Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Musi Sie Udac - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w te okienka to ja bym oprawil pakiety z szybka satinato zespolona do srodka zespolenia i bylo by ok, translucentnie ale nie transparentnie...

chyba ze wygracie w totka to polecam szklo typu privalite... dla zainteresowanych sluze szczegulami konstukcyjnymi oraz wykonawczymi tego typu szyby :) zajmowalem sie tym zawodowo jakis czas... :cool:

szybka satinato zespolona do srodka zespolenia i bylo by ok, translucentnie ale nie transparentnie...

szklo typu privalite... :cool:

...ale o co kaman? znaczy jakaś szybka nieprzezroczysta? ;)

...z "privalite" to u nas jest milka...i każdy na swoje privalite:lol: na półce...

Dokładnie. Do środka pakietu szybowego wkleja się folię matową i wtedy światło przechodzi, ale rozproszenie jest takie, że żaden obraz nie przechodzi :)

Tomek: co to ta szyba privalite i czemuż to tyle niby ma kosztować na jedno okno, że aż w totka trzeba wygrać? :o

Klaudiuszozo: współczuję straty... Niech psina ma teraz w niebie kości w nadmiarze :)

Malka: u mnie we firmie czasami stosują odkamienianie (zarówno czajnika, jak i ekspresu do kawy), ale zawsze jest w pokrywkę włożona etykieta odkamieniacza, żeby nikomu do głowy nie przyszło tego pić ;)

Dokładnie. Do środka pakietu szybowego wkleja się folię matową i wtedy światło przechodzi, ale rozproszenie jest takie, że żaden obraz nie przechodzi :)

A jest taka folia, którą można od wewnątrz przykleić, efekt ten sam, a cena znacznie niższa:)

Tomek: co to ta szyba privalite i czemuż to tyle niby ma kosztować na jedno okno, że aż w totka trzeba wygrać? :o

e za trójkę chyba dychę płacą , Tomek, starczy ? ;)

Klaudiuszozo: współczuję straty... Niech psina ma teraz w niebie kości w nadmiarze :)

Nie w nadmiarze, tak w sam raz, pamiętajmy, że wszyscy dietetycy idą do piekła ;)

Klaudiuszozo, przykro mi :(

Malka: u mnie we firmie czasami stosują odkamienianie (zarówno czajnika, jak i ekspresu do kawy), ale zawsze jest w pokrywkę włożona etykieta odkamieniacza, żeby nikomu do głowy nie przyszło tego pić ;)

etykiete zostawiają by w razie czego przeczytać skład lekarzowi ;)

Po prostu najbardziej boli to, że jak sobie pomyslę, jak wpadła pod ten zasrany lód, nie mogła oddychać i jak się bała to od razu wpadam w płacz. Pies który nigdy nikogo nie ugryzł. Do każdego przybiegał i wskakiwał na ręce. Tak radosnego psa w życiu nie widziałem.

No nic. Był pies i nie ma psa. Trudno. Nie mówmy już o niej :(

Porozmawiajmy o oknach MSU :)

satinato to nazwa handlowa szkla jednostronnie trawionego, czyli takiego przez ktore wpada swiatlo ale nie widac nic - wklejanie folii matowej moze zastapic ten efekt

privalite to z kolei nazwa handlowa specjalnego rodzaju szyby, laminowanej z wkladka ze specjalnej folii ktora w stanie normalnym jest matowa i nie przejrzysta, natomiast po przylozenia napiecia czary mary i "robi sie" przejrzysta :)

w poprzedniej pracy zajmowalem sie zawodowo projektoaniem i produkcja miedzy innymi takich czarodziejskich szyb, niestety nadal ceny nie sa dla zwyklych zjadaczy chleba przystepne jesli chcialo by sie kupic gotowy produkt

jak ktos ma ochote to zapraszam, chetnie opowiem w szczegolach, a jak ktos ma srodki do zainwestowania to ja mam know how i mozemy produkowac :D

http://www.youtube.com/watch?v=BF3u-D4mYRw

Edytowane przez Tomasz Antkowiak

takim delikatnym :) zeby bylo ciekawiej jesli napiecie stopniowac to efekt ustepuje stopniowo. na "wylaczonej" szybie mozna ogladac obraz z rzutnika mutlimedialnego i prezentuje sie pieknie :)

a gdyby kogos interesowaly np grzejniki lazienkowe w formie szklanej tafli to rowniez sluze podpowiedzia :D

prosze bardzo :)

te to akurat thermovit'y, produkt koncernu SGG

http://wnetrzeiogrod.pl/images/6100/SGG_THERMOVIT_ELEGANCE_ze_szkla_z_sitodrukiem_big.jpg

http://bi.gazeta.pl/im/4/4859/z4859374X.jpg

http://www.alfabet-ogrzewania.pl/foto_dane/wysiwyg/foto/Thermovit.jpg

wracajac jeszcze do szkla o zmiennej przeziernosci (privalite uzywajac handlowej nazwy SGG) to za czasow kiedy pracowalem w poprzedniej firmie cena za 1m2 oscylowala w okolicach 2 tys EUR za gotowa szybe. ale jesli ktos bylby zainteresowany tansza aleternatywa (mysle ze w okolicach do 2 tys PLN za 1m2) to mam gotowe rozwiazanie :) dodatkowo nie wymagajace wymiany szklenia :D Jak wroce z pracy to sprawdze dokladnie cennik ktory w nocy dostalem :)