Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Musi Sie Udac - komentarze

Recommended Posts

Czesc Ardea, chyba nie przezyłabym na jogurcie, jakos po dwoch dniach bym padła

Co do indukcji to w sumie korzystałam do tej pory tylko z dwoch pol, boostera jeszcze nie miałam okazji ( w sumie nie wiem po co mi on), fajna jest fukcja timera, zwlaszcza do gotowania jajek ;). Glownie gotuje na 6-tym poziomie. Aga wlasnie, a ta nasza indukcja ma jeszcze jakies funkcje?

Jak z boostera nie korzystałaś?? A jak makaron chcesz robić, to przeciez na boosterze to migiem masz wode zagotowaną;) Ja tez w wiekszosci na 6 poziomie. Podoba mi sie funkcja podtrzymywwania temp. (to cos pomiedzy 0 i 1). Niby jz wylaczone, ale nie stygnie:D

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jako bardziej doświadczona użytkowniczka;) powiem tak: nigdy więcej gazu!!!! Nawet moja druga połowa, zatwardziały zwolennik gazu, który powiedział, że na indukcji nic nie bedzie gotował, jest zaskoczony, zadowolony i pichci aż miło:)

Dużo takich opinii czytałam, i pokazywałam ślubnemu -na co on

- pokaż mi jednego szanującego się szefa kuchni, który nie gotuje na gazie,

na co ja

- pokażę, jak będę miała indukcje :)

i sie skończyła rozmowa :lol2:

Na 0 nie grzeje i po chwili sie wylacza cala plyta. To tak na wypadek gdybys amnezje miała;)

Podoba mi sie funkcja podtrzymywwania temp. (to cos pomiedzy 0 i 1)

To jak wlaczasz podgrzewanie, bo sie zakrecilam, a nie podejrzewasz mnie chyba o przeczytanie instrukcji od deski do deski;)

Włączasz pole i grzejesz np. na 6. Gdy sie juz ugotuje zmniejszasz po kolei: 6-5-4-3-2-1-u-0.

Przed 0 masz jeszcze takie jakby małe u. To jest wlasnie podtrzymywanie grzania. Zaraz po uruchomieniu pola tego nie ma, dopiero jak sei nagrzeje.

Jesuu, nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć:eek: Fotę Ci strzelę jak chcesz;)

MSU, ja też nie przeczytałam instrukcji, za to mój maż i owszem. Od niego wiem o tej funkcji :oops:

Włączasz pole i grzejesz np. na 6. Gdy sie juz ugotuje zmniejszasz po kolei: 6-5-4-3-2-1-u-0.

Przed 0 masz jeszcze takie jakby małe u. To jest wlasnie podtrzymywanie grzania. Zaraz po uruchomieniu pola tego nie ma, dopiero jak sei nagrzeje.

MSU, ja też nie przeczytałam instrukcji, za to mój maż i owszem. Od niego wiem o tej funkcji :oops:

Eee no to juz wiem o co Ci chodzi, trzeba bylo tak od razu :lol:

Dzisiaj wracam do domu i sprawdzam, jak to blondynka sie uczy całe zycie ;)

Ja uwielbiam na mojej indukcji gotować.. fakt że mam wielką kobyłę.. ale jest cudna i nigdy więcej gazu.. na 11 stopni mocy plus P (chyba max) i bóoster to zazwyczaj się gotuje na 6-8 czasem na 10.. uwielbiam gotować z timerem mleko.. ustawiam na 6 docelowo, potem na 4 minuty na 10 i po 4 minutach wskakuje na 6, wsypuje kaszę manną i zmieniam na 4-5.. i mleko dla młodego gotowe:)

Dużo takich opinii czytałam, i pokazywałam ślubnemu -na co on

- pokaż mi jednego szanującego się szefa kuchni, który nie gotuje na gazie,

na co ja

- pokażę, jak będę miała indukcje :)

i sie skończyła rozmowa :lol2:

Ciocia cięta riposta:lol2:

Wychodzi mi na to, że musze kupić po prostu taka indukcję jak Wy - bo ja instrukcji pewnie nie tknę:):)

Ja uwielbiam na mojej indukcji gotować.. fakt że mam wielką kobyłę.. ale jest cudna i nigdy więcej gazu.. na 11 stopni mocy plus P (chyba max) i bóoster to zazwyczaj się gotuje na 6-8 czasem na 10.. uwielbiam gotować z timerem mleko.. ustawiam na 6 docelowo, potem na 4 minuty na 10 i po 4 minutach wskakuje na 6, wsypuje kaszę manną i zmieniam na 4-5.. i mleko dla młodego gotowe:)

Brzmi jak magia:D

Malka no niestety kosztowała 3300, ale dostałam do niej komplet garnków za 1zł i zmywarkę za 1zł:)

Mastercook I4DE95ZS

DSC04205.JPG

sorrki za jakość zdjęcia, ale z telefonu i światło sztuczne.. w każdym razie kafelki na ścianie to 30x60 więc można porównać jaka wielka..

aaa i nie umyta po dzisiejszym gotowaniu.. no i oczywiście nie ma jeszcze blatu docelowego:)

Malka w zasadzie testuje ją od powiedzmy 3.11 póki co nie mogę nic złego powiedzieć.. ale to krótki czas, poza tym mam jeszcze piekarnik z tej firmy, zmywarkę właśnie i jeszcze mikrofalę będę miała w gratisie do piekarnika:) w kuchni okap mam tylko innej firmy.. a dlaczego nie masz zaufania? możesz napisać na priv jeśli nie chcesz publicznie..

a co tam nie publicznie- piekarnik wytrzymał rok -zdechł, jakieś grzałki poszły,wymienili w ramach gwarancji (tydzień póżniej kończyła się). po następnym roku poszedł nadmuch od termoobiegu....naprawa kilka stów. A potem posypały się palniki - tylko w jednym iskrownik działa.....

Jedno urządzenie,a kłopotów z nim .....może to jakieś felerne egzemplarze były...

Cześć Baby, widzę, że gotujemy, pieczemy i się indukujemy?

A ja tu jeszcze o budowie: MSU - gratulacje! Jak się mieszka? :)

I co to znaczy, że wybieranie płytek, paneli, farb i innych dupereli nie jest fajne? Ja jeszcze mam to przecież przed sobą (i za sobą trochę też) i to musi być fajne. Bo to znaczy, że wyszłam z błota i gliny, że ma się ku końcowi, że mogę oglądać inspiracje i dostawać kociokwiku od rozterek estetycznych. Ja już chcę. Więc będę udawała, że nie czytałam tego co czytałam.... :p

A co do ocieplania i wkurwu. Postaram się podzielić robotę: ktoś będzie ocieplał, gładził i siatkował a moim działem będzie tylko wkruw. Może być? Dobra w tym jestem :rolleyes:

A domek jeszcze będzie obfotografowany? Kuchnię chciałabym zobaczyć, tę co cierpliwy pan robił. Ten pan to stolarz? Skąd brałaś namiary? Nie musisz się spieszyć z odpowiedzią. Mam tak pewnie z rok do tego momentu...