MusiSieUdac 15.04.2011 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 zaraz zaraz z europejskim rynkiem a może tak na razie na lokalnym .... czasem bym skorzystała taki gumisok... Masz racje Tom Bor szkoda dla brukselek nasze "Dobre bo Polskie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 15.04.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Witam.Szopa full wypas, jak na Alfa i Miśka przystało, od razu widać w jakiej branży mąż robił. Ale radzę nie trzymać tam nic co ma wtyczkę (elektronarzędzia) i zrobić choć małe okienko żeby złodziejachy mogły zobaczyć że nic drogiego tam nie ma. Ja u siebie na zimę np.zdemontowałem całe wyposażenie rozdzielnicy budowlanej( warte ze 300 zł). Na budowie ważną sprawą jest muza , bo robota lepiej idzie jak muzyka cyka. O zimnym browarku i giętkim (kiełbasa) z grilla nie wspominam bo to klasyka. pozdrawiam.ps. pewnie że paprokom z brukseli szkoda naszego dobrego z Polski, niestety biorą sobie sami. Mało kto ma świadomość jak cała europa zbiedniała przez zasrańców lukratywnie opłacanych z naszych podatków który twierdzą że marchew to owoc, rak to ryba i wyliczyli promień wygięcia banana. Na szczęście historia nie zna przypadków żeby takie ,,instytucje'' trwały zbyt długo i mam nadzieje że już może za naszego życia zasrany euroland rypnie z hukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 15.04.2011 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 heheh Michu nie pracował w branży glazuro-terakoto podobnej, to tylko taki zbieg okoliczności, tesciu akurat miał w garażu te płyty i się wyzbył... Co do Eurolandu to masz rację, w pracy mam częsty kontakt z coraz to głupszymi rozporządzeniami, błędami i ich niedopatrzeniami. No cóż, muszą się czymś zająć to wymyślają. Swoją drogą na początku maja tam jadę, coś przekazać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 15.04.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Apropo braku materiałów. Dziadek mi opowiadał jak się kiedyś murowało. Więcej wody! Więcej piachu! Nie marnuj towaru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 16.04.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 (edytowane) heheh Michu nie pracował w branży glazuro-terakoto podobnej, to tylko taki zbieg okoliczności, tesciu akurat miał w garażu te płyty i się wyzbył... Co do Eurolandu to masz rację, w pracy mam częsty kontakt z coraz to głupszymi rozporządzeniami, błędami i ich niedopatrzeniami. No cóż, muszą się czymś zająć to wymyślają. Swoją drogą na początku maja tam jadę, coś przekazać??? Witam. No to trafiłem kulą w płot he,he z tymi kaflami. Co do eurolandu , szkoda z nimi gadać , sami się wykończą, kwestia czasu, ekonomi nie da się oszukać, już bankrutują rządy kolejnych państw, przecież pomoc dla nich to he he kolejne pożyczki których i tak nie spłacą. Najlepszym bo najtańszym systemem rządów jest monarchia, najsprawiedliwszym i najtańszym w ściągnięciu podatkiem jest pogłówny( każdy posiadacz głowy płaci tyle samo raz w roku na poczcie bo ma z podatku tyle samo), i na koniec zawsze się sprawdzają dwie życiowe prawdy : 1.pieniądze zawsze idą od biednych do bogatych 2.jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. No dość bo to przecież forum o budowaniu. Jak woziłem piach i żwir na budowę zamawiałem wywrotkę którą można załadować na przemian np. łyżka piachu, łyżka żwiru, itp w takiej proporcji jak potrzebujesz a na górę worki z cementem( te oczywiście sciągamy przed wyładunkiem) . Przy kiprowaniu dodatkowo się piach ze żwirem wymiesza , więc jak nie trzeba dużo można załatwić taniej jednym transportem. Beton im mniej wody tym lepszy więc nie dawać więcej niż receptura, nie zacierajcie góry za mocno bo wyjdzie na górę woda, cięższe kamyczki opadną na dól i będzie niejednorodny. Górę lekko wyrównujemy np., łopatą przegarniając lub ubijając ( klepiąc), jeżeli zbrojenie ma za małe otulenie np., u góry to mogą powstać skurcze i lekkie spękanie( nic grożnego) , najlepiej je zaraz po pary dniach zasmarować lepikiem. Przed zalewanie oczywiście ławę i zbrojenie polać wodą, przy zalewaniu sztychujemy rogi by się ładnie wypełniło i ułożyło. Pozdrawiam. Edytowane 16 Kwietnia 2011 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 16.04.