Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Musi Sie Udac - komentarze

Recommended Posts

Kanaliza fi 110, a za domem powiekszycie na 160. Woda pod ława:) i zrobic przepust fi 50, potem sie przepchnie fi32.

hmm... ten przelot to rób 70 a nie 50 - będzie łatwiej przepychać, a ta niebieska rurka wcale nie jest miękka...

kanaliza - to co pod ziemią, nawet w obrysie domu ja waliłem ze 160... tylko tuż przy przejściu do pomieszczeń przejście na 110...szansa że się przytka jakąś wydzieliną - żadna, a przy jej ciniutkiej setce - duzo większa ( wez poprawkę na wuja Rysia, świeta, kapuste z grochem... a jak trzech wujków zasiądzie w tym samym czasie ... jeden w piwnicy, drugi na parterze, trzeci na pięterku... i razem "walną":cool: )

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ołć wuja Rychu niech sra u siebie;) bo Misiek juz kupil fi110 na kanalize i na wode 15m fi32, zas same przejscia wody pod lawa i chudziakiem dodatkowo beda w osłonie fi50. Wiecej nie rozkminiam, bo kawalek rur a spac nie moglismy dzis przez te rury Edytowane przez MusiSieUdac

A jak ja Was czytam to już wiem jaka ja guuuuuuuuuuupia budowlanie jestem :oops:

Żebra to dla mnie kości długie w ilości sztuk 24 panoszące się w ludzkiej klatce piersiowej.

Przelot, to pokonanie trasy z punktu A do punktu B jakiegoś rodzaju statkiem powietrznym.

Wibrator to....chyba się zagalopowałam ;)

Cześć,

Oczywiście do ziemi kładziecie rurki kan. pomarańczowe...

powyżej chudziaka kłaść szare...

A przejście kan. przez chudziak też dobrze zrobić w rurze osłonowej...

A te kolanka to tak jak Bash pisze.... poza tym najważniejszy jest spadek...

min. 2-3cm na 1m długości w poziomie...

Co do przepustów... to największy przepust jaki zrobiłem na budowie w zeszłym roku to 30cm... ale już go nie ma... nie wypał...

A powiedzcie mi jak u was jest z przeprowadzaniem rury PE przez fundament....

Bo u mnie zakład wodny w warunkach wymaga przyjście na 1m przed ławą na rurę stalową i wejscie do budynku w stali... według mnie nie wiedzą co piszę albo na zasadzie kopiuj/wklej...

Ja rozumiem kiedyś - 40 lat temu, jak jeszcze były rury kamionkowe do wody, czy coś...

Ale dziś to nie do zastosowania... i z tego głupiego zapisu miałem przepust w chudziaku na 30cm:)

Zmądżałem przez zimę i zrobiłem po swojemu...

Edytowane przez Inż.

Wam życzę i lekkiej budowy :wave:

W takich okolicznościach przyrody, nawet stwierdzenie "niech wam ziemia lekką będzie" nabiera zupełnie nowego znaczenia :) szczególnie jak się kopie pod dom z piwnicą:)

pozdrawiam

Jak się naprzerzucacie belkami i deklami to już takie miękkie nie będziecie Trochę to jednak waży - netbet poleciał na miękko - monolita se strzelił na blacie z deseczek a resztę roboty słoń pompowy zrobił z gruchą ;P Nooo dooobra. Tak z zazdrości piszę

Tego stropu to ja sie obawiam, musze sie wziasc w sobie, odrobic lekcje i poczytac

Oczywiście do ziemi kładziecie rurki kan. pomarańczowe...

powyżej chudziaka kłaść szare.............................................

Inz kanaliza polozona, beda i szare i pomaranczowe, bo nie ma kolanek na przepust fi50 pomaranczowych, a pod zlew nie chcialam dac 110...Co do wodociagow to jednak mam tych z tej epoki, raczej normalnych....nic nam nie kazali, tzn. jeszcze nic nie kazali

witam!

wpadłam z rewizytą widzę praca idzie pełną parą powodzenia Wam życzę i lekkiej budowy

Czesc Tysia - witam w swoich skromnych progach:)

ja to w sumie jestem zadowolony z tego monolitu

Ty wiesz ile ludzi u mnie w domu juz ogladalo to Twoje lanie:) Tylko dac zone do trzymania stempli, wstyd

:cool:

Co ja mogę powiedzieć o Nokiach tata ma 3310 już chyba z 15 rok, rzucał nią o ściany ( sytuacje kryzysowe ) i nadal działa wystarczy wymieniać tylko obudowę i baterię

Lepiej kolanka 45st. niż 90

Klaudiuszo, 90 st nie popelnilismy i uchowaj od tego, Ty wiesz co mi NetBet o wuju Rychu ponawypisywal i tak juz trzesę portkami ze mam tylko fi 110

W takich okolicznościach przyrody, nawet stwierdzenie "niech wam ziemia lekką będzie" nabiera zupełnie nowego znaczenia szczególnie jak się kopie pod dom z piwnicą

Malka, Malka - Ty wiesz co łobuziaro!!!Juz Ci kij posłałam:cool:

Edytowane przez MusiSieUdac

no i narzekasz , narzekasz a tu niedługo chudziaczek będzie i już. twój misiek to mnie troszkę przypomina ja też potrafię popsuć sprzęt typu grabie .szczotki,szpadel ,a raz "zechlałam Kosę". jak coś mi się popsuje lecę do mojego brata a on na początek chichra się z 5 minut a potem naprawia.

Raz podsłuchałam jak rozmawiał z mamą "oho Ilona bierze grabie ciekawe ile wytrzymają" i co - oczywiście złamało się - samo naprawdę samo :bash:

( Jednak nadal uwazam ze pompa jest fajniesza, choc jedno i drugie drga:))
... no to skoczkiem była byś zachwycona:lol:

cholera - z tym ADHD u ciebie to chyba nie żarty... na tyłku nie możesz dnia usiedzieć...:cool:

... a już tak a czystej ciekawości zapytam... najpierw zasypaliście całość piachem, a później wyprowadziłaś na spacerek zagęszczarkę i poleciałaś nią po wierzchu?... nie żebym się czepiał...

... a już tak a czystej ciekawości zapytam... najpierw zasypaliście całość piachem, a później wyprowadziłaś na spacerek zagęszczarkę i poleciałaś nią po wierzchu?... nie żebym się czepiał...

Na wcześniejszych fotach widać, że warstwa dosypana jest niewielka. U siebie sprawdzałem równomierność ubicia organoleptycznie - kawał pręta fi 12 i próba wbicia w grunt łapą. W rękawicach szło baardzo ciężko. Czyli Inwestorka w zasadzie nie powinna dać rady go wetknąć :D