BasH 30.07.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Nie obrywa/podmywa ci skarp? Masz dość stromo wykopane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 30.07.2011 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Podmywa, spływa mi w dol wszystko po tych opadach, a raczej ulewach. Chcialabym juz skonczyc ta izolacje i zasypac, ale ciagle leje, wszystko mokre. Brak słow na ten deszcz. Wczoraj wieczorem wracalismy do domu i jechalismy ulica jak przez rzeke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.07.2011 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Kupta se łódke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 31.07.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Hejka, my właśnie niedawno przeżyliśmy schody, klęliśmy nad nimi, liczyliśmy, rysowaliśmy, wyszły całkiem niezłe, więc się nie poddawajcie! A co do hartu ducha w ciele drobnej kobitki - nadal jestem pod mega wrażeniem, szacun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 01.08.2011 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 (edytowane) Hej Mruczka. Dzieki, dzieki:) Dawno Was nie odwiedzalam, wiec zaraz popedze poczytac:) Robaczki moje kochane, mam pytanie, czy taka folie moge dac zmiast kubelkowej?? http://allegro.pl/folia-izolacyjna-budowlana-ldpe-300-4x30-m-i1736148332.html Obdzwonilam hurtownie w promieniu do 50 km i nie maja nigdzie 3m folii kubelkowej, a klasc ja paskami pionowo i sztukowac mi sie nie usmiecha. Widzialam jak ekipa kladla plaska folie u sasiada na fundamentach, nie wygladalo to zle. Doradzicie? Przypomne, ze piach wokolo i nawet po tych zasra..nych ulewach woda stała tylko na chudziaku ( nalało przez dziury) ale wokol piwnicy nie bylo blota, woda wsiakła w piach. Chce w koncu polozyc w tym tygodniu i zasypac, zanim samo sie zasypie.. Edytowane 1 Sierpnia 2011 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 01.08.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Szczerze? Ja bym tego nie dawał. Kubełkowa jest dużo grubsza (1mm, albo 0,7). To na tej aukcji to zwykła folia 0.3mm. Odnośnie kładzenia kubełków, to kładziesz je pasami poziomo na zakładkę ok. 10cm (wyższy pas zakładasz na wierzch niższego). Folię mocujesz do styro jakimiś gwoździami, albo na upartego możesz przykleić nawet klejem jakimś Tylko trzeba uważać przy zasypywaniu, aby folia się nie obsunęła. W zasadzie to możesz nawet układać i zasypywać etapami, bo i tak musisz zagęścić zasypywany fundament, co nie? To w czasie zagęszczania druga osoba może kłaść kolejny pasek folii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 01.08.2011 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 jak zwykle pewnie masz racje...nie spojrzałam ze ona taka cienka, jakas wogole zakrecona ostatnio jestem, nie dosc ze leci mi wszystko z rak to jeszcze jakoc tak czytam bez zrozumienia. Szukam dalej tych kubłow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 01.08.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Weź kubły na szerokość 1,5m (chyba to nawet standardowo mają takie) i będzie git. Policz tylko 2 razy obwód budynku i będziesz mieć tyle, ile trzeba. Dla pewności możesz doliczyć z 10% zapasu i będziesz mieć kubłów po uszy Te na głowie, oczywiście :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 01.08.2011 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 A widzisz, godzine temu kupilam na alledrogo rolki po 1,5m, zrobie po dwa pasy poziomo tak jak pisales. Zobaczymy. Wyszlo 115 zl z transportem za rolke, wiec nie jest zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 01.08.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Nom. Kubełki tanie som Powodzenia w zasypywaniu piaskownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 02.08.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Jak nie urok to sraczka. Dziś zamiast ulewy było plus 500 stopni w słońcu. Tak mi się przynajmniej wydawało próbując wiązać zbrojenie na czarnej folii... Spasowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 03.08.2011 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 ..daj tego słonca troche tutaj, łopaliłabym się U nas chwila wytchnienia i znow nadaj deszcze , dlatego sie spieszymy. Jakas dziwna jesien tego lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 03.08.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Widzę, że misiek dorwał dezajgnerską antylepiszczową osłonę na kark... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 03.08.2011 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Taka sama miał na butach, Kosmita jakiś .. Przeca pisałam, ze my ostatnio nosimy sie jak od haute couture Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 03.08.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Rzekłbym raczej "co-te hauture" Ale budowa ma to do siebie, że każde ubranie się takim staje po b. krótkim czasokresie :> Mię się raz zdarzyło, że pojechałem na oględziny w nowych portkach. Niczego się nie dotykałem, uważałem jak fix... Akurat tego dnia było impregnowanie fundamentów przed chudziakiem. No i gdzieś sobie przysiadłem odsapnąć... Jak wstałem, to zad od lepiszcza umazany :/ Whatever z resztą. Robota ładnie idzie do przodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 03.08.2011 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 No i gdzieś sobie przysiadłem odsapnąć... Jak wstałem, to zad od lepiszcza umazany :/ Whatever z resztą. Robota ładnie idzie do przodka dziekuje, ale wiesz ciagniemy na rezerwach... Szukam kopary/fadromy do zasypania. Poje$%^ło wszystkich w okolicy, 100zł za 1h + dojazd. Terminow brak Chyba sie zagonie do łopaty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 03.08.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 pamiętaj o serduchu, bo znów szpitalik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 03.08.2011 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 pamiętaj o serduchu, bo znów szpitalik... O, Ilonka, czesc slonce:) Napisałaś jak jakiś palec Boży, aż mi sie goraco zrobiło bo ostatnio znów o sobie daje znać pikawka Dlatego Michu wiecej zachrzania, a ja wczoraj prawie luz.No pamietam, pamietam, a jak zapomne to cholera samo sie przypomina:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 03.08.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 dobrze mieć takiego Micha, pozdrawiam Was serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 03.08.2011 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Ilonka, jak juz sie wybudujemy to przyjezdzaj na kawe po babsku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts