BasiaMC 16.08.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Co do zdjec z ocieplania step by step - masz załatwione My w tym miesiącu zaczynamy .. pójdzie raczej termoorganika .. zwykła (nie ta najsłabsza, tylko druga w kolei). Zrobilismy analize ciepłoty przy kazdej termoorganice w zależności od grubości (dot. naszego konkretnego domu) i wyszlo nam ze obkładając dom zwykłą białą 20 cm mamy taki sam efekt jak przy 15 cm platinum a cena mniejsza. Jeśli chodzi o to, który lepszy, to sie zmienia w czasie. Są partie Swisspora które są krzywe, a potem są idealne i tak samo z Termoorganiką. Trzeba patrzec na to co jest TERAZ równe, a nie 2-3 lata temu, bo to jest bardzo mało miarodajne niestety. Parametry cieplne raczej bez zmian, tu własnie chodzi o tą "krzywość" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.08.2012 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Wlasnie kupilam Termoorganike silver i chce miec to juz glowy, ehhh teraz tylko kleje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.08.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Mnie właśnie chodziło w tych badaniach o trzymanie parametrów cieplnych, bo czy krzywe czy proste to już w każdej partii inaczej.MSU będziecie kołkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.08.2012 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Mnie właśnie chodziło w tych badaniach o trzymanie parametrów cieplnych, bo czy krzywe czy proste to już w każdej partii inaczej. MSU będziecie kołkować? Bedziemy kolkowac, ale raczej tylko od scianki kolankowej wzwyz, czyli. szczyty Sciana frontowa z piwnica ma jakie 11,5 metra- nawet nie chce myslec jak my to ocieplimy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.08.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 U mnie 7,5 m... a ja przy 3 mam miękkie kolana, a jak mi się jeszcze chybocze pod nogami...MSU czy mnie się dobrze kojarzy że wieniec to powinien być na całym obwodzie domu na jednym poziomie? tworzyc ciągłą linię z belką zbrojeniową nad tarasem? ch... nie mogę złapać mojej kierowniczki od rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.08.2012 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) Jesli chodzi o balkon/taras to zobacz w dzienniku Basha - post z 18 listopada ( 2-ga strona dziennika). My balkonu nie robilismy. Co do wienca to tam gdzie wchodza belki terivy w wieniec, dobrze zeby byl opuszczony o 4cm ( belki sa podniesione). Ja mialam wieniec wokół budynku na tym samym poziomie, ale nie jestem na 100% pewna czy niema od tej reguły wyjątków, na pewno jest przy roznych poziomach stropu np strop nad garazem i strop nad reszta domu, w innych przypadkach - nie wiem. Bynajmniej wysokość wieńca nie może być mniejsza niż wysokość stropu,który okala. A jak masz w projekcie stropu?Na Twoim miejscu to nie scigałabym ekipy, ale Kierbudkę - bo cos widze, ze to ona sie najbardziej miga Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.08.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 W projekcie tego dokładnie nie widać (albo ja nie widzę), ekipa się upiera że tak ma być, a kierowniczka nie zgłaszała podobno do tego zastrzeżeń we wtorek. Tyle że dla mnie to dziwaczne jest wieniec nad tarasem i podcieniem podniesiony o 10 cm w stosunku do tego "normalnego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.08.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 MSU, na pocieszenie mogę dodać, że wykończeniówka kiedyś sie kończy;) Wiesz, że zdjecia musisz uzupelnić?! :cool:" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaMC 16.08.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Wlasnie kupilam Termoorganike silver i chce miec to juz glowy, ehhh teraz tylko kleje..... hyh.. akurat silver nam wyszedł najdroższy w stosunku do parametrów cieplnych etc. ile płaciliscie za metr ? jak to jest z tym kołkowaniem. czy to czy trzeba/nie trzeba zalezy od np. grubosci styropianu ? Bo to, ze od wysokosci domu to juz gdzies wyczytałam. Ale chyba jest róznica jesli klei sie 12cm a np.25. Hm ? Sciana frontowa z piwnica ma jakie 11,5 metra- nawet nie chce myslec jak my to ocieplimy.. u nas 10,8 .. też niewesoło. mam kolegę zapalonego wspinacza, moze uprzęże i liny pożyczy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.08.2012 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 W projekcie tego dokładnie nie widać (albo ja nie widzę), ekipa się upiera że tak ma być, a kierowniczka nie zgłaszała podobno do tego zastrzeżeń we wtorek. Tyle że dla mnie to dziwaczne jest wieniec nad tarasem i podcieniem podniesiony o 10 cm w stosunku do tego "normalnego". To ile Ty bedziesz miala nadbetonu? Ten podniesiony jest na tej samej wysokosci co zebra rozdzielcze i wierzch garów?, czy w ogole wyzej o 10cm od calej reszty stropu? MSU, na pocieszenie mogę dodać, że wykończeniówka kiedyś sie kończy;) Wiesz, że zdjecia musisz uzupelnić?! :cool:" Jaaasne, Ty to dasz odetchnać hyh.. akurat silver nam wyszedł najdroższy w stosunku do parametrów cieplnych etc. ile płaciliscie za metr ? jeszcze nie zaplacony - 165zl/m3 jak to jest z tym kołkowaniem. czy to czy trzeba/nie trzeba zalezy od np. grubosci styropianu ? Bo to, ze od wysokosci domu to juz gdzies wyczytałam. Ale chyba jest róznica jesli klei sie 12cm a np.25. Hm ? Ja czytałam, ze powyzej 12m oraz zalecen producenta kleju u nas 10,8 .. też niewesoło. mam kolegę zapalonego wspinacza, moze uprzęże i liny pożyczy .. To jest mysl, bujac na linie w oblokach : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.08.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) Bry mój mąż też twierdzi,ze są trzy kolory - biały czarny i kolorowy. a ch..owy i pedalski sa odcieniami kolorowego Znalazłaś kabel ? edit a do ocieplenia mogę Ci pożyczyc mojego młodego - toto wszędzie wlezie Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.08.2012 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 pójdzie raczej termoorganika .. zwykła (nie ta najsłabsza, tylko druga w kolei). Druga w kolei to wlasnie standard - lambda 042 - ta ktora odmowilam. Zwiekszanie, grubosci styropianu u mnie nie wchodzi w gre, bo mam odsuniete krokwie na stryro 15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.08.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Jaaasne, Ty to dasz odetchnać Polecam sie na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.08.2012 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) Bry mój mąż też twierdzi,ze są trzy kolory - biały czarny i kolorowy. a ch..owy i pedalski sa odcieniami kolorowego Znalazłaś kabel ? Czesc Gwiazdo, to wychodzi na to, ze mam kolorowy dom Kabla nie znalazłam, niestety, a fajny byl - taki krotki, ehh Edit : Wystaw Mlodemu L4 do szkoly na wrzesien i dawaj mi go, a styro umie kleic.....zresztą nauczy się Albo jeszcze lepiej, niech nas nauczy wspinaczki:) Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.08.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ten podniesiony wieniec nad tarasem jest 10 cm nad całym nadbetonem, dlatego to takie głupie. Ale nieważne, Malka ma rację , skupmy się na kabelku MSU my oczywiście rozumiemy że nie masz czasu szukac kabelka, ale wiesz ja mam zapasowy mogę podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaMC 16.08.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 To jest mysl, bujac na linie w oblokach : Jak będzie za fajnie to mi się dzieciak rozpłacze ze on też chce huśtawkę 10 metrów nad ziemią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.08.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) Matkoscórką, człowiek edytuje post bo nim kliknie wyślij to już pięć odpowiedzi a nim edytuje to na ten edytowany już odpowiedzą - ja juz wiem, ze szybkie jesteście nie tylko budując domy Jak będzie za fajnie to mi się dzieciak rozpłacze ze on też chce huśtawkę 10 metrów nad ziemią patrz wyżej moje mówi i ma 16 metrów nad ziemią On ma radochę , a mamusia na dole posrana Ale juz sobie zaklepał,ze on bedzie rynny czyścił Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaMC 16.08.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Jak będzie za fajnie to mi się dzieciak rozpłacze ze on też chce huśtawkę 10 metrów nad ziemią patrz wyżej moje mówi i ma 16 metrów nad ziemią On ma radochę , a mamusia na dole posrana Ale juz sobie zaklepał,ze on bedzie rynny czyścił To Twoje to troche jednak większe niz moje. Czy 3-latki mogą sie wspinać ? 9-miesieczna córa aktualnie trenuje wspinacze po wszystkim, wiec w zasadzie też się zalicza. Druga w kolei to wlasnie standard - lambda 042 - ta ktora odmowilam. Zwiekszanie, grubosci styropianu u mnie nie wchodzi w gre, bo mam odsuniete krokwie na stryro 15cm. tę własnie u nas weźmiemy, ale my możemy szaleć z grubością. sprawdzilam aż z ciekawosci, u nas silver po 155, przy większych zamówieniach pewno ze 152 by zeszło. Albo jeszcze lepiej, niech nas nauczy wspinaczki wspinaczka przy budowie domu to pikuś jak piwnice wybudowałaś to śmigniesz na skale w pół minuty, trzeba mieć sprawne ręce ;0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.08.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 MSU, a wiesz, ze kabel nie potrzebny, bo można kartę do kompa wtyknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.08.2012 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) BasiaMC - mam wrazenie, ze w zachodniopomorskim wszystko jest drozsze, a raczej jestem na 100% pewna, ze place duzo wiecej od papierologii po materialy budowlane, niz koledzy i kolezanki np z poludnia Polski. Nawet w W-wie sa tansze materialy budowlane, nie wspominając juz o takich rzeczach jak kuchnia, schody i tym podobne. Placimy chyba, za bliskośc z zachodnimi sasiadami i to sie odbija czkawką Malka, Ty wiesz ze Twoj Mlody to ideal niedoscigniony, wiec jakby nie mial co ze soba zrobic, to ja go z checia przygarne Aga - kartę od telefonu??? Ania - dorwalas Kierbudkę, bo sama jestem ciekawa Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts