agalind 14.11.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Czesc Ardea, chyba nie przezyłabym na jogurcie, jakos po dwoch dniach bym padła Co do indukcji to w sumie korzystałam do tej pory tylko z dwoch pol, boostera jeszcze nie miałam okazji ( w sumie nie wiem po co mi on), fajna jest fukcja timera, zwlaszcza do gotowania jajek . Glownie gotuje na 6-tym poziomie. Aga wlasnie, a ta nasza indukcja ma jeszcze jakies funkcje? Jak z boostera nie korzystałaś?? A jak makaron chcesz robić, to przeciez na boosterze to migiem masz wode zagotowaną Ja tez w wiekszosci na 6 poziomie. Podoba mi sie funkcja podtrzymywwania temp. (to cos pomiedzy 0 i 1). Niby jz wylaczone, ale nie stygnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.11.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Mało techniczna jestem, a gotować uwielbiam, relaksuje mnie, ale indukcji się boję. Cześć MSU:) Witam Wszystkich:) Wpadłam i nawet się nie przywitałam, tylko z indukcją wyskoczyłam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.11.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Jako bardziej doświadczona użytkowniczka;) powiem tak: nigdy więcej gazu!!!! Nawet moja druga połowa, zatwardziały zwolennik gazu, który powiedział, że na indukcji nic nie bedzie gotował, jest zaskoczony, zadowolony i pichci aż miło:) Dużo takich opinii czytałam, i pokazywałam ślubnemu -na co on - pokaż mi jednego szanującego się szefa kuchni, który nie gotuje na gazie, na co ja - pokażę, jak będę miała indukcje i sie skończyła rozmowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.11.2012 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 - pokaż mi jednego szanującego się szefa kuchni, który nie gotuje na gazie, na co ja - pokażę, jak będę miała indukcje Celna riposta Aga, a jak jest na "0" to tez grzeje?- bo mi sie wydawało, ze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.11.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 no co miałam powiedzieć, że się nie szanuję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.11.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Celna riposta Aga, a jak jest na "0" to tez grzeje?- bo mi sie wydawało, ze nie Na 0 nie grzeje i po chwili sie wylacza cala plyta. To tak na wypadek gdybys amnezje miała;) To potrzymanie temp to jest "u" miedzy 0 i 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.11.2012 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Na 0 nie grzeje i po chwili sie wylacza cala plyta. To tak na wypadek gdybys amnezje miała;) Podoba mi sie funkcja podtrzymywwania temp. (to cos pomiedzy 0 i 1) To jak wlaczasz podgrzewanie, bo sie zakrecilam, a nie podejrzewasz mnie chyba o przeczytanie instrukcji od deski do deski;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.11.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Włączasz pole i grzejesz np. na 6. Gdy sie juz ugotuje zmniejszasz po kolei: 6-5-4-3-2-1-u-0. Przed 0 masz jeszcze takie jakby małe u. To jest wlasnie podtrzymywanie grzania. Zaraz po uruchomieniu pola tego nie ma, dopiero jak sei nagrzeje. Jesuu, nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć Fotę Ci strzelę jak chcesz;) MSU, ja też nie przeczytałam instrukcji, za to mój maż i owszem. Od niego wiem o tej funkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.11.2012 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Włączasz pole i grzejesz np. na 6. Gdy sie juz ugotuje zmniejszasz po kolei: 6-5-4-3-2-1-u-0. Przed 0 masz jeszcze takie jakby małe u. To jest wlasnie podtrzymywanie grzania. Zaraz po uruchomieniu pola tego nie ma, dopiero jak sei nagrzeje. Jesuu, nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć Fotę Ci strzelę jak chcesz;) MSU, ja też nie przeczytałam instrukcji, za to mój maż i owszem. Od niego wiem o tej funkcji Eee no to juz wiem o co Ci chodzi, trzeba bylo tak od razu Dzisiaj wracam do domu i sprawdzam, jak to blondynka sie uczy całe zycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 14.11.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Ja uwielbiam na mojej indukcji gotować.. fakt że mam wielką kobyłę.. ale jest cudna i nigdy więcej gazu.. na 11 stopni mocy plus P (chyba max) i bóoster to zazwyczaj się gotuje na 6-8 czasem na 10.. uwielbiam gotować z timerem mleko.. ustawiam na 6 docelowo, potem na 4 minuty na 10 i po 4 minutach wskakuje na 6, wsypuje kaszę manną i zmieniam na 4-5.. i mleko dla młodego gotowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.11.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Dużo takich opinii czytałam, i pokazywałam ślubnemu -na co on - pokaż mi jednego szanującego się szefa kuchni, który nie gotuje na gazie, na co ja - pokażę, jak będę miała indukcje i sie skończyła rozmowa Ciocia cięta riposta:lol2: Włączasz pole i grzejesz np. na 6. Gdy sie juz ugotuje zmniejszasz po kolei: 6-5-4-3-2-1-u-0. Przed 0 masz jeszcze takie jakby małe u. To jest wlasnie podtrzymywanie grzania. Zaraz po uruchomieniu pola tego nie ma, dopiero jak sei nagrzeje. Jesuu, nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć Fotę Ci strzelę jak chcesz;) MSU, ja też nie przeczytałam instrukcji, za to mój maż i owszem. Od niego wiem o tej funkcji Wychodzi mi na to, że musze kupić po prostu taka indukcję jak Wy - bo ja instrukcji pewnie nie tknę:) Ja uwielbiam na mojej indukcji gotować.. fakt że mam wielką kobyłę.. ale jest cudna i nigdy więcej gazu.. na 11 stopni mocy plus P (chyba max) i bóoster to zazwyczaj się gotuje na 6-8 czasem na 10.. uwielbiam gotować z timerem mleko.. ustawiam na 6 docelowo, potem na 4 minuty na 10 i po 4 minutach wskakuje na 6, wsypuje kaszę manną i zmieniam na 4-5.. i mleko dla młodego gotowe Brzmi jak magia:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.11.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Kamila -lubię kobyły, pokażesz swoją? chyba ,że kosztowała ponad 3 tysie, to nie pokazuj bo zdechnę z zazdrości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 14.11.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Malka no niestety kosztowała 3300, ale dostałam do niej komplet garnków za 1zł i zmywarkę za 1zł Mastercook I4DE95ZS sorrki za jakość zdjęcia, ale z telefonu i światło sztuczne.. w każdym razie kafelki na ścianie to 30x60 więc można porównać jaka wielka.. aaa i nie umyta po dzisiejszym gotowaniu.. no i oczywiście nie ma jeszcze blatu docelowego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.11.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 To Ty ją przećwicz jeszcze trochę, bo ja coś do firmy na M nie mam zaufania...a za tę cenę z garami i zmywarka to sie pokusić mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 14.11.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Malka w zasadzie testuje ją od powiedzmy 3.11 póki co nie mogę nic złego powiedzieć.. ale to krótki czas, poza tym mam jeszcze piekarnik z tej firmy, zmywarkę właśnie i jeszcze mikrofalę będę miała w gratisie do piekarnika:) w kuchni okap mam tylko innej firmy.. a dlaczego nie masz zaufania? możesz napisać na priv jeśli nie chcesz publicznie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.11.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 a co tam nie publicznie- piekarnik wytrzymał rok -zdechł, jakieś grzałki poszły,wymienili w ramach gwarancji (tydzień póżniej kończyła się). po następnym roku poszedł nadmuch od termoobiegu....naprawa kilka stów. A potem posypały się palniki - tylko w jednym iskrownik działa..... Jedno urządzenie,a kłopotów z nim .....może to jakieś felerne egzemplarze były... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 14.11.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Cześć Baby, widzę, że gotujemy, pieczemy i się indukujemy? A ja tu jeszcze o budowie: MSU - gratulacje! Jak się mieszka? I co to znaczy, że wybieranie płytek, paneli, farb i innych dupereli nie jest fajne? Ja jeszcze mam to przecież przed sobą (i za sobą trochę też) i to musi być fajne. Bo to znaczy, że wyszłam z błota i gliny, że ma się ku końcowi, że mogę oglądać inspiracje i dostawać kociokwiku od rozterek estetycznych. Ja już chcę. Więc będę udawała, że nie czytałam tego co czytałam.... A co do ocieplania i wkurwu. Postaram się podzielić robotę: ktoś będzie ocieplał, gładził i siatkował a moim działem będzie tylko wkruw. Może być? Dobra w tym jestem A domek jeszcze będzie obfotografowany? Kuchnię chciałabym zobaczyć, tę co cierpliwy pan robił. Ten pan to stolarz? Skąd brałaś namiary? Nie musisz się spieszyć z odpowiedzią. Mam tak pewnie z rok do tego momentu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 14.11.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 MSU, nie masz czasem czegos do wybudowania? moze jakis garazyk?, moze szopka? no kurde kompostownik chociaz....pliiizzzz rozmow o indukcji "nie zniese" tymbardziej ze to u nas temat delikatny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 14.11.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Malka dobrze, że piszesz.. w takim razie przedłuże sobie gwarancję producenta na 5 latek za 150zł.. pozyjemy zobaczymy jak to będzie u mnie:) Tomasz nie marudź indukcja to cud miód i orzeszki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 14.11.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Tomasz ma rację, MSU buduj choćby ul, albo drewutnię, bo tęsknimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts