Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Musi Sie Udac - komentarze

Recommended Posts

Gdyby to ode mnie tylko zalezalo to zostawilabym wysoko, gdyby od Miska zabudowalby jetki plytami KG i zapomnial, wiec mamy wypracowany kompromis. Odkryte jetki od dolu, zakryte od gory ;)

a czym beda przykryte?

odkryte az do samej kalenicy bylo by ladnie...tylko po jaka cholere grzac taka kubature i pozbawiac sie chocby odrobiny strychu...

musze zerknac jak wysoko u nas sa jetki...

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a czym beda przykryte?

odkryte az do samej kalenicy bylo by ladnie...tylko po jaka cholere grzac taka kubature i pozbawiac sie chocby odrobiny strychu...

musze zerknac jak wysoko u nas sa jetki...

Sufit bedzie w białym drewnie, jetki beda machnięte na biało, a nie nie przyjdzie deska, tez na bialo. Taki jest plan, a jak wyjdzie sie zobaczy

Super wyglądacie na tym ostatnim zdjeciu. a płyty równiuteńko założone pełna profeska gratuluję

Dzieki Ilonka, pamietam dokladnie, w ktorym momencie Ty zawiesilas dziennik. To poddasze jest jakies...bynajmiej w glowie jakos mi sie kolatała Twoja sytuacja, jak ta cholerne welne ukladalam

Chyba Misiek junior najwięcej się napracował, bo wsuwa aż mu się uszy "częsą" :)

No częsą, częsą a Ty bys cos napisal co tam w Sadybie, bo nie wierze ze sobie odpusciles:)

Bob budowniczy zawsze da radę, radę DA! Misiek mi sprawił niebieski kombinezonik :D

http://img24.imageshack.us/img24/8325/zdjcie0195s.jpg

Lekcja 93

PODDAsze, eee nie ma co się poddawać. Prace poddaszowe trzeba przeżyć jak grypę

Hej!

A połaciówki już obrobiłaś? Po zdjęciu nie widać, bo blask bije od inwestorki :)

Hej!

A połaciówki już obrobiłaś? Po zdjęciu nie widać, bo blask bije od inwestorki :)

A co dokladnie autor ma na mysli? Plyty sa przykrecone, ale obrobione tylko w jednym pokoju i to czesciowo, teraz dopiero wezmiemy sie za to, no nie przesadzaj, az takich baterii nie mam :cool:

Chyba, ze o co innego Ci sie rozchodzi:)

Dopiero teraz trafiłam do Twojego Dziennika i CHYLĘ PRZED WAMI CZOŁO!!!!! SZACUN

Normalnie jak ja podziwiam wszystkich Inwestorów "niebudowlańców" budujących samemu!

Przeczytałam dziennik jednym tchem ale niestety komentarzy nie dam rady. Pozwól, że będziesz moją inspiracja życiową pt. "Nigdy się nie poddawaj". Koniec z marudzeniem, że budowa jest ciężka itd.

Pozdrawiam Was serdecznie - inwestorów, majstrów, budowlańców w jednym.

Dopiero teraz trafiłam do Twojego Dziennika i CHYLĘ PRZED WAMI CZOŁO!!!!! SZACUN

Normalnie jak ja podziwiam wszystkich Inwestorów "niebudowlańców" budujących samemu!

Przeczytałam dziennik jednym tchem ale niestety komentarzy nie dam rady. Pozwól, że będziesz moją inspiracja życiową pt. "Nigdy się nie poddawaj". Koniec z marudzeniem, że budowa jest ciężka itd.

Pozdrawiam Was serdecznie - inwestorów, majstrów, budowlańców w jednym.

No i ja pozdrawiam:) No nie poddawaj, nie poddawaj ale zebys Ty wiedziala jak czasem ciezko jest sie nie poddawac...gdyby nie ta grupa wsparcia tutaj, to bym dawno odpadła. gdzies tak w połowie drogi

MSU rację masz w 100%, własnie dogoniłaś mój etap

I jak układałam wełnę na poddaszu myślałam o Tobie i całej tej sytuacji, co by było gdyby.....ciagle mi kołatałpo to w świadomosci

A co dokladnie autor ma na mysli? Plyty sa przykrecone, ale obrobione tylko w jednym pokoju i to czesciowo,

Ale wnęka okienna obramowana profilem? Bo do czego będziesz kręciła KG na rancie? Wsadziłaś tam UDeki? A góra i dół szpalty okiennej? Nie widać na fotkach - cyknij :)

No i ja pozdrawiam:) No nie poddawaj, nie poddawaj ale zebys Ty wiedziala jak czasem ciezko jest sie nie poddawac...gdyby nie ta grupa wsparcia tutaj, to bym dawno odpadła. gdzies tak w połowie drogi

Ja się zapisuję do Twojej grupy wsparcia!! I trzymam mooooooocno za WAS kciuki.

Ale wnęka okienna obramowana profilem? Bo do czego będziesz kręciła KG na rancie? Wsadziłaś tam UDeki? A góra i dół szpalty okiennej? Nie widać na fotkach - cyknij :)

A o okna Ci chodzi - sorry, ale ja ostatnio lekko spowolniona myslowo jestem, za duzo rzeczy na raz. Tak wszystkie okna sa obrobione, no bo jak robic plyty bez okien. Aczkolwiek nie posadzaj mnie o tajemna wiedze jak je obrabiac, brat mial patent :D . Sa skrecone UD i ladnie nam sie zmiescila jeszcze warstwa welny z folia. Zdjec duzo nie mam, bo nie bylo kiedy robic, tyle co Michu pstryknal komora, wybralam te na ktorych mam okno

http://img607.imageshack.us/img607/503/zdjcie0196v.jpg

(Nie pacz ze pchly sa rzadko,pozniej dokrecalismy, na poczatku byleby przylapac plyte sie robilo)

http://img84.imageshack.us/img84/1612/zdjcie0189v.jpg

Tu brat w trakcie obrabiania

http://img42.imageshack.us/img42/8338/zdjcie0197g.jpg

Dzięki za szybkie fotki.

Mam pytanie - czy kręciliście płytę pionową okna bezpośrednio do CDeka przy kolankowej (do wąskiej ścianki) tam gdzie "szczała", czy robiliście jeszcze coś pośredniego?

A tam gdzie niebieskie coś kręciliście czy po prostu wsunięta płyta w ramę okna? Podpytuje bo chyba chcę za mocno kombinować...

michuuuuuuuuu.jpg

Cześć i czołem. No pewnie, że nie przerwałem prac ;) Po zimie mam mnóóóóóóóóóóóóóóóóstwo sprzątania a czasu jest tylko tyle, żeby w niedzielę usiąść na kilka chwil przed TV czy grillem i nic nie robić. Najpierw sprzątanie przed ściankami. Tony starych desek itd itp. Potem sprzątanie po ściankach, tony cegieł itd itp. Potem sprzątanie na terenie działki, sadzenie drzewek i codzienne podlewanie.

U mnie ścianki działowe się skończyły, zaraz elektryk wchodzi i hydraulik. Potem wylewki. Zobaczę, może i poddasze w tym roku jeszcze zrobię ;) W każdym bądź razie mam czas :)

Edytowane przez klaudiuszozo