msdracula 13.12.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 To już wszystko wiem bardzo ładnie się prezentuje dachówka też chcę antracyt połączony z drewnem ( podbitka, taras) tylko u nas będzie cementowa bo mamy zniżkę, więc kwestia finansowa wzięła górę chciałam kiedyś taką błyszczącą ceramikę, ale już z tego wyrosłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 13.12.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 PIĘKNA DACHÓWKA! Marzyłam o takiej. Niestety cena mnie zabiła i musiałam zacząć marzyć o innej A okienka kiedy wstawiacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.12.2011 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Lilka, tego Ci nie moge obiecac Dracula, dziekuje. Widze, ze podobaja nam sie podobne klimaty Kwitko, dziekuje. Cenowo nie bylo az tak zle. Co do stolarki to chcemy pod koniec lutego. Teraz chce zeby sie wszystko wentylowało, a przede wszystkim zeby wiezba sie porzadnie owiała. Jest zabite deskami tak ze snieg i deszcz nie napada, a wiatr hula przez dziury az miło. Przeciagi sa niezle i o to mi chodziło. Ale zamowic chce w grudniu U Ciebie juz pewnie tez konczy sie klasc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.12.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Czyli okna już wybrane i się nie chwalisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 13.12.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 dokończyłem odp. w komentarzach dot. zabudowy... Zapraszam... Daszek piersza klasa... kominem się nie przejmuj... przyzwyczaisz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.12.2011 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Agalind - nie tak do konca wybrane, raczej sie przymierzamy Inz- dziekuje. Odpisałam w Twoich komentarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 13.12.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 MSU Ty tak patrzysz na komin a ja tak samo (nie)patrzę na moje krzywe okna no się omskło Panom i mam dwa górne przesunięte względem dwóch dolnych.... dobrze że od strony pola, sarnom chyba nie przeszkadza. Uhhh. Zdrówka życzę, zadbaj o siebie kobito, mnie jak trzymało przeziębienie i latałam na budowę to 3 tyg kaszel ze mną spał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 13.12.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Superowo Się dom zrobił bardzo duży Ale, ale! Co teraz dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 13.12.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Co do stolarki to chcemy pod koniec lutego. Super. Wielkie gratki dla was - super dachóweczka. Gładko jak na stole do pingponga - extra. Jak tak dalej pójdzie, to się szybciej niż ja wprowadzicie Super. A zimy ma nie być - oby, bo w styczniu dachówka ze składu ma wejść do mnie na dach... Dekarz ma roboty w pppdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 13.12.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 A ja liczyłem że sami będziecie dachówkę kłaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 13.12.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 komin przy naszych tynkach to taki mały pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 14.12.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Powiedz MSU jaki duży jest was wiatrołap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.12.2011 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 (edytowane) Mruczka - tak jest zadbam, tzn postaram sie:) Co do okna, to nie bylo widac na zdjeciach:) Klaudiusz- dom jest malutki, zwłaszcza ze obok buduje sie dworek ze 400 m i przy nim nasz wyglada jak garaż. Ale jak sobie teraz pochodziłam po domu i popatrzyłam ( scianki sie pojawiaja) to nie chciałabym ani metra wiecej ani metra mniej. Jest w sam raz dla Nas. Malutki z zewnatrz, ale pakowny w srodku:) Bash - przed Toba nie dam rady, no chyba ze bedziesz długo zastanawiał sie nad kolorem scian:cool: Fajnie, ze bedziesz mial dachowke niebawem, zdradzisz co wybrałes?? Kalio, nie mielismy w planach robic dachu samorobnie i od poczatku mowiłam, ze dachu i ogrzewania gazowego na pewno nie bedziemy sami robic. Powierzylismy to fachowcom, wbrew pozorom ulozenie tej dachowki dobrze, nie jest takie proste. Bynajmiej, ja jestem zadowolona z pracy tej ekipy i z czystym sumieniem moge ich polecac. Co do tynków, czytałam, widziałam i tylko mogę Wam wspólczuc. Miska brat mial identyczna sytuacje, tez mu wszystko zaczelo odpadac. Reklamował, wszystko mu poprawiali, ale niestety był lekki poślizg Inzynier, cos ok 3m , ale wysoki do dachu bedzie i jest otwarty na hol, wiec sprawia wrazenie wiekszego niz jest. Malo tego wneke na szafe tam nawet upchnelam:D Edytowane 14 Grudnia 2011 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 14.12.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Witam, Gratuluję osiągnięć, siły i humoru:) 3 dni zajęło mi przeczytanie dziennika i komentów:D Super Dziennik:yes:. Super działacie:yes: Tak trzymać!!! Powodzenia Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bułkazmasłem 14.12.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Witam.Pilnie zasłońcie grubą folią membranę dachową przed UV i naczej szybko będzie sito. Na zewnątrz od spodu wzdłuż szczytu, wewnątrz na podaszu ma być ciemno jak w d…pie. Więżba mokra i z żywicą ,jak przyjdzie słonko , krokwie się poskręcają i popęka niestety , nic się na to nie poradzi. Zobacz czy przy okapie i przy szytowych nie da się zobaczyć memrany dachowej , jak tak to trzeba ją zasłonić obróbką z drewna lub blachy. Weż węża z wodą i porządnie zlej obróbki kominów i okien połaciowych ,szczyty i kalenicę , jak nie cieknie w środku to jest ok.Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 14.12.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Spokojnie z ta folią... teraz prawie słońca nie ma a folia na spokojnie wytrzymuje 3 miecha w pełnym słońcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.12.2011 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Cysiek, dziekuje i pozdrawiam bulkazmasłem ( fajny nick, mniam ) Membrana od spodu przy okapie i szczytach jest zakryta deskami, mamy zrobiona nadbitke Okna i komin miały test, ostatnio niezle padało Inż- ja bym chciała troche energii słonecznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bułkazmasłem 14.12.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 (edytowane) Membrana od spodu przy okapie i szczytach jest zakryta deskami, mamy zrobiona nadbitke.Okna i komin miały test, ostatnio niezle padało Witam. dachówka szczytowa ( krawędziowa) nie zasłania dostatecznie membrany, ledwie kontrłatę i część łaty, jak przylega do krokwi krawedzię to będzie zaciekać jak pisał słusznie Basch,potrzebna wiatrownica z blachy, na drewniana nie ma miejsca.Membranę widać z dołu przy ścianie i wewnątrz poddasza, tam się zdegraduje,podziurawi od uV, nie musi być wcale pełne słońce,wystarczy odbicie od śniegu.Okap błędnie wykonany,deska czołowa wystawiona ponad podbitkę blokuje wypływ skroplin z membrany,pewnie wypływają na deskę czołową i podbitkę i krokwie a nie do rynny. Kratki wentylacyjne kominów w zimie szybko zaklei snieg. Test deszczem to za mało, musi zajebi..cie padać i jednocześnie wiać bardzo mocny wiatr by pchało wodę na dachówkach do góry, wtedy widac jak jest szczelnie lub od razu z szlaucha z woda pod ciśnieniem.do puki nie otynkujesz i nie pomalujesz kominów nie widać zacieków.Widac więcej błędów ,opisać je? serducho wytrzyma? pozdrawiam T ps. inż 3 miechy w słońcu? a to dobre, spytaj dobrego dekarza to Ci powie że tydzień to już bardzo dużo, dach mamy na wiele lat , tylko pełne deskowanie i papa to gwarantuję, membrany wymyślono dla deweloperów : szybko i tanio ,nie dla siebie. Edytowane 14 Grudnia 2011 przez bułkazmasłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 14.12.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Mruczka - tak jest zadbam, tzn postaram sie:)Bash - przed Toba nie dam rady, no chyba ze bedziesz długo zastanawiał sie nad kolorem scian:cool: Fajnie, ze bedziesz mial dachowke niebawem, zdradzisz co wybrałes?? Heh, z kolorem może nie, ale do malowania mam z 1000 metrów kwadratowych ścian i sufitów, więc chwila zejdzie Co do dachówki to staneło na creatonie viva neu angoba miedziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.12.2011 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Heh, z kolorem może nie, ale do malowania mam z 1000 metrów kwadratowych ścian i sufitów, więc chwila zejdzie Co do dachówki to staneło na creatonie viva neu angoba miedziana Fakt, Ty masz tam spore powierzchnie, ale tez chetne małe malarki do pomocy, jakos zejdzie:) Co do dachowki to ile sie nie myle, nasz sasiad ma taka i dokladnie miedziana angobe, do tego dobrał sobie ladny kolor drewna i wyglada naprawde fajnie. Sam bedziesz układał, czy sobie odpuszczasz? Panie Bułka, miałam odpisać, ale mam za dobry humor wiec sobie odpuszcze. Zycze miłego wieczoru:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts