Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Musi Sie Udac - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tam natychmiast walnęłabym się do tej wanny. I jak najbardziej - jest pastelowo. Czuję tam zapach śmietany i pistacji. Wyobrażam sobie jak super musi wyglądać z pianą w kąpieli... Mniam. Jak ciastko.

A co to znaczy, że Młody nie zgadza się na psa? Dzieci zawsze błagają o psa. Może Wy pobłagajcie trochę Młodego w tej kwestii? Gwarantuję Ci, że spałabyś o wiele lepiej. To znaczy, też byś nie spała, bo pies darłby mordę czasami w nocy. Ale przynajmniej byś wiedziała, że ktoś czuwa za Ciebie a Ty masz wolne w przerwach między darciem mordy (przez psa, nie przez Ciebie ofkors).

A, i dzięki Waszym dyskusjom dzisiaj odkryłam, że w mojej indukcji (też Amica) jest ta fajna funkcja podgrzewania. Używam tej płyty od 7 miesięcy i nie miałam pojęcia, że to tam jest :o Dzięęęęki!

Bo Ty mnie jeszcze w akcji nie widziałaś ;)

To pozwól w takim razie, ze ja z Toba w akcje nie bede wchodzić, bo mogłaby się Ziemia zatrząść ;)

Muszę sobie wytatuować chyba;)

Nie szpeć ciała - w razie czego przypomnę Ci :)

... normalnie, gdyby nie ten "Misiek", to bym się zastanawiam, czy Ty aby moja żona nie jesteś :)

J.

Chyba mialybysmy wspolny temat ;)

Co Wy w tych domach słyszycie.. u nas jest cicho jak makiem zasiał.. czasem tylko piekarnik do mnie dzwoni albo indukcja:) a tak poza tym żadnych szelestów i nic z tych innych rzeczy..

aaa łazieneczka super jak z hotelu.. ręczniczki poukładane.. lajcik:)

Kamka, wiesz co ja to ja chyba przeczulona jestem

Reczniki ulozylam do zdjecia;)

bardzo ładna łazieneczka. ja tam nie wiem co to trendy i nigdy nie nadążałam za modą. ważne jest to co się podoba i w czym się dobrze czujemy.

jeśli leżąc w wannie relaksujesz się i z przyjemnością patrzysz na lawendę, miętę i co tam jeszcze widzisz - to chyba o to chodzi.:yes:

Dziekuje :) A kąpiel, tak uwielbiam moczenie w wannie :)

u mnie lodowka strzela i skrzypi tak maja no frosty wiec moze u was to tez lodowka :D

Marcia -stawiam na pompe w piecu, ktora co jakis czas sie załacza. A ze u nas w domu minimalizm i drucini, ( brak mebli) to echo sie niesie

U nas głównie potwory różne po dachu nocą biegają, czasami tocząc między sobą krwawe bitwy :)

J.

Masakra, porobiles zasieki z czosnku?

Tego boję się najbardziej - jak blokers poradzi sobie w owej rzeczywistości;) m.in. dlatego nie mogłabym mieć sypialni na dole...

MSU - uwielbiasz swoją łazienkę i świetnie się w niej czujesz, jak czytam w jaki sposób nazywasz kolory(miętowy, oberżyna...) to czuć, że ją lubisz:) I niestety bardzo się mylisz ;) ona jest trendy;) elegancja i prostota zawsze są :) Jest przemyślana, ale nic na siłę, dobrze rozplanowana, ale nie na efekt (oj, jak na to wpadłaś) Bardzo mi się podoba i pasuje do całej reszty domu:)

Lubię wnętrza, które robi się dla siebie, nie dla efektu łał,

Ardea, Ty tak ładnie zawsze napiszesz, wrecz balsam i miód na moje serce :) Dziekuję, naprawde dziekuje :)

Miałam napisać coś oryginalnego, ale wszystkie poprzednie wpisy zawierają moją myśl.

Budujemy dla siebie a nie dla publiki na FM. Łazienka jest super. Jesteś bardzo pomysłowa (szafeczka) i wymyślasz bardzo eleganckie wnętrza.

Życzyć Ci tylko trzeba przyzwyczajenia się do domu i jego odgłosów.

Ciebie budzą odgłosy w domu, a nasz pies zaczyna szczekać (ujadać!!!!) w momencie gdy w domu gasną wszystkie światła, potrafi tak godzinę, chyba że wyjrzę przez okno i nakrzyczę na niego.

A lodówka piszczy, strzela, itp itd. Ale w obecnym lokum mamy na jednym poziomie wszystkie pomieszczenia. Liczę, że w nowym domu (jak w końcu załatwię prąd i uda się mi go wykończyć) nie będę słyszała przynajmniej lodówki :D.

Zycze Ci by lodowka byla cichutka w takim razie :) A prąd niebawem się załatwi - zobaczysz.

Ja wychowana w domu z psami,kotami, krolikami, a kiedys i nawet krowa była ;) Wiec na ujadanie psa wrecz nie reaguje:)

trzeba sobie sprawić kota. u mnie, jak coś w nocy hałasuje, to zawsze zwalamy na naszą Kitkę.;)

Niestety co do kotów - nie umiem się przełamać, by je polubić :oops:

Ja tam natychmiast walnęłabym się do tej wanny. I jak najbardziej - jest pastelowo. Czuję tam zapach śmietany i pistacji. Wyobrażam sobie jak super musi wyglądać z pianą w kąpieli... Mniam. Jak ciastko.

A co to znaczy, że Młody nie zgadza się na psa? Dzieci zawsze błagają o psa. Może Wy pobłagajcie trochę Młodego w tej kwestii? Gwarantuję Ci, że spałabyś o wiele lepiej. To znaczy, też byś nie spała, bo pies darłby mordę czasami w nocy. Ale przynajmniej byś wiedziała, że ktoś czuwa za Ciebie a Ty masz wolne w przerwach między darciem mordy (przez psa, nie przez Ciebie ofkors).

A, i dzięki Waszym dyskusjom dzisiaj odkryłam, że w mojej indukcji (też Amica) jest ta fajna funkcja podgrzewania. Używam tej płyty od 7 miesięcy i nie miałam pojęcia, że to tam jest :o Dzięęęęki!

Jaguś, może dlatego, ze Mlody u moich rodzicow ma kontakt ze zwierzetami i to mu wystarczy, ale tez troche psy go przerazaja - po prostu boi sie. Ale chyba pies bedzie :)

Dokładnie tak. Łazienka jest naprawdę piękna!

Neluś, kochanie i Ty znalazłaś chwilę, żeby tutaj przyjść, wiesz jaką mi niespodziankę sprawiłaś:hug:

Cieszę się, ze jesteś :):)

W ogóle cieszę się, że Wy WSZYSCY jesteście.

PS. złamałam sie dzis i z Mlodym zaczelam układać kostke brukowa na schodach, niezle nam poszła współpraca :lol:

Edytowane przez MusiSieUdac

Masakra, porobiles zasieki z czosnku?

Jaaa???? Nieee, mi te odgłosy nie przeszkadzają :lol:

A co do odgłosów jeszcze, zapomniałbym - do tych odgłosów z dachu u mnie trzeba jeszcze dodać trzy szynszyle mieszkające na dole, aktywne nocą i potrafiące produkować taki hałas, że wszelkie lodówki NoFrost i tym podobne nie mają nawet szans się z tła wybić. Wystarczy, że jeden zacznie żreć półkę, na której siedzi, a dwa pozostałe się pobiją o dostęp do michy i już jest wesoło :)

J.

Jaaa???? Nieee, mi te odgłosy nie przeszkadzają :lol:

A co do odgłosów jeszcze, zapomniałbym - do tych odgłosów z dachu u mnie trzeba jeszcze dodać trzy szynszyle mieszkające na dole, aktywne nocą i potrafiące produkować taki hałas, że wszelkie lodówki NoFrost i tym podobne nie mają nawet szans się z tła wybić. Wystarczy, że jeden zacznie żreć półkę, na której siedzi, a dwa pozostałe się pobiją o dostęp do michy i już jest wesoło :)

J.

No comments, padłam ze śmiechu :lol2:

Odgłosy z dachu.....hymmmmm

Zamknijcie oczy...(cholera trudno będzie czytać), więc wyobraźcie sobie...leżycie w łóżku (każde z osobna -bez takich mi tu ;)), jest noc,przez połaciówkę uśmiecha się do Was księżyc w pełni...oczy się Wam zamykają ...jesteście na tej cieniutkiej granicy jawy i snu...i nagle

BUM.....niesie się metalicznym echem

BUM, BUM BUMBUMBUMBUMBUMUMBUMBUMBU

bumbumbumbumbumbumbumbumbumbu

oto uroki posiadania blachy na dachu i pięknego ponad stuletniego dęba , którego korona rozpościera się nad domem :)

To teraz wyobraź sobie, że ja te odgłosy przerabiałam każdej nocy jak robiłam coś na budowie ( z przyczyn logistycznych mogłam tylko nocą).

Za każdym razem jak ptaszory zaczęły żołędziowe bombardowanie , serce podchodziło mi do gardła.

Jak ja tam będę mieszkać ? chyba tylko zimą i wiosną - wtedy drzewa nie owocują :lol2:

A dlaczego Ty w ogóle jeszcze nie spisz ;)

a bo mi się nie chce spać, o tej porze to ja zazwyczaj się dopiero rozkręcam ;)

Wpadam z rewizyta:bye:

MSU - lazienka piekna...mi sie kolor tez podoba...Ty masz pistacje - ja bede miala czekolade w lazience...czlowiek bedzie wiecznie glodny chodzil;)

Jezeli chodzi o odglosy....spraw sobie chomika...bedzie tak chalasowal, ze wszystkie inne odglosy zagluszy :D:D:D

Ja przez ponad 2 lata nie spalam przez nicponia:rolleyes: Cale szczescie, ze dzieci juz drugiego nie chcialy, jak Harry sie wybral nia wieczne polany...

Maja

Wpadam z rewizyta:bye:

MSU - lazienka piekna...mi sie kolor tez podoba...Ty masz pistacje - ja bede miala czekolade w lazience...czlowiek bedzie wiecznie glodny chodzil;)

Jezeli chodzi o odglosy....spraw sobie chomika...bedzie tak chalasowal, ze wszystkie inne odglosy zagluszy :D:D:D

Ja przez ponad 2 lata nie spalam przez nicponia:rolleyes: Cale szczescie, ze dzieci juz drugiego nie chcialy, jak Harry sie wybral nia wieczne polany...

Maja

Cześć Maju w skromnych progach, poczestowałabym winem i serem, ( u Malki to wóda i ogórki tylko, więc kurtura :cool:) ale w niedziele rano to chyba nie wypada;)

MSU no to się nie dziwię, że każdy dźwięk przeraża.. nie wiem też jakbym była sama w domu.. pewnie też bym się dosłuchiwała wszystkiego..

Malka dlatego też ja blachy nie chciałam

Kamka, usunełam ten wpis, bo doszłam do wniosku, ze niepotrzebnie napisałam ...

A co do odgłosów jeszcze, zapomniałbym - do tych odgłosów z dachu u mnie trzeba jeszcze dodać trzy szynszyle mieszkające na dole, aktywne nocą i potrafiące produkować taki hałas, że wszelkie lodówki NoFrost i tym podobne nie mają nawet szans się z tła wybić. Wystarczy, że jeden zacznie żreć półkę, na której siedzi, a dwa pozostałe się pobiją o dostęp do michy i już jest wesoło :).

o to właśnie chodzi. wszystko jedno: kot, chomik, czy szynszyle - byleby hałasowało.;)

ale tak na serio, to drugi raz kota bym do domu nie wzięła. dzieci mi dawały się wyspać, jak były małe, a do kota trzeba wstawać. no ale co zrobić, przecież nie będę podtruwać.

o to właśnie chodzi. wszystko jedno: kot, chomik, czy szynszyle - byleby hałasowało.;)

ale tak na serio, to drugi raz kota bym do domu nie wzięła. dzieci mi dawały się wyspać, jak były małe, a do kota trzeba wstawać. no ale co zrobić, przecież nie będę podtruwać.

Ehh i do tego jeszcze kot własnymi drogami chadza...

Ehh i do tego jeszcze kot własnymi drogami chadza...

Zwłaszcza koty takiej jednej babci-mojej sąsiadki:evil:. A te ich drogi jakoś ZAWSZE przez moją działkę prowadzą... mało tego przez mój dom:bash:. Pewnej sierpniowej gorącej nocy leżę ja sobie w łóżeczku i liczę spadające perseidy przez otwarte okno dachowe, które jest tuż nad moją głową, a tu nagle jakaś czarna morda mi zagląda prosto w oczy http://emotikona.pl/emotikony/pic/zezloszczony.gif

Cześć MSUniu:D.

Rasia, nie musze chyba pisać, że dostałabym zawału z wystraszenia, gdybym taką mordkę i to w dodatku czarną z nienacka w nocy zobaczyła :rolleyes:

Dzień dobry wszystkim Paniom i Panom

PS. Rasia, jak tak ładnie mnie nazywasz, to od rana mam lepszy humor, pomimo, że poniedziałek, mgła, zimno i wstawać się nie chciało :)