agalind 30.09.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 ....ale w koncu Panowie mowia, ze i tak mi nie wierza i ich nabieram... Bo zdjęć nie widzieli jak z bloczkiem na szczycie ściany wywijasz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 30.09.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Ja im się tam nie dziwię, jak bym cię zobaczyła na ulicy i byś mi powiedziała, że sama budujesz sobie domek, to pewnie bym sie zaśmiała i też nie uwierzyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 30.09.2011 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Mój kumpel na budowie u swojego kuzyna, rozrywował mu wszystko w kolerze na ścianach... I koleś tylko raz zadzwonił z info, że skończył i działa:) Ach kusisz ta elektryka, a ja mialam sie tego nie tykac juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 30.09.2011 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Agalind &Karola, teraz wiem zeby nie wdawac sie w dyskusje o budowaniu, bo ja sie wtedy nakrecam, a ludzie i tak mysla ze ja sobie wymyslam i mam nie pokolei pod sufitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 30.09.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Musisz wozić ze sobą zdjęcia, albo wydruk ze swojego dziennika Wtedy być może ktoś uwierzy w słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 30.09.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Do malki...Kotłownie masz oddzielnie więc tam musi byćotwór nawiewny (20x20cm) i wywiewny (14x14cm) - to jasne... Parter pewnie chodzi o kominek?Tutaj uważam, że należy spełnić podwójne warunki...Wentynację mach. dla całości trzeba zrobić, bo po co się ją robi...Ale dla kominka należy zrobić rurą nawiewną w podłodzei przy kominie dymowym zrobić kanał wentylacyjny...Kanały można zamykać odpowiedznio przepustnicą i kratką z żaluzją...Oczywiście kominek jest źródłem ciepła i nastroju okazjonalnego...Wentylacja mech działa cały czas więc ma wyższy priorytet...Przy tak skonstruowanej inst. powinno działać: mechaniczna i grawitacja - zależnie od potrzeb. Do M.S.U.Mam nadzieję, że uda mi się jakoś trafić do szczecina...A czemu nie chcesz/boisz sie instalcji...Jak już przykryjecie chatę to sama przyjeność zrobić instalację...wkońcu będą inne wydatki: okna, drzwi, bram, tynki...Tego nie zrobisz sama... reszte tak...Zresztą popytaj ile elektrycy wezmą za twój domek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 30.09.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Musisz wozić ze sobą zdjęcia, albo wydruk ze swojego dziennika Wtedy być może ktoś uwierzy w słowa. Być może dobrze że to dodałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.09.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Inż. bardzo dziękuje - czyli jednak nie będę wieszać psów na arch. i wykonawcach. Wszystko o czym piszesz (nawiew, wywiew rura w podłodze) - zrobione, tylko w takim razie po kiego robić (jak sugerowali wyzej wymienieni) drugi rodzaj wentylacji (mech.) ? Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.09.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Cześć MSU, zrobiłaś na panach trwałe wrażenie co ? trzeba było rzucić im wyzwanie kto więcej bloczków położy ty czy oni , nawet obaj razem, miałabyś darmową siłę roboczą Słówko a'propos tego kominka, nie każdy ma doprowadzenie powietrza z zewnątrz oddzielną rurą, trzeba na to zwrócić uwagę przy wyborze (to oczywiście te droższe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 30.09.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Do malkaA gdzie tę machaniczną radzili zrobić? w całym budynku czy w kotłowni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 30.09.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 MSU, ja natychnięta Waszym wspólnym budowaniem, natycham męża na nasze wspólne budowanie wiosną. Na początku pókał się w czoło. Jak pokazałam dziennik Wasz - sam się natychnął B) Zbieramy siły, czytamy (na tę okoliczność założony net w domu, żeby mieć czas na czytanie o praktyce i teorii i innych budowlańców). Jak pokazałam siostrze Wasz dziennik, to zapytała czy się Wam ten dom nie zawali... Co Wy wiecie o budowaniu... Nie uświadamiałam jej jeszcze, że wiosną to i my będziemy jak wariaty wyglądać.. (ps. myślałam, że gdzieś w górach budujecie.. A tu morze się kłania...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 30.09.2011 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 (edytowane) Musisz wozić ze sobą zdjęcia, albo wydruk ze swojego dziennika Wtedy być może ktoś uwierzy w słowa. Szczerze to ja sie z reguly nie wdaje w takie dyskusje, czy to w hurtowni budowlanej, czy z sasiadami, czy z kims obcym, ze baba na budowie. Po prostu ucinam temat, no ale tu glupia dalam sie sprowokowac.... Mam nadzieję, że uda mi się jakoś trafić do szczecina... Jak bedziesz to dzwon:) A czemu nie chcesz/boisz sie instalcji... Jakos tak nie czuje tego Być może dobrze że to dodałeś Dokladnie tylko w takim razie po kiego robić (jak sugerowali wyzej wymienieni) drugi rodzaj wentylacji (mech.) ? Zebys wywaliła jeszcze wiecej kasy?????? Słówko a'propos tego kominka, nie każdy ma doprowadzenie powietrza z zewnątrz oddzielną rurą, trzeba na to zwrócić uwagę przy wyborze (to oczywiście te droższe dzieki, zwrócę uwage Jak pokazałam siostrze Wasz dziennik, to zapytała czy się Wam ten dom nie zawali... Co Wy wiecie o budowaniu Nie martw sie, moj kolega z pracy ciagle sie pyta, czy nas ktos nadzoruje i ze na pewno nam sie to nie moze udac, pewnie jest takich osob dziesiatki tysiecy. Aczkolwiek my mamy bardzo pomocnego i dobrego kierownika, przyjaciolke konstruktorke no i brata z doswiadczeniem budowlanym. Oczywiscie nie sa do naszej dyspozycji 24 h/ na dobe, nie wybuduja tego za nas, ale zawsze w chwilach zwatpienia mam sie kogo zapytac, ma kto mnie sprawdzic gdy nie wiem czy jest dobrze i pytam, pytam, ciagle sie ucze.....Jak juz przeszlismy piwnice, to parter jest jakby powtorka. Nie taki diabel straszny Z checia poczytam o Waszych zmaganiach wiosna:) Edytowane 30 Września 2011 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 30.09.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 W naszym narodzie mamy brzydką cechę - " tego się nie da zrobić, to się na pewno nie uda" i jak tak sobie powtarzają to w to uwierzą i im na pewno " się nie uda". całe szczęście że mamy jaskrawe wyjątki i im się uda na pewno ! pozdrawiam ekipę MSU, tak trzymać i marud nie słuchać, bo jak by wszyscy byli takimi malkontentami to byśmy w lepiankach mieszkali i pieszo chodzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 30.09.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 ale co do anegdoty to faktycznie gdybym zobaczyła Cię na ulicy taką filigranową blondyneczkę to też bym nie uwierzyła.i dlatego NIE SĄDŹMY PO POZORACH KOCHANI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 30.09.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Być może dobrze że to dodałeś Wiesz, za dużo widziałem akcji z obróbką zdjęć w popularnym programie graficznym na Pe, a sam też używam innego na Gie Nawet parę ciekawych fotomontaży w życiu mi się udało wykonać, więc wiem, że zdjęcia o niczym nie przesądzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 30.09.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Heh - wiecie, że w Tucholi jest taka firma? Kalio podczas wizyty na mojej budowie mi uświadomił. Co wy na to? http://img836.imageshack.us/img836/9177/msus.jpg msu.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.09.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Bo to od początku kryptoreklama była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 01.10.2011 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 (edytowane) Kurcze zdemaskowałes mnie i to za co??....no za co?? .............. ......... za kielbase w komentach u Kalio. A swoja droga znalazlam tez : - producenta podeszew z kauczuków termoplastycznych oraz poliuretanów -Ośrodek Rehabilitacyjno-Wypoczynkowy -Michigan State University (MSU -Mazowieckie Stowarzyszenie na Rzecz Uzdolnionych -Mobilne Studio Urody .......i wielu innych. Edytowane 2 Października 2011 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 02.10.2011 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 PS Tak na szybko dla zainteresowanych niedzielnym wpisem, strop ma rozlozone belki, zagarowany, zazbrojony, zostalo jeszcze kilka rzeczy typu slupy, laczniki na schody i inna lista rzeczy mniej lub bardziej potrzebnych dla naszego stropu. My pracujemy po 64 godziny na dobę, moze nawet 108 h, czyli od rana do rana i czuje w kosciach, ze tradycyjnie zalewanie u nas bedzie na wczoraj, czyli akcja "Czy zdazymy zanim przyjada"...ach lubie to. Uzupelnie dziennik wpisem, zrobie zdjecia, opisze co jak, ale niestety dzis nie dam już rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 02.10.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Kurcze zdemaskowałes mnie i to za co??....no za co?? za kielbase w komentach u Kalio. Haha - no i tą u Ciebie w dzienniku Czekam na foty - pa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts