malka 17.04.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) ... to wpadnij w malkowe komenty - tam są zasoby tekstu... noooo, płodnych mam odwiedzaczy za to antagonistyczna ilość wpisów w dzienniku Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 17.04.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 A MSU wypadło mi jeszcze....A sprawdzasz łatą CD jak wszytskie założysz na grzyby, przykładając do nich w pionie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.04.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Jak tak czytam to nie chcę wełny nie chcę wełny nie chcę wełny, , jak macie stare gazety to chętnie przyjmę, na strop sobie wrzucę, przynajmniej gryźć nie będą witam się i dobrej nocy życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 18.04.2012 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 A podobno kobiety są ciekawskie Apropos. No właśnie - też właśnie kupiłem panelik, aby zrobić po niego podejścia Kurcze to mnie zastrzeliłes tymi zakupami, fajny jest ten panel.....musze chyba zaczac sie ogarniac z tym wszystkim i zaczac kupowac powoli fajny ja sobie swój w dzienniku obejrzałam....cholera jakie to mam brzydkie EEE tam pewnie przesadzasz MSU, Ty mała złodziejko czasu! Jak się wpadnie do Ciebie to mija caaaały dzień... Taaa ja wczoraj odpaliłam kompa zeby kupic sobie Alfaparf na alledrogo ( swoja droga polecam dla malzonek:)) a zapastwilam sie znowu na muratorze i pozniej na szybko wszystko. A tak wogole jakbys nie przespał zimy to bys zaleglosci nie mial;) ... to wpadnij w malkowe komenty - tam są zasoby tekstu... Tam to juz jest jedna wiela czeluść, jak wejdziesz to przepadłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 18.04.2012 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 A MSU wypadło mi jeszcze.... A sprawdzasz łatą CD jak wszytskie założysz na grzyby, przykładając do nich w pionie... :yes: brat kazali tak robić Jak tak czytam to nie chcę wełny nie chcę wełny nie chcę wełny, , jak macie stare gazety to chętnie przyjmę, na strop sobie wrzucę, przynajmniej gryźć nie będą witam się i dobrej nocy życzę Nie chciej, nie chciej, nie chciej....mam nadzieje, ze tyle ile jeszcze do konca tygodnia zrobimy razem to zrobimy, a jak wroce za tydzien to bedzie skonczona welna, nie wiem czy Michu slyszal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.04.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Michu to pewnie znajdzie na ten tydzień inne BARDZO WAŻNE I NIECIERPIĄCE ZWŁOKI prace generalnie jak nadzoru nie ma to jakoś michom słabo idzie (w każdym razie mojemu michu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 18.04.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Cronin: Kiedyś ocieplali wiórami z drewna i trocinami. Może to by było dla Ciebie rozwiązanie? Tylko uprzedzam, że to b. łatwo gnije... No i z izolacyjnością toto nie ma żadnej klasy określonej, więc ciężko będzie wyliczyć współczynniki do świadectwa. Kurna, pogubiłem się już w tym, co kto pisze :/ Za szybko klepiecie te posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.04.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 ja się przymierzam do celulozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.04.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 a mnie piana pur zastanawia ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.04.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 piana jest fajna tylko droga, choć celuloza też mi tanio nie wyszła, ale przynajmniej nie gryzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.04.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 ja wiem czy droga ? Bardziej sie obawiam, tego co z nią za 10 lat będzie się działo, jej nie wymienię jak wełny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.04.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 To ja proponuję Ty zrób piankę, ja celulozę a MSU ma wełnę, za 10 lat odkryjemy, zobaczymy, porównamy i oczywiście opiszemy na forum dla potomnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.04.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Cześć czołem. Wełnę mam skalną, ale głosu nie zabieram bo nie-tymi-rencami była robiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.04.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 To ja proponuję Ty zrób piankę, ja celulozę a MSU ma wełnę, za 10 lat odkryjemy, zobaczymy, porównamy i oczywiście opiszemy na forum dla potomnych znaczy mam eksperymentować na otwartym sercu ? ... tfuuuuu poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 18.04.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Wszystko, co naturalne (w sensie celuloza = wata zwykła, wióry drzewne, stare gazety i onuce) mogą zbutwieć, a co za tym idzie zacznie śmierdzieć po prostu. Wełna szklana i skalna ma tę zaletę, że przy odpowiedniej wentylacji nie będzie butwieć, bo to jest sztuczny twór. Robactwo tego nie zje (co najwyżej się myszorki zalęgną i będą tupać nocą w czasie imprez ze śpiewem "the roof... the roof... the roof is on fire..." ale to bolączka każdego mat. izolacyjnego). Piana poliuretanowa jest chyba najlepszym obecnie rozwiązaniem (pomijam hydrożele, bo cenowo zabija). Dodatkowo usztywnia konstrukcję dachu i ma chyba najlepsze parametra izolacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.04.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Martinezio, w stropie domu, który kupiłam były wióry i słoma , tzw polepa i powiem Ci,że po 80 latach wcale nie była zbutwiała, jasne,że mało apetycznie wygladała, ale nic nie śmierdziało -więc nie ma reguły - chyba ... Mówisz,że piana ok ? to ja jeszcze pomyślę nad tematem....czyt. przeliczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.04.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 celuloza jest nasączona chemią, bidna ta mysz co to zje...Malka jak policzysz piankę to podziel się wiedzą i ceną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 18.04.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 No w sumie to logiczne. Zastanawiałem się właśnie, czy to taka zwykła wata jak z apteki, czy jednak czymś zaimpregnowana No i się zastanawiam, jakie są jej parametry izolacyjne. Natomiast co do zjadania, to bardziej miałem na uwadze robaszki, co to celulozę wtryniają, niż myszorki... Myszorki drewna nie jedzą Myszorki tylko gniazdują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.04.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) W grudniu ur miałam wycenę 100 zł brutto za m2 o grubości 10 cm - na otwartokomórkową, gestość ok.13kg/m3 edit: to dobra cena ? Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.04.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 martinezio to zmielone gazety nasączone bromkiem jakimś, wątpię czy to smakuje komukolwiek nasiąkliwe nie jest a warstwa 40cm ma U=0,0925W/(m2xK) (oczywiście cała przegroda będzie miała trochę więcej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts