Tomasz Antkowiak 01.08.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 dzien dobry mnie sie lampa nie podoba... ale ja to to taki mentalnie miskowaty bardziej jestem pewnie jak nie wiesz gdzie wsadzic rece u siebie, to zapraszam do nas cos ci do roboty znajde, tak za tydzien, dwa zaczne przy stropie dziubac wiec bedzie wiazanie zbrojen:) reflektujesz? zapewniam wiazarke i druciki z oczkiem + dobra kawe w nielimitowanych ilosciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 01.08.2012 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Hehe, wiązanie zbrojenia - piękne czasy Potrzeba dobrej pogody, V-ki zbrojarskiej i trochę drutu, o się tego nawiązałam z nawiązką. Czytałam, ze zalewasz nadproza, nie mogłam się nadziwić ile w takie jedno pieruństwo wchodzi betonu, niby takie korytko, a namachać się trzeba wiaderkami jak nie wiem co. Powodzenia na stropie:) I załatw Gosi dobry wibrator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 01.08.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 oj tak, wibrator dobra rzecz.. mieliśmy taki, ale poszedł dalej w następne ręce:) MSU ale wiesz na takie zaproszenie to aż ciężko odmówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 01.08.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 do wiazania mam takiego krecka fajny, gumowany, anatomiczny ksztalt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 01.08.2012 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 do wiazania mam takiego krecka fajny, gumowany, anatomiczny ksztalt Nie, nooo sprzęt masz na wypasie, aż ciężko się oprzeć takiej pokusie Ale będziesz giął i wiązał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 01.08.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 do wiazania mam takiego krecka ..ja pierd#$%# !! A CO TO TAK SIE ŚWICI??? .... tylko nie gadaj że masz zaginarę z nierdzewki:jawdrop:? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 01.08.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Oż ale sprzęt, jak bym taki miała, w życiu bym nie wzięła ekipy tylko własnymi ręcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 01.08.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Net: to świecące się jak psu wiadomoco, to drut wiązałkowy z szydłem zbrojarskim na końcu (to to z tą gumową rączką, ergonomiczną ). Faktycznie natomiast, że zaginara wygląda na nierżewnaju Jak to stwierdził Maxiu Paradys, fiu fiu - no ładne cacko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 01.08.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 no oczywiscie ze nierdzewka, spawana TIGiem ale to male piwko, posluchajcie tego : ŁOŻYSKOWANA no fakt, moze troche przesada, ale nudzilo mi sie wtedy w robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 01.08.2012 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 no oczywiscie ze nierdzewka, spawana TIGiem ale to male piwko, posluchajcie tego : ŁOŻYSKOWANA no fakt, moze troche przesada, ale nudzilo mi sie wtedy w robocie Nie, nie to powinno zabrzmiec ŁO-ŻY-SKO-WA-NA!!! A tak wogóle, to można bać się, ubrudzić sprzęt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 01.08.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Nie, nie to powinno zabrzmiec ŁO-ŻY-SKO-WA-NA!!! A tak wogóle, to można bać się, ubrudzić sprzęt:) oj tam... nie moge sie doczekac az rozwala ta gietarke bo mam pomysl na fajniejsza... ale puki ta dziala to mi sie nie chce robic drugiej a tak BTW to faktycznie, lubie miec dobre narzedzia, wygodniej i przyjemniej sie pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 02.08.2012 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 O tak, to święta prawda - dobre narzędzia to połowa sukcesu Tak a propos: muszę zanabyć jakąś dobrą piłę do drewna i mam dylemat. Potrzebuje pokroić nią kilka(naście) belek 140x140, przy czym cięcie musi być w miarę dokładne. No i niestety narzędzie ręczne, bo na inne mnie nie stać :/ Zastanawiam się, czy iść bardziej w kierunku płatnic, czy może kabłąkowych... Drzewno belek jest lekko wilgotne, bo jeszcze nie obeschło dobrze po impregnacji (zanurzeniowej). Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 02.08.2012 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 ja bym bral raczej ramowa jakas,moj dziadek byl stolarzem, pily ramowe u niego byly robione z drewna a brzeszczot napinany przy pomocy zawijacego na krewnianym koleczku sznurka konopnego. nie przypominam sobie lepiej tnacych pil. platnic do drewna nie lubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 02.08.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Hmm... No tak, ale ciąć taką piłką też trzeba umieć, niestety. Pamiętam też, że drzewiej używało się takich pił na potęgę. W dzisiejszych czasach znalezienie takiej piły to sztuka, a wykonania samodzielnego się nie podejmę Co powiesz na piły kabłąkowe? Jakich zębów używać do tarcicy? Do drewna mokrego (amerykańskie), czy suchego (jet-cut)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 02.08.2012 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 nie moge sie doczekac az rozwala ta gietarke To sam nie bedziesz giął? Martinezio- piła byleby wytrzymała była, bo pracy w drewnie sporo bedzie, z tego co widziałam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 02.08.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 no jak, przeciez ty mialas przyjechac jasne ze bede, tylko jezyk mi sie placze, mialo byc "rozwale" martinezio, tak sobie pomyslalem, czy nie bylo by ci latwiej kupic tania pile lancuchowa elektryczna? wiadomo, ze trzeba bedzie ja oszczedzac, nie ciac gwozdzi itp itd... ale generalnie robota pojdzie ci szybciej mamy z tesciem taka polska elektryczna pilarke lancuchowa... naprawde uzyteczna rzecz. lancuchy dostepne bez klopotu (zarowno nowe jak i ostrzenie), dolewasz oleju, wlaczasz do pradu i jedziesz ot chocby nawet taka uzywke http://allegro.pl/pila-lancuchowa-elektryczna-yt4623-1600w-i2520803589.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 02.08.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Ha, może i było by lepiej, jakbym umiał się tym obsługiwać Poza tym staram się ciachać z dokładnością +/- 1mm, a łańcuchową tego nie uzyskam. Zawsze coś tam zejdzie, się ześlizgnie, odskoczy i amba... Jak utnie za dużo, to później wiata będzie krzywa :> No nic, pomyśle jeszcze. Dzięki za pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 02.08.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 to zadna filozofia podlaczasz do pradu, zamykasz sobie przylbice, bierzesz w rece i jazda w tlum, na prawo, na lewo, tniesz na oslep, krew sie le...znaczy wiory leca tylko pamietaj nie dac sobie odlaczyc pradu bo bedzie po zabawie no ale fakt, z dokladnoscia do 1mm to trudno moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 02.08.2012 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Tomek, on robi wiatę, no góra szopę, ale zeby od razu mu pomysł na Teksanska masakrę piłą podsuwać, Martinezio spokojny człowiek, jezd jak śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 02.08.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts