netbet 18.10.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 PS wełnę się klei, jak styro z tym,że nie trzeba kołkować i jest specjalna do kominów rockmin chyba porównaj ceny styro i wełny.... zwłaszcza tej "specjalnej" do kominów... kołkowanie styro na kominie? żart? a poza tym... gdzie styropian ma styczność z wysoką temperaturą na kominie? gdzie on bezpośredni styka sie z pionem spalinowym? rób styro i otynkuj... będzie dobrze wujek dobra rada NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.10.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 ale ja nigdzie nie napisałam, że styro na kominie się kołkuję, baaa ja się nie spotkałam ze styro na kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 18.10.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 (edytowane) Rzadko się odzywam, ale teraz coś mogę napisać więc piszę.Gratuluję po pierwsze pracy, chylę czoła.Ponad połacią dachu można spokojnie ocieplać styro. Na strychu już wełna. Ja mam tez ocieplony styro. Żadnych kołków!!! w komin.Co do tynku to wiele domów tak widziałem, ja mam okuty blacha, z tej samej blachy mam podbitkę. Pozdro Edytowane 18 Października 2011 przez ktosiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 19.10.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 U mnie też styro na kominie nie ma a komin jest z cegły klinkierowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 19.10.2011 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Czesc Malka, Netbet, Ktosiek i Tom Bor Oczywiste jest to, ze do komina nic sie nie kołkuje To chyba nie podlega zadnej watpliwosci:cool:. Wiem tez, ze jedni klada wate do kominow, inni styro. Jedno i drugie ociepla, kominy stoja i sie nie zapalają przez lata ( no, z malymi wyjątkami ). Problemem moze byc natomiast odbior kominiarski i oczywiscie podpis kierownika, ktory jesli zabroni polozyc styro, to nie ma zmiłuj. Przy kominach spalinowych raczej zapalenie nie jest prawdopodobne, przy dymowych zaś problem wydaje mi sie, ze moze być jakas nieszczelnosc na zaprawie i stad chyba wymog polozenia welny niepalnej. Sama nie wiem. Bynajmiej chodzilo mi w pytaniu czy pustaki wentylacyjne C1 nalezy obmurowywac dodatkowo cegla polowka czy wystarczy ocieplic i otynkowac- bo tak zamierzam zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 20.10.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Kurde MSU tą swoją niespodzianką wyciągnęłaś mnie z jesiennego marazmu tak wypytujesz o te kominy, że coś tak czuję...czyżbyś nie kończyła jeszcze sezonu budowlanego 2011? Ha! bo nie chciałaś pożyczyć siły kosmicznej, czyli ci jeszcze będzie potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 20.10.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 MSU, guru moje, jak samopoczucie w tę wredną jesień? mój komin miał być ocieplany styro, w ostatnim momencie małż zadecydował inaczej. Na mój nos lepiej było ocieplać... no ale zobaczymy czy i kiedy klinkier postanowi spaść. Trzymam kciuki za kominy no i czekam na fotkę, gdzie MSU zobaczę na dachu (polecam hol do auta jako asekurację, sprawdziłam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 20.10.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 hej wow Ty serio własnymi siłami budujesz ten domek? gratuluje i jestem pełna podziwu powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 21.10.2011 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Kurde MSU tą swoją niespodzianką wyciągnęłaś mnie z jesiennego marazmu tak wypytujesz o te kominy, że coś tak czuję...czyżbyś nie kończyła jeszcze sezonu budowlanego 2011? Ha! bo nie chciałaś pożyczyć siły kosmicznej, czyli ci jeszcze będzie potrzebna Ty idź i skop swojemu sasiadowi tyłek za mnie . Siły kosmicznej mam dużo, wiec moge sie podzielic z tymi ktorzy chca i umieją ja pozytecznie wykorzystac. Miedzy innymi z Toba:) Myometis - nie wywołuj wilka z lasu . Samopoczucie dobre, bardzo dobre:) Czego i Tobie zycze. A jesien ładna, troche mrozi ostatnio tyłek nad ranem i wieczorem, ale mozna przezyc:D 87anam87 - witam i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 21.10.2011 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 A co z tą niespodzianką? hęęęęęę od tuptania mnie już pięty bolą..... Cześć Najjaśniejsza...tfuuuuu Najdzielniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 21.10.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 MSU nawet nie wiesz jak chciałam to zrobić , tzn skopać mu tyłek..ale racjo trochę ma..rozjeźilibyśmy mu świeżo zasypaną ziemię przy garażu. Ale obiecał że na wiosnę mamy zielone światło..ehhh więc zbieramy kasę na nowy sezon i siły. Dawaj tą niespodziankę bo ja też tuptam Malka po obejrzeniu twojego dzieła zapowiedziałam mężowi, że kafle kładę ja ha ha zdziwiony był lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 21.10.2011 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 od tuptania mnie już pięty bolą..... Malka, jak bola piety to przynajmiej zapomnisz o innych bolacych miesniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 21.10.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 aaaaaa to juz załapałam, to wszystko z troski o mnie:) Dzięki Kochana:) Msdracula - Ty się kobieto zastanów, sto razy się zastanów a jak już klepniesz decyzję, że będziesz glazurnikiem, to dopilnuj byś miała gładziutkie wylewki i proste ściany, bo będziesz kląć jak szewc (lub ja) gdy każdy docinek będzie w innym wymiarze, baaaa będzie przybierał kształty figur, o istnieniu, których pojęcia nie miałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 21.10.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 aaaaaa to juz załapałam, to wszystko z troski o mnie:) Dzięki Kochana:) Msdracula - Ty się kobieto zastanów, sto razy się zastanów a jak już klepniesz decyzję, że będziesz glazurnikiem, to dopilnuj byś miała gładziutkie wylewki i proste ściany, bo będziesz kląć jak szewc (lub ja) gdy każdy docinek będzie w innym wymiarze, baaaa będzie przybierał kształty figur, o istnieniu, których pojęcia nie miałaś kiedy mnie nosi i w końcu bym chciała się w czymś wykazać ale maż stwierdził, że ewentualnie zostawi mi panele i fugowanie A MSU nas ciągle trzyma w niepewności i podsyca ciekawość coś kombinuje na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 27.10.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 eeee..ufoki...a co tu tak cicho? no nie gadaj że skończyliscie na ten rok? przeca temp na plusie jeszcze... deszczuff niet, wiatruff niet, słonkuff palących dupe niet, ..... wpisuff niet:o pozdro NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.10.2011 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 no nie gadaj że skończyliscie na ten rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 28.10.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Ona tak cicho sza, zero wpisów, a tu za parę dni i przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 31.10.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 he he pewnie tam po cichutku daszek rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 01.11.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Ej ciotka - nie bądź taka tajemnicza. Wrzuć jakieś foty - na bank coś robicie, chociażby porządki albo ogrodzenie psychologiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 02.11.2011 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Czesc i czołem wszystkim, ogrodzenie psychologiczne juz dawno jest nawet przyszedl Pan i sobie zaczepil reklamę, ze ochrona i cos tam, a niech se wisi - psychologicznie odstrasza na tych polach. Jak sie slusznie domyślacie to zakasalismy rękawy, załozyliśmy ciepłe gatki i dziubiemy. Wszystko wrzuce, pokaze, napisze tylko teraz wrodzona ostrożność nie pozwala mi pisac niczego na wyrost, zeby siebie i Was nie rozczarowac, troche nam czas ucieka przez palce, troche chorobska dopadają, nieiwadomo jak z kasą - wiec nie chce zapeszac. Ale juz nie dlugo - obiecuje. Pozdrawiam Was gorąco w te refleksyjne dni i żaluję, ze nie mam czasu, zeby przeczytac co U Was - ale obiecuje, ze nadrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts