Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Musi Sie Udac - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

na drugim zdjeciu jest mniej granatowa ale tylko dlatego ze obserwujacych zdjecie slonce razi w oczy co zaciemnia sytuacje

PS. wiec to WY ukradliscie slonce! oddawajcie! ;)

PPS. na przemarzniecie rekomenduje (nie mylic z wyjatkowo brzydkim ostatnio slowem "refunduje") szklaneczke schlodzonej cytrynowki wg przepisu ktory podawalem:) bardzo goraco polecam

Edytowane przez Tomasz Antkowiak

PS.Malka piszac wpis w dzienniku wiedziałam, ze sie zapytasz o drzwi :lol:

Bedą, w swoim czasie :cool:

no pacz pani :lol:rozgryzłaś mnie bestio, czuje sie obnażona jak Ewa w raju, albo bardziej jak na porodówce (bynajmniej nie będąc niemowlęciem)

na tym zdjęciu juz nie jest granatowa :) mój młody powiedział "jaka ładna szara jama, szaranagajama" wiedziałam,że dzieciom nie powinno się Białoszewskiego czytac na dobranoc :oops:

no pacz pani :lol:rozgryzłaś mnie bestio, czuje sie obnażona jak Ewa w raju, albo bardziej jak na porodówce (bynajmniej nie będąc niemowlęciem)

No dobra, przyznaje sie. Bylo tak ciemno jak juz montowali drzwi, ze nie zrobilam zdjecia komóra, bo i tak by nic nie bylo widac.( I nie strasz mnie nigdy wiecej porodówka)

Agalind, mamy jednak te drzwi co Tobie sie nie podobały. Czyli z dzielona szyba, ale mi sie i takie i takie podobaja, wiec no problem. Zamowilismy drzwi, a potem sie zastanawialismy jaka szybe my tam wzielismy, cala czy dzielona? Nic czekalismy az przywioza, zeby sie przekonac. W sumie jakby szybka jako jeden pasek byla ( bez dzielenia) tez by bylo ok. Suma sumarum jak dla mnie bez znaczenia

No dobra, przyznaje sie. Bylo tak ciemno jak juz montowali drzwi, ze nie zrobilam zdjecia komóra, bo i tak by nic nie bylo widac.( I nie strasz mnie nigdy wiecej porodówka)

Agalind, mamy jednak te drzwi co Tobie sie nie podobały. Czyli z dzielona szyba, ale mi sie i takie i takie podobaja, wiec no problem. Zamowilismy drzwi, a potem sie zastanawialismy jaka szybe my tam wzielismy, cala czy dzielona? Nic czekalismy az przywioza, zeby sie przekonac. W sumie jakby szybka jako jeden pasek byla ( bez dzielenia) tez by bylo ok. Suma sumarum jak dla mnie bez znaczenia

W standardzie jest szyba dzielona, więc jeśli nie mówiliście o innej to było prawie pewne, że taką będziecie mieli.

I to nie tak, że mi się nie podoba, bo sie podoba, ale w antracycie (jak u Was), bo drzwi sa gładkie. U nas złoty dąb, więc wystarczy mi rysunek słojów. To beda te fotki drzwi?

kolorek bramy na extra:) fajnie całość z dachem musi wyglądać...tylko jaki kolor elewacji dopasujecie do tego??

jaki gruby styro na docieplenie murłaty??

Czesc, elewacja bedzie jasniutka. Złamana biel

Na murłate 5cm. (24cm wieniec -14cm murłata w osi= 10cm/2= 5cm)

Jakaś kara za wczorajsze nabijanie się z granatowej bramy?

No co Ty. Wczoraj juz bylo za ciemno na zdjecia, a dzis nie mialam kiedy. Zrobie przy najblizszej okazji. Ale z drugiej strony one sa cale obklejone, wiec i tak mało co widac

złamana biel...nie wiem czy to dobry pomysł...bardzo szybko się zabrudzi i zszarzeje. Wyglądać z tym antracytem powinno jednak bardzo fajnie.

Inny kolor nigdy nie byl brany pod uwage i nie bedzie:no:. A co do brudzenia, to tez zalezy jaki rodzaj i jakość tynku polozysz. Mam przyklad obecnie za plotem, dom na bialo, kladli tynk jak bylam w podstawowce- do teraz czysty.

Bynajmiej elewacja bedzie bardzo jasna i od zawsze taka nam sie podobala

No...łopatologicznie mi grubość tego styropiany przedstawiłaś

Chcialam tylko pokazac, ze to bardzo łatwo sie oblicza i wykonuje takze, jesli taka blondynka jak ja sobie z tym poradzila :cool:

Edytowane przez MusiSieUdac

Inny kolor nigdy nie byl brany pod uwage i nie bedzie:no:. A co do brudzenia, to tez zalezy jaki rodzaj i jakość tynku polozysz. Mam przyklad obecnie za plotem, dom na bialo, kladli tynk jak bylam w podstawowce- do teraz czysty.

oj tam, przez trzy, cztery lata to się nie zdążył pobrudzić

;)