Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Musi Sie Udac - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MSU, całe szczęście, że Misiek odniósł tylko powierzchowne rany, bo opis był jak z horroru. Byliście na pogotowiu? Trzeba było szyć? Oby teraz szybko się goiło.

Gratuluję zakupów. Pierwsze koty za płoty. Na początku się zastanawiasz długo, potem już tylko płacisz;)

Jezu jak z horroru, pewnie dopiero teraz Wam się ręce przestały trząść

No to ucałuj Miśka że był taki dzielny i do końca tygodnia bawcie się w chorego i pielęgniarkę :)

O matko.. chwała za te okulary i zwinność sportowca, dobrze, że na takich obrażeniach się skończyło, a nie na większych.. szybkiego zagojenia życzę inwestorowi

Noo jak to facet,oczywista "nic mi nie jest, po co jechac na pogotowie", a jak mu przemywałam i opatrywałam, to az mnie serce bolało. Nie czuł bolu bo był na adrenalinie, dopiero pozniej zaczelo napierdzielac i to ostro. Lekarz dzisiaj - tak dopiero dzisiaj dal sie namowic na pojscie do lekarza !sick, powiedzial, ze powinno sie zagoic i ze mial sporo szczescia, dostal masci, leki. Moj bohater mowi mi ze najwyzej zostanie blizna i zebym nie panikowala, a ja mu mowie, taaak wielkie mi co, szkoda ze jeszcze pol nosa Ci nie obcielo.

No coz mam twardziela, ktory wyglada jakby wrocil z frontu walki, a szkoda mi go ze ojej.

Szlifierki katowej nie chce widziec na oczy, gdyby byla moja a nie tescia od razu wywaliłabym ją na smietnik!

Edytowane przez MusiSieUdac

Noo jak to facet,oczywista "nic mi nie jest, po co jechac na pogotowie", a jak mu przemywałam i opatrywałam, to az mnie serce bolało. Nie czuł bolu bo był na adrenalinie, dopiero pozniej zaczelo napierdzielac i to ostro. Lekarz dzisiaj - tak dopiero dzisiaj dal sie namowic na pojscie do lekarza !sick, powiedzial, ze powinno sie zagoic i ze mial sporo szczescia, dostal masci, leki. Moj bohater mowi mi ze najwyzej zostanie blizna i zebym nie panikowala, a ja mu mowie, taaak wielkie mi co, szkoda ze jeszcze pol nosa Ci nie obcielo.

No coz mam twardziela, ktory wyglada jakby wrocil z frontu walki, a szkoda mi go ze ojej.

Szlifierki katowej nie chce widziec na oczy, gdyby byla moja a nie tescia od razu wywaliłabym ją na smietnik!

Przecież prawdziwy facet musi mieć przecież bliznę, nie? Żeby nie było, że mientki jest;)

No i prywatna pielęgniarka też niczego sobie;)

..szlifierkę zostaw w spokoju - to nie je wina, a tarczy.

bardzo rzadko zdarza sie żeby tarcza sama z siebie sie rozsypała, ale jak juz to dlatego że:

- jest gówniana ... chińska... klejona gównem

- cięliście tarczą wyszczerbioną.... aczkolwiek taka tez idzie jeszcze ciąć

- Misiek albo docisną za mocno, albo przekosił tarczę

... i pierdolnęła.

ja osobiście tez bardzo nie lubie flexów... a juz takich duzych 250mm to sie boję.:cool:

dobrze że miał bryle... pytanie czy miał osłonę na tarczy,, bo skoro mu facjatę pocharatało....

wiem ... wiem... czepiam sie zamiast współczuć...

ide se juz.

Przecież prawdziwy facet musi mieć przecież bliznę, nie? Żeby nie było, że mientki jest;)

No i prywatna pielęgniarka też niczego sobie;)

Niekoniecznie na twarzy:(

zaopatrzcie się w maść przeciw bliznom, jak się zagoi smarować i smarować.. powinna znikać.. Contratubex polecają

Dzieki

..szlifierkę zostaw w spokoju - to nie je wina, a tarczy.

bardzo rzadko zdarza sie żeby tarcza sama z siebie sie rozsypała, ale jak juz to dlatego że:

- jest gówniana ... chińska... klejona gównem

- cięliście tarczą wyszczerbioną.... aczkolwiek taka tez idzie jeszcze ciąć

- Misiek albo docisną za mocno, albo przekosił tarczę

... i pierdolnęła.

ja osobiście tez bardzo nie lubie flexów... a juz takich duzych 250mm to sie boję.:cool:

dobrze że miał bryle... pytanie czy miał osłonę na tarczy,, bo skoro mu facjatę pocharatało....

wiem ... wiem... czepiam sie zamiast współczuć...

ide se juz.

Ty NetBet juz mi nic nie gadaj o ten pier..lonej szlifierce, to byla specjalna tarcza do szlifowania drewna ( nie cięcia) i tez nie chinol- sama z siebie oczywiscie, ze sie nie rozsypała. Pekla w momencie gdy zahaczyla brzegiem o metalowe łaczenie, w miejscu gdzie sa skrecone platew z jetka. Złapała inny material i poszło, to byla chwila. Oslone musial zdjac, bo innaszej nie wyszlifowałby do jetek.Nie wyszlifujesz jetek z zalozoną osłoną, dojdziesz do polowy wysokosci i koniec.

Bynajmiej wg dochtora ma sie wszystko zagoic

No to niech sie goi...ja przyszłam podmuchać ;)

dlatego korzystam ze szlifierki oscylacyjnej .... :oops:

Tak i bardzo dobrze robisz, reszte ktora zostala ( a zostalo prawie nic) zamierzam wyszlifowac tez oscylacyjna, a nawet chocbym sie miala zes..ac recznie papierem sciernym, badz druciana szczoteczka. W lazience podwiesze zielona KG, na klatce schodowej cos sie wymysli.

Nie wyszlifujesz jetek z zalozoną osłoną, dojdziesz do polowy wysokosci i koniec.

do szlifowania drewna flexem jest specjalny uchwyt ... klei się do niego tarcze z papieru ściernego na rzepy... i działa bez osłony

uchwyt/tarcza jest plasticzana i nawet jak trafi na coś - nie peka.

j

do szlifowania drewna flexem jest specjalny uchwyt ... klei się do niego tarcze z papieru ściernego na rzepy... i działa bez osłony

uchwyt/tarcza jest plasticzana i nawet jak trafi na coś - nie peka.

j

Ta z rzepem, do ktorego lepisz krazki z papierem sciernym tez mamy, ale nią moglismy sobie lizac, na wykończenie. Próbowalismy tym i za cholerę nic nie schodziło, zielone trzymało. A Michu wczoraj, miał tą do drewna, co ma taka fakturę wachlarza na wierzchu

Bynajmiej, trzeba uważać

mój ojciec uważał, a i tak palce pofrunęły :(

edit

i jeszcze na prywatę sobie pozwolę, bo cały internet już przeczytałam i nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie. MSU ,powiedz proszę czy istnieje jakaś rozsądna opcja przemieszczenia się komunikacją publiczną ze Szczecina do Pogorzelicy ? Jakiś PKS, albo inny bus ?

Edytowane przez malka

Malka, z dworca autbusowego na pewno odjezdzaja autobusy w strone Gryfic, a pozniej objezdzaja cale wybrzeze. Ale te PKS-y jada masakrycznie dlugo, bo praktycznie w kazdej wiosce sie zatrzymuja ( wiem, bo na studiach mialam przyjemnosc raz sie przejechac i nie polecam

Tutaj masz link:

http://www.e-podroznik.pl/public/searchingResultsVW.do?tseVw=regularP&startCity=&tabToken=be4fea359ef662ecca7b58bf78e2c59b&endCity=&fromStopId=-36219&toStopId=-101065

Nie wiem jak teraz, ale w okresie wakacyjnym na pewno jezdza z tego samego dworca busy i to calkiem sprawnie, znacznie szybciej niz PKS. Jesli nie do samej Pogorzelicy to na pewno do Rewala, badz Niechorza, czyli tuz obok. Jak chcesz moge jutro podskoczyc na dworzec i Ci sprawdzic tylko daj znac o jaki termin Ci chodzi?

PS.A Ty bedziesz w Szczecinie babo?

Dzięki Ci o Pani :)

(jaka fajna stronka :o )

Na pewno znajdę coś co mnie dowiezie na miejsce w razie godziny RM (Ratuj Mamusiu)

Już tłumaczę, moje młode wyjeżdża na pierwszą (prawie)samodzielną eskapadę, znaczy tzw zieloną szkołę i musze się przygotować na ewentualną ewakuację.

Samochodem ode mnie to przy dobrych warunkach na drodze to ok 10 godzin (7 niemieckim skrótem ;) ) a ja mam cudne połączenie lotnicze ze Szczecinem (2 godziny, bo z miedzylądowaniem w Poznaniu) , więc tylko stamtąd do Pogorzelicy musiałabym sie jakoś teleportować.

Wiem,wiem, głupie, planować,że dzieć będzie chciał wiać, ale wolę być przygotowana na taką ewentualność :oops:

Aaaa i nie kłopocz się wycieczką na dworzec - z tą stronką juz znalazłam sobie połączenia, a jakby co to bedę dzwonic na informacje :oops:

T

Albo PKP z Poznania do Gryfic, a z Gryfic to juz jest 30 km do Pogorzelicy ( zlapiesz jakis bus czy autobus)

http://rozklad-pkp.pl/query.php/pn?q=pl/node/146&ld=pkp&seqnr=3&ident=o8.01050629.1337666288&OK#focus

Albo PKP z Goleniowa ( tam jest lotnisko) do Gryfic

http://rozklad-pkp.pl/query.php/pn?q=pl/node/146&ld=pkp&seqnr=1&ident=00.01162629.1337666402&OK#focus

Albo z Goleniowa do Pogorzelicy autobusem

http://www.e-podroznik.pl/public/searchingResultsVW.do?tseVw=regularP&startCity=goleniow&tabToken=2222c8aec206659285b9c0903cc73b61&endCity=pogorzelica&fromStopId=-82751&toStopId=-101065

Albo darmowym trasnportem z lotniska do Szczecina, i ze Szczecina do Pogorzelicy

a co ja pisalem nt szlifowania drewna szlifierka katowa... ehhh

najwazniejsze ze chlop oka nie stracil i na tym proponuje poprzestac.

a na przyszlosc dla kogokolwiek kto to bedzie czytal: do pracy ze szlifierka katowa koniecznie przylbica (MSU przejrzyj swoj dziennik i zerknij jak cielas bloczki M6), jesli tniesz/szlifujesz stal to polecam rowniez fartuch z dwoiny (skora) i rekawice (sam osobiscie podpalilem sobie spodnie kiedys podczas szlifowania - nie bylo fajnie)

okulary NIE WYSTARCZA

nigdy przenigdy nie uzywamy tarczy niezgodnie z ich przeznaczeniem

ZAWSZE ale to ZAWSZE apteczka gdzies pod reka

PS. wiem co mowie, na co dzien pracuje z maszynami, duzymi elektronarzedziami, spawarkami i generalnie niebezpiecznym sprzetem. bezpieczenstwo czlowieka przy maszynie to podstawa absolutna

nie chodzi o oslone, akurat tutaj sie nie ma czego czepic bo czasem faktycznie trzeba ja zdjac

pytanie gdzie okulary?

nie chodzi o to aby dzis czepiac sie zdarzen sprzed pewnie 2 lat prawie. chodzi natomiast o to zeby wyciagnac wnioski, bo po za tym ze damy rade wybudowac te cholerne domy to bylo by fajnie jeszcze w nich potem pomieszkac :)

raz jeszcze uklony dla was za apteczke pod reka, ciekawe na ilu na 10 budow taka apteczka jest...

Zerkam, bo dawno mnie nie było (ach ta robota)... Współczucia dla Miśka, ale tak to już jest. Budowa nie jest bezpiecznym środowiskiem pracy i trzeba się liczyć z różnymi awariami i środki BHP to podstawa (pisze ten, co nie używa :D).

Szlifierka oscylacyjna to coś podobnego do tego papierka na rzepie. Też do lizania. Do płaskich, dużych powierzchni to najlepiej taśmową, o której była już mowa. Jak papier trzepnie, to też nic się nie stanie.

Swoją szosą, to tym papierkiem na rzepie da się szlifować ;) Przerobiłem to już na naszych słupach przy wejściu. Wyszlifowane wszystko szlifierą kątową i wiertarką, na obu były te nakładki na rzepy. Tyle, że do szlifiery musi być certyfikowana pow. 10k RPM, bo do wiertary wystarczy bele jaka (max 2,6k RPM wyciąga wiertara).

Wiele szczęścia w nieszczęściu...

Szybkiego powrotu do zdrowia...

Brawo za szybką reakcję i zachowanie zimnej krwi...

Miśkowi powiedz, że do lekarza trzeba chodzi... bo po co Ci chory facet...

Dziwie sie trochę, bo ja u siebie szlifowałem więźbą z pełną osłoną... chyba że ściągaliście osłoną na etapie szlifu między jętkami...

Mi zdażyło się że fleks przy włączaniu wciągnoł mi koszulką bo jakoś tak zawiało... i tylko to, że "kaloryfer" był spięty, to tarcza nie poszła głębiej:)

Dołączam sie do apelu o opiekę pielegniarską:) napewno pomoże, a jak nie to nie zaszkodzi:P