MusiSieUdac 12.03.2012 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 (edytowane) Nie taki diabel straszny jak go malująCieśle i dekarze dali radę , jutro przyjezdżają tylko na mala poprawkę (dobrowolnie), wiatr poprzesuwał kilka dachowek na zadaszeniu nad wejsciem, muszą je porządnie spiąć Edytowane 12 Marca 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.03.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 W koncu:) a i tak mamy tydzien opoznienia.. :rotfl::rotfl: :rotfl::rotfl: :rotfl::rotfl: :rotfl::rotfl: toś mnie rozbawiła, aż mnie przepona boli Nie taki diabel straszny jak go malują Cieśle i dekarze dali radę , jutro przyjezdżają tylko na mala poprawkę (dobrowolnie), wiatr poprzesuwał kilka dachowek na zadaszeniu nad wejsciem, muszą je porządnie spiąć też słyszałam takie plotki dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 12.03.2012 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 :rotfl::rotfl: :rotfl::rotfl: :rotfl::rotfl: :rotfl::rotfl: toś mnie rozbawiła, aż mnie przepona boli Nie bede sie tlumaczyc, bo moge sie pograzyc:D Ps.mam umowe z instalatorem ogrzewania na 20 marca, stad ten tydzien opoznienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.03.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 tydzień....ja jeszcze się turlam po podłodze ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 13.03.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Czekamy na foty z akcji tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 13.03.2012 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Czekamy na foty z akcji tynki Tyż prawda xDxD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.03.2012 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Poddasze juz otynkowane, robia parter. Generalnie nie ma sie do czego przyczepic, robia od 7 rano do 17, pracowita ekipa ale nie chce zapeszac, wiec nic wiecej nie napisze Tynki sa gladkie, ale w miejscach gdzie pojdzie oswietlenie na scianie, salonie, holu trzeba bedzie polozyc gladz, tego sie nie przeskoczy, chocby nie wiadomo jak “lizali” sciane. Zdjecia pstrykne na koniec tygodnia. Napisze tylko, ze ogolnie dziwnie sie zaczynam czuc jak jest tak jasno i normalnie - jak nie u siebie, albo u siebie ale innaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 14.03.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 No pokaż pokaż foty - nie bądź taka. Chcemy popaCZeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.03.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 ogolnie dziwnie sie zaczynam czuc jak jest tak jasno i normalnie - jak nie u siebie, albo u siebie ale innaczej Przyzwyczajaj się Witam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 15.03.2012 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 No pokaż pokaż foty - nie bądź taka. Chcemy popaCZeć Zrobie dzisiaj ObieCZuje Przyzwyczajaj się Witam się Witam sie, staram sie przyzwyczaic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.03.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Cześć a'propos przyzwyczajania się, jak myślicie ile Wam zajmie przyzwyczajenie się do nowego domu, poczucie się w nim no jak w domu (no wiecie, to poczucie jak jest się samemu w nocy bez drugiej połówki i trzeba wstać przykładowo do dziecka i przejść przez ciemny korytarz i ma się cały czas poczucie komfortu i bezpieczeństwa, no nie potrafię tego inaczej wyjaśnić ) mnie "zadomowienie" w obecnym mieszkanku 50 m (nie mówię o umeblowaniu itd) zajęło jakieś 4 lata, aż się boję myśleć o tych 160.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.03.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Cześć a'propos przyzwyczajania się, jak myślicie ile Wam zajmie przyzwyczajenie się do nowego domu, poczucie się w nim no jak w domu (no wiecie, to poczucie jak jest się samemu w nocy bez drugiej połówki i trzeba wstać przykładowo do dziecka i przejść przez ciemny korytarz i ma się cały czas poczucie komfortu i bezpieczeństwa, no nie potrafię tego inaczej wyjaśnić ) mnie "zadomowienie" w obecnym mieszkanku 50 m (nie mówię o umeblowaniu itd) zajęło jakieś 4 lata, aż się boję myśleć o tych 160.... :jawdrop:No, weź nie strasz:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 15.03.2012 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Aniu, pisze o tych gladkich, jasnych scianach z niedowierzaniem, ze to juz. Wchodze tam i przechodza mnie ciary, wzruszenie bo oczyma wyobraźni widzę stol, kuchnie, łóżko. Moze dlatego, ze pamietam kazda deskę, pustak, pręt które przeszły przez nasze ręce,a teraz zaczyna nabierac to realnych kształtów. Mogłabym juz teraz stamtad nie wracac, tylko zostać i gapić się. Nie mogę sie doczekac, zeby zostac tam na stale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.03.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 No wiadomo, ciary i łzy wzruszenia to obowiązkowo to rozumiem naprawdę nie macie problemów z zadamawianiem się w nowym miejscu? kurcze chyba się już zapiszę do psychoterapeuty, może jakaś terapia mi pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.03.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Cześć ja mam obawy że się będę bała wieczorami i tak ogólnie, jak będę sama... Bo tyle jest wejść do tego mojego domu: główne wiadomo, a jeszcze od garażu (czy brama była zamknięta?? czy wejście od ogrodu??) no i piwnica... Ja Cię rozumiem Cronin:) Chociaz jak zamieniliśmy się z teściową na większe mieszkanie w bloku (z 48 na 65) to nie odczułam żadnej zmiany;) Ale dom?? Jakoś będzie trzeba z tym zyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 15.03.2012 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Potrzebuje porady technicznej. Co polozyc na dylatacje od sciany przy wylewkach, pasek pianki, gotowe taśmy? Zamierzam dac pape termozgrzewalną w piwnicy, smarowac czyms jeszcze chudziak w piwnicy przed papą? Np dysperbitem? Na parterze i poddaszu tylko folia, a na to styropian, na co zwracac uwage przy zakupie folii? dawac ją podwojnie? Ja to wszystko ze soba polączyc?? Generalnie wiem, ze nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.03.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Potrzebuje porady technicznej. Co polozyc na dylatacje od sciany przy wylewkach, pasek pianki, gotowe taśmy? U nas byłą pianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.03.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 (edytowane) u mnie taśma, teraz kupiłabym taka z folią do wywijania...co ja się przy układaniu tego ustrojstwa naklęłam ..... piwnicy nie mam więc nie pomogę.Folia pod wylewka u mnie gruba, budowlana, czarna -tyle pamietam....a i brałam taka szerokość (8 m) by jak najmniej łączeń było.Trudniej rozłożyć, ale jakoś tak pewniej się czułam.... Edytowane 15 Marca 2012 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.03.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Jako że nie mam piwnicy, to na parterze miałam: dysperbit + papa. Natomiast dylatacje wylewki ze styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 15.03.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Na podłogę piwnicy dobrą papę - ja piwnicy nie mam, parter wyniesiony nad grunt, więc podwójnie folia 0,3 (nie TYP 300, ale prawdziwa, atestowana 0,3) + ekran pod podłogówkę Obwodowo pianka z roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts