MusiSieUdac 13.05.2012 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 To pewnie głupie pytanie ale jak będziecie szlifować te jętki w środku , bo są 2 deski, z zewnątrz ok ale pomiędzy nie szlifierka nie wejdzie? Nie ma szans, zastanawiamy sie nad dwiema opcjami: - przykrecic deske pomiedzy kleszcze (jetki) i zlicowac - przykrecic deske od spodu na caly spod jetek Jak Michu oszlifuje wszystkie pewnie sie namyslimy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 13.05.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 A to dobrze mi się wydawało że się nie da, dlatego pisałam że możecie "obudować", uff a już myślałam że się wygłupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.05.2012 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 A to dobrze mi się wydawało że się nie da, dlatego pisałam że możecie "obudować", uff a już myślałam że się wygłupiłam Dobrze Ci sie wydawalo,oj ja juz czuje w kosciach teraz przed kim beda mieknąć kolana wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 14.05.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Cześć MSU,A powiedz, czy czasem ten pył nie wnika ci w szpachel... Muszę powiedzieć, że robota aż sie pali... ale nie ma co jak 2-3 robi to idzie... gorzej jak jeden ciągnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 14.05.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 przywitać się przyszłam i uwagą zostawić : tak lekkie jest twoje pióro ze gdybym sama tych rzeczy nie robiła to nie uwierzyłabym że to cieżka robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 14.05.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Muszę powiedzieć, że robota aż sie pali... ale nie ma co jak 2-3 robi to idzie... gorzej jak jeden ciągnie... Święta prawda - mam ochotę czasem palnąć sobie w łepetynę z gazrurki, że porwałem się na te wszystkie roboty :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.05.2012 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Cześć MSU, A powiedz, czy czasem ten pył nie wnika ci w szpachel... Muszę powiedzieć, że robota aż sie pali... ale nie ma co jak 2-3 robi to idzie... gorzej jak jeden ciągnie... Nie nie wnika, Michu szlifowal tam gdzie szpachel byl wyschniety np teraz w pokoju goscinnym, polozona warstwa twardego na siatki i narozniki, wyschło na kamien . Po wszystkim obmiotłam miotelką i wszystko, te wiorki z jetek tez sa suche przywitać się przyszłam i uwagą zostawić : tak lekkie jest twoje pióro ze gdybym sama tych rzeczy nie robiła to nie uwierzyłabym że to cieżka robota co ja tam bede pisac, trza przezyc Święta prawda - mam ochotę czasem palnąć sobie w łepetynę z gazrurki, że porwałem się na te wszystkie roboty :/ Heh, jak zaczynam narzekac kazdy mi mowi, ale jaka bedziesz miala satysfakcje jak zamieszkasz, wtedy odpowiadam "jaaaaasne". Ale jeszcze troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 14.05.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Oj nie narzekam... tylko kiedy wkońcu ta wprowadzka... w tym roku to nie wytrzymie a się przeprowadzę... jeszcze trochę - to dobiero motywacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.05.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 MSU, Wy to nie lubicie po ludzku na tyłku siedzieć, nie? Że Wam się chce jeszcze jętki szlifować?! Prześlij jakiś zastrzyk energii to może nasze też wypicuję hand-made, bo na razie nie wyglądają zbyt pokazowo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 14.05.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 MSU zamiast szlifireka kontowa z tarcza scierna do szlifowania jetek lepiej bylo by gdybyscie gdzies skolowali szlifierke tasmowa reczna. Bedzie sie mniej pylic, powierzchnia bedzie o niebo lepsza a i mozna podlaczyc np stary odkurzacz i wogole bedzie super. cos jak na tej fotce, choc niekoniecznie boscha http://img.bazarek.pl/107995/9048/602625/8674267944af5d75ad86b8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 14.05.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Dobrze Ci sie wydawalo,oj ja juz czuje w kosciach teraz przed kim beda mieknąć kolana wykonawców wszytsko sie da http://www.rotopino.pl/photo/productGallery/f980x600/szlifierka-tasmowa-9031-2461.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.05.2012 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Oj nie narzekam... tylko kiedy wkońcu ta wprowadzka... w tym roku to nie wytrzymie a się przeprowadzę... jeszcze trochę - to dobiero motywacja... Oj tam, oj tam wazne ze coraz blizej niz dalej MSU, Wy to nie lubicie po ludzku na tyłku siedzieć, nie? Oj bardzo lubimy i juz sie nie mozemy doczekac jak usiadziemy Że Wam się chce jeszcze jętki szlifować?! Prześlij jakiś zastrzyk energii to może nasze też wypicuję hand-made, bo na razie nie wyglądają zbyt pokazowo???? No tak szczerze mowiac to nam sie nie chce, ale jak trzeba to trzeba MSU zamiast szlifireka kontowa z tarcza scierna do szlifowania jetek lepiej bylo by gdybyscie gdzies skolowali szlifierke tasmowa reczna. Bedzie sie mniej pylic, powierzchnia bedzie o niebo lepsza a i mozna podlaczyc np stary odkurzacz i wogole bedzie super. cos jak na tej fotce, choc niekoniecznie boscha http://img.bazarek.pl/107995/9048/602625/8674267944af5d75ad86b8.jpg Kurcze sprzeciory fajne, ale jakos musimy pociagnac na tym co mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 14.05.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 popytaj wsrod znajomych (najlepiej stolarzy:)) moze sie trafi, bylo by naprawde 10 razy szybciej i wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.05.2012 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 pokaze Miskowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.05.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 pokaze Miskowi Zobaczy Chłop zabawki, kupi sobie i będzie dalej szlifował Nie masz tam jeszcze jakiś dech do wygładzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 14.05.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 najtanszy taki czolg mozna kupic za 100-150 pln, do tego papiery o roznej gradacji i macie jetki tak wylizane ze zrezygnujecie z ich okladania deskami , wewnetrzne powierzchnie wyczyscil bym tylko z grubsza aby nie bylo drzazg i wystajacych zadziorow i zostawil takie wlasnie podwojne tylko w jakims ladnym jasnym kolorku, ewentualnie miedzy jetki mozna wstawic dopasowany pasek sklejki i jakies ladne swiatelka... mysle ze koszt zakupu takiego czolga bylby wielokrotnie nizszy niz koszt desek do oblozenia, a jesli kupiliscie byscie jakis ciut lepszy (mam taki i sobie chwale, choc to nic profesjonalnego, a lubie miec dobre narzedzia LINK) to napewno przyda sie jeszcze wiele wiele razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 15.05.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 W mordę jeża.... MSU, przecież ja Cię nigdy nie "pokonam", a paznokcie próbuję pomalować już jakieś pół roku i albo nie ma czasu albo nie ma siły albo nie ma okazji, bo niby po co? na budowę? eeehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 15.05.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 pokaze Miskowi Hej - pochwal się, jakimi masami szpachlujesz i finiszujesz. Co na łączenia? Siatka? Fizelinka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 15.05.2012 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Hej - pochwal się, jakimi masami szpachlujesz i finiszujesz. Co na łączenia? Siatka? Fizelinka? Na laczenia daje twardy szpachel SEMIN CE86 z wloknami celulozowymi i tasme z siatki, a finiszuje miękkim ( bozsze zeby to Misiek uslyszal ) SEMIN68. Podobno do tego z wloknami nie trzeba juz siatki badz fizeliny, ale wolę nie ryzykować W mordę jeża.... MSU, przecież ja Cię nigdy nie "pokonam", a paznokcie próbuję pomalować już jakieś pół roku i albo nie ma czasu albo nie ma siły albo nie ma okazji, bo niby po co? na budowę? eeehh No jak, przeca Ty juz spałas na budowie, a ja nie. Jakby nie patrzec jestes do przodu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 16.05.2012 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Na laczenia daje twardy szpachel SEMIN CE86 z wloknami celulozowymi i tasme z siatki, a finiszuje miękkim ( bozsze zeby to Misiek uslyszal ) SEMIN68. Podobno do tego z wloknami nie trzeba juz siatki badz fizeliny, ale wolę nie ryzykować O jak pięknie - mam dokładnie ten sam na szpachlowanie - przywiozłem trochę na próbę, ale są same pozytywne opinie o nim, więc powinno być ok. Ale też będę siatkował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts