domanki 30.01.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 mucha dziękuje. Pierdoła wyjątkowo uroczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.01.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 domanki -my się znamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.01.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Dzień dobry Państwu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 30.01.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 domanki -my się znamy mójboże z życia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.02.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 mójboże z życia?? no w tym sensie ? PUK, PUK MSU - zarobionaś??? czy znikniętaś? jak znajdziesz chwilke to temata mam do przegryzienia pomożesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 08.02.2013 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Dla Ciebie zawsze jestem Co masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 08.02.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Jak zawsze mało się nie posikałam czytając Twój dziennik. Dobrze,ze fotel ala'skórzany, to w razie czego tylko pościerać będę musiała... Kryzys....mówią, że recesja. Niestety mnie też dotyka....A szczególnie jak dostaję rachunek z ulubionej mojej firmy - ENEA. Kto tam pracuje?! Jak można wystawiać prognozę zużycia prądu niższą od zużycia poprzedniego? Nie mówię tu o 20-30 zł. Przychodzi wyrównanie za pół roku w wysokości xxx,00 zł, albo i lepiej... A przecież można co m-c doliczyć te setki. Byłoby łatwiej co m-c płacić, a nie potem 1/5 wypłaty poświęcać. I potem toć człowiek przed dylematem stoi, co trzeba zapłacić, a co może poczekać, co kupić do domu, albo co do gara włożyć i czy w ogóle starczy. Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 08.02.2013 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Czesc Fulek Co słychac? Niestety mnie też dotyka....A szczególnie jak dostaję rachunek z ulubionej mojej firmy - ENEA. Moj swiadek ze slubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 08.02.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Czesc Fulek Co słychac? Kryzys na całej linii... Moj swiadek ze slubu Pozdrowienia dla świadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.02.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Dla Ciebie zawsze jestem Co masz? O jak miło Weź mi słonko oświeć co powinnam zamontować w kotłowni. Mam 300 l zasobnik wody, z podwójną wężownicą (kiedyś podłączę solary...kiedyś), lepiej piec jednofunkcyjny tylko do co,czy dwu z ccw? I co mi daje kondensat ? Mamuniu,a wydawało mi się że kotłownię mam z głowy...a tu gaz mi będą zakładać i znów doktorat z kotłów trza robić -tym razem gazowych :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.02.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 A czym słonko będziesz grzać cwu jeśli dasz jednofunkcyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.02.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.02.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 nie nie to nie było złośliwe pytanie, napiszę u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 09.02.2013 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Kurka Malka, ja sie nie podejme Ci w doradzaniu. Jest tyle roznych rozwiazan drozszych - tanszych, najlepiej jakby instalator ( przeciez sama sobie gazu nie zrobisz) przyszedl do Was, powiesz mu jakie chcesz ogrzewanie ( grzejniki, podlogowka, solary etc), a on Ci dobierze optymalne rozwiazanie dla Was, do Waszego konkretnego domu i Waszych widzi misię. My tutaj na forum mozemy Ci doradzac, ale wydaje mi sie, ze to musi byc ktos na miejscu, oblukać dom, posluchac Ciebie i dopasować. Kondensat jak pewnie wiesz, jest drozszy od zwyklych piecow, ale tez przy duzej bezwladnosci cieplnej ( podlogowka, przewymiarowane grzejniki) ma wieksza sprawnosc, a co za tym idzie nizsze rachunki za gaz. Aczkolwiek, zeby go montowac to musi miec sens, czasem nie warto wywalac wiecej kasy na kondensat, gdy nigdy sie tej sprawnosci nie osiągnie. Musisz sobie odpowiedziec co wolisz miec, ogrzewanie mieszane, czy tylko grzejniki, badz tez tylko podlogowke, a moze kompatybilne z jakimis wspomagaczami. My zrobilismy w całym domu podłogowke i mamy kondensat bez dodakowego zbiornika, w srodku pieca sa wbudowane dwa zbiorniki po 21 litrow, jeden caly czas ma ciepla wode ( grzeje sie 21l, a nie 200, czy 300), drugi sobie smacznie śpi W momencie gdy odkrecasz ciepłą wode to leci ona z pierwszego zbiornika, ale drugi automatycznie zaczyna się grzać i tak na zmianę. Tym sposobem możemy używać wodę z różnych żrodeł na raz, kąpać się kilka osób jedna po drugiej, woda jest cały czas ciepła. Jak nie używasz ciepłej wody to piec, nie zuzywa gazu na podgrzanie ogromnego zbiornika 200 czy 300 L, tylko te 21L. Nie wisi mi w kotłowni ogromny zbiornik obok pieca, wszystko jest wbudowane w piec. Tj Isotwin Condens - Saunier Douval.o nie Jak na dzis jestem zadowolona tfu tfu, choc czasem go nie rozumiem tj tej calej inteligencji Aczkolwiek jak juz wspomniałam, wez kilku instalatorow na wycene, pogadaj z nimi na miejscu u Was w domu, tacy ludzie na pewno dobrze Ci doradza, bo widza co masz na miejscu, slysza co chcesz. Jesli chodzi o solary - jak dla mnie wyrzucanie pieniedzy, ale to moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.02.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Dzięki Ci -mam kolejne pytania do długiej listy -dla instalatora oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.02.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 i znów znikniętaś Smutno bez Ciebie tak dla odkurzenia wątku i podtrzymania konwersacji jeszcze o ogrzewaniu..... Fajnego masz kocioła, gdyby był z 2 tysie tańszy to bym się nie miała nad czym zastanawiać. Ja już prawie klepnęłam junkersa, ale zasiano mi stracha,że jednak nie wydoli na ccw i bądź tu człowieku mądry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.02.2013 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Ano troszku znikłam, bo czasami mnie szlag trafia, ale jak widać jeszcze nie trafił Nie wiem, w co ręcę włożyć, Misiek mnie wkurwia, ehh życie. Kocioł moglby byc tanszy, kupował mi go instalator na swoich rabatach wiec wyszedł do przelkniecia. Ogolnie wszystkie instalacje ( woda, kanaliza, ogrzewanie podlogowe, trzy drabinki w lazienkach +piec, przylacze gazu do domu, instalacja gazowa wewnatrz, kotlownia, wraz z robocizna wyniosła nas ok 29 koła). I to byla najtansza oferta jaka dostalismy. Aha dostałam drugi rachunek za gaz od 10.12 do 10.02, wyszło 670 zł. Mysle, ze jak na pierwszy sezon nie jest źle, bo nie dogrzewam sie zadnym kominkiem. Moze w przyszlym roku zainstaluje koze, to bedzie jeszcze ciut lepiej, o ile nie sprzedam chaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 20.02.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 no hej odzniknięta. co Ty za herezje tu wypisujesz, szlag ma Cię trafić, dom sprzedać? pamiętaj jaki masz nick - to zobowiązuje. a tak na poważnie, to życzę wytrwałości w pokonaniu wszelkich problemów. dzielna bądź. przecież musi być kiedyś lepiej. a rachunek za gaz całkiem przyzwoity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.02.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Nosz kurde to nie ja myślami tylko Malka Cię wywołała. No cóż trza było dziub otworzyć u Cię a nie myśleć. Pamiętasz o tych kłodach? To wiesz:hug::hug: przyjdź może częściej czasem bo jak tak piszesz to zupełnie się będziemy martwić o Cię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 20.02.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 No widzisz tak to jest jak robisz sobie odwyk od forum i od nas. Od razu depresja Cię dopada i nie ma kto pocieszyć lub/i ewentualnie naprostować kopniakiem w cztery litery. Słuchaj to ta zima wstrętna, wszyscy w depresję popadają, siedzi człowiek zamknięty w 4 ścianach, nie do końca wykończonych, i łapie doła. Ty kobieta czynu jesteś, wiosna przyjdzie od razu lepiej się poczujesz, jak coś konkretnego będzie do roboty. Acha, Miśka też mam i tez mnie czasem tak denerwuje (łagodnie mówiąc), że tępą łopatą bym zarąbała. Miśki tak mają. Trzeba im konkretną robotę wynaleźć , żeby nie myśleli tylko działali Buziaczki dla Ciebie , Miśka i Młodego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts