Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Musi Sie Udac - komentarze

Recommended Posts

To pewnie głupie pytanie ale jak będziecie szlifować te jętki w środku , bo są 2 deski, z zewnątrz ok ale pomiędzy nie szlifierka nie wejdzie?

Nie ma szans, zastanawiamy sie nad dwiema opcjami:

- przykrecic deske pomiedzy kleszcze (jetki) i zlicowac

- przykrecic deske od spodu na caly spod jetek

Jak Michu oszlifuje wszystkie pewnie sie namyslimy:)

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć MSU,

A powiedz, czy czasem ten pył nie wnika ci w szpachel...

Muszę powiedzieć, że robota aż sie pali... ale nie ma co jak 2-3 robi to idzie... gorzej jak jeden ciągnie...

Nie nie wnika, Michu szlifowal tam gdzie szpachel byl wyschniety np teraz w pokoju goscinnym, polozona warstwa twardego na siatki i narozniki, wyschło na kamien . Po wszystkim obmiotłam miotelką i wszystko, te wiorki z jetek tez sa suche

przywitać się przyszłam i uwagą zostawić : tak lekkie jest twoje pióro ze gdybym sama tych rzeczy nie robiła to nie uwierzyłabym że to cieżka robota

;) co ja tam bede pisac, trza przezyc

Święta prawda - mam ochotę czasem palnąć sobie w łepetynę z gazrurki, że porwałem się na te wszystkie roboty :/

Heh, jak zaczynam narzekac kazdy mi mowi, ale jaka bedziesz miala satysfakcje jak zamieszkasz, wtedy odpowiadam "jaaaaasne". Ale jeszcze troche

MSU zamiast szlifireka kontowa z tarcza scierna do szlifowania jetek lepiej bylo by gdybyscie gdzies skolowali szlifierke tasmowa reczna. Bedzie sie mniej pylic, powierzchnia bedzie o niebo lepsza a i mozna podlaczyc np stary odkurzacz i wogole bedzie super.

cos jak na tej fotce, choc niekoniecznie boscha :)

http://img.bazarek.pl/107995/9048/602625/8674267944af5d75ad86b8.jpg

Oj nie narzekam... tylko kiedy wkońcu ta wprowadzka... w tym roku to nie wytrzymie a się przeprowadzę... jeszcze trochę - to dobiero motywacja...

Oj tam, oj tam wazne ze coraz blizej niz dalej

MSU, Wy to nie lubicie po ludzku na tyłku siedzieć, nie? ;)

Oj bardzo lubimy i juz sie nie mozemy doczekac jak usiadziemy ;)

Że Wam się chce jeszcze jętki szlifować?! :jawdrop: Prześlij jakiś zastrzyk energii to może nasze też wypicuję hand-made, bo na razie nie wyglądają zbyt pokazowo???? :confused:

No tak szczerze mowiac to nam sie nie chce, ale jak trzeba to trzeba

MSU zamiast szlifireka kontowa z tarcza scierna do szlifowania jetek lepiej bylo by gdybyscie gdzies skolowali szlifierke tasmowa reczna. Bedzie sie mniej pylic, powierzchnia bedzie o niebo lepsza a i mozna podlaczyc np stary odkurzacz i wogole bedzie super.

cos jak na tej fotce, choc niekoniecznie boscha :)

http://img.bazarek.pl/107995/9048/602625/8674267944af5d75ad86b8.jpg

Kurcze sprzeciory fajne, ale jakos musimy pociagnac na tym co mamy

najtanszy taki czolg mozna kupic za 100-150 pln, do tego papiery o roznej gradacji i macie jetki tak wylizane ze zrezygnujecie z ich okladania deskami :), wewnetrzne powierzchnie wyczyscil bym tylko z grubsza aby nie bylo drzazg i wystajacych zadziorow i zostawil takie wlasnie podwojne tylko w jakims ladnym jasnym kolorku, ewentualnie miedzy jetki mozna wstawic dopasowany pasek sklejki i jakies ladne swiatelka...

mysle ze koszt zakupu takiego czolga bylby wielokrotnie nizszy niz koszt desek do oblozenia, a jesli kupiliscie byscie jakis ciut lepszy (mam taki i sobie chwale, choc to nic profesjonalnego, a lubie miec dobre narzedzia LINK) to napewno przyda sie jeszcze wiele wiele razy

Hej - pochwal się, jakimi masami szpachlujesz i finiszujesz. Co na łączenia? Siatka? Fizelinka?

Na laczenia daje twardy szpachel SEMIN CE86 z wloknami celulozowymi i tasme z siatki, a finiszuje miękkim ( bozsze zeby to Misiek uslyszal :cool:) SEMIN68. Podobno do tego z wloknami nie trzeba juz siatki badz fizeliny, ale wolę nie ryzykować

W mordę jeża.... MSU, przecież ja Cię nigdy nie "pokonam", a paznokcie próbuję pomalować już jakieś pół roku i albo nie ma czasu albo nie ma siły albo nie ma okazji, bo niby po co? na budowę? eeehh

No jak, przeca Ty juz spałas na budowie, a ja nie. Jakby nie patrzec jestes do przodu:D

Na laczenia daje twardy szpachel SEMIN CE86 z wloknami celulozowymi i tasme z siatki, a finiszuje miękkim ( bozsze zeby to Misiek uslyszal :cool:) SEMIN68. Podobno do tego z wloknami nie trzeba juz siatki badz fizeliny, ale wolę nie ryzykować

O jak pięknie - mam dokładnie ten sam na szpachlowanie - przywiozłem trochę na próbę, ale są same pozytywne opinie o nim, więc powinno być ok. Ale też będę siatkował.