mkm silesia 26.01.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 -16 powietrze piątku na sobotę sobota -12 noc -14 teraz -9 i zero telefonów że zimno komuś I zapewne koszty nieco wyższe niż grudzień ale mam porównanie z zimą 25 lecia licznik energii el. nie wykazał użycia grzałki wtedy więc nie spodziewam się teraz - osobny licznik na jedn. wew. z p. obiegową i grzałkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.01.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Średnia z ostatnich 24h to -12,46 stopnia. Minimalnie było -17 co nie przeszkadzało mojej PC pracować bez grzałek. Za to średnia temperatura DZ za okres 5 tygodni to +2,41 czyli nie gorzej niż przy gruntówce. Podasz nam ta rednia z 5 tygodni, ale za miesiac OK? A moja gruntowa ponizej +3*C raczej nie schodzi (tylko 1x po 10,5h grzania dzisiaj rano mialem +2,9*C), wiec to malo uprawnione stwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 26.01.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Co nawno nie widzialem podawanych temperatur "DZ" przy pompach PW. Podawałem codziennie ,jesteś nieuważny. Ale już robi sie ciepło był -5 a jest -7 .A od jutra -4. W sumie 5 dni kryzysu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 26.01.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 A moja gruntowa ponizej +3*C raczej nie schodzi (tylko 1x po 10,5h grzania dzisiaj rano mialem +2,9*C), wiec to malo uprawnione stwierdzenie. Ty masz +3 C ja chyba będę miał - 4 od jutra .czyli o 7 stopni gorzej niż u ciebie. Podają ,że za parę dni będzie dobrze powyżej zera. Tyle tej zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 26.01.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 A moja gruntowa ponizej +3*C raczej nie schodzi (tylko 1x po 10,5h grzania dzisiaj rano mialem +2,9*C), wiec to malo uprawnione stwierdzenie. Ty masz +3 C ja chyba będę miał - 4 od jutra .czyli o 7 stopni gorzej niż u ciebie. Podają ,że za parę dni będzie dobrze powyżej zera. Tyle tej zimy witam no co ty jutro w Bielsku pierwszy raz tej zimy rusza wyciąg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.01.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Podawałem codziennie ,jesteś nieuważny. Oststni przedwczoraj rano, wiec nie tak znowu "codziennie" http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172357-Temperatury-dolnego-%C5%BAr%C3%B3d%C5%82a&p=6330740&viewfull=1#post6330740 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.01.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Tyle tej zimy Mowisz, ze od poniedzialku juz wiosna? Mam opony na letnie zmieniac? Ja bym sie jednak jeszcze wstrzymal z odtrabieniem konca zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 26.01.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 A propos prognoz:rolleyes: to ponoc teraz zima lekko odpusci tak ze ,, -" beda tylko nocami ale w lutym strasza mrozami do -30*C ,, Idzie Luty podkuj buty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafikW 26.01.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 A propos prognoz:rolleyes: to ponoc teraz zima lekko odpusci tak ze ,, -" beda tylko nocami ale w lutym strasza mrozami do -30*C ,, Idzie Luty podkuj buty" "ponoć" jest w tym wszystkim słowem kluczowym. "Prognozy" ponad kilka (3-4 dni) to raczej wróżenie z fusów a ponad tydzień to ich sprawdzalność jest równa tyle samo co obstawianie reszki lub orła w rzucie monetą. Pożyjemy, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 26.01.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 "ponoć" jest w tym wszystkim słowem kluczowym. "Prognozy" ponad kilka (3-4 dni) to raczej wróżenie z fusów a ponad tydzień to ich sprawdzalność jest równa tyle samo co obstawianie reszki lub orła w rzucie monetą. Pożyjemy, zobaczymy Masz racje, odziwo agencja z USA w listopadzie opracowala prognozy i jak na razie maja 90% sprawdzalnosci, ziscila sie im ostra zima a i ,, u nas" (Europa wsch.) miala cieply wilgotny grudzien z mrozami od polowy stycznia. Teraz czekam na luty(ok.10-tego) jesli tez sie wstrzela to szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 26.01.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Masz racje, odziwo agencja z USA w listopadzie opracowala prognozy i jak na razie maja 90% sprawdzalnosci, ziscila sie im ostra zima a i ,, u nas" (Europa wsch.) miala cieply wilgotny grudzien z mrozami od polowy stycznia. Teraz czekam na luty(ok.10-tego) jesli tez sie wstrzela to szacun. Akurat w tym roku Amerykanie się "wstrzelili" a Rosjanie nie:o Tak jak Rafik mówi prognoza powyżej kilku dni to wróżenie z fusów (na studiach miałem meteorologie przez 2 semestry to wiem jak to się robi;) A sprawdzalność to się ustala na zasadzie - "wieczorem możliwe opady deszczu" - jak deszcz spadnie to sprawdzalność 90%, jak nie spadnie to też 90% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 26.01.2014 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Heh to takie ,,horoskopy" a jednak i goral pogodynke podglada:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 27.01.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 a jednak i goral pogodynke podglada:D W grudniu jeden taki górol przebieraniec w telewizormi naganiał coby cepry przyjeżdżali i śnieg będzie będzie.... Ale on już dutki przed oczami miał a nie pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 27.01.2014 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Dane z wczoraj Dz po 2h 3,8/1,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 27.01.2014 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Dane z wczoraj Dz po 2h 3,8/1,6 Witaj, znasz może model obiegówki DZ (chyba, że sam wihajster podpowie)? Jeśli masz studzienkę, to w jakiej odległości od PC i jaka średnica rur dobiegu? Zakładam, że w odwiertach PE40. Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 27.01.2014 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Witaj, znasz może model obiegówki DZ (chyba, że sam wihajster podpowie)? Jeśli masz studzienkę, to w jakiej odległości od PC i jaka średnica rur dobiegu? Zakładam, że w odwiertach PE40. Tak? Ja bym zrobił odwierty na 32 a dobiegówkę na 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek150 27.01.2014 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 dzisiaj u mnie -2 na zewnątrz a DZ 1,9/ -2,1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.01.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Podawaj zawsze po jakim czasie pracy pompy. Inaczej to niewiele mowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek150 27.01.2014 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Trudno powiedziec po jakim czasie . Pompa pracuje w jednej taryfie , więc włącza sie kiedy potrzebuje. Odczyt jest zawsze tuz przed wyłączeniem sprężarki ( czyli najnizsze temp. podczas cyklu). Myślę , że teraz może pracować przy tych temp. zewnetrznych ok godzine i odpoczywa powiedzmy ok godziny czyli w cyklu ok 10-12 godzin dziennie wraz z cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.01.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Trudno powiedziec po jakim czasie . Pompa pracuje w jednej taryfie , więc włącza sie kiedy potrzebuje. Odczyt jest zawsze tuz przed wyłączeniem sprężarki ( czyli najnizsze temp. podczas cyklu). Myślę , że teraz może pracować przy tych temp. zewnetrznych ok godzine i odpoczywa powiedzmy ok godziny czyli w cyklu ok 10-12 godzin dziennie wraz z cwu. Ustaw jednak tak jakbyś miał dwie taryfy. Unikniesz w ten sposób zbyt częstych załączeń co jest niezdrowe dla sprężarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts