Martinezio 26.03.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Inż: rurki co podłogówki liczą sobie od m2, niestety... A może stety, bo jakby liczyli od mb, to cholera wie, ile by trzeba było mieć worków kasiory na to MSU: fajoskie nakolanniki Normalnie się przebranżowisz i będziesz w ten sposób zarabiać na zwrot haraczu bankowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 26.03.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Odwzajemniam otwarte drzwi... także jak tylko będziesz w okolicy...A za ten m2 to liczę bez róźnicy na to że rurki są co 10 czy 20 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 26.03.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 A tego, to już nie wiem :/ Pewnie wszystko jest negocjowane (no, może kosztami materiału, ale to też zależy, jak się człowiek rozlicza z fachowcem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 26.03.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 A jak już pytam, to może powiedzcie mi po ile u was robią kanalizację...Cena (R+M) za mb?Cena za montaż studzienek?Kanalizacja od 1,2 do 2,4m.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 26.03.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 A my też właśnie folie rozkładamy i styropian Ale na poddaszu foli nie kładliśmy bo podobno nie trzeba, jak zobaczyłam że Ty masz to teraz się martwię bo może trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 26.03.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 no nieźle, chwilę człowieka nie było a oni juz gładziuchne sciany i kanalizę maja.gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.03.2012 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 (edytowane) MSU pozdrów Babcię TEJ:D lukarna wielkopolanka;) Okej, tej MSU: fajoskie nakolanniki Normalnie się przebranżowisz i będziesz w ten sposób zarabiać na zwrot haraczu bankowi Oj jednak chyba lepiej nie A jak już pytam, to może powiedzcie mi po ile u was robią kanalizację... Cena (R+M) za mb? Cena za montaż studzienek? Kanalizacja od 1,2 do 2,4m.... Inz, nawet jakbym chciala to Ci nie napisze, bo ja bralam pakiet i jak zbieralam wyceny to mnie interesowała cena za calosc, a mam tam sporo pozycji, praca rozlozona na trzy etapy. Ile za same rurki, to w sumie nie wiem. Kazdy dostal ten sam zestaw do wycenienia. Bynajmiej za namowa instalatora ( wybranego) zdecydowalismy sie na wiecej obiegow niz zakladalismy, ze wzgledu na to iz ogrzewanie bedzie tylko podlogowka Odwzajemniam otwarte drzwi... także jak tylko będziesz w okolicy... Dziekuje, mam nadzieje ze kiedys przydarzy sie okazja skorzystac A my też właśnie folie rozkładamy i styropian Ale na poddaszu foli nie kładliśmy bo podobno nie trzeba, jak zobaczyłam że Ty masz to teraz się martwię bo może trzeba Na poddaszu dalam folie pojedyncza na parterze podwojna, koszt znikomy, praca lekka, wiec niech bedzie Edytowane 26 Marca 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.03.2012 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 no nieźle, chwilę człowieka nie było a oni juz gładziuchne sciany i kanalizę maja.gratulacje Nie dziekuje, co by nie zapeszyc:) Czesc Ilonka:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 26.03.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 MSU rozumiem... a jak u reszty to chodzi... Do podłogówki rzeczywiście lepiej porobić petle po 100mb max... a jeżli już to tak żeby każda miała tą samą długość... chodz to da sie wyregulować na zaworach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 26.03.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 To Ci zazdroszczę tej przyjemności U nas rozkładało się paskudnie. Kupiliśmy folie o szerokości 8 m.!!! I za nic do ładu z nią dojść nie mogliśmy w pokoiku o szerokości 2.8 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.03.2012 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Do podłogówki rzeczywiście lepiej porobić petle po 100mb max... a jeżli już to tak żeby każda miała tą samą długość... chodz to da sie wyregulować na zaworach dokładnie, mamy mniejsze obwody ale za to ich wiecej To Ci zazdroszczę tej przyjemności U nas rozkładało się paskudnie. Kupiliśmy folie o szerokości 8 m.!!! I za nic do ładu z nią dojść nie mogliśmy w pokoiku o szerokości 2.8 m. U nas byla 4 x25m. Mialam na male pomieszczenia taki patent, folie na wiatrolap wymierzylam, ale ucielam ja w salonie i przynioslam do wiatrolapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 26.03.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 to niby poznanskie "tej" jest mocno przesadzone pochodze z centrum wielkopolski, w poznaniu mieszkam od lat (z przerwa) i naprawde zadko spotykam kogos kto czesto "tej" wtraca miedzy slowa moja osobista malzonka jest poznanianka z krwi i kosci (bezsprzecznie i bezapelacyjnie:)) ale jakos tez jej sie "tej" nie zdarza moze to pokolenie mija juz powoli ? nie wiem EDIT: ale czas umieszczenia posta to sie juz calkiem rozjechal... mam 22.03, z forum twierdzi ze jest chwila po 20... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.03.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 to niby poznanskie "tej" jest mocno przesadzone pochodze z centrum wielkopolski, w poznaniu mieszkam od lat (z przerwa) i naprawde zadko spotykam kogos kto czesto "tej" wtraca miedzy slowa Widze ze troche Cie dotkneło, ale nie mialam nic zlego na mysli bo bardzo lubie Wielkopolske:) Michu pochodzi z Poznania i ma tam cala rodzine. Od babci do mlodego pokolenia zapewniam Cie ze "tej" u nich jest na porzadku dziennym tak samo jak akcentowane czesto "y" zamiast "e" oraz zdania mówione jakby w formie zapytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 26.03.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 "tej" u nich jest na porzadku dziennym tak samo jak akcentowane czesto "y" zamiast "e" oraz zdania mówione jakby w formie zapytania. ... oraz pyry na obiad, a gzik na kolację Ja rdzennie też tam zahaczam No ale Poznań ma napływ młodych gniewnych bez naleciałości lokalnych, więc "tej" zanika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 26.03.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Trzeba było z Babcią od początku budować - pewnie byście już mieszkali A najlepsza herbatka po poznańsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 27.03.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 eee nie tak znowu latwo mnie dotknac wlasciwie to chyba nawet trudno dosc nie pochodze z poznania, urodzilem sie jakiej 70 km na polnoc, w miescie dobrze znanym mlodemu pokoleniu polakow az do pierwszej polowy lat 90 stad mozliwe ze poznanska gwara jest mi jednak troche obca choc w czasach kiedy mieszkalismy z Gosia w bydgoszczy czesto slyszalem ze latwo poznac ze jestesmy "pyry"... wlasnie po akcentowaniu a ta miskowa babcia to w jakiej dzielnicy poznania mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 27.03.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 A mi się z babcią taka anegdotka przypomniała. Babcia była Mruczkowa mężowa, ale równa babka podobno i już świętej pamięci. Sytuacja taka, że rodzice gdzieś wybywali, babcia, wiekowa już, w swoim pokoiku na dole domu, otwiera drzwi i pyta: -"pojechali już?" -"tak" -"to zamówimy pizzę?" no i takiej babci nie kochać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.03.2012 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 A mi się z babcią taka anegdotka przypomniała. Babcia była Mruczkowa mężowa, ale równa babka podobno i już świętej pamięci. Sytuacja taka, że rodzice gdzieś wybywali, babcia, wiekowa już, w swoim pokoiku na dole domu, otwiera drzwi i pyta: -"pojechali już?" -"tak" -"to zamówimy pizzę?" no i takiej babci nie kochać? Ale sie usmialam, niezla babcia. Ja dziadkow i babc praktycznie nie mialam, wiec Miskowa uwielbiam nad zycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.03.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 (edytowane) Jakby takich zostawić samych na dwa tygodnie to by mi rurociąg do Ruskich zdążyli machnąć. Trzeba było znaleźć im jakąś robotę Umówiliście już wylewki? Edytowane 28 Marca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.03.2012 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Trzeba było znaleźć im jakąś robotę Umówiliście już wylewki? Planowana wysypka przesunięta na piątek - się zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts