Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Musi Sie Udac - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://diva-forum.com.pl/images/smiles/a_poklon.gif.gif przed Inwestorką

http://diva-forum.com.pl/images/smiles/a_poklon.gif.gif przed Inwestorem

http://diva-forum.com.pl/images/smiles/a_poklon.gif.gif przed Teściuniem

http://diva-forum.com.pl/images/smiles/a_poklon.gif.gif przed Bratem

http://diva-forum.com.pl/images/smiles/a_poklon.gif.gif przed reszta dobrych ludzi,którzy przewijają się przez tę planetę, chyba na razie opuszczoną przez Boga ;)

Tyle na dziś, bo mnie zdziebko przytkało, a nie mam nikogo pod ręką kto mógłby ewentualną resuscytacje przeprowadzić.

:)

NetBet starzejesz sie, zaczynam sie o Ciebie martwic:) Klaudiuszoo widzi:)

Ewerolka, ee tam fantazja, po prostu siadam i pisze,a ze szybciej mysle niz pisze to pozniej musze ciagle edytowac, co kazdy zauważył

Malka dzieki:) Wiesz robimy to dla siebie, a ze przy tym przygody som, no coz nikt nie mowił ze bedzie łatwo. Ale dziex:cool:

Tom Bor tez mu to mowiłam, no coz kardio zrobi odczyt powie nuuudy, nuuuudy ( jak na poczatku Kayah "Prawy do lewego")

....teraz policzyłam metry na chudziak 3,8 m3 no i znow chyba bedziemy musieli ukrecic szrocikiem. Nie mamy minimum logistycznego i musielisbymy doplacic bonusowo kilka stow dla betoniarnii. Sumam sumarum koszt za 4 m3 z pompy wychodzi 1300-1400zl. Koszt ukreconego to 400-500zl. Zmusiło nas to do krecenia

Pytanie odnosnie zageszczania, co lepiej skoczek czy zageszczarka - martwie sie ze mi sciany wykopu poleca. Skoczek ubija skoczkowo, zageszczarka robi z kolei wibracje... nie wiem co wypozyczyc, zeby bylo bezpieczniej

Opowiem się za skoczkiem, lepiej ubija...

Przy płycie sypiesz cieńką warstwę - 10-15cm i ubijasz...

Przy skoczku to jedziesz nawet po 50cm:)

A żeby ścian nie rozwalił to nie podjeżdzaj za blisko nim i bedzie dobrze...

Polewać też można trochę woda, ale po ubijaniu... bo tak bedzie chlapać jak za dużo się poleje...

A po za tym oblepi sie skoczek:)

Inż.

co do 17 lekcji ty kochana nie chora jesteś tylko nerwowa, czyli ADHD eksplodowało.........

ja przerabiałam to samo w ub. roku w holterze 1200 skurczów dodatkowych i inne badania w normie, nie było mądrego. az jeden doktor powiedział mi że mam nerwicę wegetatywną, ale jak tu jej nie mieć jak się chałupę buduje! pozdrawiam i zdrówka życzę- przydo sie

MusiSieUdac napisał:
..no to skoczek, ale nie da sie nie podjezdzac blisko scian, jak mam lawe tuz pod sciana wykopu, przeca tam tez musimy ubic

...dylatowac chudziak czy nie????

Po wymurowaniu ścian fundamentowych i zasypaniu częściowo wnętrza obsypać z zewnątrz przynajmniej do połowy wysokości, a lepiej jeszcze wyżej. Wtedy można walić wewnątrz płytą, skoczkiem, mężem - czym chcesz i ściany się nie rozjadą. Będzie opór z zewnątrz. No co za babka. Nie wierzy... NIE dylatować chudziaka. Na choinkę dylatacja chudziaka?

MusiSieUdac napisał:
żebro ( nie wiem czy ten beton dobry nam wyszedł). Nie jest od razu taki zwarty i nie stwardnial tak szybko jak ten z pompy na ławach.

A wibrowałaś go wibratorem? :D Od biedy wystarczy dobry kij i ruchy posuwistozwrotne w mieszance po zalaniu, aby ją zagęścić.

Bash kij i mlotek byl do wibrowania i ja bylam dzis na dzialce, zebro zdechlo i przestalo walczyc, betun zwiazał ladnie. Najwidoczniej czasu wiecej potrzebuje taki samorobny. Wiem, juz wiem NIE DYLATOWAC, NIE DYLATOWAC, NIE PYTAC SIE O DYLATACJE, NIE DRAŻNIĆ LWA:)

No chlopaki wezcie sie, ja sie pytam czy wykop mi sie nie obsunie, a nie sciany fundamentowe. (mam 1 mala scianke na uskokach)

Dobra, wiem nie dylatowac, skoczek i jeszcze tylko rury.....wode przekopac pod ława ( bardziej do tego jestem przekonana) czy puscic w tej jedynej sc. fundamentowej???Mi sie wydaje ze to za wysoko i bedzie przemarzac i ze trzeba pod ława.

Myslalam, zeby teraz zrobic tylko przepust -dac szersza rure, a kiedys tam jak bedziemy robic instalacje wsunac w ten przepust odpowiednia rure od wody.

Czy dobrze mysle, jaka szeroka ma byc rura na przepust???

Wiem, ze mam duzo pytan ale Wy mondrale jezdescie to z zamknietymi oczami wiecie

MusiSieUdac napisał:

No chlopaki wezcie sie, ja sie pytam czy wykop mi sie nie obsunie, a nie sciany fundamentowe. (mam 1 mala scianke na uskokach)

Dobra, wiem nie dylatowac, skoczek i jeszcze tylko rury.....wode przekopac pod ława ( bardziej do tego jestem przekonana) czy puscic w tej jedynej sc. fundamentowej???Mi sie wydaje ze to za wysoko i bedzie przemarzac i ze trzeba pod ława.

Myslalam, zeby teraz zrobic tylko przepust -dac szersza rure, a kiedys tam jak bedziemy robic instalacje wsunac w ten przepust odpowiednia rure od wody.

Czy dobrze mysle, jaka szeroka ma byc rura na przepust???

Wiem, ze mam duzo pytan ale Wy mondrale jezdescie to z zamknietymi oczami wiecie

a jak wy tam jesteście głęboko w tej dziurze? woda ma być 1,2- 1,4m pod powierzchnią gruntu coby wam zimą nie zamarzła, a czy będzie pod czy nad ławą to jeden pies...

przepust ? jak już to chyba kanalizacyjna 75mm styknie ... ( zakopuj od razu docelową rurę chyba że ma ją ktoś zapier#$ - to wtedy przepust )

ubijanie: no.... skoczek powoduje znaczne drgania terenu wokół siebie...to co ma się teoretycznie obsunąć zabezpieczyć.

nie zapomnij o wejściu kabla prundowego do chaty - kolejny przepust.

tek se właśnie oglądam wasz projekt...

- bardzo fajnie ustawione łazienki w calym domy... znaczy tania i prosta instalacja CWU was czeka...:cool:

- zgaduję : woda ma wejść gdzieś pomiedzy garażem a łazienką w piwnicy? ( ten wjazd do garażu to poziom drogi a chata jest wyniesiona ? )

netbet napisał:
a jak wy tam jesteście głęboko w tej dziurze? woda ma być 1,2- 1,4m pod powierzchnią gruntu coby wam zimą nie zamarzła, a czy będzie pod czy nad ławą to jeden pies...

przepust ? jak już to chyba kanalizacyjna 75mm styknie ... ( zakopuj od razu docelową rurę chyba że ma ją ktoś zapier#$ - to wtedy przepust )

ubijanie: no.... skoczek powoduje znaczne drgania terenu wokół siebie...to co ma się teoretycznie obsunąć zabezpieczyć.

nie zapomnij o wejściu kabla prundowego do chaty - kolejny przepust.

tek se właśnie oglądam wasz projekt...

- bardzo fajnie ustawione łazienki w calym domy... znaczy tania i prosta instalacja CWU was czeka...:cool:

- zgaduję : woda ma wejść gdzieś pomiedzy garażem a łazienką w piwnicy? ( ten wjazd do garażu to poziom drogi a chata jest wyniesiona ? )

A nie mowilam ze mondrale:) No wlasnie zeby bylo ponizej poz. przemarzania to pod dolna lawa ( dolny uskok). Prund wchodzi na parter do wiatrołapu ( bynajmniej tak nam zrobil projektant) to na razie nie robie przepustu, no bo i nie mam gdzie.

A lazienki i kotlownio-pralnie se przestawilam w jeden pion:cool:. Woda i kanaliza wchodzi wlasnie do tej kotlowni w piwnicy i idda piony do gory.Tak ze na partrze podlaczy sie kuchnia i lazienka, a na poddaszu lazienka.

Tak wjazd do garazu jest na tym samym poziomie co droga.

Bystre oko masz :):):)

MusiSieUdac napisał:

Tak wjazd do garazu jest na tym samym poziomie co droga.

Bystre oko masz :):):)

... czyli czeka was rycie pod ławą...

górna krawędź tego "żeberka" jest poziomem chudziaka? ile ono ma: 40 cm wysokości? do tego ława jakieś 50 cm... wciąż za płytko...

Starego czeka rycie pod ława:) ;P

Tam jest 45cm zebra + ława 45 cm to jest 90cm.....stary doda kawałek i bedzie git

Michu zaciongnołl Kierbuda zeby popatrzal, kierbud popatrzal, wzioł wdech i na wdechu co nastepuje:

-zageszczarka

- woda pod lawa

- kanaliza fi 110

Czyli wyszlo na NetBeta, ja jednak baba jezdem i przypomnialo mi sie ze kumpel z piaskownicy ma firme od instalek. Telefoniren i Marcinek tłumaczy jak krowie na rowie. Kanaliza fi 110, a za domem powiekszycie na 160. Woda pod ława:) i zrobic przepust fi 50, potem sie przepchnie fi32.