Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Musi Sie Udac - komentarze


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MSU, a Tobie oprócz prezentów chciałam serdecznie podziękować za zeszły rok. Bardzo bardzo:hug:

 

http://img607.imageshack.us/img607/7679/155666sylwesterdekoracj.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

 

 

Luka, dla Ciebe rowniez życze oby 2013 byl rokiem spelnionych zyczen i marzen:)

I dziekuje Ci za bycie tutaj :)

 

 

 

A ja przyszłam po przepis na karkówkę....gdzie on był........

 

 

ps . jak będzie nie ok- to mam na kogo zwalić, nie?

 

;)

 

Proszę bardzo o Pani :) Oprocz przepisu zycze Ci równiez roku przepychu, milosci, radosci i wszelakiej zajebistosci:)

 

 

 

 

Karkowa pieczona w ciescie,

Sa dwa sposoby marynowania

- nacieranie solą peklową ( ale ja nigdy nie wiem czy nie przesadze i jakos ta sol mi sie zle kojarzy)

- łatwiejszy z marynata staropolska i ten preferuję Spory kawał karkowki bez kosci masujemy długo marynata staropolska, (2 opakowania rozrobione z olejem).

Po czym bardzo delikatnie opruszamy pieprzem, skraplamy sokiem z cytryny, zawijamy w folie i wstawiamy do lodowki na 24h.

 

Po uplywie tego czasu wyjmujemy mięcho i obkladamy je:

- ziarnami jałowca,

- liśćmi laurowymi

- plasterkami czosnku (ilosc wg uznania i wielkosci pieczeni, mi schodzi 4 ząbki)

- dodatkowo lekko opruszamy szczyptą cukru, soli, pieprzu

- mozna posypac tez ziolami prowansalskimi lub bazylii jak ktos lubi.

 

Ciasto: Ugniatamy z maki, jajka, wody i szczypty soli. Jak ugnieciemy ciasto, rozwalkowujemy i zawijamy mieso w to ciasto.

 

Naczynie zaroodporne smarujemy tluszczem i wsadzamy do niego nasze miesko w ciescie ( tak zeby laczenie ciasta bylo pod spodem).

Wstawiamy do piekarnika na ok 1h -1,20h ( w zaleznosci od wielkosci pieczeni) i pieczemy w temp. 200 stopni.

 

Zeby ukroic miecho, trzeba wyjac je ze skorupy, ktora sie zrobi z zapieczonego ciasta zwłaszcza na wierzchu, (dół bedzie mieciutki).

Pomimo, ze daniem jest mieso, to moi znajomi nigdy mi nie pozwalaja wyrzucic tego ciasta i zawsze sobie ten miękki spod tez podskubują

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

MSU, kochana,

z moją Przyjaciółką nie składamy sobie życzeń świątecznych, bo każda z nas wie, że codziennie życzymy sobie jak najlepiej i prosto z serca. Ale życzenia noworoczne składamy. To takie zaklinanie nadchodzącego roku, żeby nie śmiał być inny niż wspaniały.

I Tobie też chciałabym poczarować, pozaklinać i życzyć Tobie i Twoim chłopakom, żeby nadchodzący rok był rokiem sytym, ciepłym i obfitującym w spełniające się marzenia. Niech każdy wieczór w nowym domu będzie zakończeniem wspaniałego dnia.

 

A za rok pozaklinamy na kolejne lata :)

Edytowane przez Jagna
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

i ode mnie najlepszego na ten nowy rok :)

 

Mięso się udało :) koneserskie towarzystwo mlaskało z rozkoszy :) Dzięki :)

Świetny dziennik ;) ile Wam czasu zajęło wybudowanie sso? pozdrowienia;)

 

Im - no ze ...czy dni :lol2:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Świetny dziennik ;) ile Wam czasu zajęło wybudowanie sso? pozdrowienia;)

 

Cześć, po Bożemu od wiosny do zimy :)

 

i ode mnie najlepszego na ten nowy rok :)

 

Mięso się udało :) koneserskie towarzystwo mlaskało z rozkoszy :) Dzięki :)

 

Eee no widzisz, widzisz, jak niektórym niewiele potrzeba do rozkoszy - mięsko :rotfl:

 

Jakby co mam tez przepis na czekoladowe ciasto islandzkie ;) Podobno ciacho też potrafi zadowolić ;) :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W Nowym Roku 2013,

Odrobiny ciepła dzięki ludzkiej życzliwości, odrobiny światła w mroku dzięki szczeremu uśmiechowi, radości w smutku dzięki ludzkiej miłości i nadziei na lepsze jutro w chwilach niepokoju

życzy Maja

 

http://www.onsecrethunt.com/wp-content/uploads/2012/12/Happy-New-Year-2013-Wallpaper-1.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...

Witam.

Właśnie doczytałem do końca aktualny Dziennik Budowy.

Z podziwu wyjść nie mogę dla takiego MISTRZA na budowie.

Gratuluję wytrwałości, zawziętości a także życzę radości w dalszej budowie :)

Nie omieszkam się podglądać Waszych postępów.

A przemyślenia o budowie - dosłownie takie same jak moje :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...