cronin 23.09.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 MSU ale Ty masz 528 całości czy tyle na ogród? bo u mnie całe 300 na ogród i coś dałam radę upchnąć. A drzewka owocowe na podkładkach karłowych dużo miejsca nie zajmują, albo jabłonie baleriny Tylko ziemia dobra potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.09.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 MSU, gratuluję męskiej decyzji w sprawie AGD:) Co masz teraz na tapecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 25.09.2012 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 MSU ale Ty masz 528 całości czy tyle na ogród? bo u mnie całe 300 na ogród i coś dałam radę upchnąć. A drzewka owocowe na podkładkach karłowych dużo miejsca nie zajmują, albo jabłonie baleriny Tylko ziemia dobra potrzebna. 528 calosci, ale jakos miejsce na gruszki czy jabłka to słabo widzę. MSU, gratuluję męskiej decyzji w sprawie AGD:) Co masz teraz na tapecie? Kochana, na tapecie jest wszystko naraz, papiery do PINB, tysiace pierdol w srodku, no i niestety mury i schody na zewnatrz, ktore odkładam ciagle na później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.09.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 (edytowane) Kochana, na tapecie jest wszystko naraz, papiery do PINB, tysiace pierdol w srodku, no i niestety mury i schody na zewnatrz, ktore odkładam ciagle na później. Murować Ci sie zachciało? Edytowane 25 Września 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 27.09.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 witam się w Twoim nieziemskim dzienniku. podczas czytania szczęka wypada, powala na ziemię i takie tam. podziwiam nie tylko upór, kosmiczną energię i kondycję fizyczną lecz także wielki talent literacki. od dziś jesteś dla mnie boginią budujących (przed Tobą tytuł taki otrzymała również zaglądająca tu Kwitko). normalnie klęczę przed laptopem i oddaję Wam pokłony. nie przeczytałam wszystkich komentarzy, bo przez miesiąc musiałabym nic innego nie robić, nie wiem więc na kiedy planujecie przeprowadzkę. ale z wielką przyjemnością będę podglądać dalsze zmagania z budową i dołączam do grona wiernych kibiców. Kompletnie nie mamy kasy na strop - ktoś sobie pomyśli, ze jesteśmy nienormalni, a ja powiem nic nowego. Mam nadzieje, ze uda nam sie skombinować ją chociażby z kosmosu i zdazymy ze wszystkim przed zima, modle sie o pogode, kasę i o to zeby sie udało.. to obecny stan mojego ducha i moich myśli, tylko nie umiałabym tak ładnie tego wyrazić. pozdrawiam Kasia-max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 27.09.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Rocia, noo sprawnie (powiedziala MSU wycierając pot z czoła ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.09.2012 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 (edytowane) Murować Ci sie zachciało? Taa:) witam się w Twoim nieziemskim dzienniku. podczas czytania szczęka wypada, powala na ziemię i takie tam. podziwiam nie tylko upór, kosmiczną energię i kondycję fizyczną lecz także wielki talent literacki. od dziś jesteś dla mnie boginią budujących (przed Tobą tytuł taki otrzymała również zaglądająca tu Kwitko). normalnie klęczę przed laptopem i oddaję Wam pokłony. nie przeczytałam wszystkich komentarzy, bo przez miesiąc musiałabym nic innego nie robić, nie wiem więc na kiedy planujecie przeprowadzkę. ale z wielką przyjemnością będę podglądać dalsze zmagania z budową i dołączam do grona wiernych kibiców. to obecny stan mojego ducha i moich myśli, tylko nie umiałabym tak ładnie tego wyrazić. pozdrawiam Kasia-max Witam Max Kasiu na Melmaxie Dziękuje za miły wpis i trzymam kciuki za Wasze powodzenia, My juz małymi kroczkami zbliżamy sie do przeprowadzki, (pomimo 1101 drobiazgów), toteż wpisów w dzienniku mniej, poniewaz jestem bardzo ograniczona czasowo, czasem mam wrazenie, ze nie tylko czasowo, ale to juz inny temat:razz: Pozdrawiam Jaką ja dziś miałam akcję z mikrofalą. Zadzwonił do mnie montazysta, ze mikrofala sie nie nadaje do piekarnika, (a wzielam jednak piekarnik BQ1D4T081) bo jest o 10 cm za waska. W te pedy sprawdzac na stronach internetowych i jak nic 48cm, dzwonie do sklepu, w ktorym kupilam wiekszosc sprzetu włacznie z winowajcą, a oni do mnie "Ja tu tylko sprzedaje psze Pani". Na stronie Samsunga takze jak byk, razem z ramką cholerne 48cm. Szukam takich co maja 59,5cm, sa tylko KUST, ale k#$wa Samsung zaczyna je wycofywac. W koncu udalo mi sie dodzwonic do Samsunga i podobno mają bład w opisie technicznym. Mikrofala przychodzi do mnie w przyszłym tygodniu i Bóg niech ich obroni przede mną jak całosc nie bedzie miala 59,5cm. Trzy godziny spedzilam najpierw na sprawdzaniu parametrow technicznych, odkrecaniu zamowienia, ktore bylo zaplacone przelewem, dodzwaniania sie do Samsunga i szukania modelu KUST, ktory jest wycofany ze sprzedazy. Miłe piątku początki:) Edytowane 28 Września 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 29.09.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Taa:) Jaką ja dziś miałam akcję z mikrofalą. Zadzwonił do mnie montazysta, ze mikrofala sie nie nadaje do piekarnika, (a wzielam jednak piekarnik BQ1D4T081) bo jest o 10 cm za waska. W te pedy sprawdzac na stronach internetowych i jak nic 48cm, dzwonie do sklepu, w ktorym kupilam wiekszosc sprzetu włacznie z winowajcą, a oni do mnie "Ja tu tylko sprzedaje psze Pani". Na stronie Samsunga takze jak byk, razem z ramką cholerne 48cm. Szukam takich co maja 59,5cm, sa tylko KUST, ale k#$wa Samsung zaczyna je wycofywac. W koncu udalo mi sie dodzwonic do Samsunga i podobno mają bład w opisie technicznym. Mikrofala przychodzi do mnie w przyszłym tygodniu i Bóg niech ich obroni przede mną jak całosc nie bedzie miala 59,5cm. Trzy godziny spedzilam najpierw na sprawdzaniu parametrow technicznych, odkrecaniu zamowienia, ktore bylo zaplacone przelewem, dodzwaniania sie do Samsunga i szukania modelu KUST, ktory jest wycofany ze sprzedazy. Miłe piątku początki:) Hehe - mogłem Cię uprzedzić, bo zachowałaś się tak jak ja Po rozpakowaniu mikro okazuje się, że dodatkowa maskownica inox ma normalny wymiar. Tak dla pocieszenia powiem Ci, że kuchnia mi nie dojechała, gość ma wizję pokrycia mi czynszu za październik, bo będzie montował dopiero w poniedziałek... A zatem przeprowadzka dopiero za tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.09.2012 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Hehe - mogłem Cię uprzedzić, bo zachowałaś się tak jak ja Po rozpakowaniu mikro okazuje się, że dodatkowa maskownica inox ma normalny wymiar. Tak dla pocieszenia powiem Ci, że kuchnia mi nie dojechała, gość ma wizję pokrycia mi czynszu za październik, bo będzie montował dopiero w poniedziałek... A zatem przeprowadzka dopiero za tydzień Wczoraj pojechalam specjalnie do MediaM zeby ja sprawdzic, jest ok - 59,5 z ramka. A wlasnie mialam sie pytac w Twoich komentarzachjak to jest byc juz u siebie, ehhh zmiana planów potrafi wkurzyć juz na tym etapie. Mi wczoraj nie dojechały drzwi jeśli Cię to pocieszy. Jeszcze trochę, chyba jakoś się doczołgamy do końca i może nam się uda nawet nie zabić nikogo po drodze:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 29.09.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Dobry wieczorek Nie zazdroszczę nerwów z mikrofalą Oby się okazało, że jednak wymiary będą zgodne z Twoim zamysłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.09.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 , poniewaz jestem bardzo ograniczona czasowo, czasem mam wrazenie, ze nie tylko czasowo, ale to juz inny temat:razz: no i tu mnie zaintrygowałaś .... bry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 29.09.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 ehhh zmiana planów potrafi wkurzyć juz na tym etapie. Mi wczoraj nie dojechały drzwi jeśli Cię to pocieszy. Jeszcze trochę, chyba jakoś się doczołgamy do końca i może nam się uda nawet nie zabić nikogo po drodze:cool: Wkurzają też drobiazgi typu przeniesienie światła w łazience, bo robiłem centralnie, nie patrząc na to że wstawiam wysoką kabinę, która praktycznie w proporcjach robi za ścianę. Trzeba było rozebrać fragment podłogi na strychu, przełożyć zasilanie, poszpachlować będzie trzeba itd. Wkurzają za krótkie oryginalne szpilki do ubikacji, bo zachciało mi się robić szerszą półkę na stelażu, a akurat jest sobota i mam szpilki 14, 8,6 a 10 akurat nie, wkurza przerabianie szafek podumywalkowych, bo się machnąłem 5 cm z wysokością kanalizy, no ale jeszcze trochę, jeszcze trochę... Jutro jadę porobić trochę rur w garderobach... pozdr... Niedługo potrzebne mi będą żółte papiery 8P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.09.2012 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 (edytowane) Dobry wieczorek Nie zazdroszczę nerwów z mikrofalą Oby się okazało, że jednak wymiary będą zgodne z Twoim zamysłem Rocia, ona musi być zgodne z wymiarem, ja jestem już na takim skraju, ze sobie potrafię wyobrazic, jak sprzet leci przez okno no i tu mnie zaintrygowałaś .... bry Bry, umiesz czytać między wierszami, co? Wkurzają też drobiazgi typu przeniesienie światła w łazience, bo robiłem centralnie, nie patrząc na to że wstawiam wysoką kabinę, która praktycznie w proporcjach robi za ścianę. Trzeba było rozebrać fragment podłogi na strychu, przełożyć zasilanie, poszpachlować będzie trzeba itd. Wkurzają za krótkie oryginalne szpilki do ubikacji, bo zachciało mi się robić szerszą półkę na stelażu, a akurat jest sobota i mam szpilki 14, 8,6 a 10 akurat nie, wkurza przerabianie szafek podumywalkowych, bo się machnąłem 5 cm z wysokością kanalizy, no ale jeszcze trochę, jeszcze trochę... Jutro jadę porobić trochę rur w garderobach... pozdr... Niedługo potrzebne mi będą żółte papiery 8P Ja dzisiaj zrobiłam dziką awanturę, bo zamówiłam na schody z bruku za krótkie obrzeża. Oberwał brat, potem teść, na koniec najgorzej Misiek. Spierd$%lili na odleglosc 100m montowac rynny, byleby zejsc z mojego pola widzenia. Na totalnej adrenalinie wysprzatalam cała piwnice (normalnie zajeloby mi to kilka dni), po czym wywiozłam do rodziców jakies 3m3 drewna, ułozyłam z następne trzy tony belek na działce, a reszte smieci wsadzilam w wielkie wory (normalnie jakies 2 tygodnie pracy). Pozyczyc Ci kaftan? Ja zawsze mam zapasowy w razie W Edytowane 29 Września 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 29.09.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Ja dzisiaj zrobiłam dziką awanturę, bo zamówiłam na schody z bruku za krótkie obrzeża. Oberwał brat, potem teść, na koniec najgorzej Misiek. To jest to, że najbliższym się niechcący za naszą adrenalinę obrywa :| Ale co nas nie zabije, to wzmocni - 3majmy się - uściski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.09.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 noooo Ja dzisiaj zrobiłam dziką awanturę, bo zamówiłam na schody z bruku za krótkie obrzeża.(...) normalnie jakies 2 tygodnie pracy zapamiętać -zamówić za krotkie deski - jest nadzieja że skończę sprzątać burdl na działce przed końcem świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.09.2012 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 (edytowane) To jest to, że najbliższym się niechcący za naszą adrenalinę obrywa :| Ale co nas nie zabije, to wzmocni - 3majmy się - uściski No dobra, to ja sie trzymam i Ty sie trzymaj, pamietaj byleby się doczołgac, nieważne że z wywalonym językiem8), w kaftanie i z głupim wyrazem twarzy, wazne ze sie udało:) noooo zapamiętać -zamówić za krotkie deski - jest nadzieja że skończę sprzątać burdl na działce przed końcem świata Ty wystarczy jak wysprztasz do konca 2031, no chyba ze masz jakies info o wczesniejszym koncu swiata, ktorego ja nie mam. Ale ja to bym chyba pierwsza wiedziała, wiadomo kosmici Edytowane 29 Września 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 29.09.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Bry Wieczór , gorąco na finiszu to ja po cichutku trzymam kciuki i czekam na Wielki Finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.09.2012 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Bry Wieczór , gorąco na finiszu to ja po cichutku trzymam kciuki i czekam na Wielki Finał Bry wieczor,finał tuż, tuż i nawet staram sie by jak najmniejsze straty w ludziach były:) A jak u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 29.09.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 sprzedaliśmy (no już prawie) mieszkanie mamy wyprowadzić się do 20-go więc zaczynamy szukać czegoś na wynajem i gorączkowo opracowujemy plan działań budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.09.2012 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Aniu, to super wiadomosc, a biorac od uwage kryzys w nieruchomosciach to juz w ogóle extra:) Cieszę się bardzo, naprawde . Jakbyś siedziała obok, to byś widziała moją uśmiechniętą mordkę Świetnie, gratuluję Wam. To teraz dokrecaj śrubę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts