Lukarna 12.11.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Kurcze MSU to mnie zmartwiłaś trochę Bo ja już się na tego Cedora prawie zdecydowałam. Bo pomyślałam sobie co mogą mieć lepszego te droższe odpływy, znanych marek? Zasada dzialania ta sama przecież. Kurka wodna no... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 12.11.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Ja tam też nie ufam wynalazkom typu "suchy odpływ"... Z czasem klapka zarośnie kamieniem, kłaczkami i innym śmieciem i przestanie domykać. Czyli smrodek murowany. Tylko pełny syfon gwarantuje prawidłową blokadę smrodkowi :> Nawet półsyfon nie jest 100% pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.11.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Ja tam też nie ufam wynalazkom typu "suchy odpływ"... Z czasem klapka zarośnie kamieniem, kłaczkami i innym śmieciem i przestanie domykać. Czyli smrodek murowany. Tylko pełny syfon gwarantuje prawidłową blokadę smrodkowi :> Nawet półsyfon nie jest 100% pewny. Ojcze Rodziny możesz pociągnąć przez chwilę ten temat? Znaczy że są odpływy liniowe z pełnym syfonem czy nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 12.11.2012 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 ...pełny syfon = pewniejszy brak smrodu, ale rowniez wieksze prawdopodobienstwo zapchania wlosami - tak mi sie wydaje:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.11.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 no to jak, odpływy liniowe nie zasyfonowane...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 12.11.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 (edytowane) Czy są, to nie wiem, niestety. Pełny syfon wymaga więcej miejsca do instalacji, a ZTCW to odpływy liniowe same w sobie już są spore gabarytowo. Ja u siebie nie mam i raczej nie planuję w najbliższym czasie Co do pełnego syfonu, to niby jakim cudem miałby się zapchać włosami, skoro to po prostu rura wygięta w U ? Pełny przekrój koła ma mniejsze szanse na zapchanie się, niż półsyfon, czy inne suche wymysły PS: pisząc o pełnym syfonie mam na myśli taki oto układ: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/eb/Siphon_Lock_Overview.png(source: wikipedia.org) Edytowane 12 Listopada 2012 przez Martinezio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 12.11.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 witam, dzięki za fotki podłóg. super te płytki są. od razu wskoczyłam na stronę producenta i zakochałam się w ivory. no ale cena każe mi się niestety odkochać. buu:cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.11.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Już rozumiem o co chodzi z syfonem.Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Kurcze, u nas nic nie smierdzi i sie nie zapycha:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 12.11.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Kurcze MSU nie wiem czemu u Was lekko czuć.. my co prawda użytkujemy tą łazienkę.. tzn 2 razy dziennie jest puszczana woda.. ale w górnej też mamy ten syfon i nie jest zalany wodą i nie śmierdzi.. aaa i odpowietrznik tez mamy w dachu..nie wiem co u Ciebie jest przyczyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 12.11.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Prawidłowość wykonania odpowietrzenia pionów kanalizacyjnych gwarancją właściwego funkcjonowania syfonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 12.11.2012 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Prawidłowość wykonania odpowietrzenia pionów kanalizacyjnych gwarancją właściwego funkcjonowania syfonów Tak, to dlaczego akurat w tym jednym miejscu, a nie w najnizej polozonej lazience w piwnicy? Sadze, ze pion kanalizacyjny, a wrecz jestem pewna, jest poprawny. Przyczyna miala byc ta dosłana czesc ( ktorej de facto nie mielismy), powinna byc wklejona na silikon, a Michu jeszcze tego nie zrobił, bo nie uzywamy tej lazienki i nie bylo kiedy, wiec tak tylko zalozył, bo mu glowe suszyłam. Zmusze go dzisiaj, zeby zamontował mi to na silikon i wtedy Ci Luka napisze jak jest po kilku dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 12.11.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 No u Ciebie, MSU, to zapewnie jest kwestia tego dodatkowego elementu. Sprawdź, jak to będzie po prawidłowym zamocowaniu. Syfon, aby działał prawidłowo, musi być zalany wodą - woda robi za korek przeciwko zapachom. No i odpowietrzenie pionu ma funkcjonować tak, aby był swobodny dopływ powietrza (i jednocześnie odpływ nadmiaru gazów) do pionu, aby nie wysysało wody z syfonu w czasie spuszczania np. klopa. No i tu nie chodzi o wybijanie ścieków w najniższym punkcie. Opary generalnie idą ku górze (bo są cieplejsze od otoczenia i mogą mieć więcej lżejszych od powietrza frakcji, typu metan, wodór, produkty azotowe), ale jak trafi się układ baryczny wysokiego ciśnienia, to potrafi wtłoczyć powietrze do pionu i spowoduje tzw. cofkę. Jak trafi się nieszczelność układów syfonowych, to cały zapaszek sobie tamtędy śmiga do pomieszczeń, zgodnie z zasadą naczyń połączonych Czysta fizyka (a konkretnie dział o nazwie termodynamika), połączona z lotną chemią organiczną Wrażenia olofaktoryczne niezapomniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 12.11.2012 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 No u Ciebie, MSU, to zapewnie jest kwestia tego dodatkowego elementu Mam taką cichą nadzieję Opary generalnie idą ku górze (bo są cieplejsze od otoczenia i mogą mieć więcej lżejszych od powietrza frakcji, typu metan, wodór, produkty azotowe), ale jak trafi się układ baryczny wysokiego ciśnienia, to potrafi wtłoczyć powietrze do pionu i spowoduje tzw. cofkę. Jak trafi się nieszczelność układów syfonowych, to cały zapaszek sobie tamtędy śmiga do pomieszczeń, zgodnie z zasadą naczyń połączonych Czysta fizyka (a konkretnie dział o nazwie termodynamika), połączona z lotną chemią organiczną Wrażenia olofaktoryczne niezapomniane No to mi wykład dałeś - człowiek całe życie się uczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 12.11.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Ależ tu naukowe dysputy o tym czy syfon suchy czy bardziej zepsuty;)... Cześć MSUniu:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.11.2012 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Ależ tu naukowe dysputy o tym czy syfon suchy czy bardziej zepsuty;)... Cześć MSUniu:D. O jaaa,ale ładnie mnie nazwałas i jeszcze do tego zrymowałaś Dzien dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.11.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Cześć MSU - nie całuję bo kicham;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.11.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Cześć MSU - nie całuję bo kicham;) A Lukarna jak zawsze pociagająca:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.11.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Wychodzę naprzeciw oczekiwaniom:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.11.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Wychodzę naprzeciw oczekiwaniom:D Na Ciebie zawsze można liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts