MusiSieUdac 14.11.2012 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 a to ta z moichwypiekow czy masz jakis swoj tajny przepis?? Z Interneta przepis, pierwszy jaki nam sie spodobał , tajne przepisy mam dwa na "karkowke pieczona w ciescie" i "pstraga w migdałach" pysznie wygląda szarlotka w nowym piekarniku. pozwól, że też się poczęstuję. Smacznego:) możesz mi przypomnieć, jaki model piekarnika w końcu wybrałaś? coś mi się kojarzy z samsungiem? Samsung BQ1D4T081 i jestem bardzo zadowolona jak do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 14.11.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 dzięki za info.właśnie przeglądam sprzęty w necie i zapisuję, jak coś mi się spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.11.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 a,że przez szybkę mam jeść ??? http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQr7AcnKaj9ecvEIkXQByZidjsqjVJNhT4dvuwXNZka3KLEpouzxD3fhwhttp://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQr7AcnKaj9ecvEIkXQByZidjsqjVJNhT4dvuwXNZka3KLEpouzxD3fhwhttp://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQr7AcnKaj9ecvEIkXQByZidjsqjVJNhT4dvuwXNZka3KLEpouzxD3fhw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.11.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Ooooo, szarlotka!!!! Z checią spróbuję Nawet nie wiesz jak się cieszę się, że już się zadomowiliście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.11.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Zobacz MSU jak wszyscy się od razu na szarlotkę zlecieli:) Łącznie ze mną Wczoraj straaaasznie za mną szarlotka chodziła Cześć Pani:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.11.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQr7AcnKaj9ecvEIkXQByZidjsqjVJNhT4dvuwXNZka3KLEpouzxD3fhwhttp://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQr7AcnKaj9ecvEIkXQByZidjsqjVJNhT4dvuwXNZka3KLEpouzxD3fhwhttp://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQr7AcnKaj9ecvEIkXQByZidjsqjVJNhT4dvuwXNZka3KLEpouzxD3fhw Oo emota dla mnie:D:D:D MSU a ten przepis na karkówkę w cieście to bardzo bardzo tajny czy taki trochę tajny a trochę do podzielenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.11.2012 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 dzięki za info. właśnie przeglądam sprzęty w necie i zapisuję, jak coś mi się spodoba. To mozesz zapisac " Samsung taki i taki, MSU zadowolona, piecze jak szalona" a,że przez szybkę mam jeść ??? http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQr7AcnKaj9ecvEIkXQByZidjsqjVJNhT4dvuwXNZka3KLEpouzxD3fhwhttp://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQr7AcnKaj9ecvEIkXQByZidjsqjVJNhT4dvuwXNZka3KLEpouzxD3fhwhttp://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQr7AcnKaj9ecvEIkXQByZidjsqjVJNhT4dvuwXNZka3KLEpouzxD3fhw Nie, no nie bede taka Ja Ci go wyjmę, z letka ostudze i nawet łyzeczke dam Ooooo, szarlotka!!!! Z checią spróbuję Nawet nie wiesz jak się cieszę się, że już się zadomowiliście:) To mamy to samo, ja tez sie ciesze Zobacz MSU jak wszyscy się od razu na szarlotkę zlecieli:) Łącznie ze mną Wczoraj straaaasznie za mną szarlotka chodziła Cześć Pani:) Nie ma co pić, to ino ostało sie jeść Jakby nie było, dziewczyny deklaruję, ze kazdej, ktora bedzie chciała odwiedzic w realu, szarlotke upiekem MSU a ten przepis na karkówkę w cieście to bardzo bardzo tajny czy taki trochę tajny a trochę do podzielenia?? Ty wiesz, ze ja mietka jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 14.11.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 To mozesz zapisac " Samsung taki i taki, MSU zadowolona, piecze jak szalona" oki, może i mi się te szaleństwo pieczenia kiedyś udzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.11.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 jak taka mietka jestes to podrzuc te troche tajne przepisy a jak szarlotka bedzie dobra to i ten na szarlotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.11.2012 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 (edytowane) Marta: Karkowa pieczona w ciescie, zreszta moja popisowa Sa dwa sposoby marynowania - nacieranie solą peklową ( ale ja nigdy nie wiem czy nie przesadze i jakos ta sol mi sie zle kojarzy) - łatwiejszy z marynata staropolska i ten preferuję Spory kawał karkowki bez kosci masujemy długo marynata staropolska, (2 opakowania rozrobione z olejem). Po czym bardzo delikatnie opruszamy pieprzem, skraplamy sokiem z cytryny, zawijamy w folie i wstawiamy do lodowki na 24h. Po uplywie tego czasu wyjmujemy mięcho i obkladamy je: - ziarnami jałowca, - liśćmi laurowymi - plasterkami czosnku (ilosc wg uznania i wielkosci pieczeni, mi schodzi 4 ząbki) - dodatkowo lekko opruszamy szczyptą cukru, soli, pieprzu - mozna posypac tez ziolami prowansalskimi lub bazylii jak ktos lubi. Ciasto: Ugniatamy z maki, jajka, wody i szczypty soli. Jak ugnieciemy ciasto, rozwalkowujemy i zawijamy mieso w to ciasto. Naczynie zaroodporne smarujemy tluszczem i wsadzamy do niego nasze miesko w ciescie ( tak zeby laczenie ciasta bylo pod spodem). Wstawiamy do piekarnika na ok 1h -1,20h ( w zaleznosci od wielkosci pieczeni) i pieczemy w temp. 200 stopni. Zeby ukroic miecho, trzeba wyjac je ze skorupy, ktora sie zrobi z zapieczonego ciasta zwłaszcza na wierzchu, (dół bedzie mieciutki). Pomimo, ze daniem jest mieso, to moi znajomi nigdy mi nie pozwalaja wyrzucic tego ciasta i zawsze sobie ten miękki spod tez podskubują Edytowane 14 Listopada 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.11.2012 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Szarlotka http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2008/01/szarlotka-z-budyniem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.11.2012 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 (edytowane) Pstragi w migdałach Pstrag patroszony z głowa- staramy sie usunac kregosłup tak by nie uszkodzic ryby Marynujemy go marynata do ryb, solą i mocno skraplamy cokiem z cytryny. W zamknietym naczyniu wstawiamy na noc do lodowki Po uplywie tego czasu, pstraga obtaczamy w jajku a potem w platkach migdałowych, a potem bardzo delikatnie z obu stron podsmazamy na patelni, aletylko na tyle, byleby sie platki migdałow przyczepily i zezłociły. Do takich pstragów wsadzamy do srodka łyzke masła utartego z wycisnietym przez wyciskarke czosnkiem i bazylią Zawijamy pstragi w folie aluminiowa ( kazdego z osobna i tak zeby miał luz w tej folii) i pieczemy w piekarniku Edytowane 14 Listopada 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.11.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 MSU dzieki a w tym ciescie do karkowki to jakies konkretne proporcje musza byc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.11.2012 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Daję jedno całe jajko i szczypte soli. A makę z woda na oko, w zaleznosci jak duzo mam tego ciasta zrobic, a to z kolei zalezy od wielkosci miesaTo ma byc takie ciasto, zeby dało sie walkowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.11.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 MSu, weź się zlituj, bo ślinię się na klawiaturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.11.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Daję jedno całe jajko i szczypte soli. A makę z woda na oko, w zaleznosci jak duzo mam tego ciasta zrobic, a to z kolei zalezy od wielkosci miesa To ma byc takie ciasto, zeby dało sie walkowac O takie własnie precyzyjne przepisy lubię Ale i tak dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.11.2012 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Aga- wez Ty idz cos zjedz Luka - bo to mięcho jest wazne, a nie ciasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.11.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Ja dziś tylko na jogurcie, więc aż mi przykro;) Wczoraj na sucho uczyłam się swojej indukcji, bo strasznie się jej boję, jak u Was z tym ustrojstwem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.11.2012 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Ja dziś tylko na jogurcie, więc aż mi przykro;) Wczoraj na sucho uczyłam się swojej indukcji, bo strasznie się jej boję, jak u Was z tym ustrojstwem??? Czesc Ardea, chyba nie przezyłabym na jogurcie, jakos po dwoch dniach bym padła Co do indukcji to w sumie korzystałam do tej pory tylko z dwoch pol, boostera jeszcze nie miałam okazji ( w sumie nie wiem po co mi on), fajna jest fukcja timera, zwlaszcza do gotowania jajek . Glownie gotuje na 6-tym poziomie. Aga wlasnie, a ta nasza indukcja ma jeszcze jakies funkcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.11.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Ja dziś tylko na jogurcie, więc aż mi przykro;) Wczoraj na sucho uczyłam się swojej indukcji, bo strasznie się jej boję, jak u Was z tym ustrojstwem??? Jako bardziej doświadczona użytkowniczka;) powiem tak: nigdy więcej gazu!!!! Nawet moja druga połowa, zatwardziały zwolennik gazu, który powiedział, że na indukcji nic nie bedzie gotował, jest zaskoczony, zadowolony i pichci aż miło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.