MusiSieUdac 10.09.2012 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Ja się waham między termo a knaufem, ale to już na wiosnę decyzja chyba, bo kasa się kończy i nie damy rady ocieplić teraz. Ale przypomnę się, tylko jak już siądziesz na laurach, nie będę Ci teraz głowy zawracać Ania, z racji tego ze Cie bardzo lubie..kup Knaufa Poszło Wam nieziemsko! Ostatnia ramka powalająca, że też pozwoliłaś na to wejść, bo mam nadzieję sama nie wchodziłaś? A wolniej niż my chyba dlatego że robicie hmmm.... dokładniej Czekam na tynk. Czesc Kwitko, no niestety nie poszlo, tylko ciagle idzie, bo caly czas walczymy, choc obecnie wiecej brat z tesciem, bo my wrocilismy do pracy. Mamy polozony tynk na dwoch scianach, kladl moj brat z pomocnikiem i nie chce zapeszac, wiec pokaze calosc . Sposob mocowania barierek na oknach zgapilismy od Was A z tym wolniej, ja sie rozpedzilam na szybko, meska czesc bardzo ostudzila moj zapal Pamiętam jak kupowałem wyohowaną i wyahowaną genderkę na fundamenty... Hydrofobizowane kulki tylko latały w powietrzu jak musiałem scierać przed siatkowniem... Taka była prosta.... Jak postawilam na rownej posadzce dwie plyty na siebie poziomo (dluzszym bokiem), a obok pionowo trzecia. To te dwie stykaly sie na rogach, a w srodku bylo ugiecie na grubego kciuka, czyli jakies 1,5 cm , ta co stala pionowo byla nizsza o jakies 2 -3 cm. Jakos 2x50cm nie chcialo dac mi 100cm, jakas inna matematyka Bo termoorganika jest przereklamowana i niestety też krzywa. Czasami nie posądzajcie mnie o sciemę, znajomi zajmujący się ociepleniami to potwierdzają. Fakt, nie jest to tak jak w genderce ale potem tarka w ruch koniecznie. A dla mnie musi być styro taki, że tarka nie ma prawa go tknac, bo potem kleju zamiast 3mm to 4-5mm się kładzie. MSU, ile płyt krzywych mieliście?? Takich z krzywizną 5mm lub więcej. Każda paczka kryła dla mnie niespodzianke, totalne wymieszanie, dwie płyty dobre, a trzecia juz krzywa, jedna paczka ok, druga wymieszana, totalny mix. Styropian miał 15cm i 16cm i 17cm, a nawet tak dla checy 14 cm. Płyta potrafila miec z jednej strony 15 cm, a na drugim koncu juz 17cm Krzywizny siegaly 2cm, ugiecia poziome do 1,5cm. Wysłałam firmie maila, ze zdjecia wyciekna na FM, to dlatego na drugi dzien byl u nas handlowiec, jak zobaczyl na wlasne oczy jak wygląda ich styropian to wlos mu sie zjeżył, zas na drugi dzien przyjechał zdumiony technolog. Obydwóm odebrało mowę. Jedyne w tym jest to, ze firma podeszla profesjonalnie do reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 10.09.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Wysłałam firmie maila, ze zdjecia wyciekna na FM... zawsze działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 10.09.2012 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 zawsze działa... Wiesz, przy styropianie, ktory wyglada jakby go klepał Zenek w garazu i raz ma 14 cm, a z drugiej strony 17 cm, to reklamacje i tak musieliby uznac. Ale przynjamniej sie pospieszyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 10.09.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Szalejecie - takie rusztowanie! Nie boję się wysokości, ale to "lekka" przesada Kupowałem styropian 10cm Izolbet-u - wydaje mi się prosty, a na pewno bez jakichś widocznych odchyłek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.09.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Przyszłam pochwalić prace i opieprzyć za rusztowanie:mad: Po Waszych doświadczeniach ze szlifierką na takie coś włazicie?! Mam nadzieję, że nic się Wam nie stanie (mam skrzywienie na punkcie BHP). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 10.09.2012 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Szalejecie - takie rusztowanie! Nie boję się wysokości, ale to "lekka" przesada Kupowałem styropian 10cm Izolbet-u - wydaje mi się prosty, a na pewno bez jakichś widocznych odchyłek. Przyszłam pochwalić prace i opieprzyć za rusztowanie:mad: Po Waszych doświadczeniach ze szlifierką na takie coś włazicie?! Mam nadzieję, że nic się Wam nie stanie (mam skrzywienie na punkcie BHP). No co Wy z tym rusztowaniem..tylko ostani blat jest na płatwi , ale tak ogolnie rusztowanie jest spoko, nawet poprzywiazywane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.09.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Dzięki za drogowskaz na styropian Mam nadzieję że się do wiosny nie popsują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.09.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Cześć MSU, dobrze że dajesz znaki życia:)Pięknie Wam poszło!! ps. z niecierpliwością czekam na pełne okazanie:)ps2. nie dość że sie opalałas to jeszcze lażakowanie na wysokościach było fiufiu:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 10.09.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 ale tak ogolnie rusztowanie jest spoko, nawet poprzywiazywane I tak ma być, Co by złodziej nie porwał za szybko albo wiatr przewrócił :P No co Wy z tym rusztowaniem..tylko ostani blat jest na płatwi , Tak na poważnie to te rusztowania są bardzo mocne. Sam się dziwiłem jak u nas remontowali miesiąc temu kościół i obijali ,,cebule" na wieży blachą miedzianą. Mieli takie same rusztowania stawiane na sam szczyt (jakieś 45-50m!!!!) Wszystko kotwione i sam żałuję że fotosów nie zrobiłem. Za to teraz ,,Cebula" na kościele błyszczy się lepiej od tej w Licheniu. Pięknie się w słońcu odbija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.09.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Za to teraz ,,Cebula" na kościele błyszczy się lepiej od tej w Licheniu. Pięknie się w słońcu odbija. Mam nadzieję,że u mnie na takie cudo nikt nie wpadnie, bo będę niczym rzymskie galery pod ostrzałem luster Archimedesa no ni cholery nie moge się wyzbyć widoku Zenka klepiącego styropian - oczywiście w garażu A elewacja..hymmm, no jednak uprzęże mogłam podesłać - jakoś tak spokojniej bym spała - to lewitujące rusztowanie.....no cóż - młodość uskrzydla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 10.09.2012 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 (edytowane) Dzięki za drogowskaz na styropian Mam nadzieję że się do wiosny nie popsują Polecam sie na przyszlosc Cześć MSU, dobrze że dajesz znaki życia:) Pięknie Wam poszło!! ps. z niecierpliwością czekam na pełne okazanie:) ps2. nie dość że sie opalałas to jeszcze lażakowanie na wysokościach było fiufiu:p No baaa Pani, przeca obiecałam, ze full wypas opalanie, urlop i te sprawy...pelna okazałosć tuz, tuz I tak ma być, Co by złodziej nie porwał za szybko albo wiatr przewrócił :P , Tak na poważnie to te rusztowania są bardzo mocne. Sam się dziwiłem jak u nas remontowali miesiąc temu kościół i obijali ,,cebule" na wieży blachą miedzianą. Mieli takie same rusztowania stawiane na sam szczyt (jakieś 45-50m!!!!) Wszystko kotwione i sam żałuję że fotosów nie zrobiłem. Za to teraz ,,Cebula" na kościele błyszczy się lepiej od tej w Licheniu. Pięknie się w słońcu odbija. Jak tak blyszczy to chyba w okularach slonecznych robili, swoja droga jak dawalo slonce to nakladalismy okulary sloneczne przy nakladaniu styropianu, mozna bylo oslepnac, tak dawało bialym po oczach. Jakby nie bylo okulary byly i tylko drinka z parasolka brakowalo no ni cholery nie moge się wyzbyć widoku Zenka klepiącego styropian - oczywiście w garażu , ej tam to zalezy jaki to Zenek byl, jak fajny to fakt ciezko zapomniec A elewacja..hymmm, no jednak uprzęże mogłam podesłać - jakoś tak spokojniej bym spała - to lewitujące rusztowanie.....no cóż - młodość uskrzydla No co Ty, jakie lewitujace, bujac sie mozna Pani na linach niczym Jane i Tarzan Edytowane 10 Września 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaMC 11.09.2012 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Hmm.. my w tym tygodniu dopiero zaczniemy ze styro, wczoraj zamawiałam Termoorganikę, ale mogę jeszcze zmienic bo dopiero w środe ma być, dałaś mi do myślenia Pytanie brzmi : jaką mam gwarancję, że Knauf nie będzie gorszy ? Żadną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 11.09.2012 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Hmm.. my w tym tygodniu dopiero zaczniemy ze styro, wczoraj zamawiałam Termoorganikę, ale mogę jeszcze zmienic bo dopiero w środe ma być, dałaś mi do myślenia Pytanie brzmi : jaką mam gwarancję, że Knauf nie będzie gorszy ? Żadną Gwarancji zadnej i tak jak juz pisalam, mialam wczesniej Term. na scianach piwnicy i pod wylewkami i bylo wszsytko w porzadku. Najwidoczniej przy fasadzie mialam pecha. Sadze, ze teraz bardziej sie beda pilnowac, po rabanie jaki tam przeszedl i mam nadzieje, ze dostaniesz rowny jak od linijki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 11.09.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Wow! Dawno domku nie pokazywałaś z zewnąrz fajnie wam idzie z tym ociepleniem a jak postępy w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 11.09.2012 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Wow! Dawno domku nie pokazywałaś z zewnąrz fajnie wam idzie z tym ociepleniem a jak postępy w środku?[/quote Kochana, w srodku malaria i rozpierducha, wiec nie ma co pokazywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 12.09.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Wróciłem... żyję... A że została wzmianka o mnie umieszczona w dzienniku... Dodam kilka słów komentarza... Od razu, że nie chciałem zrobić zdjęcia... nie było czym:) ale jeszcze wrócę więc bedzie okazja... tylko nie wyrzucaj szrocika... Po mimo, że czas na wiele nie pozwolił i rzeczywiście jak przeciąg przeleciałem przez budowę... to wiem, że nawet tak krótka wizyta podnosi na duchu... Na pewno jeszcze w niedalekiem przyszłości, jak tylko budowa da troche czasu... to zawitam do szczecina i do gryfina oczywiście... Zbyt wiele tam zostawiłem zeby nie odwiedzać przyjaciół Powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 12.09.2012 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Haa, no to ja Panie Inzynierze czekam niecierpliwie, zawsze z małzonką mozecie zbłądzić w przyszly weekend Zreszta szrot bedzie czekal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 12.09.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Z tym styropianem to naprawdę miałaś pecha. Ja to w ogóle nie myślałam że styro może być krzywy Nasz, przecież najtańszy , a był prościutki Trochę płyt było delikatnie wybrzuszonych ale naprawdę prawie niezauważalnie. Bardzo czekam na efekt końcowy, fajnie już mieć taką całkiem skończoną elewację, nam niestety przyjdzie na to poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 12.09.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 No fakt, mielismy totalny niefart, zresztą Inzynier widzial na wlasne oczy kilka odlozonych plyt, wiec obiektywnie sie zdziwil Wazne, ze juz blizej niz dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 13.09.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Uuuuu Kochana, w przyszły weekend to nawet nie kuś, bo plan mam tak napięty, że nie wiem czy mi czasu starczy...Na pewno zawitamy, bo tak miłych ludzi - jak Wy - nie da się długo omijać... czas pokaże kiedy...Bardzo zapraszam także w moje strony:) Co do styropianu, rzeczywiści rzadko spotykany widok, żeby aż tak źle pocieli...Ja nie brałem z bardzo górnej półki, a był prosty jak drut... widocznie taka partia...Jakby nie było budowa wygląda bardzo dobrze... jak tylko skończycie ocieplanie i wrócicie do środka to pójdzie jak burza... oby skupić się na najważniejszych sprawach do zamieszkania i na pewno sie uda... Pozdrawiam.Inż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts