanach lub w pozycji leżącej czy też na stojąco) ale różnica na dzień dzisiejszy jest ogromna. MSU _ podziwiam i kibicuję od dawna... Jesteś wielka. Trzymam kciuki za spełnienie marzeń. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.04.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Aniu, czy ja moge prosić o namiar na firmę od piany ?I pytanko - jak piana izoluje akustycznie strop ? tez mam kurde drewniany .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anape9 22.04.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 , izolację robiła firma http://www.ocieplenia-lotko.pl/ . My byliśmy bardzo zadowoleni z ich pracy. Nie odpowiem na pytanie odnośnie akustyczności. Poddasze to strych gdzie zaglądamy raz w miesiącu Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.04.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Dziekuję A możesz posłać dzieciaka pobiegać na strych, a Ty z dołu posłuchasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anape9 22.04.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 , oj, jakby moje dziecko po strychu polatało to ja nie wiem czy coś by mi z tego stropu zostało . Tak dla jasności , u mnie strop to kratownica z belek , na to płyta OSB gr 18, do spodu piana i karton gips. Poprosiłam męża , żeby się przeszedł po strychu. No i u mnie niestety poddasze do prowadzenia normalnej aktywności życiowej się nie nadaje..... Hałas jest. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.04.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Dziękują, za poświęcenie, Twoje, męża i stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 23.04.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Malka: wiesz, akustyczność w dużej mierze zależy od konstrukcji. Jeśli między podłogą, a okryciem sufitu piętra poniżej nie ma żadnej dylatacji, to hałas będzie, choćby nie wiadomo co się robiło. Chodzi tu o mechaniczną separację tych powierzchni, czyli np. wykonanie pływającej podłogi, albo sufitu podwieszanego tłumionego czymś bardziej elastycznym od piany PUR. Piana stanowi b. dobrą barierę termiczną, natomiast akustycznie nie jest rewelacyjna - ze względu na sztywność przenosi stuki (owszem, tłumi, ale głównie szumy), a jeszcze są dodatkowo belki drewniane, które b. ładnie przenoszą drgania. Dlatego zwykło się robić dodatkową warstwę izolacyjną pomiędzy GK a belkami, która m. in. oprócz likwidacji mostków dodatkowo robi za wygłuszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.04.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 A gdzie się MSU podziała?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 25.04.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 chyba w delegację służbową wybyła, miała dość wełny zostawiła miśka żeby dziergał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 25.04.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 a może gdzieś leży zamotana w kokonie i potrzebuje pomocy?ma ktoś szydełko? nożyce jakieś? z odsieczą! na koń!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.05.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 MSU żyjesz?! bo zaczynamy się poważnie martwić, no chyba że właśnie się przeprowadzasz i szykujesz nam parapetówę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamee 02.05.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Witam, ja dopiero teraz poczyniam pierwszy wpis i chciałam wyrazić swój podziw nad zaangazowaniem się Pani Inwestorki w budowę zazdroszczę tez tego zaangazowania bardzo bo tez jestem zdania ze "jak sobie sam nie zrobisz dobrze, to nikt ci nie zrobi" i ddałabym jeszcze "tanio". Niestety ze względu na swój podwójny stan zostałam wyłączona z ciężkich robót i bardzo mnie to irytuje. no ale nic nie poradzę. jeszcze raz gratuluję!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 02.05.2012 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Michu to pewnie znajdzie na ten tydzień inne BARDZO WAŻNE I NIECIERPIĄCE ZWŁOKI prace generalnie jak nadzoru nie ma to jakoś michom słabo idzie (w każdym razie mojemu michu ) Skąd wiedziałas a może gdzieś leży zamotana w kokonie i potrzebuje pomocy? ma ktoś szydełko? nożyce jakieś? z odsieczą! na koń!! EEE pomocy, czekaj, czekaj, a chciałoby Ci sie ukladac welnę...bo w sumie to taką pomoc z checia bym przyjęła MSU żyjesz?! bo zaczynamy się poważnie martwić, no chyba że właśnie się przeprowadzasz i szykujesz nam parapetówę Ej, no wiesz że ja jestem niezniszczalna, zaszylam sie na poddaszu Witam, ja dopiero teraz poczyniam pierwszy wpis i chciałam wyrazić swój podziw nad zaangazowaniem się Pani Inwestorki w budowę zazdroszczę tez tego zaangazowania bardzo bo tez jestem zdania ze "jak sobie sam nie zrobisz dobrze, to nikt ci nie zrobi" i ddałabym jeszcze "tanio". Niestety ze względu na swój podwójny stan zostałam wyłączona z ciężkich robót i bardzo mnie to irytuje. no ale nic nie poradzę. jeszcze raz gratuluję!!!!! Cześć, gratuluje podwójnego stanu:)Niebawem będzie Cię czekała praca przy maleństwie więc odpoczynek jak najbardziej jest teraz dla Ciebie wskazany i ani waż sie tykac budowlanych robót. Zresztą ktoś musi być kierownikiem zamieszania A gdzie się MSU podziała?? A jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.05.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Wiedziałam że jak się pojawisz to z dużym hukiem od razu przyjemniej się zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts