netbet 20.04.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Kanaliza fi 110, a za domem powiekszycie na 160. Woda pod ława:) i zrobic przepust fi 50, potem sie przepchnie fi32. hmm... ten przelot to rób 70 a nie 50 - będzie łatwiej przepychać, a ta niebieska rurka wcale nie jest miękka... kanaliza - to co pod ziemią, nawet w obrysie domu ja waliłem ze 160... tylko tuż przy przejściu do pomieszczeń przejście na 110...szansa że się przytka jakąś wydzieliną - żadna, a przy jej ciniutkiej setce - duzo większa ( wez poprawkę na wuja Rysia, świeta, kapuste z grochem... a jak trzech wujków zasiądzie w tym samym czasie ... jeden w piwnicy, drugi na parterze, trzeci na pięterku... i razem "walną":cool: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.04.2011 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 (edytowane) ołć wuja Rychu niech sra u siebie;) bo Misiek juz kupil fi110 na kanalize i na wode 15m fi32, zas same przejscia wody pod lawa i chudziakiem dodatkowo beda w osłonie fi50. Wiecej nie rozkminiam, bo kawalek rur a spac nie moglismy dzis przez te rury Edytowane 20 Kwietnia 2011 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.04.2011 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 PS. Dzieki NetBet za merytoryczna dyskusje, Ty to jednak Mondrala jestes:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.04.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 A jak ja Was czytam to już wiem jaka ja guuuuuuuuuuupia budowlanie jestem Żebra to dla mnie kości długie w ilości sztuk 24 panoszące się w ludzkiej klatce piersiowej. Przelot, to pokonanie trasy z punktu A do punktu B jakiegoś rodzaju statkiem powietrznym. Wibrator to....chyba się zagalopowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.04.2011 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Ty malka, nie tylko Ty wczesniej myslalas, ze wibrator jest tylko jeden:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 20.04.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 ..nie mówi sie mondrala, a mundruś.... ...też zaraz będziesz mundruś... jak z ziemi wyleziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.04.2011 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 ...z ziemi powiadasz to tuz po stropie, ja Cie pierdziele, czyli jakos po 3-tysięcznym bloczku... no se jeszcze troche glupia pobende Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 20.04.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 eee.. a jaki wy tam macie stropy?? dla twardzieli - monolity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.04.2011 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 My mieczaki jezdesmy - ceramiczny:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 20.04.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Jak się naprzerzucacie belkami i deklami to już takie miękkie nie będziecie Trochę to jednak waży - netbet poleciał na miękko - monolita se strzelił na blacie z deseczek a resztę roboty słoń pompowy zrobił z gruchą ;P Nooo dooobra. Tak z zazdrości piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 21.04.2011 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 (edytowane) Cześć,Oczywiście do ziemi kładziecie rurki kan. pomarańczowe...powyżej chudziaka kłaść szare...A przejście kan. przez chudziak też dobrze zrobić w rurze osłonowej...A te kolanka to tak jak Bash pisze.... poza tym najważniejszy jest spadek...min. 2-3cm na 1m długości w poziomie...Co do przepustów... to największy przepust jaki zrobiłem na budowie w zeszłym roku to 30cm... ale już go nie ma... nie wypał...A powiedzcie mi jak u was jest z przeprowadzaniem rury PE przez fundament....Bo u mnie zakład wodny w warunkach wymaga przyjście na 1m przed ławą na rurę stalową i wejscie do budynku w stali... według mnie nie wiedzą co piszę albo na zasadzie kopiuj/wklej...Ja rozumiem kiedyś - 40 lat temu, jak jeszcze były rury kamionkowe do wody, czy coś...Ale dziś to nie do zastosowania... i z tego głupiego zapisu miałem przepust w chudziaku na 30cm:)Zmądżałem przez zimę i zrobiłem po swojemu... Edytowane 21 Kwietnia 2011 przez Inż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 21.04.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 witam! wpadłam z rewizytą widzę praca idzie pełną parą powodzenia Wam życzę i lekkiej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 21.04.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 ja to w sumie jestem zadowolony z tego monolitu... nie widzę mozliwości "samodzielnie" terivy popełnić... ze trzy osoby trza....czyli u nas kto? ja, dyrettorka i dzieciok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 21.04.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Co ja mogę powiedzieć o Nokiach tata ma 3310 już chyba z 15 rok, rzucał nią o ściany ( sytuacje kryzysowe ) i nadal działa wystarczy wymieniać tylko obudowę i baterię Lepiej kolanka 45st. niż 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 21.04.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Wam życzę i lekkiej budowy W takich okolicznościach przyrody, nawet stwierdzenie "niech wam ziemia lekką będzie" nabiera zupełnie nowego znaczenia szczególnie jak się kopie pod dom z piwnicą pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 21.04.2011 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 (edytowane) Jak się naprzerzucacie belkami i deklami to już takie miękkie nie będziecie Trochę to jednak waży - netbet poleciał na miękko - monolita se strzelił na blacie z deseczek a resztę roboty słoń pompowy zrobił z gruchą ;P Nooo dooobra. Tak z zazdrości piszę Tego stropu to ja sie obawiam, musze sie wziasc w sobie, odrobic lekcje i poczytac Oczywiście do ziemi kładziecie rurki kan. pomarańczowe... powyżej chudziaka kłaść szare............................................. Inz kanaliza polozona, beda i szare i pomaranczowe, bo nie ma kolanek na przepust fi50 pomaranczowych, a pod zlew nie chcialam dac 110...Co do wodociagow to jednak mam tych z tej epoki, raczej normalnych....nic nam nie kazali, tzn. jeszcze nic nie kazali witam! wpadłam z rewizytą widzę praca idzie pełną parą powodzenia Wam życzę i lekkiej budowy Czesc Tysia - witam w swoich skromnych progach:) ja to w sumie jestem zadowolony z tego monolitu Ty wiesz ile ludzi u mnie w domu juz ogladalo to Twoje lanie:) Tylko dac zone do trzymania stempli, wstyd Co ja mogę powiedzieć o Nokiach tata ma 3310 już chyba z 15 rok, rzucał nią o ściany ( sytuacje kryzysowe ) i nadal działa wystarczy wymieniać tylko obudowę i baterię Lepiej kolanka 45st. niż 90 Klaudiuszo, 90 st nie popelnilismy i uchowaj od tego, Ty wiesz co mi NetBet o wuju Rychu ponawypisywal i tak juz trzesę portkami ze mam tylko fi 110 W takich okolicznościach przyrody, nawet stwierdzenie "niech wam ziemia lekką będzie" nabiera zupełnie nowego znaczenia szczególnie jak się kopie pod dom z piwnicą Malka, Malka - Ty wiesz co łobuziaro!!!Juz Ci kij posłałam:cool: Edytowane 21 Kwietnia 2011 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 21.04.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 no i narzekasz , narzekasz a tu niedługo chudziaczek będzie i już. twój misiek to mnie troszkę przypomina ja też potrafię popsuć sprzęt typu grabie .szczotki,szpadel ,a raz "zechlałam Kosę". jak coś mi się popsuje lecę do mojego brata a on na początek chichra się z 5 minut a potem naprawia. Raz podsłuchałam jak rozmawiał z mamą "oho Ilona bierze grabie ciekawe ile wytrzymają" i co - oczywiście złamało się - samo naprawdę samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 21.04.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 (edytowane) Nie boj żaby 110 wystarczy, w każdym bądź razie powinna... Poza tym miałaś się oszczędzać, ale widzę ADHD działa Edytowane 21 Kwietnia 2011 przez klaudiuszozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 22.04.2011 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 ( Jednak nadal uwazam ze pompa jest fajniesza, choc jedno i drugie drga:))... no to skoczkiem była byś zachwycona:lol: cholera - z tym ADHD u ciebie to chyba nie żarty... na tyłku nie możesz dnia usiedzieć... ... a już tak a czystej ciekawości zapytam... najpierw zasypaliście całość piachem, a później wyprowadziłaś na spacerek zagęszczarkę i poleciałaś nią po wierzchu?... nie żebym się czepiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 22.04.2011 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 ... a już tak a czystej ciekawości zapytam... najpierw zasypaliście całość piachem, a później wyprowadziłaś na spacerek zagęszczarkę i poleciałaś nią po wierzchu?... nie żebym się czepiał... Na wcześniejszych fotach widać, że warstwa dosypana jest niewielka. U siebie sprawdzałem równomierność ubicia organoleptycznie - kawał pręta fi 12 i próba wbicia w grunt łapą. W rękawicach szło baardzo ciężko. Czyli Inwestorka w zasadzie nie powinna dać rady go wetknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts