Martinezio 16.03.2012 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 (edytowane) Nie, no bez przesady Co innego fuckofcy, a co innego RZemieślnicy przez wielkie RZy U fuckofców to ino zimna deska z sękiem czeka... http://i3.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/003/619/Untitled-1.jpg Edytowane 16 Marca 2012 przez Martinezio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.03.2012 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 ja bym jeszcze jakiegoś zardzewiałego gwoździa w tę deskę wbiła A teraz juz sobie pójdę, bo pan odsiedmiuboleści elektryk ma o 8 przyjść naprawić co zepsuł, a chyba nie chcę by pod drzwiami stał, gdy ja się bedę w ciepłym łóżku na drugi bok przewracała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 17.03.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Akurat spedziłem ostatnie pół tygodnia w szczecinie i okolicach i na wyclocie z mysliborza też mają taka ładną górkę gdzie mokro i pustaki z ulicy pod tą górkę nosili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 17.03.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Biało Ci się w domu zrobiło. Extra:) Cieszę się że na razie nie masz większych problemów z tynkarzami:) Co do betoniarki...to prawda na budowie niezastąpiona. Ja mam zwykłą betoniarkę 80l roboczych z Białegostoku z ruskim silnikiem...nie do zajechania lub ja trafiłem na dobry egzemplarz :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 18.03.2012 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Akurat spedziłem ostatnie pół tygodnia w szczecinie i okolicach i na wyclocie z mysliborza też mają taka ładną górkę gdzie mokro i pustaki z ulicy pod tą górkę nosili Widzisz, trzeba bylo napisac na FM, nadrobil bys kilkadziesiat km i byloby forumowe spotkanie Biało Ci się w domu zrobiło. Extra:) Cieszę się że na razie nie masz większych problemów z tynkarzami:) Co do betoniarki...to prawda na budowie niezastąpiona. Ja mam zwykłą betoniarkę 80l roboczych z Białegostoku z ruskim silnikiem...nie do zajechania lub ja trafiłem na dobry egzemplarz :):) Te nasze stare szroty sa nie do zajechania, marketowe pomarancze nie umywaja sie do nich;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 18.03.2012 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 (edytowane) Cześć o poranku jak się dowiesz o tej kozie to opisz proszę, bo ja też planuję ale za parę lat, jak mi dzieci podrosną. Do kominka tobym wiedziała że trzeba dolot zrobić ale jakoś kozę to po macoszemu traktuję i do głowy mi nie przyszło. A może trzeba będzie jednak teraz pomyśleć, żeby później podłogi nie kuć. Aniu napisalam Ci elaborat i mnie wywalilo Rozmawialam, z przedst. piecow wolnostojacych i tak: - nie ma co sie pchac w te zasysajace powietrze z pomieszczenia, w ktorym stoi, tylko te z dolotem pow. z zewnatrz - nie ma uniwersalnego rozwiazania doprowadzenia powietrza. Jedne maja od spodu, inne z boku, z tylu, rozne srednice. Suma sumarum dobrze przed wylewkami wiedziec jaki model i producenta sie chce - fajnym patentem sa segmenty akumulacyjne ( np do Lugo Romotopa) badz tez okladziny z materialow akumulacyjnych, ktore trzymaja cieplo jeszcze kilka godzin po wygasnieciu Ciekawe rozwiazanie miala hiszpanska fima Masters Energia, rozmawialam z Hiszpanem ( wlascicielem firmy), sa to piecyki tzw inteligentne, sterowane elektrycznie, na pelety. Niestety cena tez fajna, ale design i sama idea swietna, tu jest strona do polskiego importera, jakbys chciala poczytac http://www.masters-energia.pl, Jesli chodzi o sam design i material kompozytowy akumulujace cieplo to norweski NORDPEIS bił na głowe, ale przedstawiciel niemrawy, a ceny tez wyzsza polka. Aczkolwiek gdybym miala wiecej kasy to bym chyba kupila Nordpeis.com ( poogladaj sobie) Najbardziej ogarniety bylo Romotop, ciekawe rozwiazanie z obrotowym piecem AvilaT badz Stromboli,tysiace modeli, dodatkowo pelna gama okladzin ( kamien, piaskowiec, itd) pelna gama kolorystyczna no i ceny przystepne. Tutaj byla konkretna rozmowa i chyba na cos bedziemy sie decydowac http://www.romotop.pl. Do niektorych modeli mozna dokupic dodatkowa akumulacje, calkiem spory wybor. Ciekawa opcja byla tez seria STORCH ( ten sam przedstawiciel co Romotop)- seria ekologiczna, o zmniejszonej emisji CO poprzez filtry, zreszta poczytaj http://www.storch-kamine.de Ciekawy design mial tez uniflam, aczkolwiek nie rozmawialam z przedstawicielem Edytowane 18 Marca 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.03.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Cześć MSU, pozwolisz że do szczegółów powyższych się nie ustosunkuję ale słonecznej i spokojnej niedzieli Ci życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 18.03.2012 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Cześć MSU, pozwolisz że do szczegółów powyższych się nie ustosunkuję ale słonecznej i spokojnej niedzieli Ci życzę Dziekuje i milej niedzieli rowniez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.03.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Jest miło jak na razie. P śpi. Najmłodszy biega na czworakach i warczy (jak dinozaur oczywiście) Średnia siedzi cichutko jak to ona Najstarsza śpi po wczorajszej imprezie (czy Ty sobie wyobrażasz że mam juz taka dużą córkę co zaczyna chodzić na osiemnastki;(;(;() A ja w piżamie, siedzę z kawą na FM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.03.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 a ja wpadłam sprawdzić, czy juz przeprowadzka puka do drzwi no wszak weekend się kończy, a w Waszym tempie, to nic mnie nie zaskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 19.03.2012 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Witajcie,Mam pytanie... Czy ktoś malował swoje wnętrza pistoletem do farb??Jeśli tak to jakieś uwagi, problemy... co polecacie czego nie?? Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 19.03.2012 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Malka, nie mieszkamy ale spiesze powiedziec ze po weekendzie spedzonym na dzialce mamy czesc ziem odzyskanych. Nie bylo latwo sie oddeskowac, odgruzowac i odpaletowac, ale dziecko pomagalo to i jakos poszlo. Na koniec nam powiedzialo “No, Wy tez spisaliscie sie na medal” Inz – osobicie nie pomoge, ale jak ktos malował pistoletem, to spieszyc mi tu z odpowiedzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 19.03.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Cześć Wszystkim piękny weekend to i cisza na forum była, wszyscy się działkowali MSU dzięki za kozy, teraz muszę przemyśleć, bo wypadałoby zrobić ją teraz, skoro mam dolot robić, ale jest coraz więcej rzeczy które przydałoby się zrobić teraz i za chwilę mój budżet będzie na żółtych kartkach (znaczy na wariackich papierach ). No nic pooglądam sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.03.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 MSU, z kozami sobie poradziłaś, a jak się pasterz czuje? Witam połikendowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.03.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Cześć i czołem No widzisz , jak dzieć pomoże, to wszystko łatwiej idzie Pięknie się spisaliście:) Ja malowałam pistoletem, takim podłączonym pod kompresor - o to Wam chodzi ? I tak tez będę chałupę malować, bo a) szybciej (oczywiscie nie licząc zabezpieczania, okien , podłóg i takich tam) , b) ekonomiczniej , c) łapy od machania nie bolą, d) powierzchnia malowania jest idealna. Niestety nie mam w mieszkaniu pistoletu, by powiedzieć Wam jaki to model , ale wiem, że jak kupowałam farby musiałam zwracać uwagę na gęstość, bo nie każdą jest w stanie rozpylić. Jest tez jakaś przystawka do bejc i lakierów, ale z tego nie korzystałam, wiec nie powiem co i jak. Ale generalnie polecam, ale na duzych powierzchniach, bo gdyby przyszło mi zabezpieczać sprzęty w małym pokoiku, to szybciej by wyszło uzywając wałka i pędzla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.03.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 To może ja. Bo ja myślałam że tu się tylko można wypowiadać o ścianach ale zaryzykuję Teściu kupił taki pistolet i będziemy więźbę malować drugi raz impregnatem. Były robione próby i jest ok. W tym zestawie były 2 pistolety: do malowania i do "ropowania" cokolwiek to znaczy:) Maluje się ładnie równo i bez problemu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 19.03.2012 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Cześć Wszystkim piękny weekend to i cisza na forum była, wszyscy się działkowali MSU dzięki za kozy, teraz muszę przemyśleć, bo wypadałoby zrobić ją teraz, skoro mam dolot robić, ale jest coraz więcej rzeczy które przydałoby się zrobić teraz i za chwilę mój budżet będzie na żółtych kartkach (znaczy na wariackich papierach ). No nic pooglądam sobie. Oglądaj,oglądaj a potem pacz i płacz, tak jak ja na cenami MSU, z kozami sobie poradziłaś, a jak się pasterz czuje? Witam połikendowo:) Czesc, z wydechu czuc bylo, ze byl po kilku glebszych wiec nie mial oporów, zeby odpowiadac na pytania:D A nawet byl dosc rozwiązły Cześć i czołem No widzisz , jak dzieć pomoże, to wszystko łatwiej idzie Pięknie się spisaliście:) Ja malowałam pistoletem, takim podłączonym pod kompresor - o to Wam chodzi ? I tak tez będę chałupę malować, bo a) szybciej (oczywiscie nie licząc zabezpieczania, okien , podłóg i takich tam) , b) ekonomiczniej , c) łapy od machania nie bolą, d) powierzchnia malowania jest idealna. Niestety nie mam w mieszkaniu pistoletu, by powiedzieć Wam jaki to model , ale wiem, że jak kupowałam farby musiałam zwracać uwagę na gęstość, bo nie każdą jest w stanie rozpylić. Jest tez jakaś przystawka do bejc i lakierów, ale z tego nie korzystałam, wiec nie powiem co i jak. Ale generalnie polecam, ale na duzych powierzchniach, bo gdyby przyszło mi zabezpieczać sprzęty w małym pokoiku, to szybciej by wyszło uzywając wałka i pędzla. Malka, jeszcze chwila i zostaniesz moim guru To może ja. Bo ja myślałam że tu się tylko można wypowiadać o ścianach ale zaryzykuję Teściu kupił taki pistolet i będziemy więźbę malować drugi raz impregnatem. Były robione próby i jest ok. W tym zestawie były 2 pistolety: do malowania i do "ropowania" cokolwiek to znaczy:) Maluje się ładnie równo i bez problemu:) Niezły patent:) Czesc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AKL 19.03.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 poza tym kusi mnie to samodzielne budowanie, może wtedy by się udało za te 200tys No i następna się bierze za murarkę. Się nam facetom zachciało równouprawnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 19.03.2012 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Cześć Dzielna Dziewczyno!Doprawdy nie wiem czemu dopiero teraz do Ciebie trafiłam, ale już uwielbiam Twój dziennik i styl pisania:DFantastycznie się czyta i kibicuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.03.2012 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 No i następna się bierze za murarkę. Się nam facetom zachciało równouprawnienia. i bardzo dobrze Cześć Dzielna Dziewczyno! Doprawdy nie wiem czemu dopiero teraz do Ciebie trafiłam, ale już uwielbiam Twój dziennik i styl pisania:D Fantastycznie się czyta i kibicuje! Balbina, jest mi niezmiernie milo, ale zbieg okolicznosci. Od dawna podczytuje Twoj watek, bo jest kopalnia ciekawych pomyslow i dobrego stylu . Podziwiam, ze to wszystko ogarniasz z trojka dzieci, zakochalam sie w Twoje podlodze w lazience ( porcelanite dos), czasem az sie zawstydzam, jak czytam o Twoich designerskich pomyslach. Juz nie moge sie doczekac calosci Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts