Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Musi Sie Udac - komentarze

Recommended Posts

... to wpadnij w malkowe komenty - tam są zasoby tekstu... :)

noooo, płodnych mam odwiedzaczy :) za to antagonistyczna ilość wpisów w dzienniku :oops:

Edytowane przez malka

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A podobno kobiety są ciekawskie :) Apropos.

No właśnie - też właśnie kupiłem panelik, aby zrobić po niego podejścia :)

Kurcze to mnie zastrzeliłes tymi zakupami, fajny jest ten panel.....musze chyba zaczac sie ogarniac z tym wszystkim i zaczac kupowac powoli

fajny :)

ja sobie swój w dzienniku obejrzałam....cholera jakie to mam brzydkie :oops:

EEE tam pewnie przesadzasz

MSU, Ty mała złodziejko czasu! Jak się wpadnie do Ciebie to mija caaaały dzień...

Taaa ja wczoraj odpaliłam kompa zeby kupic sobie Alfaparf na alledrogo ( swoja droga polecam dla malzonek:)) a zapastwilam sie znowu na muratorze i pozniej na szybko wszystko.

A tak wogole jakbys nie przespał zimy to bys zaleglosci nie mial;)

... to wpadnij w malkowe komenty - tam są zasoby tekstu... :)

Tam to juz jest jedna wiela czeluść, jak wejdziesz to przepadłeś ;)

A MSU wypadło mi jeszcze....

A sprawdzasz łatą CD jak wszytskie założysz na grzyby, przykładając do nich w pionie...

:yes: :yes: brat kazali tak robić

Jak tak czytam to nie chcę wełny nie chcę wełny nie chcę wełny, , jak macie stare gazety to chętnie przyjmę, na strop sobie wrzucę, przynajmniej gryźć nie będą :) witam się i dobrej nocy życzę :bye:

Nie chciej, nie chciej, nie chciej....mam nadzieje, ze tyle ile jeszcze do konca tygodnia zrobimy razem to zrobimy, a jak wroce za tydzien to bedzie skonczona welna, nie wiem czy Michu slyszal :lol:

Cronin: Kiedyś ocieplali wiórami z drewna i trocinami. Może to by było dla Ciebie rozwiązanie? ;) Tylko uprzedzam, że to b. łatwo gnije... No i z izolacyjnością toto nie ma żadnej klasy określonej, więc ciężko będzie wyliczyć współczynniki do świadectwa.

Kurna, pogubiłem się już w tym, co kto pisze :/ Za szybko klepiecie te posty ;)

To ja proponuję Ty zrób piankę, ja celulozę a MSU ma wełnę, za 10 lat odkryjemy, zobaczymy, porównamy i oczywiście opiszemy na forum dla potomnych :)

znaczy mam eksperymentować na otwartym sercu ? ... tfuuuuu poddaszu ;)

Wszystko, co naturalne (w sensie celuloza = wata zwykła, wióry drzewne, stare gazety i onuce) mogą zbutwieć, a co za tym idzie zacznie śmierdzieć po prostu. Wełna szklana i skalna ma tę zaletę, że przy odpowiedniej wentylacji nie będzie butwieć, bo to jest sztuczny twór. Robactwo tego nie zje (co najwyżej się myszorki zalęgną i będą tupać nocą w czasie imprez ze śpiewem "the roof... the roof... the roof is on fire..." ;) ale to bolączka każdego mat. izolacyjnego). Piana poliuretanowa jest chyba najlepszym obecnie rozwiązaniem (pomijam hydrożele, bo cenowo zabija). Dodatkowo usztywnia konstrukcję dachu i ma chyba najlepsze parametra izolacyjne :)

Martinezio, w stropie domu, który kupiłam były wióry i słoma , tzw polepa i powiem Ci,że po 80 latach wcale nie była zbutwiała, jasne,że mało apetycznie wygladała, ale nic nie śmierdziało -więc nie ma reguły - chyba ...

Mówisz,że piana ok ? to ja jeszcze pomyślę nad tematem....czyt. przeliczę :)

No w sumie to logiczne. Zastanawiałem się właśnie, czy to taka zwykła wata jak z apteki, czy jednak czymś zaimpregnowana ;) No i się zastanawiam, jakie są jej parametry izolacyjne. Natomiast co do zjadania, to bardziej miałem na uwadze robaszki, co to celulozę wtryniają, niż myszorki... Myszorki drewna nie jedzą ;) Myszorki tylko gniazdują.