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Taka malutka uwaga, nie żebym się wymądrzał, pisalaś w Dzienniku Budowy o frakcji kruszywa 8-16, pamiętajcie jeszcze o frakcji 2-8, biorąc pod uwagę że piasek to frakcja 0-2, albo poprostu zamówcie frakcję 2-16 + piasek (0-2). Ponieważ jeśli pominiecie frakcję 2-8 możecie mieć trudności z uzyskaniem wymaganej wytrzymałości betonu w waszym przypadku C12/15 ( B-15 stare nazewnictwo). To tylko tak żeby wam ten czołg czegoś nie ukruszył. Pozdrawiam Czytelnik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 17.04.2011 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Taka malutka uwaga, nie żebym się wymądrzał, pisalaś w Dzienniku Budowy o frakcji kruszywa 8-16, pamiętajcie jeszcze o frakcji 2-8, biorąc pod uwagę że piasek to frakcja 0-2, albo poprostu zamówcie frakcję 2-16 + piasek (0-2). Ponieważ jeśli pominiecie frakcję 2-8 możecie mieć trudności z uzyskaniem wymaganej wytrzymałości betonu w waszym przypadku C12/15 ( B-15 stare nazewnictwo). To tylko tak żeby wam ten czołg czegoś nie ukruszył. Pozdrawiam Czytelnik:) Wcale sie nie wymadrzasz, dla mnie takie rady sa cenne. Zmieszalismy zwir, kamien 8-16, cement i wode. Zwir ma wieksza frakcje niz piach, wiec mam nadzieje ze bylo ok. Tak czy siak za pozno przeczytalam twoj wpis bo dopiero teraz, a zalalismy wczoraj. Teraz to mam nadzieje ze zrobilimy ok, beton robilismy dosc gesty i wygladal nawet ciut lepiej niz ten, ktory przyjechal z pompy. Najwyzej czolga stary nie kupi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 17.04.2011 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Tomraider, caly ambarans w tym, ze nikt u nas w sobote nie jezdzil, wiec musielismy sami sobie przywiezc... jak by mial kto mi przywiezc to pewnie, ze tak bysmy zrobili, a do poniedzialku szkoda bylo czekac , bo pogoda w sobote byla w sam raz do krecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 17.04.2011 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Apropo braku materiałów. Dziadek mi opowiadał jak się kiedyś murowało. No, no...;)wszystko ma byc zgodnie ze sztuka budowlana:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 17.04.2011 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Glupiy fotosik zdjec mi nie pokazuje, na jaki serwer najlepiej wrzucac???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 17.04.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Najlepiej to na swój serwer a jak nie masz to wrzucaj na imageshack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 17.04.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 No, no...;)wszystko ma byc zgodnie ze sztuka budowlana:P Etam! Pałac Kultury jeszcze stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.04.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Glupiy fotosik zdjec mi nie pokazuje, na jaki serwer najlepiej wrzucac???? fotosik ma ograniczony limit i jak przekroczysz go to trzeba placic... ja mam na picasaweb.google.com i nie narzekam, imageshake tez czasami nie chce otwierac zdjec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 17.04.2011 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Klaudiuszo wiele takich budynkow stoi, nie bylo Internetu i ludzie tez dawali rade;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 17.04.2011 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 fotosik ma ograniczony limit i jak przekroczysz go to trzeba placic... ja mam na picasaweb.google.com i nie narzekam, imageshake tez czasami nie chce otwierac zdjec.... Wiesz co, zrobiłam im przelew za przekroczony transfer, ale nie chca mi odblokowac.....musze sobie zmienic konto, bo mnie irytuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.04.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Ja przed zalozeniem dziennika czytalam duzo o dodawaniu zdjec na forum...bardzo duzo osob narzekalo na fotosik, mialam zalozone tam konto ale nie dodawalam zdjec, bo nawet osoby ktore nie mialy przekroczonego limitu, w danym miesiacu nie dodaly zdjec a tu otrzymuja od fotosika informacje ze limit jest przekroczony....prosze zaplacic itd itp bylo wielkie bumm tutaj na forum o fotosiku.... dlatego w moim dzienniku sa na poczatku same edycje bo zdjecia na nowo wgrywalam...moze tak byc ze i tobie one znikna, wiec moja rada, zmien galerie i wgraj na nowo foteczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 17.04.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 a gdzie się budujecie że transporcik przyjechać nie chce, bo u mnie na wiochę przyjeżdzają i nie marudzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 17.04.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Żebro jak na sprzęt ciężki... Opis transportu cementu - masakra Pokulałem się ze śmiechu - pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 17.04.2011 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Pamiętaj że nie liczy się jaką macie betoniarkę tylko kto przy niej stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 18.04.2011 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Tom Bor u nas tez dojezdzaja, rozliczaja prawie jak u Kondrata w banku, tylko ze akurat wszyscy podali nam pierwszy wolny termin na poniedzialek. Jedni w sobote mieli juz obstawione auta, drudzy dali wolna sobote pracownikom, a trzeci nie mieli 8-16.....fakt, faktem ze sie za pozno obudzilismy... Bash, gdybym wiedziala wczesniej jakie jaja beda z tym zebrem,w zyciu bym sie nie zgodzila Klaudiuszo, a jakze. Wazne ze kreci, my jestesmy mieczaki i mieszac w taczce to jednak za duzy hardcore. Mieszalismy w taczce zaprawe na scianke fundamentowa, mozna sie zajechac. Takie rzeczy to tylko NetBetZaprawa potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts