Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Musi Sie Udac - komentarze

Recommended Posts

Traktorem to ja już jeździłam, chociaż "pinda z miasta" jestem. Chyba nie ma rzeczy za które byśmy sie nie zabrały, zresztą gdzie diabeł nie może....

...zaraz wyjdzie, ze my z piekła rodem:cool:.

Edytowane przez MusiSieUdac

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ahhh tam z piekła rodem...

Ale w takim skąpym stroju diablicy z różkami na głowie i widełkami to kto wie...

Ciekawe ilu zrezygnowałoby z nieba na rzecz takiego piekła:)

Do św. Piotra przychodzi człowiek który miał tyle samo grzechów co dobrych uczynków więc św. Piotr dał mu wybór gdzie chcę się dostać, do nieba czy do piekła... Pokazał mu nawet filmy wideo z obu miejsc. W niebie wszyscy klęczą i się modlą, a w piekle imprezka wszyscy sobie piją piwko, biegają gołe diablice.... Facet oczywiście wybrał piekło. Zjeżdza windą. Otwierają się drzwi, a tam ciemno... Śmierdzi siarką, słychać ludzkie jęki. Nagle jakiś diabeł łapie go za rękę i wsadza do kotła ze smołą. Facet zdezorientowany pyta:

-A gdzie ta impreza którą widziałem na wideo??

-To była tylko wersja demo...:)

Najświętszy człowiek świata zmarł i poszedł do nieba. Św. Piotr rzekł

-Jestes najświętsz tutaj więc w nagrode dostaniesz największy dom i najszybszy samochód tu w niebie...

Facet się ucieszył wsiadł w samochód i jedzie sobie po niebiańskiej autostradzie 450 km/h, nagle wyprzedza go samochód.... Facet wraca z reklamacją do św Piotra i opowiada:

-Podobno dostałem najszybszy samochód. Jade sobie 450km/h a tu mnie jakiś małolat z długimi włosami wyprzedza samochodem dużo lepszym niż mój.....

A św. Piotr na to:

-Nic nie poradzę.... Syn szefa....

A teraz cos o...

Inżynier umarł i poszedł do piekła. Szybko zaczął mu przeszkadzać niski poziom życia w piekle i zaczął projektować oraz budować usprawnienia. Po jakimś czasie mieli klimatyzację, spłukiwane toalety i ruchome schody, a inżynier stał się bardzo popularnym facetem. Pewnego dnia Bóg dzwoni do Szatana i pyta drwiąco:

- No i jak tam u was na dole?

- Zajebiście, mamy klimę, spłukiwane kibelki, ruchome schody i nikt nie

wie, z czym inżynier jeszcze wyskoczy...

- Co?!? Macie inżyniera?!? To pomyłka, nigdy nie powinien trafić na dół, wyślijcie go natychmiast do nas.

- Zapomnij. Podoba mi się inżynier w załodze. Zatrzymuję go.

- Wysyłaj go na górę albo Cię pozwę!!

Na co Szatan tylko zaśmiał się szyderczo:

- Taa, jasne. Ciekawe, skąd weźmiesz prawników...

Edytowane przez Inż.

Dobre Inż :)

Lekcja 51

Odkad zaczelam sie budowac włączył mi sie dziwny kalkulator,mianowicie przeliczam wszystko na worki cementu, bloczki, kleje i tym podobne. Podobno to normalne, o ile sie nie zaczyna pytac w sklepie " Ukhmm, przepraszam a ile metrow folii kubelkowej kosztuje ta torebka??" :D.

Też tak miałem/mam. Dobra motywacja do oszczędzania na bzdurach, aby doinwestować budowę :) Aczkolwiek będąc teraz w zakopcu z dzieciakami wolę tak nie przeliczać, bo wychodzi na to, że dziesiątki worków cementu normalnie hurtowo wyrzucam w przepaść... Hej !

Hej! Czym Wy kroicie ten styropian, że macie kulki? A jak robicie łączenia? Warstwami?

Równiutko położyliście styro? Jeśli nie to jest taka fajna skrobaczka do niego i się super wyrównuje. Samo przyklejenie tego wszystkiego nie jest trudne, zobaczysz co to znaczy zaciągnąć klejem siatką i klejem ;) Ręce bedziecie mieli jak dwa bocheny. I to takie wiejskie... A przy zaklejeniu dziur pianką pamiętajcie kupić piankę niskoprężną.

Jeśli to wszystko wiecie to przepraszam za śmietnik w komentarzach :)

Edytowane przez klaudiuszozo

Witam ponownie!!! ale już piekna piwniczka :D cud, miód i orzeszki :D i jaka dzielna inwestorka :D ale doskonale to rozumiem, też się rwę do wszystkiego :p tylko ostatnio mąż mnie pogonił jak chciałam targać bloczki :rotfl: bo co jak co, ale połowa mojej masy to ponad moje siły :lol2:

Teraz tylko zasypać ibędzie lecieć domek do góry :) jak mi się marzy już taka równa działka, a nie wszędzie hałdy jak po bombie :rolleyes:

Hej! Czym Wy kroicie ten styropian, że macie kulki? A jak robicie łączenia? Warstwami?

Równiutko położyliście styro? Jeśli nie to jest taka fajna skrobaczka do niego i się super wyrównuje. Samo przyklejenie tego wszystkiego nie jest trudne, zobaczysz co to znaczy zaciągnąć klejem siatką i klejem ;) Ręce bedziecie mieli jak dwa bocheny. I to takie wiejskie... A przy zaklejeniu dziur pianką pamiętajcie kupić piankę niskoprężną.

Jeśli to wszystko wiecie to przepraszam za śmietnik w komentarzach :)

Tniemy piłką do styropianu, ale tam gdzie są słupy są miejscami lekkie wybrzuszenia po szalunku i styropian docierałam od wewnatrz, wystarczy wiatr by te lekkości fruwały dookoła

Styropian jest położony z przesunieciem, o tarce wiem. Oczywiscie wszystko jet super lekko zwlaszcza jak sie kladzie tak do 1m- jak na fundamentach, im wyzej tym wiecej gimastyki. I niestety tak jest ze wszystkim

Czesc wampirzyco, zanim zasypac jeszcze mury oporowe:( A nie chce mi sie do nich podchodzic

No i gratulacje!!! piwnica już prawie gotowa! a ta cała masakryczna robota z nią właśnie przed nami i będziemy ją robić raczej sami...oj :D na razie się cieszę, zobaczymy potem :p

u nas też będzie mur oporowy z jednej strony, już mamy wylany fundament pod niego, jeszcze "tylko" wyciosać z piaskowca murek :razz:

Edytowane przez msdracula

Jednym słowem: MusiSięUdać :D
:)

Gratulacje. Dawno nie wchodziłem, a strop już jest. U mnie może w przyszłym tygodniu. I nad tym wibratorem trza się rozejrzeć. Pozdrawiam.

Ino jest i jeszcze jeden nas czeka, wyzwanie :). U Was tez fajnie, oglądałam zdjecia jak z Asią kręcicie zbrojenie, a wibrator nam pozyczyl kierownik, my mielismy taki uzywa do duzych budowli. Pneumatyczny, dosc ciezki no i walił jak szalony. Dlatego jak już to daj wibrator jakiemus facetowi, nie dawaj Asi. Ja na nastepny dzien plakałam z bolu, jak mi obiło kręgosłup

Z tym czasem - jakże to życiowe... Budowa potrafi zająć KAŻDĄ ilość czasu...

Chyba sam najlepiej o tym wiesz:)

Myślisz, że tez tacy będziemy? Po budowaniu życie nigdy nie będzie takie jak kiedyś....

No pewnie, ze bedziemy tacy jak Oni, Ci normalni:D

W sobote pojechalismy na 60-tke tescia, a wieki temu sie wypuszczalismy gdziekolwiek. Mial byc obiad, pitu pitu i do domu, a skonczylo sie na balu do bialego rano. Nie pamietam juz kiedy tak sie wytanczyłam i wyszalałam. Zdałam sobie sprawę, ze to co kiedys bylo normalne wyprasowane spodnie na kant, robienie make upu dluzej niz 60 sekund, normalne zakupy, czas dla dziecka, nie wspominajac juz o ksiazce ....stały sie deficytem, stad ten tekst. Nie ma nic złego w naszej budowie, ale trzeba też życ, nie tylko budować, a ja ostatnio przesadzałam z ilością pracy. Bez odpoczynku, od świtu do nocy. Albo w pracy, albo na budowie. Odskoczyłam w normalność, naładowałam baterie i moge dalej pracowac