Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Musi Sie Udac - komentarze


Recommended Posts

a to ta z moichwypiekow czy masz jakis swoj tajny przepis??

Z Interneta przepis, pierwszy jaki nam sie spodobał

, tajne przepisy mam dwa na "karkowke pieczona w ciescie" i "pstraga w migdałach"

 

pysznie wygląda szarlotka w nowym piekarniku.

pozwól, że też się poczęstuję.:razz:

Smacznego:)

 

możesz mi przypomnieć, jaki model piekarnika w końcu wybrałaś? coś mi się kojarzy z samsungiem?

 

 

Samsung BQ1D4T081 i jestem bardzo zadowolona jak do tej pory :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

 

 

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQr7AcnKaj9ecvEIkXQByZidjsqjVJNhT4dvuwXNZka3KLEpouzxD3fhwhttp://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQr7AcnKaj9ecvEIkXQByZidjsqjVJNhT4dvuwXNZka3KLEpouzxD3fhwhttp://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQr7AcnKaj9ecvEIkXQByZidjsqjVJNhT4dvuwXNZka3KLEpouzxD3fhw

 

Oo emota dla mnie:D:D:D

 

MSU a ten przepis na karkówkę w cieście to bardzo bardzo tajny czy taki trochę tajny a trochę do podzielenia??

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dzięki za info.

właśnie przeglądam sprzęty w necie i zapisuję, jak coś mi się spodoba.

To mozesz zapisac " Samsung taki i taki, MSU zadowolona, piecze jak szalona"

 

a,że przez szybkę mam jeść ???

 

 

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQr7AcnKaj9ecvEIkXQByZidjsqjVJNhT4dvuwXNZka3KLEpouzxD3fhwhttp://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQr7AcnKaj9ecvEIkXQByZidjsqjVJNhT4dvuwXNZka3KLEpouzxD3fhwhttp://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQr7AcnKaj9ecvEIkXQByZidjsqjVJNhT4dvuwXNZka3KLEpouzxD3fhw

 

Nie, no nie bede taka

Ja Ci go wyjmę, z letka ostudze i nawet łyzeczke dam :)

 

Ooooo, szarlotka!!!! Z checią spróbuję:yes:

Nawet nie wiesz jak się cieszę się, że już się zadomowiliście:)

To mamy to samo, ja tez sie ciesze :lol:

 

Zobacz MSU jak wszyscy się od razu na szarlotkę zlecieli:):) Łącznie ze mną;) Wczoraj straaaasznie za mną szarlotka chodziła

 

Cześć Pani:)

Nie ma co pić, to ino ostało sie jeść :)

 

Jakby nie było, dziewczyny deklaruję, ze kazdej, ktora bedzie chciała odwiedzic w realu, szarlotke upiekem

 

 

MSU a ten przepis na karkówkę w cieście to bardzo bardzo tajny czy taki trochę tajny a trochę do podzielenia??

Ty wiesz, ze ja mietka jestem ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Marta:

 

Karkowa pieczona w ciescie, zreszta moja popisowa

 

 

Sa dwa sposoby marynowania

- nacieranie solą peklową ( ale ja nigdy nie wiem czy nie przesadze i jakos ta sol mi sie zle kojarzy)

- łatwiejszy z marynata staropolska i ten preferuję ;) Spory kawał karkowki bez kosci masujemy długo marynata staropolska, (2 opakowania rozrobione z olejem).

Po czym bardzo delikatnie opruszamy pieprzem, skraplamy sokiem z cytryny, zawijamy w folie i wstawiamy do lodowki na 24h.

 

Po uplywie tego czasu wyjmujemy mięcho i obkladamy je:

- ziarnami jałowca,

- liśćmi laurowymi

- plasterkami czosnku (ilosc wg uznania i wielkosci pieczeni, mi schodzi 4 ząbki)

- dodatkowo lekko opruszamy szczyptą cukru, soli, pieprzu

- mozna posypac tez ziolami prowansalskimi lub bazylii jak ktos lubi.

 

Ciasto: Ugniatamy z maki, jajka, wody i szczypty soli. Jak ugnieciemy ciasto, rozwalkowujemy i zawijamy mieso w to ciasto.

 

Naczynie zaroodporne smarujemy tluszczem i wsadzamy do niego nasze miesko w ciescie ( tak zeby laczenie ciasta bylo pod spodem).

Wstawiamy do piekarnika na ok 1h -1,20h ( w zaleznosci od wielkosci pieczeni) i pieczemy w temp. 200 stopni.

 

Zeby ukroic miecho, trzeba wyjac je ze skorupy, ktora sie zrobi z zapieczonego ciasta zwłaszcza na wierzchu, (dół bedzie mieciutki).

Pomimo, ze daniem jest mieso, to moi znajomi nigdy mi nie pozwalaja wyrzucic tego ciasta i zawsze sobie ten miękki spod tez podskubują

Edytowane przez MusiSieUdac
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pstragi w migdałach

 

 

Pstrag patroszony z głowa- staramy sie usunac kregosłup tak by nie uszkodzic ryby

 

Marynujemy go marynata do ryb, solą i mocno skraplamy cokiem z cytryny. W zamknietym naczyniu wstawiamy na noc do lodowki

 

Po uplywie tego czasu, pstraga obtaczamy w jajku a potem w platkach migdałowych, a potem bardzo delikatnie z obu stron podsmazamy na patelni, ale

tylko na tyle, byleby sie platki migdałow przyczepily i zezłociły.

 

Do takich pstragów wsadzamy do srodka łyzke masła utartego z wycisnietym przez wyciskarke czosnkiem i bazylią

 

Zawijamy pstragi w folie aluminiowa ( kazdego z osobna i tak zeby miał luz w tej folii) i pieczemy w piekarniku

Edytowane przez MusiSieUdac
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja dziś tylko na jogurcie, więc aż mi przykro;) Wczoraj na sucho uczyłam się swojej indukcji, bo strasznie się jej boję, jak u Was z tym ustrojstwem???

 

Czesc Ardea, chyba nie przezyłabym na jogurcie, jakos po dwoch dniach bym padła

 

Co do indukcji to w sumie korzystałam do tej pory tylko z dwoch pol, boostera jeszcze nie miałam okazji ( w sumie nie wiem po co mi on), fajna jest fukcja timera, zwlaszcza do gotowania jajek ;). Glownie gotuje na 6-tym poziomie. Aga wlasnie, a ta nasza indukcja ma jeszcze jakies funkcje?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja dziś tylko na jogurcie, więc aż mi przykro;) Wczoraj na sucho uczyłam się swojej indukcji, bo strasznie się jej boję, jak u Was z tym ustrojstwem???

 

Jako bardziej doświadczona użytkowniczka;) powiem tak: nigdy więcej gazu!!!! Nawet moja druga połowa, zatwardziały zwolennik gazu, który powiedział, że na indukcji nic nie bedzie gotował, jest zaskoczony, zadowolony i pichci aż miło:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...