Tomasz Antkowiak 07.05.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Gdyby to ode mnie tylko zalezalo to zostawilabym wysoko, gdyby od Miska zabudowalby jetki plytami KG i zapomnial, wiec mamy wypracowany kompromis. Odkryte jetki od dolu, zakryte od gory a czym beda przykryte? odkryte az do samej kalenicy bylo by ladnie...tylko po jaka cholere grzac taka kubature i pozbawiac sie chocby odrobiny strychu... musze zerknac jak wysoko u nas sa jetki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 07.05.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Super wyglądacie na tym ostatnim zdjeciu. a płyty równiuteńko założone pełna profeska gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 07.05.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Chyba Misiek junior najwięcej się napracował, bo wsuwa aż mu się uszy "częsą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 07.05.2012 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 a czym beda przykryte? odkryte az do samej kalenicy bylo by ladnie...tylko po jaka cholere grzac taka kubature i pozbawiac sie chocby odrobiny strychu... musze zerknac jak wysoko u nas sa jetki... Sufit bedzie w białym drewnie, jetki beda machnięte na biało, a nie nie przyjdzie deska, tez na bialo. Taki jest plan, a jak wyjdzie sie zobaczy Super wyglądacie na tym ostatnim zdjeciu. a płyty równiuteńko założone pełna profeska gratuluję Dzieki Ilonka, pamietam dokladnie, w ktorym momencie Ty zawiesilas dziennik. To poddasze jest jakies...bynajmiej w glowie jakos mi sie kolatała Twoja sytuacja, jak ta cholerne welne ukladalam Chyba Misiek junior najwięcej się napracował, bo wsuwa aż mu się uszy "częsą" No częsą, częsą a Ty bys cos napisal co tam w Sadybie, bo nie wierze ze sobie odpusciles:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 08.05.2012 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Bob budowniczy zawsze da radę, radę DA! Misiek mi sprawił niebieski kombinezonik http://img24.imageshack.us/img24/8325/zdjcie0195s.jpg Lekcja 93 PODDAsze, eee nie ma co się poddawać. Prace poddaszowe trzeba przeżyć jak grypę Hej! A połaciówki już obrobiłaś? Po zdjęciu nie widać, bo blask bije od inwestorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 08.05.2012 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Hej! A połaciówki już obrobiłaś? Po zdjęciu nie widać, bo blask bije od inwestorki A co dokladnie autor ma na mysli? Plyty sa przykrecone, ale obrobione tylko w jednym pokoju i to czesciowo, teraz dopiero wezmiemy sie za to, no nie przesadzaj, az takich baterii nie mam Chyba, ze o co innego Ci sie rozchodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 08.05.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Dopiero teraz trafiłam do Twojego Dziennika i CHYLĘ PRZED WAMI CZOŁO!!!!! SZACUNNormalnie jak ja podziwiam wszystkich Inwestorów "niebudowlańców" budujących samemu!Przeczytałam dziennik jednym tchem ale niestety komentarzy nie dam rady. Pozwól, że będziesz moją inspiracja życiową pt. "Nigdy się nie poddawaj". Koniec z marudzeniem, że budowa jest ciężka itd. Pozdrawiam Was serdecznie - inwestorów, majstrów, budowlańców w jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 08.05.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 MSU rację masz w 100%, własnie dogoniłaś mój etap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 08.05.2012 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Dopiero teraz trafiłam do Twojego Dziennika i CHYLĘ PRZED WAMI CZOŁO!!!!! SZACUN Normalnie jak ja podziwiam wszystkich Inwestorów "niebudowlańców" budujących samemu! Przeczytałam dziennik jednym tchem ale niestety komentarzy nie dam rady. Pozwól, że będziesz moją inspiracja życiową pt. "Nigdy się nie poddawaj". Koniec z marudzeniem, że budowa jest ciężka itd. Pozdrawiam Was serdecznie - inwestorów, majstrów, budowlańców w jednym. No i ja pozdrawiam:) No nie poddawaj, nie poddawaj ale zebys Ty wiedziala jak czasem ciezko jest sie nie poddawac...gdyby nie ta grupa wsparcia tutaj, to bym dawno odpadła. gdzies tak w połowie drogi MSU rację masz w 100%, własnie dogoniłaś mój etap I jak układałam wełnę na poddaszu myślałam o Tobie i całej tej sytuacji, co by było gdyby.....ciagle mi kołatałpo to w świadomosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 08.05.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 A co dokladnie autor ma na mysli? Plyty sa przykrecone, ale obrobione tylko w jednym pokoju i to czesciowo, Ale wnęka okienna obramowana profilem? Bo do czego będziesz kręciła KG na rancie? Wsadziłaś tam UDeki? A góra i dół szpalty okiennej? Nie widać na fotkach - cyknij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 08.05.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 No i ja pozdrawiam:) No nie poddawaj, nie poddawaj ale zebys Ty wiedziala jak czasem ciezko jest sie nie poddawac...gdyby nie ta grupa wsparcia tutaj, to bym dawno odpadła. gdzies tak w połowie drogi Ja się zapisuję do Twojej grupy wsparcia!! I trzymam mooooooocno za WAS kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 08.05.2012 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Ale wnęka okienna obramowana profilem? Bo do czego będziesz kręciła KG na rancie? Wsadziłaś tam UDeki? A góra i dół szpalty okiennej? Nie widać na fotkach - cyknij A o okna Ci chodzi - sorry, ale ja ostatnio lekko spowolniona myslowo jestem, za duzo rzeczy na raz. Tak wszystkie okna sa obrobione, no bo jak robic plyty bez okien. Aczkolwiek nie posadzaj mnie o tajemna wiedze jak je obrabiac, brat mial patent . Sa skrecone UD i ladnie nam sie zmiescila jeszcze warstwa welny z folia. Zdjec duzo nie mam, bo nie bylo kiedy robic, tyle co Michu pstryknal komora, wybralam te na ktorych mam okno http://img607.imageshack.us/img607/503/zdjcie0196v.jpg (Nie pacz ze pchly sa rzadko,pozniej dokrecalismy, na poczatku byleby przylapac plyte sie robilo) http://img84.imageshack.us/img84/1612/zdjcie0189v.jpg Tu brat w trakcie obrabiania http://img42.imageshack.us/img42/8338/zdjcie0197g.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 08.05.2012 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Ja się zapisuję do Twojej grupy wsparcia!! I trzymam mooooooocno za WAS kciuki. Dzieki, na pewno sie przydadza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 08.05.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Dzięki za szybkie fotki. Mam pytanie - czy kręciliście płytę pionową okna bezpośrednio do CDeka przy kolankowej (do wąskiej ścianki) tam gdzie "szczała", czy robiliście jeszcze coś pośredniego? A tam gdzie niebieskie coś kręciliście czy po prostu wsunięta płyta w ramę okna? Podpytuje bo chyba chcę za mocno kombinować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 08.05.2012 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Braciak giął Ud w takie ramki, cos mniej wiecej jak na czerwono i laczyl pchlami, a plyte wsuwal w rowki w oknie. Generalnie rzezbil w tych UD, tak ze oczami tylko przewracalismy http://img84.imageshack.us/img84/4611/baaaaaash.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 08.05.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Ok - już wiem OCB - dzięki. Chciałem potwierdzenia. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 08.05.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 (edytowane) Cześć i czołem. No pewnie, że nie przerwałem prac Po zimie mam mnóóóóóóóóóóóóóóóóstwo sprzątania a czasu jest tylko tyle, żeby w niedzielę usiąść na kilka chwil przed TV czy grillem i nic nie robić. Najpierw sprzątanie przed ściankami. Tony starych desek itd itp. Potem sprzątanie po ściankach, tony cegieł itd itp. Potem sprzątanie na terenie działki, sadzenie drzewek i codzienne podlewanie. U mnie ścianki działowe się skończyły, zaraz elektryk wchodzi i hydraulik. Potem wylewki. Zobaczę, może i poddasze w tym roku jeszcze zrobię W każdym bądź razie mam czas Edytowane 8 Maja 2012 przez klaudiuszozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 09.05.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 no życie czasem bywa dziwne, czekam do konca maja i też biorę się za pracę. musze do konca roku odebrać dom,żeby bank nie miał zastrzezeń i bedę czekała na rozwiazanie problemu czyli sprzedaż. smutno mi z tego powodu ale już oswoiłam się z tą myślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 12.05.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 puk, puk...ale tu cicho...MSU tylko nie wykończ się czasami za szybko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 13.05.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 To pewnie głupie pytanie ale jak będziecie szlifować te jętki w środku , bo są 2 deski, z zewnątrz ok ale pomiędzy nie szlifierka nie wejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts