jvc 03.01.2015 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Nie, nie musisz nic ustawiac. Wg mnie moze tak zostac. Ilosc startow nie jest (za)duza. OK, dzięki T Proponuję zakupić termometry i założyć na rurach. Jakieś konkretne termometry? i gdzie i jak je zamontować? Edytowane 3 Stycznia 2015 przez jvc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.01.2015 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Za pare groszy na Allegro. Montujesz sonde przylgowo (moze byc na paste termoprzewodzaca), owijasz tasma klejaca i na to oslona z pianki do izolacji rur. Ja mam na DZ, GZ i CWU. http://sklep.e-szop.pl/aukcje/foto/tpm10_2.jpg Praktycznie kazy nieco zawyza w okolicach 0*C o okolo 1K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafikW 03.01.2015 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Praktycznie kazy nieco zawyza w okolicach 0*C o okolo 1K Moje zawyżają o 2,4 st.C. Skalowałem je w dużej butelce z lodem, który rozbiłem i w szczelinę wsunąłem sondę termometru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.01.2015 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Moje zawyżają o 2,4 st.C. Skalowałem je w dużej butelce z lodem, który rozbiłem i w szczelinę wsunąłem sondę termometru. Hmm... mialem w lapkach nascie szt i korekta dla 0*C miescila sie w granicach +0,7 do +1,1K. Dokladnie ten typ co na fotce ktora wkleilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jvc 04.01.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Pyxis mozesz podać model tego termometru?Znalazłem tylko coś takiego ,podobnego do zdjęciahttp://allegro.pl/termometr-z-zewnetrznym-czujnikiem-voltcraft-tm-70-i4892405633.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.01.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Kupowalem takie:http://allegro.pl/488-termometr-elektroniczny-z-sonda-50c-70c-lcd-i4905165539.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jvc 04.01.2015 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Faktycznie tanie To jeszcze prośba o poradę w których miejscach je umieścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.01.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Na tej fotce to bym przymocowal do tych mosieznych zlaczek zaraz za zaworami od rozdzielaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 04.01.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Faktycznie tanie To jeszcze prośba o poradę w których miejscach je umieścić? [ATTACH=CONFIG]297134[/ATTACH] Umiesc je na mosieznych srubunkach(tuz przy rozdzielaczu), na paste termoprzewodzaca, zaciagnij mocno opaska tak aby przylegaly najwieksza pow. i starannie zaizoluj otulina, nawet na dwie srednice, jeszcze ladnie oklej tasma i bedzie gites;) Zapytam jeszcze, czy ten filtr od DZ masz na zasilaniu , czy powrocie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jvc 04.01.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Tak jak zaznaczyłem ? Zapytam jeszcze, czy ten filtr od DZ masz na zasilaniu , czy powrocie ? Nie wiem... Jak mi powiesz jak to sprawdzić to chętnie odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 04.01.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Z tego co widać, to rura zbiorcza z filtrem biegnie do wejścia parownika. Prawdopodobnie jest na niej również obiegówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.01.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Tak jak zaznaczyłem ? [ATTACH=CONFIG]297226[/ATTACH]) Tak, w tych miejscach. Rura z filtrem to wejscie glikolu z DZ do pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 04.01.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Tak jak zaznaczyłem ? [ATTACH=CONFIG]297226[/ATTACH] Nie wiem... Jak mi powiesz jak to sprawdzić to chętnie odpowiem Dokladnie tam gdzie oznaczyles , a na obudowie PC nie masz oznaczenia gdzie jest zasilanie a gdzie powrot DZ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jvc 04.01.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Rura z filtrem to wejscie glikolu z DZ do pompy. Czyli ten filtr to jest zaraz obok górnej strzałki? a na obudowie PC nie masz oznaczenia gdzie jest zasilanie a gdzie powrot DZ ? Ciężko się tam dostać bo pompa jest zamontowana w rogu kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 04.01.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Na gornej,, belce" rozdzielacza masz filtr od DZ i na zdjeciu moze mylnie widze tam duzo skroplin,co by sugerowalo ze to wyjscie z PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.01.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Czyli ten filtr to jest zaraz obok górnej strzałki? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jvc 04.01.2015 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Jak powiększyłem zdjęcie to obie rury są mokre, ale faktycznie górna bardziej... Zaraz obok tego filtra jest zegar Jeszcze raz dziękuję, przy Was widać że praktycznie nic nie wiem o pompie. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez jvc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 04.01.2015 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Jak juz zainstalujesz te termometry to bedziesz wiedzial gdzie zasilanie a gdzie powrot DZ . Gdyby sie jednak okazalo ze filtr od DZ instalator wstawil na powrocie to jest to blad:no: Sprawdz to sobie bo to byl by niezly ,,kwiatek" Ps. Zdjecie jest slabej jakosci ale na gornej belce jest duzo skroplin, co by swiadczylo ze to jest powrot GZ... Edytowane 4 Stycznia 2015 przez pitersson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 05.01.2015 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Rzeczywiście więcej skroplin widać na zasilaniu (górna belka), a powinno być więcej na powrocie (niższa temperatura).Z drugiej strony, filtr jest zamocowany w taki sposób że wyklucza górną belkę jako powrót. Nie sądzę, żeby instalator aż tak się pomylił?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 05.01.2015 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Gdy kolega zamontuje termometry to bedzie jasnosc, bo to tak dziwnie podpada. Moze jest ok ale moze ten rozdzielacz i filtr montowal ,,uczen" i mial slaby dzien a szefo nie wylapal ? Filtr jak na zasilaniu jest w dobrym kierunku, ale gdyby bylo odwrotnie to zrobi wiekszy opor mimo to ,,przepusci" tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts