klaudiuszozo 17.01.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Jest bardzo przykro. Dla mnie po prostu nie do opisania... Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.01.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 no i się dowiedziałam co z oknem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 17.01.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 no i się dowiedziałam co z oknem.... a co konkretnie ..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.01.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 no jaki kształt ma ? połamany, czy to zaznaczone, jak schody je zasłaniają? Twój artyzm przerasta moją percepcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 17.01.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Przeceniasz mnie. Okno normalne, prawie ze kwadratowe ino ten zabieg takim zebem zahacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.01.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 No i juz kapewu pokazałam dziś Twoje okna i schody takiemu jednemu , a on "założą rolety i bedzie git " - oplułam się kawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 17.01.2012 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Nie no dzieki, nie musiałas. Naprawde pomogł A plułaś kawa z odkamieniaczem czy bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.01.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 na szczęście u mnie nikomu do głowy nie przychodzą głupie pomysły by odkamieniać czajnik a tym bardziej ekspres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 17.01.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 w te okienka to ja bym oprawil pakiety z szybka satinato zespolona do srodka zespolenia i bylo by ok, translucentnie ale nie transparentnie... chyba ze wygracie w totka to polecam szklo typu privalite... dla zainteresowanych sluze szczegulami konstukcyjnymi oraz wykonawczymi tego typu szyby zajmowalem sie tym zawodowo jakis czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 17.01.2012 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 w te okienka to ja bym oprawil pakiety z szybka satinato zespolona do srodka zespolenia i bylo by ok, translucentnie ale nie transparentnie... Nie wiem czy ide tym tropem, chodzi Ci o takie zamatowione szklo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 17.01.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 szybka satinato zespolona do srodka zespolenia i bylo by ok, translucentnie ale nie transparentnie... szklo typu privalite... ...ale o co kaman? znaczy jakaś szybka nieprzezroczysta? ...z "privalite" to u nas jest milka...i każdy na swoje privalite:lol: na półce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 17.01.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Dokładnie. Do środka pakietu szybowego wkleja się folię matową i wtedy światło przechodzi, ale rozproszenie jest takie, że żaden obraz nie przechodzi Tomek: co to ta szyba privalite i czemuż to tyle niby ma kosztować na jedno okno, że aż w totka trzeba wygrać? Klaudiuszozo: współczuję straty... Niech psina ma teraz w niebie kości w nadmiarze Malka: u mnie we firmie czasami stosują odkamienianie (zarówno czajnika, jak i ekspresu do kawy), ale zawsze jest w pokrywkę włożona etykieta odkamieniacza, żeby nikomu do głowy nie przyszło tego pić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.01.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Dokładnie. Do środka pakietu szybowego wkleja się folię matową i wtedy światło przechodzi, ale rozproszenie jest takie, że żaden obraz nie przechodzi A jest taka folia, którą można od wewnątrz przykleić, efekt ten sam, a cena znacznie niższa:) Tomek: co to ta szyba privalite i czemuż to tyle niby ma kosztować na jedno okno, że aż w totka trzeba wygrać? e za trójkę chyba dychę płacą , Tomek, starczy ? Klaudiuszozo: współczuję straty... Niech psina ma teraz w niebie kości w nadmiarze Nie w nadmiarze, tak w sam raz, pamiętajmy, że wszyscy dietetycy idą do piekła Klaudiuszozo, przykro mi Malka: u mnie we firmie czasami stosują odkamienianie (zarówno czajnika, jak i ekspresu do kawy), ale zawsze jest w pokrywkę włożona etykieta odkamieniacza, żeby nikomu do głowy nie przyszło tego pić etykiete zostawiają by w razie czego przeczytać skład lekarzowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 17.01.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Po prostu najbardziej boli to, że jak sobie pomyslę, jak wpadła pod ten zasrany lód, nie mogła oddychać i jak się bała to od razu wpadam w płacz. Pies który nigdy nikogo nie ugryzł. Do każdego przybiegał i wskakiwał na ręce. Tak radosnego psa w życiu nie widziałem. No nic. Był pies i nie ma psa. Trudno. Nie mówmy już o niej Porozmawiajmy o oknach MSU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.01.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Porozmawiajmy o oknach MSU dobra. To co , będą rolety?? :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 17.01.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) satinato to nazwa handlowa szkla jednostronnie trawionego, czyli takiego przez ktore wpada swiatlo ale nie widac nic - wklejanie folii matowej moze zastapic ten efekt privalite to z kolei nazwa handlowa specjalnego rodzaju szyby, laminowanej z wkladka ze specjalnej folii ktora w stanie normalnym jest matowa i nie przejrzysta, natomiast po przylozenia napiecia czary mary i "robi sie" przejrzysta w poprzedniej pracy zajmowalem sie zawodowo projektoaniem i produkcja miedzy innymi takich czarodziejskich szyb, niestety nadal ceny nie sa dla zwyklych zjadaczy chleba przystepne jesli chcialo by sie kupic gotowy produkt jak ktos ma ochote to zapraszam, chetnie opowiem w szczegolach, a jak ktos ma srodki do zainwestowania to ja mam know how i mozemy produkowac http://www.youtube.com/watch?v=BF3u-D4mYRw Edytowane 17 Stycznia 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.01.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 to znaczy prądem ją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 17.01.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 takim delikatnym zeby bylo ciekawiej jesli napiecie stopniowac to efekt ustepuje stopniowo. na "wylaczonej" szybie mozna ogladac obraz z rzutnika mutlimedialnego i prezentuje sie pieknie a gdyby kogos interesowaly np grzejniki lazienkowe w formie szklanej tafli to rowniez sluze podpowiedzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.01.2012 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Tomasz, nie bajeruj tylko pokaz ten grzejnik. Pewnie i tak mnie nie stać, ale zaspokój moją ciekawość, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 18.01.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 prosze bardzo te to akurat thermovit'y, produkt koncernu SGG http://wnetrzeiogrod.pl/images/6100/SGG_THERMOVIT_ELEGANCE_ze_szkla_z_sitodrukiem_big.jpg http://bi.gazeta.pl/im/4/4859/z4859374X.jpg http://www.alfabet-ogrzewania.pl/foto_dane/wysiwyg/foto/Thermovit.jpg wracajac jeszcze do szkla o zmiennej przeziernosci (privalite uzywajac handlowej nazwy SGG) to za czasow kiedy pracowalem w poprzedniej firmie cena za 1m2 oscylowala w okolicach 2 tys EUR za gotowa szybe. ale jesli ktos bylby zainteresowany tansza aleternatywa (mysle ze w okolicach do 2 tys PLN za 1m2) to mam gotowe rozwiazanie dodatkowo nie wymagajace wymiany szklenia Jak wroce z pracy to sprawdze dokladnie cennik ktory w nocy dostalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts