oberwatorPC 20.01.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 że co że im podaje zaniżone cop z katalogu a niemieckie badania dowodzą że są wyższe następny aptekarz elektronik pompiarz będzie mnie rozliczał i lustrował z pomyłki 0,25 naród Macierewiczów silesia ile masz klas podstawówki skończonych 5 czy 6? Podaj z niemieckiego katalogu model dla którego pokazałeś tabelke i wskaż COP dla -15 !!! Robisz ze wszystkich dookoła idiotów i trolujesz w każdym wątku. Wszystko obracasz aby wyszło po twojemu typowy sprzedawczyk!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 20.01.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.01.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 że co że im podaje zaniżone cop z katalogu a niemieckie badania dowodzą że są wyższe następny aptekarz elektronik pompiarz będzie mnie rozliczał i lustrował z pomyłki 0,25 naród Macierewiczów "Niemieckie" badania z regionu Beneluxu. Dobrze, ze tych badan w swoim klimacie Hiszpanie albo Grecy nie robili, bo wtedy mial bys pole do popisu - ale tylko przed klientami-dyletantami. Nie potrafisz (albo nie chcesz) tego oagrnac calosciowo - w sumie nie wiem co gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 20.01.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Do entuzjastów (sprzedawców) powietrznych pomp ciepła. Już pisałem ale powtórzę: tu piszemy na konkretny temat, który Waszych pomp nie dotyczy. Tutaj my, użytkownicy (nie sprzedawcy) pomp ciepła ze źródłem poziomym lub pionowym, chcemy wymieniać się doświadczeniami i porównywać wyniki. Załóżcie temat "Jaka to dobra i tańsza jest pompa powietrzna" i tam udowadniajcie wszystkim swoje rewelacje. Szanowny kolego Pc PW też ma dolne źródło .A forum jest dla wszystkich (zgodnie z regulaminem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.01.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Nie marudz, tylko podaj temperature tego wspanialego DZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 20.01.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 silesia ile masz klas podstawówki skończonych 5 czy 6? Podaj z niemieckiego katalogu model dla którego pokazałeś tabelke i wskaż COP dla -15 !!! Robisz ze wszystkich dookoła idiotów i trolujesz w każdym wątku. Wszystko obracasz aby wyszło po twojemu typowy sprzedawczyk!!!!! Czy możesz podać cop dla gruntowej PC przy - 15 C .??? Ja mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 20.01.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Nie marudz, tylko podaj temperature tego wspanialego DZ. DZ -3,9 *C Mam wniosek racjonalizatorski do tego wątku .Podawajcie również temperaturę GZ GZ 38/33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 20.01.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 DZ -3,9 *C Mam wniosek racjonalizatorski do tego wątku .Podawajcie również temperaturę GZ GZ 38/33 Popieram, popieram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 20.01.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 silesia ile masz klas podstawówki skończonych 5 czy 6? Podaj z niemieckiego katalogu model dla którego pokazałeś tabelke i wskaż COP dla -15 !!! Robisz ze wszystkich dookoła idiotów i trolujesz w każdym wątku. Wszystko obracasz aby wyszło po twojemu typowy sprzedawczyk!!!!! A ty ile skończyłeś przecież pisałem że przy -15 pomyliłem się o 0,25 cop jest 2,55 a twoje niemieckie testy podają 3 przy -7 powietrze producent podaje 2,8 pisałem już ze niedzieli nie spędzam przy katalogach stąd pomyłka o 0,25 przy -15 chyba że niemieckie -7 i -15 jest inne od polskiego i greckiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 20.01.2014 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Mogę 2,55 taki cop mam przez 180h/rok górny Śląsk sprawdź w danych meteo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 20.01.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 "Niemieckie" badania z regionu Beneluxu. Dobrze, ze tych badan w swoim klimacie Hiszpanie albo Grecy nie robili, bo wtedy mial bys pole do popisu - ale tylko przed klientami-dyletantami. Nie potrafisz (albo nie chcesz) tego oagrnac calosciowo - w sumie nie wiem co gorsze. Niemieckie -7 jest inne od polskiego dobre Sprawdź dane meteo mam klimat jak w Bawarii. Nie wspomnę o danych Varme.... pewnie Szwedzkie instytucje są zmanipulowane przez sprzedawców pomp pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.01.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Niemieckie -7 jest inne od polskiego dobre Sprawdź dane meteo mam klimat jak w Bawarii. Nie wspomnę o danych Varme.... pewnie Szwedzkie instytucje są zmanipulowane przez sprzedawców pomp pw Ja nie pisze o Bawari tylko o Beneluxie (zajrzyj do googla gdzie to). Tam -7*C to zmia tysiaclecia. Przeciez ja podawalem linka do opomiarownych instalacji i SPF a nie wykresikow COPu z zaleznosci od temperatury. Wylykales cos do obiadu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.01.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Po 1h pracy DZ na wesciu 4,3*C. Do GZ leci 30,3*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 20.01.2014 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Ja nie pisze o Bawari tylko o Beneluxie (zajrzyj do googla gdzie to). Tam -7*C to zmia tysiaclecia. Przeciez ja podawalem linka do opomiarownych instalacji i SPF a nie wykresikow COPu z zaleznosci od temperatury. Wylykales cos do obiadu? Czyli jak jak według EN sprawdzają pompę przy -7 to jeszcze zależy gdzie dobrze ci idzie manipulowanie swoich klientów też tak zwodzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.01.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Czyli jak jak według EN sprawdzają pompę przy -7 to jeszcze zależy gdzie dobrze ci idzie manipulowanie swoich klientów też tak zwodzisz Nie interesuja mnie tabelki i EN. Nie ze mna o tym bajdurzyles. Ja podawalem linki do opomiarowanych instalacji w tym rejonie Europy. Kojarzysz tan fakt (chociazby mgloscie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.01.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 DZ -3,9 *C Ziiimmmno, huuuh. PS. U mnie przy takim DZ pompa wchodzi w awarie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktor_core 20.01.2014 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 DZ +6,4C / +0,5C GZ bufor 34C do 40C COP krótkookresowy = 3,86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 20.01.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Ziiimmmno, huuuh. PS. U mnie przy takim DZ pompa wchodzi w awarie. Moja walczy ,a będzie dzisiaj -7 w nocy, teraz -4,5 C A w Suwałkach dzisiaj grzałki pomogą pewno z 5 h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 20.01.2014 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 A u mnie dalej na plusie teraz +1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 20.01.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Ziiimmmno, huuuh. PS. U mnie przy takim DZ pompa wchodzi w awarie. Bo to licha pompa jest ?? PC PW nie wymiękają przy -4 C. PS wiem , wiem ale wtedy Twoja ma SCOP 2x lepszy ( może 3 ??? ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts