netbet 25.01.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Zaskoczyłem się, jak mój znajomy wynosił z domu swoją labladorkę na rękach i wkładał do kombiaka, bo cholera zasneła mu przed drzwiami wyjsciowymi... :lol2: naszej pannicy zasypianie zajmuje mniej niż 5 sekund... patrzysz na nią - patrzy na ciebie i sie cieszy... odwracasz się na pinć sek... wracasz wzrokiem... ... po zawodach - śpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bułkazmiodem 25.01.2012 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Czy ocieplac dodatkowo strop piwnicy od spodu? oczywiście że ocieplać od spodu strop piwnicy styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bułkazmiodem 25.01.2012 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 naszej pannicy zasypianie zajmuje mniej niż 5 sekund... co zrobić jak pies ,z założenia strażnik majątku, lubi spać i nie chce szczekać? Coaching psa. Na bramie wieszamy tablicę z napisem: Uwaga grożny pies , atakuje obcych z nienacka bez ostrzeżenia szczekaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.01.2012 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 MSU: IMO od środka piwnicy nie warto dawać izolacji na suficie. Będzie Ci kisło, bo będzie się tam wykraplać woda (punkt rosy będzie pod styropianem). Lepiej dać więcej na podłodze parteru. Ew. zainwestować w styro o lepszych parametrach izolacyjnych. No i dobrą wentylację zrób w piwnicy. Dokladnie o czyms takim czytalałam , ze wiecej styropianu na podlodze parteru, a mniej od spodu stropu - czyli chlodniejszej strony powoduje kondensacje pary wodnej, czyli, ze pucha przestaje miec sens. Z drugiej strony, czytałam tez ze warto ocieplic strop od spodu z paskiem bocznym na sciany i badz tu madry (a) oczywiście że ocieplać od spodu strop piwnicy styropianem. Moglbys rozwinac bardziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 26.01.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) O kurcze to mnie też czekać taki dylemat :/ Tylko ,że u mnie ma być kilka grzejnków Edytowane 26 Stycznia 2012 przez msdracula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 26.01.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Cześć MSU, ja co prawda piwnicy w planach nie mam ale tak na zdrowy rozsądek , skoro ma być nieogrzewana to nie ma co ocieplać stropu piwnicy, tylko trzeba bardzo dobrze ocieplić podłogę parteru, żeby oddzielić część nieogrzewaną i ogrzewaną, no i oczywiście drzwi na schodach do piwnicy, do garażu żeby porobić bufory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinko 26.01.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 W nowych budynkach warstwę ociepleniową ze styropianu układa się na stropie i pokrywa gładzią cementową coś ok. 2-3 cm. Przy podłogach drewnianych zaleca się miękką izolację z wełny mineralnej. Ocieplenie stropu nad piwnicą wykonuje się od spodu, żeby nie podwyższać posadzki.Przyklejamy styropian na masę klejową do sufitu piwnicy lub przytwierdzamy łaty drewniane do sufitu piwnicy i wypełniamy wełną mineralną. Ps. Pozwolę sobie przytoczyć kilka salw pochwalnych dla małżonka - co za wspaniały mężczyzna, pracowity, skromny, nie obnosi się ze swoją wiedzą i umiejętnościami, a takie posiada, bo widać efekty, po prostu kochany, ze świeczką szukać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.01.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Ps. Pozwolę sobie przytoczyć kilka salw pochwalnych dla małżonka - co za wspaniały mężczyzna, pracowity, skromny, nie obnosi się ze swoją wiedzą i umiejętnościami, a takie posiada, bo widać efekty, po prostu kochany, ze świeczką szukać. Pozdrawiam. MSU, na Twoim miejscu byłabym zazdrosna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinko 26.01.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Myślę, że nie ma powodu mam już swoją drugą połowę, co prawda może nie o takich parametrach, ale jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.01.2012 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) Ps. Pozwolę sobie przytoczyć kilka salw pochwalnych dla małżonka - co za wspaniały mężczyzna, pracowity, skromny, nie obnosi się ze swoją wiedzą i umiejętnościami, a takie posiada, bo widać efekty, po prostu kochany, ze świeczką szukać. Pozdrawiam. No baaa, malo tego: jeszcze rodzinny, troskliwy ojciec no i ...:oops: i czesto nie trzeba go opie..lac, nooo chyba mi sie trafil ideał. Edytowane 26 Stycznia 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.01.2012 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 MSU, na Twoim miejscu byłabym zazdrosna;) No pewnie, ze jestem Cześć MSU, ja co prawda piwnicy w planach nie mam ale tak na zdrowy rozsądek , skoro ma być nieogrzewana to nie ma co ocieplać stropu piwnicy, tylko trzeba bardzo dobrze ocieplić podłogę parteru, żeby oddzielić część nieogrzewaną i ogrzewaną, no i oczywiście drzwi na schodach do piwnicy, do garażu żeby porobić bufory. Czesc, w sumie brzmi rozsadnie, zimne powietrze zawsze idzie w dol, cieple w gore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 26.01.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 a może Misiek ma brata;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 26.01.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 a może Misiek ma brata;) Ja wiedziałem, że u MSU to rozmowy na każdy temat, ale że zrobi się portal schadzkowo-matrymonialny... No ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.01.2012 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Ilonka, ino ma ale zajety, ale to juz inny wypust byl Bash Ty mi tu nie gadaj, tylko napisz czy juz wiecie kto bedzie? Niebieski kocyk mam posyłac czy rozowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 26.01.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Bash Ty mi tu nie gadaj, tylko napisz czy juz wiecie kto bedzie? Niebieski kocyk mam posyłac czy rozowy? Dopiero za miesiąc będzie widać - ale celowałem w pisiorka Dwie córy już mam Ale w sumie obojętnie - byle zdrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.01.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 no to kocyk na razie obstawiam zielony dzień dobry się z Państwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.01.2012 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Dwie córy już mam Ale w sumie obojętnie - byle zdrowe. I takie podejscie jest zdrowe. Cicho siedzisz, nawet nie piszesz czy na dach weszli, a weszli? Tak na 99% jest wybrany tynk, ale powiem po sobocie jak juz bede po spotkaniu z szefem tynkarzy, bo jeszcze mi sie odwidzi. dzień dobry się z Państwem a dobry Pani był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.01.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Malka dzieńdobrywieczór;) MSU chciałabym się jakoś mądrze nt styropianu wypowiedzieć ale powiem tylko: fajnie Was widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.01.2012 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) Ja wiedziałem, że u MSU to rozmowy na każdy temat, ale że zrobi się portal schadzkowo-matrymonialny... No ładnie Generalnie, ja te komentarze przestałam ogarniać pol roku temu. One zyja swoim zyciem i bardzo dobrze, niech kazdy sie czuje jak u siebie MSU chciałabym się jakoś mądrze nt styropianu wypowiedzieć ale powiem tylko: fajnie Was widzieć Czesc Lukarna, mam nadzieje, ze Ci sie poprawiło samopoczucie. Nie ma co rwac włosow z glowy, dwa- trzy dni sie opozni, trudno, ale lepiej zeby byl maly poslizg niz maja robic na łapu capu. Dachowka juz pojdzie z gorki Edytowane 26 Stycznia 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.01.2012 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Na rozluznienie klimatu, for U Lukarna - jedna z moich ulubionych scen Spadkobiercow http://www.youtube.com/watch?v=G58vhwtzhLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts