Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Musi Sie Udac - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

inż zrobie (powstań) jak każesz (padnij):)

Jakie tam ADHD, lekarz kazał długo na swiezym powietrzu przebywać to sie stosuje do zalecen i spacery robie:)

Co do zageszczania, to bylo zageszczone, dosypane, znow zageszczone, wyrownane i znow zageszczone i woda polewalismy. Jak chlopaki w jednej komorze nawozili piach to ja w drugiej ubijałam i odwrotnie. Także zageszczara po spacerze miała dość:D

Proba pretu byłą:)

Edytowane przez MusiSieUdac

Witam.

Rurę PP niebieską do studni 32mm i do wodociągów 40mm puściłem pod ławą w szarej 50 i 75 tak by wyszła ponad chudziak , na łuk poszło 6 szt kolanek 15 stopni inaczej nie da się włożyć bo PP jest sztywna , całość tak by móc włożyć i wyjąć i po latach wymienić rurę PP. prawidłowość kanalizy sprawdzałem dwoma kubkami z wodą, jeden pusty na wylocie, drugim wlewasz pół szklanki po kolei z każdego punktu i ma wylecieć do tej drugiej, najważniejsza jest ta gruba z toalety do wyjścia poza budynek, musi mieć 2% czyli 2 cm na metr, jak ma więcej to woda spływa szybciej i nie niesie z soba kupy, kupa zasycha w rurze i mamy zator. inne rury tylko z wodą może kłaść z większymi spadkami. Spadek mierzysz poziomicą do której w odległości 1 m od dowolnego końca przyklejasz taśmą 2 cm klocek drewna i po przyłożeniu do rury masz spadek 2% jak poziomica wskaże poziom ( jak kto miał metrologię na studiach i wie jak dzieła lamelka w poziomicy i kuma soo chodzi).Zagęszczenie sprawdzasz wbijając 1metrowy pręt 12 mm , powinien wchodzić dopiero mocno walony młotkiem

pozdro.

ps. zdrowych świąt wielkanocnych.

Edytowane przez tomraider

Również przyłączam się do życzeń http://img7.staticmn.pl/components/com_fireboard/template/default_gray/images/english/emoticons/smile.png

i nie zakończcie tych Świąt jak kurczaczek poniżej http://img7.staticmn.pl/components/com_fireboard/template/default_gray/images/english/emoticons/tongue.png

http://files.students.ch/uploads/a/2009/04/15/wielkanoc.gif

Magda z rodzinka :D

NetBet - 45cm...a przy dolnych ławach ok80cm

Tomraider- dzieki za bardzo konkretne rady:) Ceni sie:wiggle:

Myszko witam u siebie, dziekuje za zyczenia i zycze wszystkiego dobrego rowniez:)

Madzia dla Was takze wszelkich obfitosci i swiatecznej radosci:)

Wogole Wszyscy sie weselcie:)

Teraz zaczynam się bać...

Aż tak poważnie nie traktuj moich wywodów, też czasami się mylę:)

Chcę doradzić, a czy zastosujesz to Twój wybór...

Powiem w sekrecie, że i tak zrobiłaś inaczej niż myślałem...

Ale to nie znaczy że jest źle...

Ważne, że zastanawiasz się na tematem, analizujesz...

Wiele razy na budowie wątpiłęm, mówiełem sam do siebie "nie da się"...

A za parę dni - jak sie z tematem przespałem - już wiedziałem jak to zrobie...

P.S.

Wesołych świąt...

Inż. --

No i zalane - fajna z was ekipa :) Ja mimo najszczerszych chęci nie kręciłem w betoniarze, bo wyszło mi koło 14 kubików chudego. 14000 / pojemność betoniarki = za dużo.

A świątecznie - Wszelkiej pomyślności i zdrowia - pozdrawiam(y).

http://img847.imageshack.us/img847/8415/jajaf.jpg

Dzieki za zyczenia i gratulacje, ale drugi raz chudego juz bym sie nie odwazyla lac ze szrocika. Co prawda wyszlo nam ok polowe kosztow tego co z pompy, ale to byl hardcore na maxa. Moze gdybysmy mieli wieksza betoniarke i wczoraj robili z moim bratem poszloby by wszystko w jeden dzien i po sprawie, a tak namachalismy sie tak, ze caly tydzien odpoczywamy:)